Saturday, August 7, 2010

entry yang panjang dan terakhir~

aku rase interest untuk berblogging makin kurang.. kalau nak jadi kan blog ni medium meluahkan perasaan maybe blog ni still hidup sebab aku ni manjang ade masalah kan.. tapi malas lah... dulu2 aku ade reader yang suka ape aku tulis even bg aku penulisan aku sangat la tak matang... now sorrylah... takde reader pun takpe.. sebab menulis untuk menghiburkan orang ni terlalu susah lagi2 aku ni bukan lah seorang yang 'gifted' dalam bidang penulisan ni... maybe ni entry last aku before aku jumpa interest yang baru yang buatkan aku semangat nak berblog semula... then aku akan continue...


disebabkan ni entry last...aku nak cerita semua pasal hidup sekarang... sekarang aku dah final sem means aku akan bekerja tahun depan.. but bila tengok result rasa macam company mana la nak ambil aku kerja.. macam teruk sangat kan padahal ada je budak engine petronas dapat pointer rendah dari aku tp dapat kerja kat petronas... sebab nye syarat dak engine 2.7 keatas.. dak course aku 3.0 keatas.. eh2 sure dapat teka pointer aku kat mana kan.. haha.. ikutla.. dah takde rasa malu pun.. sebab this week aku jumpe sorang lecturer nak jadikan dia referee... n bila aku cakap pasal pointer dia marah... dia cakap ni la orang sekarang.. belajar bukan nak knowledge tapi nak pointer tinggi.. n dia cakap yang pointer tinggi tu entah2 knowledge dia bukan banyak sangat sebab dia belajar just ikut buku.. amali haprak... betul la sir cakap tu tapi takke pointer tinggi dah menunjukkan sikap seseorang tu.. pointer tinggi means dia rajin berusaha untuk berjaya.. how about yang pointer rendah ni? yup.. kita semua tipikal kan... kita tak pernah tau kenapa someone tu pointer rendah... maybe dia tak minat n lansung tak boleh masuk apa yang dia belajar but dia sebenarnye ade impian yang dia yakin dia akan laksanakan one day.. just the problem is habiskan belajar sebab dia dah terlajak pilih course tu n dapatkan degree wutsoeva...apa2 pun sir tu dah offer aku something yang menarik yang if aku take it serious, aku yakin benda tu akan totally ubah hidup aku.. but before aku bagi keputusan aku kena fikir betul2 sebab benda tu yang akan tentukan masa depan aku... n benda tu jugak la yang mampu buat impian aku tercapai... sir bagi aku masa sampai habis sem ni untuk aku fikir n aku rase aku kene buat solat istikharah.. aku harap aku akan dapat petunjuk yang terbaik... sebab buat masa ni, sorang je yang yakin aku boleh berjaya... yang lain? takpe aku paham... even aku pun macam 50-50... 


ok for now aku rasa sangat2 sedih... tau kenapa? aku rasa aku loser.. aku ada impian yang sangat tinggi tapi aku tak pernah cuba untuk pergi kearah tu.. sedangkan bila berblogwalking n tengok kat fb ramai je membe2 yang ada same interest dengan aku yang make it real.. sedangkan aku still jadikan impian.. kenapa? its all about money la bebeh.. takde duit jangan harap la dapat berjalan merata.. ko pandang je la membe2 ko pergi merata2.. hari2 tengok website airasia sambil berangan.. hari tu dapat tiket gi korea 500 return... rasa nak beli je.. tapi pakai apa... ada membe tu lagi la dapat 255 je return... hari tu dia gi aussie pun dapat tiket murah.. lucky her... dia berpeluang untuk beli tiket tu.. aku nak bayar pakai ape? duit belanja sana belakang cerita.. leh diusahakan.. tapi peluang nak dapat tiket murah bukan senang... n aku ni pulak bila dah makin besar ni bukan jenis mintak duit parents... aku rase kesian... ayah tau aku minat melancong n dia cakap if aku nak pergi mana2 bagitahu.. but still.. aku yang nak pergi so kenapa nak guna duit parents.. some people boleh cakap aku bodoh but maaf, aku memang tak boleh nak enjoy atas duit parents even aku tahu one day aku berpeluang balas balik semua tu..so for now pliz.. aku nak sangat pergi jalan2... cameron ke pangkor.. mana2 je la asalkan aku boleh tengok tempat lain selain apa yang aku dah biasa nampak hari2.. hal kecik je kan tapi ni impian.. pape pasal impian memang sentiasa jadi hal besar.. haha.. n seriously aku dah sangat bosan dengan apa yang aku nampak hari2.. n sebenarnye jugak.. otak aku sarat dengan benda tak penting yang tak perlu difikirkan tapi still nak bersarang dalam ni... i need rest..


ok now cakap pasal jalal la plak... haha watak wajib pulak kan.. kata ni entry last so mehla aku cerita sikit pasal dia.. hubungan aku dengan dia sangat ok... even kalau tengok kat fb ke apa macam aku je yang gila2 kat dia kan.. ye la.. kat facebook dia gambar dengan aku pun takde.. memang la ada letak in a relationship with dia tapi if membe2 dia tengok pun aku yakin semua orang ingat aku yang gedik letak kan.. wuteva.. aku paham kenapa dia buat semua tu (tak letak gambar, tak reply sangat if aku tulis kat wall)but aku malas nak ambil hati... sebab kitorang sangat bahagia.. benda2 facebook ni sebab kecik je kot.. buat apa la nak take it serious.. plus dulu ada something yang sangat teruk pernah jadi dalam relationship kami.. so now aku kena act lebih matang.. n alhamdulillah.. sekarang ni aku dah tak cemburu buta, dah tak bother nak tau password dia ke apa, tak kisah dia nak lepak dengan membe2, tak amek hati if dia tak ingat besday... semua tak kisah dah.. eh bukan tawar hati.. tapi semua tu benda remeh yang tak perlu diperbesarkan.. yang tak ingat besday tu lagi la aku tak amek hati.. besday mak sendiri pon dia tak ingat sangat kan.. lagipun kalau time besday aku pun apa la kaitan dengan dia kan... bukan dia yang lahirkan aku pon... so buang masa nak merajuk2 bagai... n aku yakin one day bila dah tiba masa, dia akan ingat semua pasal aku.. huhu.. n sekarang ni pun dia cakap dia hepi dengan aku.. sebab dah tak macam dulu... dia sangat appreciate aku.. plan masa depan sikit2 sama2.. just yang buat dia turn off is aku still gemuk... yup dia tak suka perempuan gemuk.. meh nak lempang sedas... tapi nak buat camne.. jangan kate dia.. aku yang perempuan ni pun tak suke tgk perempuan gemuk.. n aku bersyukur dapat dia.. kalau dia dapat terima aku seadanya.. konfem sekarang badan aku macam belon udara panas.. so at least dengan prinsip 'tak suka perempuan gemuk' dia tu aku boleh berusaha untuk menjadi wanita yang berkeyakinan.. sebab aku memang lack of confident disebabkan badan aku tapi tak pernah berusaha nak kurus... now yang buat aku sangat nak kurus sebab aku nak kawin..tak tahu kenapa aku rase macam ade potential je kahwin next year.. haha.. tunggu je la kad ye kawan2... n thanks jalal... even prinsip awak menakutkan tapi kita still bertahan hampir 7 tahun.. 


n last pasal sahabat... aku malas nak cakap pape.. aku ni mulut laser, hati keras, or bahasa kasar macam bangang i guess... but trust me.. aku sayang kawan2 aku n aku takkan buat something yang makin teruk... n apa yang jadi skang seems teruk kan tapi aku yakin one day hasil dia sangat baik.. aku malas nak ulas pape.. sebab once aku berterus terang n melaser... konfem putus kawan so cukup la sekarang setakat ni je.. penat kan bila kita buat something sebab kita tak nak benda makin teruk untuk die sebab kita syg dia tapi bg die benda tu dah cukup teruk.. cukup la... rasenye dari dulu aku selalu pesan but if rase yg tu yang terbaik.. just go on... sometimes rasa sia2 je tapi eh name pun kawan baik.. bukan sia2 tp bekorban n again..apa nak jadi skang jadila coz aku bersyukur aku dah ade family yg terbaik, soulmate yang terbaik n sahabat yang terbaik.. 


oh before aku end ceramah aku ni... ni aku setahun lepas..




n ni aku sekarang... n now aku still berusaha...eh ada beza ke.. macam sama je.. hehe.. so guys.. pray for me.. kalau nak tengok aku kahwin cepat.. wahahahahanotfunny




maka dengan itu.. sampai kita jumpa lagi... maybe bulan depan or tahun depan.. aku pun tak tau... SELAMAT TINGGAL
 

Blog Template by YummyLolly.com