Wednesday, August 24, 2011

wordless wednesday~

 

.
.
.
.
.
.
.

Monday, August 22, 2011

hari ahad~


5pm - start menguli, menggaul, menekap doh


12am - "ting!".. oven berbunyi menandakan selesainya upacara menyepahkan dapur oleh si pembuat biskut amatur


7 jam buat sejenis biskut yang tak sampai 100 keping pun T_T
jangan kata takde minat and bakat.. memang dah serik nak buat lagi.. wuuuuu ;'( 
tapi hasilnye Alhamdulillah.. beyond expectation except for bentuk & size yang sama seperti  roda kehidupan

eh2 bukan directly uli atas paper tau.. lapik plastik dulu la of kos =)

Sunday, August 21, 2011

amateur baker~


hai2 semua salam... eee excited tau hari ni.. cuba tengok apa aku beli..




wewiittt.. tak sabar nak tengok hasilnya.. adakah akan menjadi seperti ini?


atau lebih sedap.. wah banyak cantik kan... ok ni first time nak buat biskut yang rumit sikit.. *rumit la sangat*.. before this gune tepung instant.. ok2 fine tak payah nak cakap "eleh aku tiap tahun buat biskut raya tak kecoh pun".. haa memang ko tak patut nak kecoh pun sebab ko dah selalu buat.. eh emo pehal nisak.. well sape makan cili terasa la pedasnye kan kan awak kan .. yes saya tuju kat awak sorang je =P *bawak ngucap la bulan2 ramadhan ni nisak ye.. maafkan je la dia*


actually, antara sebab aku excited sangat ni, sebabnya dalam family asas aku ni, takde sorang wanita pun yang dilahirkan dengan bakat atau minat membaking.. kek ke biskut ke memang tak la.. kalau masak lauk, insyaAllah aku n mak aku rajin.. so this time nak try la mana tau terminat pulak tetiba kan terus la buat bisnes.. eh jangan malu tau nak tempah.. bagitahu je.. insyaAllah tak sakit perut.. at least time raya pertama..

Friday, August 19, 2011

gila bayang~

semalam jumpa satu video ni..  so terus share kat fb sebab suka sangat2..


actually, aku ni bukan la impikan wedding or proposal gempak2 pun sebab if si mamat tu propose pun dah buat aku separa meroyan kegembiraan agaknye.. video ni aku suka sebab flash mob.. i'm a big fan of flash mob.. eh fan for tengok je tau.. not for joining them.. wahaha buruknye if aku menari terkinja2 kan.. nak aerobik pun dah macam kayu balak terapung di lautan deras..

tetapi bila tengok ni, aku tengah cuba membayangkan diri aku dalam diri perempuan ni which is of kos la tak dapat bayangkan kan.. harap badan je same.. tapi ko tak rase macam eh mimpi ke ni.. selama ni tengok flash mob kat tv.. tetibe depan mata ko orang melompat2 menari2.. kalau aku mesti macam "apa niii?. tengah berlakon ke?".. dah la flash mob tu pun just untuk dia.. untuk wedding proposal pulak tu.. kira ni perfect proposal plus wedding la untuk kaum dia.. anyway teringin jugak one day ada pengalaman depan mata flash mob ni.. no no bukan the wedding porposal but flash mob la joyah..  anyway after tunjuk kat adik and jalal video ni.. respon mereka
"apsal laki ni kawen dengan org gemuk, kak isha?"
"eh gemuknye die ni mok.. macam mok.. kawan2 die pun gemuk"
ok fine fine.. aku suruh tengok yang flash mob tu bukan si pompuan tu T_T

haa ni saja nak share perbualan aku n family malam tadi
aizat: aizat tadi banyak kerja. pukul 10 baru makan nasik bla bla bla bla
isha: eh yang mu ni cakap macam jalal ni ape hal.. dengan gaya2 pun dah macam jalal ni
aizat:gapo mu ni.. aku cakap macam biasa la
ummi:ngarut mu ni isha.. padahal dia teringat2 kat jalal sampai aizat pun nampak macam jalal.. parah2

T_T

takkkk ummi.. takkkkk.. isha tak gila bayang... erghhhh

Wednesday, August 17, 2011

iftar @ Big Brother Restaurant & Grill, Kota Damansara

salam ramadhan yang ke 17! wah cepat je kan masa berlalu.. macam baru je ri tu kita start puasa.. sedar2 dah dekat penghujung.. so this will be my first entry untuk food review.. hik2..
Anyway, dengan melihatkan badan yang kurang besar sikit je dari anak gajah tak cukup bulan ni, of kos ramai cakap mesti hebat bab2 makan ni kan.. yeah betul.. makan memang hebat.. sumbat je apa2 masuk mulut.. konfem boleh telan.. tapi untuk mereview.. hahahampeh.. ko tanye aku, jawapannya dua je.. "sedap!" & "okla boleh la telan"..if nak jawapan "tak sedap sampai tak leh makan?" erm yang tu~ *sambil melihat perut*
ok for today.. nak review pasal Big Brother, Kota Damansara.. So semalam, aku and member ofis plan nak bukak pose sesame.. tetapi nak pilih lokasi memang hazabedah.. even ofis sekangkang kera je dengan one Utama yang banyak choice tu tapi come on, nak berbuka kat situ ke.. tak kelas you~ hak2 no lah.. sebenarnye tengok logo OU pun nak muntah *ye la tu*.. hari2 lalu sampai pengawal situ pun boleh pencen dengan tahap penghafalan aku dengan kedai2 dalam ou ni *konon*.. so after googling, planning, eliminating.. tadaaa... here we go!

cdt to here

pemangsa


mangsa rakusan *mine - carbonara.. sedap weiiii*

kelas kau.. bukan takat kurma ngan air sirap je.. free kuih talam dua seri muka.. sedap~

overall.. ok la food kat sini.. ko tanya aku,jawapannya "sedap!".. jangan expect aku nak jawab.. "ayam die overcook".. "mash potato tu agak kurang rempah"..  "sayurnye even direbus rasa sangat lain dari yg lain".. "gravy ni kurang  garlic".. "sekali gigitan rasa macam terawang2".. "kesedapannya seperti berlari ditepi pantai".. yang tu maybe ko boleh tanya chef wan.. harga pulak reasonable.. tak mahal sangat.. and portion dia untuk sesetengah food agak banyak lagi2 nasik goreng.. even ko bersize aku pun belum tentu habis *sambil mendelete gambar posing dengan pinggan licin*.. ok thats all for now.. nah sila lah pilih yang mana berkenan dihati.. =P


ps: yang paling penting.. Halal yang definitely halal.. bukan no pork semata2 =)

Monday, August 15, 2011

monday blues~

since dua bulan kerja ni.. sekali pun tak pernah bermonday blues.. sama macam hari2 before, rela je bangun pagi and hepi je nak pergi kerja.. but today T_T, sangat mengantuk and malas nak pergi kerja.. huwaaa~ boleh pulak tu tertidur kat trafik light.. kang tak pasal2 jadi front page metro "gadis mabuk tertidur di trafic light pada bulan ramadhan".. dah la gaya pun macam ting tong dah ni~


"muke ko ni macam bos pompuan garang kat jabatan kerajaan.. sesuai sgt.." kata teman seopis
 aminnnnnnnnnnnn semoga masin mulut for jabatan kerajaan.. not for bos pompuan garang ye~

papepun, i really love my job. Alhamdulillah~
 

Blog Template by YummyLolly.com