Sunday, October 30, 2011

deepavali? saya tak cuti saya ok~

ikutkan hati, nak update blog time weekend je.. ikutkan rasa, time deepavali tu terus nak update.. tapi ikut rasa binasa.. maka terpaksala mengikut hati.. ewah padahal busy tak hengat.. sampai deepavali pun datang kerja T_T


sebenarnya, aku boleh je cuti deepavali tu.. sebab country yang aku jaga yakni Singapore pun cuti.. but kalau aku cuti.. cari nahas namanye..aku malas la nak datang kerja the next day tu dengan perasaan yang sedih sebab terpaksa buat kerja tertangguh.. plus aku pun tak celebrate deepavali.. and aku pun takde suami lagi *kaitan?*.. so sementara available ni baiklah aku fokus kat kerja dulu kan..


even ada orang cakap.. "ala dah cuti tu cuti je la.. ni la time ko nak spend dengan family or rest or etc".. but even aku tak cuti pun, aku sempat je spend masa dengan orang2 tersayang.. see? keputusan bijak untuk datang kerja time cuti.. hik2.. pagi2 gi brekfes dengan family dengan mood ceria.. then off to ofis.. kerja kerja n kerja sambil borak and bergelak ketawa.. pastu dinner dengan kekasih gelap hati.. so hari kerja time cuti aku adalah sangat menggembirakan.. semua dapat =)


so kesimpulan entry ni? nothing.. hik2.. takdela.. just nak share, sementara takde komitmen sangat ni.. if ko kena kerja time cuti pun, takde la teruk and hazab pun sebenarnye.. ok what? working life.. memang camni.. what do you expect kan... hatta masa student pun time weekend berhempas pulas siapkan assignment sampai tak join member jalan2 *bukan aku*.. so sama je la kan.. terima je la apepun dengah penuh kesyukuran.. makin banyak kerja, makin murah rezeki *quote sendiri* 


tapi yang paling best.. claim ot time public holiday masyuk maaaaa... eh? hik2 till then

Sunday, October 23, 2011

trifle trufle whatever~

semenjak usia makin meningkat ni barulah tersedar yang ciri2 seorang isteri masih ditahap rendah, maka haruslah aku cuba mendevelop ciri2 itu semampu yg boleh.. oleh kerana 'pandai memasak = dah boleh kawen' ade lah seperti isi dan kuku, jadi itulah ciri pertama yang harus aku develop.. 


bila masak2 ni yang aku perasan.. i'm not into baking.. aku tak gemar sangat buat kek and biskut.. but if buat dessert aku suka.. and masak lauk pun best jugak.. suka tapi malas.. boleh? so antara kepakaran aku *sila muntah* adalah membuat trifle.. eh jap.. tak layak nak cakap kepakaran sebab bukan la sedap gile but untuk org macam aku ni, itu adalah pencapaian terbesar.. ok dah sila lihat gambar~




wakaka senang gila kan.. so sebenarnye takde la boleh dibanggakan pun.. plus aku takde la serajin mane nak tambah whip cream, buah itu buah ini etc etc.. *tak cukup budget sebenarnye aka kedekut*.. nak rasa? tak payah la.. tengok gambar ni je pun dah tau tahap kesedapannye.. 




haa amacam? terbukti? hik2 till then~

Saturday, October 22, 2011

current life~

ahh lega bila dapat internet balik.. heh padahal kat ofis hari2 bukak fb, blog etc.. tapi bukak je la.. takde makna nak bersosial.. busy teramat.. haish.. hubungan aku n kerja agak susah nak ditafsirkan.. love hate relationship kot.. suka but ada something yang tak kena.. nak cakap tak suka, aku bersyukur sebab kerja ni antara apa yang aku nak and best je.. entah la.. manusia, memang rumit or jarang bersyukur, i guess =P




oh aku juga baru je konvokesyen last week.. oh man cepatnya masa berlalu.. dah seminggu rupanya.. seronok bila jumpe balik kawan2 lama.. seriously memang lupa langsung sekarang dah kerja.. masa dalam hall after dah amik scroll baru tersedar, i'm not a student anymore.. and tetiba sebak.. even aku sebenarnye tak suka belajar.. tapi being a student adalah satu pengalaman terindah.. 




oh ni baru teaser la konon.. gambar nanti dah dapat dari photographer baru nak upload and special post for it.. ewahhh.. bajet artis sangat sampai hire photographer kan.. huhu.. k la.. till then.. weekend je la boleh update blog ke ape.. weekdays busy hazab.. but tak dinafikan.. working life pun amazing!! 
 

Blog Template by YummyLolly.com