Sunday, October 30, 2011

deepavali? saya tak cuti saya ok~

ikutkan hati, nak update blog time weekend je.. ikutkan rasa, time deepavali tu terus nak update.. tapi ikut rasa binasa.. maka terpaksala mengikut hati.. ewah padahal busy tak hengat.. sampai deepavali pun datang kerja T_T


sebenarnya, aku boleh je cuti deepavali tu.. sebab country yang aku jaga yakni Singapore pun cuti.. but kalau aku cuti.. cari nahas namanye..aku malas la nak datang kerja the next day tu dengan perasaan yang sedih sebab terpaksa buat kerja tertangguh.. plus aku pun tak celebrate deepavali.. and aku pun takde suami lagi *kaitan?*.. so sementara available ni baiklah aku fokus kat kerja dulu kan..


even ada orang cakap.. "ala dah cuti tu cuti je la.. ni la time ko nak spend dengan family or rest or etc".. but even aku tak cuti pun, aku sempat je spend masa dengan orang2 tersayang.. see? keputusan bijak untuk datang kerja time cuti.. hik2.. pagi2 gi brekfes dengan family dengan mood ceria.. then off to ofis.. kerja kerja n kerja sambil borak and bergelak ketawa.. pastu dinner dengan kekasih gelap hati.. so hari kerja time cuti aku adalah sangat menggembirakan.. semua dapat =)


so kesimpulan entry ni? nothing.. hik2.. takdela.. just nak share, sementara takde komitmen sangat ni.. if ko kena kerja time cuti pun, takde la teruk and hazab pun sebenarnye.. ok what? working life.. memang camni.. what do you expect kan... hatta masa student pun time weekend berhempas pulas siapkan assignment sampai tak join member jalan2 *bukan aku*.. so sama je la kan.. terima je la apepun dengah penuh kesyukuran.. makin banyak kerja, makin murah rezeki *quote sendiri* 


tapi yang paling best.. claim ot time public holiday masyuk maaaaa... eh? hik2 till then

0 kata2 membina badan~:

 

Blog Template by YummyLolly.com