Friday, June 4, 2010

akhirnya tercapai juga~

ingat tak post INI yang ditulis suatu ketika dahulu... maka pada malam tadi, secara officially nya.. jalal jalil sudah meng'own' sebijik superbike.. maka pada hari ini juga.. episode mimpi ngeri aku pun bermula.. weiiii.. cuak ok bila tengok dia bawak superbike... dah la pendek, hitam, kecik.. time kat atas superbike pun kena menjengket.. pastu pulak nampak la betapa keciknya dia di sisi superbike tu.. aiyoo kesian betul mamat tu...

tinggi beliau mungkin 161cm sahaja..2cm tinggi dari aku.. mungkin.. hehehehe

tadi dia datang rumah aku.. selalu dia naik motor biasa n kereta tu. sejam baru sampai.. konon2 dah bawak superbike ni lagi cepat la sampai kan.. haram pant betol.. nak dekat 2 jam baru sampai... tak ke risau nak mampus jadi aku.. malam tadi baru dapat.. hari ni nak jalan jauh.. dah tu tak sampai2... tensen ok! tapi bila dia sampai je.. mau aku sengih sampai telinga.. tak bukan bangga ke suka.. tapi kelakar... kecik nye jalal di atas motor.. memang la dia dah gemuk tapi still utk kategori lelaki... jalal adalah lelaki pendek comel... bila dah datang rumah aku mula la semua nak menjakun kan...

 mula2 ayah..
 haa amek ko bikers muda.. sapa dapat lawan?

*eh apsal la aku tak bergamba kat motor tu.. dem! aku heroin kot.. haktuihhh!

n sekarang time aku tulis ni pun aku sangat risau.. dia baru je balik dari rumah aku.. macam biasa.. nak dekat 2 jam dah ni tapi tak sampai2... n esok dia nak ride ke segamat.. baru 2 hari dapat superbike tapi dah berani nak jalan jauh... sob2... bila nampak dia bawak superbike tadi rasa seriau.. rama2 dalam perut semua mula la keluar... rasa macam berat nye motor tu.. mampu ke dia bawak... kat highway malam2 pulak tu... dah la jalan segamat tu kawasan bahaya... jalalllllllllllll... ape kejadahnye la buat orang risau di kala usia perkenalan kita menjangkau 7 tahun ni (eh apa kaitan)... tapi takpe la.. hari ni hepi sebab jalal datang bawak rombongan ke rumah aku..

mak jalal n ummi berbincang nilai hantaran...

adik jalal bertanyakan tema majlis..

aku n nenek jalal bincang nak masak apa untuk kenduri..

*ayah jalal n ayah tak dapat dikesan.. tgh book tok kadi kot..

hehehehe... bajet macam rombongan minang kan.. nan ado.. jangan kata minang.. merisik pun haremmmm... bukan sekarang ok.. ni namanya preparation tengok2 jalan sebelum hantar rombongan (nak jugak ye nisak)..dah2.. ni yang malas nak tulis blog.. melalut sampai ke laut...
"ummi.. abg jalal cakap nanti dah kahwin dgn kak isha dia nak beli superbike baru"
-aidid tarmizi, 9 tahun-

yes.. dulu2 ingat jadi andartu.. tapi sekarang tidak lagi..
 

Blog Template by YummyLolly.com