Sunday, November 27, 2011

salam Maal Hijrah semua~

pejam celik dah bulan november pun.. and dalam tahun islam pun kite dah masuk tahun baru.. tapi aku pun tak sure ada ke cita2 or azam aku yang dah berjaya untuk tahun lepas.. ke aku tak tetapkan azam lansung.. papepun hope tahun baru ni impian and harapan aku tercapai.. Apakah impiannya? korang pun boleh teka kot.. =)



meh nak admit.. sebenarnya semalam first time aku makan ribs.. ceh badan je gemuk tapi ribs pun tak pernah makan.. kalau tak pernah makan tapi tak susahkan orang takpe.. ni asyik la nak tanya orang lain
 "weh kenyang ke makan ribs? aku tengok macam sikit je? kenyang ke?"
"eh awak makan ribs tak habis? besar sangat ke? kenyang ke? tengok gambar kecik je"
"eh ribs tu sedap ke.. kenyang ke?"
see.. soalan nya mesti akan ada KENYANG KE? seriously memang aku tak dapat bayang la makan ribs boleh kenyang.. jd sebelum orang2 itu fed up dengan soalan aku baik aku try sendiri kan.. lagi2 bila ada org nak belanja sempena early birthday celebration ni.. haruslah aku order yang paling mahal..
thanks jalal kerana merealisasikan impianku.. hik2.. masa mula2 dapat tu terkejut gak aku.. mak oi besarnya.. tapi dalam hati kecil still tertanya2 "kenyang ke aku ni?".. dah la jalal siap cabar if habis memang la aku ni sedara rapat lembu *ok tu aku cakap*.. aku pulak yakin konfem habis cuma tak tau kenyang ke tak.. anyway makan ribs adalah memenatkan.. last2 aku makan guna tangan je.. penat tau jalal snap pics orang kampung makan ribs tapi semua pics takde.. huwaaa.. and jawapan untuk soalan2 aku adalah YES.. SANGAT KENYANGGGGGG


see jangan la salahkan aku if diet aku kelaut.. hobi kami memang makan and minum and makan lg.. T_T

Monday, November 21, 2011

dia datang dahhhhh~

haiyaa.. musim yang mencemburukan dah tiba.. even tak banyak jemputan sebab tak ramai sangat kenalan yang kahwin *kot?* tapi hakikatnye, hujung tahun memang busy dengan majlis2 yang mampu meruntun jiwa pasangan yang telah lama bercinta.. *ayat tak boleh jiwang lagi?*
mok  : tam.. attend membe kawen sana sini tu tak terliur nak kahwin ke?
tam   : no komen
fineeee T_T.. so ahad lepas, akhirnya masa yang ditunggu2 telah tiba.. orang pertama dalam batch aku (SMSS 0105) yang kahwin.. what? after masing-masing berumur 23 tahun baru ada sorang je yang kahwin? personally aku rasa batchmate aku ni lambat sikit kot.. hik2.. nak kate kitorang tak miang.. haiya masing-masing aku tengok lama betul bercinta.. dari form 5 ada.. 3-5 tahun lepas ada.. yang dah 8 tahun pun ada wehhh.. *ehem tuan rumah sila terasa.. tak lupa juga yg kat sydney & japan tu*.. tapi entah la.. masing2 jodoh tak sampai lagi kot.. *alasan standard*


on the way pergi kenduri baru nak balut hadiah.. senonoh sangat kan.. 

kiut je si hannah ni kan.. disebabkan dia orang first maka ke Sepang pun aku sanggup redahi.. nasib baik la aku dah biasa lalu jalan tu ditambah pula daya ingatan terhadap jalal jalan tinggi, berjaya sampai tepat pada masanya even stuck kat kl sentral dekat sejam tunggu orang yang konon dah kat ampang park tak sampai2 even hampir sejam berlalu.. hambek ko shefah.. 

amek berkat ehem2..

mini reunion.. i iz happyyyyyyy... masing2 kerja best2.. suka aku dengar kawan2 yang berjaya ni.. 


on the same day, jalal pun ada attend wedding jugak.. kawan baik dia kot.. haish me n jalal.. 8 years and counting.. tiada perkembangan selain berat badan masing2.. but supprisingly, this time tak rasa tertekan or stress lansung bila ramai tanya bila lagi turn aku.. if tak before this rasa nak ngamuk kat diri sendiri.. kali ni tanya lah seribu kali pun.. saya okkkkkkk jerrrr
tam : mok happy tak tu jumpa membe2..
nisa mok : happppyyyyy sangat tau! tam? hepi tak.. jumpa ramai2 tu
tam : tak.. sebab awak xde =(
erk~.. kalau camni korang save any date la ye next year.. hehehehehehe

Thursday, November 3, 2011

hitam2 si bamboo charcoal~

kalau korang nampak roti hitam macam arang, teringin tak nak rasa?.. jangan main2 oi.. soalan killer ni.. tak pernah tengok? macam ni haa

pics from google image

nampak yummy kan.. haha.. ada la satu kedai roti kat one utama ni.. banyak tau roti hitam ni dia jual.. macam2 jenis *tiga je padahal*.. ada yang memang sebijik macam arang dah.. tapi ada la yang macam donut and macam roti sandwich biasa.. first time tengok dah tau ni mesti penuh dengan kebaikan.. ewah ko.. ye la.. tengok je la rupa ni haa.. nampak macam ubat pun ye.. makanan organik pun ye.. yang membe2 aku ni.. tengok2 je terus cakap "eee tak teringin lansung roti ni".. "pelik gila kaler hitam legam, ada ke orang yang nak makan".. well jawapannya, ada.. and akulah orangnya..

this is how the bamboo charcoal sandwich bread look like.. maybe akan jadi roti ruji aku dipagi hari.. hehe

yang ni memang sebijik mcm arang kan.. bamboo charcoal mochi.. rupanya memang agak err.. but somehow.. aku teringin gak nak rase.. yes aku pelik, i know.. 


masa first time aku tengok roti2 ni.. keinginan untuk rasa membuak2.. lagi2 bila roti tu agak selling fast.. sebab selalu tinggal sikit and kadang2 sold out.. so akhirnya, setelah banyak kali tengok and berkeinginan, berjaya jugak aku beli..
presentingggggggggggg...... bamboo charcoal doughnut!



rasanya? sama je macam roti biasa.. maybe tawar sikit but tak pelik pun rasa dia..seriously.. and bagi aku.. sedap je.. and member yang konon tak teringin masa first time tengok tu pun cakap sedap je.. huhu.. fuh! puas hati.. memang boleh beli lagi lepas ni.. lagi2 bila baca kebaikan dia.. nak tau apa?
  • high mineral content such as calcium, potassium, sodium and iron
  • generates negative ions that will put people in a better frame of mind
  • Promote metabolism and blood circulation
  • making your skin smooth.
  • source of carbohydrate, vegetable fat, protein and vitamin B, which improves blood circulation.
  • absorbs bad odor and toxic substances, and emit negative ion.
see.. memang lepas ni roti itam ni la jadi pilihan hati.. and korang pun? silalah cuba.. seriously takde beza pun dengan roti biasa.. hehe~
 

Blog Template by YummyLolly.com