Tuesday, January 25, 2011

reason for lack of updates.

.sejak bile ntah aku update selalu blog ni kan... anyway sekarang ni memang time yang getirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr sgt.. sampai rase tak larat nye nak buat apa2..


first, currently aku buat part time dekat damansara.. start pukul 1 sampai pukul 8... so agak jauh dari rumah... penat la nak ulang alik.. pukul 11 pagi gerak dr rumah sebab nak gi amek ita dulu n makan2... dalam kul 9 sampai 10 malam camtu baru sampai rumah.. sampai2 rumah je nak kena buat dadih sebab hari2 mak aku tolong jualkan dadih kat sekolah dia..  so dalam pukul 12 jugak la baru setle down sume..


so aku ni dengan nak cari kerja online lagi.. nak print resume, fotostat sijil sume tak sempatla.. lagi2 printer buat hal... demit la.. rasa nak makiiiii je... tapi sabar sebab ummi cakap ni la dugaan... penat la.. penat fizikal n mental.. dah la kerja part time tu ya rabbi penat.. memang la kerja nye menaip je.. tapi ko bayang la dok depan pc menaik nombor laju2 macam cashier tu... lenguh gila tangan... n kerja ni tak boleh buat rilek2 sebab ada org monitor... so stress dah kat situ.. dengan parking area damansara tu mahal nak mampus... tol nak ke situ lagi.. myk lg.. nasib baik la 2 minggu je kerja situ...


n aku ni if tensen memang sebab duit je selalunye... entah la.. tak larat nak buat apa2.. nak reply komen tak larat.. nak blogwalking tak larat.. nak bukak fb tak larat.. nak baca tweet2 tak larat... nak online tak larat... hatta nak fikir pun tak larat.. k bye


tak sabar tunggu wiken... nak setelkan semua

Wednesday, January 19, 2011

perjalanan masih jauh~

aku pernah cakap kat orang..


"ala jgn risau la pasal kerja.. cepat and lambat mesti ada jugak nanti.. takkan kita menganggur sampai tua.. mesti ada rezeki kita kat mana2"


"ish rasa macam penat and give up la tapi takpe la.. Allah dah rancang baik dah perjalanan hidup kite.. "




tapi
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tapi...
kenapa sekarang aku rase macam..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hmmm
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
putus asa?






tak.. tu bukan nisak.. nisak sanggup buat ape je utk benda yg die nak.. n baru 2 bulan je kotttt T_T
 

Blog Template by YummyLolly.com