Friday, May 14, 2010

tak study pun gila?

note : sindrom study week.. merepek meraban tu perkara normal.. harap paham maklum...

even aku ni berbadan besar.. tapi macam biasa la... perangai still macam budak darjah satu... bila dekat nak exam mula la kecoh nak beli stationery.. tak study takpe boleh hentam je.. tapi takde stationery ko nak tulis pakai ape? taik hidung? ergh

so tadi gigih la aku meneman nisha gi TF value mart sebab nak beli stationery... aku nak beli 3 benda je.. pensil, pemadam n pembaris.. ubat pensil takpe boleh mintak kat hanum... ceh kantoi kuat paw.. pen2 pun takpe.. hari tu masa carer fair dah mintak banyak stok pen untuk sem depan terus... ceh kantoi kedekut plak.. ok fine memang kedekut.. so tadi lama la spend masa kat bahagian stationary sebab nak mengira.. beli value pack ke amek satu2 yang murah... serius aku kira.. pembaris 50 sen, pemadam 50 sen.. pensil pulak takde yang sebatang2... so terpaksa la amek value pack...


haa semua complete macam yang aku nak.. murah plak tu tapi ada hati lagi nak mengira if beli satu2.. kedekut katakan... oi dalam wallet ada 30 inggit sampai minggu depan.. harusla kedekut kan..then bila sampai bilik, gigih la aku mengeluarkan pensel box dari laci nak isi stationary ni semua kan.. then tadaaaaa

cel*k*... pensil dalam plastik lagi ok... tak guna lagi.. haish bazir duit aku kan...takpe nisa.. bertenang.. ada hikmah.. so aku pun kumpul la pulak pen2 yang dpt free hari tu..

sebahagian hasil merantau ke semua booth dengan hanum... tak perlu dah nak beli pen... time2 kumpul pen tu tetiba lagi tingggg...



yes! ada lagi rupenye pen yang tak guna lagi... dalam pack lagi... so memang keputusan tak beli pen adalah pilihan bijak.. kalau tak, ada aku meraung kecewa kat bilik ni... dengan hati gembira aku mengorek lagi laci dan pensel2 box lain apabila benda ini
.
.
.
.

muncul! demit... pembaris ada dua batang lagi ok! again.. bazir duit dah aku beli value pack tu kan... takpe nisak... bertenang lagi... dengan rasa kecewa campur sedikit sedih aku pun kemas la rak kat atas meja pulak.. dan dengan rasa bangganya... tadaaaaaaaaaaaaaaaaa



2 bekas lagi.. n tak guna lagi! weii.. korang ni buat pakatan ke apa menyorok beramai2 ke aku yang tak kemas laci... saja la kan nak tengok aku habis duit.. dah la tengah nak save ni... 3.90 ok! lepas lunch sehari... isk2..

dah aku tak nak mengemas lagi dah.. kalau jumpa pemadam kang.. mau satu blok ni dengar ade perempuan meraung..

Thursday, May 13, 2010

mimpi yang gagal~

lately ni aku rasa sangat emo.. entah lah.. hal perempuan kot.. tapi penat la camni.. aku ni bukan minah emo pun.. hidup macam ceria je selalu... eh2 puji diri pulak... so, lately ni banyak sangat benda yang aku teringin sangat2.. sampai termimpi2.. tapi yang sedih.. dalam mimpi pun aku tak dapat... ape kes?

first, aku teringin nak makan shabu-shabu kat manjung.. sangat teringin before balik cuti sem ni.. nanti kat rumah dah jauh... tapi takde siapa nak teman.. kalau ada pun aku tau diorang tak nak pun tapi kesian tengok aku macam putus cinta je tak dapat makan shabu-shabu kan.. tak nak la camtu... makan adalah benda yang hepi n kena lakukan seikhlas hati.. hasil dia nanti dapat la badan macam aku.. woohoo scary kan... then one day tu sampai termimpi2 makan kat shabu2.. tapi dalam mimpi pun tak dapat makan sebab tertidur n bangun2 kedai dah tutup... sedih kan? at least mimpi dapat makan pun dah cukup hepi.. tapi takpe la tak dapat makan pun.. anggap tu cabaran time berdiet...

second, sekarang ni aku minum teh detox untuk cuci usus... aku sangat suka sebab sistem penghadaman lebih lancar.. aku ni dah la ade problem dengan sistem penghadaman (bahasa sopan).. selalunya aku minum teh detox ni before tidur.. after dah confirm lepas tu aku tak kan makan pape lagi... so last week balik rumah aku lupa nak bawak balik teh detox skali.. so merasa la azab nak menghadam makanan kan.. sampai termimpi2 jugak..tapi dalam mimpi tu pun gagal... minum memang la minum tapi lepas minum tu aku bantai makan banyakkkk sangat... lepas tu mula la rase menyesal... nasib baik la mimpi je.. tapi still tak hepi sebab mimpi pun tak membantu sistem penghadaman..

third, sekarang kan tengah diet... so semangat la nak timbang kan tengok current weight... kat rumah takde scale.. selalu timbang kat bilik ct.. tapi balik utp ct takde... rase sedih sebab nak sangat timbang.. pun sampai termimpi2... tapi dalam mimpi pun  tak dapat timbang... ct memang la dah blk utp tapi scale rosak pulak.. dem.. at least nak la mimpi yang hepi sikit kan.. ni mimpi macam batu api plak...

rasa kecewa tau.. rasa semua tak jadi.. macam gagalnye hidup ni... sebab dalam mimpi pun gagal.. haha.. benda kecik je.. tapi tu la.. lately ni semua benda nak emo... tadi pun baru je emo sebab orang-orang tersayang... kenapa semua nak marah... penat la macam ni.. aku kan perempuan... kalau aku lelaki nak carut2 kat aku pun tak kisah la.... k la.. entry bodoh.. bye
 

Blog Template by YummyLolly.com