Thursday, December 30, 2010

kisah kekasih hati penjaga gol kesayangan malaysia~

salam satu malaysia.. ewah.. haish dalam malas2 nak update blog ni tapi nak update gak dengan satu isu yang paling 'pipih' sekali.. yang aku tak cakap pun takpe.. haha


first of all, congrates to Harimau Malaya sbb menang semalam.. malas nak ulas pasal ni sebab semua org pun cakap pasal ni kan.. so isu yang aku nak tulis ni pasal girlfriend penjaga gol yang kite bangga2 kan tu, khairul fahmi ek nama die..


ok nape dengan perempuan ini? aku baca banyak la jugak kat twitter, blog, fb yang ramai gak kutuk minah ni cakap lebih sudu dari kuah la, bf femes ko nak lebih la, bangga gile la konon etc etc etc.. eh helllooooo~ aku seriously tak paham ngan org yang cakap2 macam tu.. katakanlah kalau lelaki tu tak femes and cara dia tulis pun macam tu, mesti takde orang nak cakap pape kan.. ni sebab bf die femes maka maybe dgn sikap dengki nye mula la nak cari kesalahan org lain..


"eh hello, i tak dengki ok.. macam la fahmi tu hensem sgt i nak kat die.. i pun ade bf" (kata mereka yg terasa).. dah tu kalau ko tak dengki ko duduk je la diam2... dah bf ko tak femes tak payah la bajet nak menilai orang camtu camni... mesti ade yang cakap "kalau la aku girlfrien khairul fahmi ni, aku takde la nak tulis blog camni nak bangga2 laki aku femes etc etc.." mind you, selagi ko tak hadapi situasi macam tu, tak payah la nak berkalau2.. kita takkan tau ape reaksi kita selagi benda tu tak jadi kat kita.. even kite konon2 faham n dapat imagine bila kite berada ditempat dia, hakikatnya bila betul2 jadi, lain la jadinya..


sebagai contoh la, before ni aku selalu bengang if pergi kedai makan yang if order air, lambat gile sampai.. tapi lepas aku jadi pembancuh air ni.. TOBAT WEHHHH... bukan senang! konon dulu2 kalau aku buat air lagi laju dr die la ape la.. amek ko.. bila dah jd pembancuh air ni, mmg tak semudah yg kite bygkan.. kite tak tau ape jd kat belakang.. ais tetibe habis ke, so berusaha la cari ais kat kedai sebelah.. tak pun milo habis so nak amek milo dlm stok nak bukak plastik nak tuang dlm bekas.. tak pun lepas bancuh2 tengok2 ada semut banyak, kena buat yang baru... banyak la sebabnye... 


ok back to topic.. pasal awek dia ni... kalau dia nak bangga pun hak dia.. bf dia femes bukan sebab kontroversi merepek n murahan.. tapi femes sebab mmg bf die hebat gile! yang satu malaysia banggakan.. kalau jadi kat korang la kan.. korang tak bangga ke? ok la, katakan korang cakap  "kalau bangga pun  tak payah la nak tulis kat blog macam la ko tu hebat sangat".. first, korang ada blog tak? korang mesti pernah tulis benda yang buat korang hepi sedih semua kan.. blog ni macam medium nak meluahkan perasaan,macamtu la jugak kat perempuan tu.. die hepi die tulis.. n jangan la samekan care die tulis dengan korang.. setiap org kan berbeza caranye.. n yang cakap macam2 tapi takde blog tu.. elok la korang takde blog.. aku bet if korang ade blog pun mesti korang ni anoyying gile.. itu ini nak komplen..


ok la.. panjang lak membebel.. kesimpulannye(ewah).. tak payah la nak menilai kalau diri sendiri tu pun tak semenggah mana..n tak payah la nak samakan semua orang dgn preference kite, hidup kan warna warni.. mesti la kena berbeza.. kan? 

Monday, December 13, 2010

our new house~

wiken ni la paling best after grad ni (padahal ni br weekend ke-2.. booo)... pergi vacation dgn family kat kuantan.. tengok adik belajar kat sana and tengok rumah baru kami.. rumah dah nak siap yeay! tak sabar nak pindah masuk tak lame lagi..


ok2.. ni bukan beranda rumah kami.. nampak tak atap rumah kat belakang sekali tu.. yes! tu la rumah kami.. tak percaya?





presenting! our new house.. actually dah boleh pindah masuk jan tahun depan tapi banyak pulak benda yang ayah tak puas hati so kena la renovate balik





ni bahagian luar rumah.. ummi nak kolam ikan besar so tiap2 petang boleh la ummi n ayah rilex tengok ikan.. lagipun aidid jugak nak sebab everytime gi UTP mesti nak bg makan ikan kat tasik tu.. so bile dah ade kat rumah ni ko boleh la bg makan ikan sampai muntah ye aidid..





ni bathroom bilik aku, aku mintak kat ayah nak bath tub besar sebijik.. n plg penting, walk in wardrobe.. 




ni view from bilik aku.. sori la tak snap pics bilik sebab nak wat suprise.. nanti bilik ni siap aku post kat blog ok..




ni bilik aizat.. besar jugak bilik dia tp takde walk in wardrobe.. lelaki kan..





n ni bilik aidid! tak aciii.. bilik aidid kiut giler.. wallpaper mickey... tapi nampak tak muka tengah masam tu.. risau la tu nak tidur bili sendiri.. selama ni tidur berkepit je ngan ayah ummi.. dah la bilik dia ade 2 katil queen.. ayah saje buat besar2 so nanti dia nak ajak kawan2 datang sleepover ke apa senang.. 




ni bathtub master bedroom... umi la ni nak berciri klasik ke apentah.. nasib baik ayah layan kan aje... aku rase lepas ni cari ummi dalam rumah ni tak jumpe tau dah die kat mane.. konpem kat dalam bathtub..




ni ruang family.. ayah saje buat besar macam dewan.. die cakap kang senang anak aku nak berlari sana sini nanti.. eh?




haaa.. ni bilik kak ji.. bilik die sebelah dapur je tapi kak ji cakap takpe.. dah tu nak kisah ape.. bilik ade flat screen tv.. siap ade built in furniture sume.. excited gile die.. entah2 tak sempat pun duduk sini dah balik indon..




ok jom turun bawah.. aku nak tunjuk korang highlight of this house...




ok turun lagi satu anak tangga






tadaaaaaaaaaaa.. basement parking.. terkejut aku bila ayah tunjuk ni.. dia tak cakap pun nak buat basement parking.. muat untuk 12 kereta lagi... padahal kereta family kitorang 4 je.. ayah, ummi, aku, aizat.. ayah cakap sedara nak datang senang.. parking bawah je terus.. gila lah.. igt supermarket je camni.. sekali rumah sendiri pun ada...




ok enough... rumah besar sangat... tak larat nak review satu2... fuhhhhh.. gile ko! kalau betul ni rumah aku la kan... aku dah tak update blog, twitter, facebook ni sume.. kerja aku duduk kat luar pagar rumah n tenung je rumah sambil fikir "biar betul ni rumah aku"..tak pun cari aku kt bilik solat tengah buat sujud syukur tanpa henti.. nak tulis entry ni pun aku dah tersengih2 membayangkan memang ni rumah sendiri tapi macam kelakar la.. ummi nak kolam ikan la, aidid risau nak tidur sorang la, ayah buat parking basement senang saudara datang nak park kereta la.. angan2 yang ko bagi 1000 kata2 semangat pun memang takkan tercapai unless aku kawen dgn owner rumah ni.. tapi takpe la.. rumah ni besar sangat la...banglo 18 bilik ok!! tak ralat pun tak dapat rumah camni.. pergh ayat dengki.. biasa la, melayu (quote from MLM).. rumah yang aku duduk sekarang ni pun aku terperuk je dalam bilik malas nak gi dapur ke, bilik tb ke.. padahal kecik je.. kalau  dapat rumah ni agaknye aku duduk dalam kereta je lepas parking kat basement.. malas nak naik tangga masuk rumah.. eh possible what? aku kot~

Friday, December 10, 2010

4 bulan cuti blogging? cukuplah~

akhirnye, after 4 tahun setengah bertungkus lumus mengerah otak, memerah keringat *ewah*, tamat juge kisah aku sebagai seorang student... terima kasih dan tahniah pada diri sendiri sebab berjaya bertahan dan survive di UTP yg penuh pancaroba itu lagi2 dengan seksaan tersilap ambil course wutsoeva.. ok la malas nak cerita dah.. zaman tu dah berlalu.. eceh


anyway.. sebenarnye selama aku cakap nak stop blogging ni, aku ada blog yang lain & aku selalu la jugak update blog tu.. tapi aku tak letak link kat sini sebab tak nak Jalal tahu.. hehe.. blog tu actually pasal perjalanan aku untuk menurunkan berat badan which is berjaya! tapi langit tak selalunya cerah.. perjalanan berhenti separuh jalan... n kenapa tetiba nak berblogging kat sini pulak? sebabnye aku rase blog diet aku tu dah jadi personal blog yang mane itu bukanlah tujuan asalnye.. so nak tak nak baik la aku tulis kat sini balik.. lagipun aku bukan la nak stop blogging terus kan.. just bercuti panjang.. lagipun takde sape pun rindu n kesah kan kan kan~ 


ok2.. sebenarnye ada banyak benda nak cerita.. ye la.. empat bulan blog terabai mesti la banyakkkk benda jadi.. orang yang kawen 4 bulan lepas pun dah pregnant kan... eh cop.. apsal bagi contoh kawen? haa meh nak khabor.. ini la yang aku nak cerita ni..


situasi di dapur pada suatu pagi, 10 Disember 2010 (note: dialog yg panjang sebab perbualan berunsur serius)


ummi : isha, kahwin la cepat.. dah lame tu kapel


isha : ummi, kalau ade duit, bukan kata hari ni,  dulu lagi isha dah kawen


ummi : alah duit jgn risau la, ayah umi ada. lgpun bukan nak buat grand.. cukup syarat je..


isha : cukup syarat pun kena ada duit la ummi.. nak kendri beli barang makan sume tu beribu jugak


ummi : buat simple2 je... lepas kawen senang.. takde la ayah umi nak risau lg kalau keluar kehulu hilir..


isha : tak boleh la ummi.. kerja la dulu.. papepun duit kena ada.. lepas kawen kang gado pulak sebab takde duit.. susah jugak


ummi : isha dah tua tu tau tak? ayah dulu kahwin ade berapa ratus je.. cayalah rezeki ada kat mana2.. Allah tolong kalau kite nak ke arah kebaikan..


isha : laa isha baru 22.. baru seminggu grad.. mcm andartu lak.. haha.. lagipun dulu lain umi.. kfc pun murah je.. sekarang kfc dah mahal.. (aku ni nak bg contoh kalau tak kawen, mesti food).. lagipun biar la jalal dgn hobi motor besar die dulu.. die cakap pas kawen die tak nak dah semua tu.. so nanti dah ok semua kawen la isha..


ummi : ikut mu la nisa... pahni tok soh doh mitok nok tubik nge jalal doh... tok larak ayoh nok tanggung doso mu.. oghe ghoyak ni degil.. ikut mu


isha : ............




10 minit lepas tu




isha : kalau berpacaran, jgn tunggu.... 


ummi : haaa... jgn tunggu lama-lama!


isha : T_T


camne la leh ternyanyi depan ummi disaat genting ni~
 

Blog Template by YummyLolly.com