Thursday, January 5, 2012

tahun baru dan azamnya~

haish.. baru la ade ruang untuk bernafas and bersosial sikit.. tu pun sebab kena tinggal dengan membe time lunch.. malas la nak kejar.. boleh la diet sikit *konon*.. anyway happy new year.. haha wish pun cam tak ikhlas.. starting new year aku tak indah sangat.. tapi sebab antara azam new year nak jadi lebih baik and tabah.. maka mampu senyum je la..

disebabkan takde mood, maka nak listkan azam tahun baru.. aku tengok kat fb ada la ngomel2 secara public "maal hijrah korang tak sambut, new year kemain?".. amboi ko.. mane ko tau tak sambut? diorang kena bagitahu ko ke malam2 baca yassin, sembahyang sunat wutsoeva.. tipikal betul manusia macam ni.. ooopppssss.. lupe pulak azam nak jadi lebih baik so dah la malas komen.. tak baik.. hik2

so my list for this year

1. be a better person *duh.. tipikal nye azam* heh.. but seriously nak jadi better person disisi Tuhan.. nak berubah.. sikit2.. teringat pulak baca kat fb, ade this one girl tulis
'Jangan pandang hina orang yang tengah lalai, jauh dari agama, siapa tahu, kelak dia balik kpd Islam, dan menjadi lebih elok dari kita. Siapa tahu kita yg sering solat lima waktu di surau masjid, bagaimana akhir usia kita?

Jangan pandang hina orang yg bergelumang dgn maksiat. Ajaklah mereka mengenal Islam dgn lebih dekat.'
cdt to Aishah Amin kot =)

2. bile dah berazam nak dekatkan diri dengan tuhan, takkan la dengan sesama manusia aku still bermulut lancang macam sekarang kan.. tapi tak deny.. susah nak berubah cara percakapan lagi2 dah sebati dengan kita since azali *ewah*.. but i do believe.. cara percakapan kita dipengaruhi oleh kawan2.. kalau dikelilingi kawan2 yang suka mencarut.. automatik kita akan terikut.. but need to berubah! kena! umur makin meningkat tapi cara cakap macam takde akal. seriously sedih

3. nak kurus.. again. tipikal azam.. tak nak komen panjang.. sangat sangat menyedihkan

4. nak make up pergi kerja.. before this aku memang tak make up..time rajin je.. tapi kadang2, agak effect self esteem.. so this year.. malas camne pun aku memang akan pakai eye liner.. oh make up for me is pakai eye liner sikit and lip gloss sikit bagi bibir ade warna sikit je.. cukup

5. dah malas.. bye *menjadi rajin masih belum jadi azam untuk tahun ni.. =P*

0 kata2 membina badan~:

 

Blog Template by YummyLolly.com