Monday, April 26, 2010

perempuan memang suka gaduh~

pembuka entry


watak utama - kami supporters TEAM TEAM yang kepanasan


assalammualaikum.. apa khabar semua... after sebulan tak update blog.. aku rase pembaca blog aku dah lari tak kembali pon... aku menulis ni pon sebab ramai pm suruh aku update... ish korang ni.. selalu suruh aku update tapi komen nye tidak... tapi takpe la...aku pon macam tu gak.. hehe.. anyway banyak benda jadi dalam life aku.. pahit masin masam manis semua ada tapi tak interested nak tulis kat sini.. tak tau la kenapa... makin besar makin malas kot... ok2 dah cite pasal ni.. kita proceed ngan cerita best yang jadi baru2 ni je...

so last weekend ada tournament netball yang final... disebabkan ramai membe2 rapat aku adalah pemain yang hebat(bodek) n berjaya masuk final, kena la gi support kan... memang best jadi supporters ni.. terjerit2 tersorak2... bajet macam suara aku ni pemberi semangat la kan.. tapi yang tak bestnye... ada la lelaki bermulut longkang n perempuan bermulut lancang... memang la menyakitkan hati... tapi kelakar la sebenarnye.. diorang tak rase ke diorang meletakkan taraf diorang sangat rendah sampai aku rasa nak pijak2 je.. seriously.. ada dua pihak :


first, lelaki bermulut longkang yang hensem tapi otak kat lutut.






diorang ni support team lawan.. pastu after 2nd half kan tukar side dlm court tu.. so kitorg gi la tukar tempat dok belah sana pulak... pastu ade la sorang mamat ni

"sini panas.. gi la dok tempat lain"

 ok fine.. aku tau la ko lelaki, memang la bodoh nak tau rules netball kan tapi kan dah tukar side korang pun move la... gol korang dah kat sane... tapi takpe la.. kitorang buat tak tahu je la... so time shooter kitorang tgh aim nak masukkan bola dalam net, mamat ni jerit sekuat hati macam nak terkeluar anak tekak yang aku ada doa gak peti suara ko pecah (aiseh mengucap nisak)..


"tak goal.. tak goal!"


hello... masa shooter korang nak masukkan bola ada ke kitorang jerit camtu.. at least kitorang jerit untuk pemain kitorang.. tak burukkan pihak lawan pon... then bile shooter kitorang betul2 tak berjaya menjaringkan goal.. sekali lagi dia jerit dengan mengadap muka kitorang ni...


"kataaa dahhhhhhh"


nasib baik aku tak gi bantai dia ngan payung ni kan... duduk la diam2 bodohhhh.... then bila shooter dia berjaya jaringkan goal pulak... dia punye lompat depan kitorang macam beruk gatal pergi dangdut... anoyying seyh.. nasib baik after tu diorang gi pindah side lain... n kitorang memang takde rase pon nak lawan diorang tu.. rasanye kalau lawan diorang tu sure rasa bodoh nye kami ni... tapi yang peliknye, bila team kitorang menang, eh hilang pulak budak tu.. laju nye ko blah dik.. malu ke? tadi macam hebat sangat bermulut longkang...

 second, pompuan pandai dan cantik yang tak leh terima kekalahan lalu meletakkan taraf diri diorang seperti telur dihujung longkang

 yang ni pun aku tak paham.. dah la awal2 lagi cari gadoh dgn team kitorang.. sebab konon2 team kitorang(macamla aku main) kasar.. main ganas... adoila... kawan2 aku ni ramai pemain netball UTP... takkan la nak ikut rentak korang tu.. plus korang main pon bukan la ayu weh... ganaz gak.. kalau tak takkan la sorang pihak lawan menangis sebab ko tunjuk fu*k kat die mase tengah game tu...pliz la.. ko perempuan, cantik, pandai... tapi tunjuk fu*k masa dalam court... pastu ko nak bangga plak ngan ape ko buat tu... tak rasa ke maruah diri ko tu macam rendah sangat nak compare dengan orang yang ko kutuk2 tu... malu la sikit...

then team korang tu... bila kitorang jerit



"team team"

korang gi sambung kalah kat belakang..



"team team.. kalah.. team team.. kalah"

 weiii.. korang ni budak tadika ke budak u yang amek engineering... dari cara support tu macam budak bengap yang tak habis belajar.. yang tau nak kondem orang je... ada ke team kitorang buat camtu kat korang... kesian weh.. kesian sangat kat korang... masing2 cantik ada bf hensem (oopss).. pandai... engineer to be tapi otak kosong... kesian...n again.. kitorang pon takde mase nak lawan mulut ngan korang except bila dah menang tu memang kitorang jerit la


"terima kasih doakan kami kalah!!"

Tahniah TEAM TEAM... terima kasih Tuhan bagi team kitorang menang after lalui benda ni semua... even aku tak paham kenapa mereka macam tu.. kitorang tak kacau sesape pon.. kitorang support team kitorang n tak melibatkan team lain pon.. hatta nak doakan team lain kalah pon lansung takde niat.. aku tak dapat bayangkan if team2 mereka tu menang..if team jantan longkang tu menang sure dia bongkak gila melompat2 jerit sampai anak tekak terkeluar.. if team pompuan cantik tapi otak kosong menang pulak.. mesti bongkak pastu kutuk2 team kitorang lagi n bajet doa diorang suruh team kitorang kalah tu makbul.. pliz la.. kitorg dgn player lain ok je... takde masalah pon.. tapi ngan korang ni memang la... tak payah kawan pon tak pe... ye memang aku emo untuk benda kecik ni.. tapi seronok kan dapat tengok perangai manusia macam ni.. rasa hidup bewarna warni....
see see... kami ok je dengan team lain~
 

Blog Template by YummyLolly.com