Monday, March 22, 2010

cuti mid sem berciri miang~

minggu lepas cuti midsem.. memang takda perkembangan lansung kecuali berat badan.. macam dah mengembang even kat facebook org cakap nampak kurus... tu nampak je.. sama la macam indah khabar dari rupa... percayala eeka n hatim.. aku tak kurus lagi.. sekian...

ok kite mula balik entry ni... minggu lepas cuti midsem.. memang diisi dengan benda2 bermanfaat la selain study... time cuti midsem study memang benda tak bermanfaat... orang bijak cerdik jangan nak cakap pape.. hidup kita berbeza.. ewah macam korang kisah... so last weekend balik kampung kat kelantan... korang pun nampak kan kat facebook gambar wajah2 kebahagiaan yang terselit senyuman gatal tu... amboi sedap korang kata aku gatal ye... tu baru gambar balik kampung same.. belom gambar kawen lagi..eh2 tergatal pulak... so far aku memang tak pernah menghabiskan masa selama ni dengan jalal... selama ni yang bermaksud pagi petang siang malam muka dia je la yang aku nampak... so bila dah lame menghabiskan masa bersama ni, bibit percintaan makin kuat la.. ok dahhhhhh.. menggatal je keje aku....

kita ulang balik... so bila dah lame menghabiskan masa bersama ni, banyak la jugak menda2 yang aku tak berapa nak tau pasal jalal terus jadi tahu sikit.. ye la.. nak dekat 7 tahun kapel pon tak semestinya tahu semua kan... antaranye :

(mood jawab test)
1. jalal ni penyayang rupanya... eh bukan penyayang kat aku.. ciri2 ni dah lame beliau tunjukkan... ni penyayang kat budak2... amboi ditimang2 didukung2.. sampai budak tu bukan main suka lagi kat jalal.. amboi melampau kau dik... nasib baik kau kecik lagi.. kalau ko besar n bersikap macam tu kat jalal memang aku humban masuk stor... nasib baik comel... tp tak waras la pulak nak jeles kat budak kecik khennn (nada gay)

2. bercitarasa pelik.. ok citarasa dr segi pemilihan pasangan dikecualikan... dari segi makanan la lebih2 lagi... baru aku tau mamat ni hantu manis, pedas n masam.. bukan la tak tau selama ni tapi tak sangka la sehebat ni.. eh paham tak...

ok dua dah la... apekejadah nak list perangai jalal kat sini... terus hambar blog aku kang.... tapi disebabkan macam dah hambar so meh aku upload sedikit gambar yang kawan2 komen konon2 aku ni manusia gatal.. (eh apsal bunyi cam tak puas hati)

ini lah budak yang merampas kebahagiaan aku... jalal nampak lebih menyayangi dia... didukung2.. tapi tak mungkin jalal nak dukung aku plak kan....

on the way ke kelantan.. ciri2 camwhore perlu ade even sifat merendah diri penulis sangat tinggi... eh nampak tak benda hitam belah kiri? tu la jalal





seronok kan bila tengok pasangan kita dapat adapt dengan family.. ni la ciri2 suami yang aku nak... family aku pun macam suka dia n ayah cakap jalal tu lelaki baik.. aku tak pasti kalau ayah betul2 maksudkan kata2 dia tu... heee

ni la sebab asal jalal ikut.. menjadi driver family kami.. eceh tipu je... thanks ye si budak hitam sebab sudi ikut pergi kelantan...

meh nak cite pasal diet la pulak... time kat kelantan tu aku berjaya kawal makan... bukan sebab ade jalal maka aku control... maybe la ade sikit tapi jalal pun tau aku makan macam tiada hari esok.. tapi tu suatu ketika dulu... sekarang since diet, makan macam esok masih ada sinar bahagia..selain dapat kawal makan... aku pergi jogging.. tabah betul la aku melalui cuti midsem dgn aktiviti bermanfaat.. makan sikit, siap jogging lagi.. kalau sape kenal aku betul2, ciri2 ni seolah2 dunia dah nak kiamat... tak pun lebih sopan sikit macam la keajaiban dunia ke 8... atau kalau nak berbahasa kasar.. aku ni macam dah buang tebiat.. atau dalam bahasa gedik plak.. sooo not me~

tapi papepun.. aku akan melalui2 hari2 diet dengan tabah.. sebab masa depan yang cerah sedang menunggu.. eh cerah ke?


isha : jauh kedalam kan rumah jalal kat cheras ni... dah la dia tido ruang tamu.. ish2~
ayah : kesian jalal.. patutla die nak kawen cepat
isha : ehhhhh? (sambil pantas menSMS jalal mendapatkan kepastian)

Wednesday, March 10, 2010

kurus ke~

oklah.. ni entry perasan... hati berbelah bagi nak tulis ke tak nak tulis.. tapi sekarang mood tengah sangat hepi maka aku nak tulis... seperti yang u all tau (sila baca dgn nada gedik).. aku kan tengah berdiet sekarang... so ade la jugak nampak hasilnya.. even still gemuk tapi nampak la mengecik sikit.. AGAKNYA la... empunya badan of kos la tak perasan sebab still pakai baju size sama n berat pun baru turun beberapa kilo... tapi sekeliling aku ni haa.. ya ampun.. tak tau dah nak bagi respon apa...

"eh nisak.. ko dah nampak kurus sikit"
"nisak ko dah kecik la"
"oi nisak.. apsal suar ko nampak menggelebeh"
"weh nisak muka ko dah kurus sikit"
"nisak.. tangan ko dah tak best takde isi"
"nisak ko dah ade shape" (yg ni latest.. haha perasan)


omaigodd.. sumpah bila orang cakap camni aku tak tau nak bagi respon apa.. ni baru berat turun sikit.. kalau turun banyak nanti sure lagi banyak persoalan2 yang timbul... ape nak jawab ni... nak tenung je orang tu kan cakap saiko lak.. nak tergelak2 kang macam gedik.. nak marah tak baik... nak cakap thanks nampak cam perasan... ewah banyak la alasan ko... tapi betul lepas ni sesape tegur aku lagi.. aku nak jawab

"terima kasih saudari.. semoga mulut saudari masin maka saya akan jadi lebih kurus dari sehari ke sehari"

Tuesday, March 9, 2010

bodoww~

aku selalu rasa aku tak pandai.. dalam bahasa kasar, BODOH.. tapi nanti kawan2 sound "ko bukan tak pandai.. ko malas" erm no komen... rasanye berat badan mempengaruhi fikiran... haa tengok mula la tu nak melalut.. tapi bila tengok wanita cantik yang bijak... mesti terfikir " untung dia.. pandai cantik.. aku ni dah la gemuk, tak pandai lak tu..." see... apsal la perkataan GEMUK tu nak kena ada... cakap je la "aku ni tak pandai".. ni pape mesti nak kait dengan gemuk.. mana la orang tak anggap ko ni lemah n low self esteem nisak oi...

ok dah lari topik sebenarnye.. malam ni test.. n sekarang betul rase "aku pandai tapi aku malas"

ps : menggedik dgn tajuk entry..

Friday, March 5, 2010

karaoke? please~

malam tadi pergi karaoke.. hahahahaha... eh apsal gelak... ok.. siyes kelaka... kalau sape yang kenal aku, mmg aku ni la manusia paling tak sporting.. dah la tak sporting.. gemuk pulak tu.. eh ape kaitan? ok back to topic... aku ni memang jenis kalau dapat mikrofon memang tak suka nak dgr suare sendiri.. sedangkan kalau ckp pon aku malu2 apetah lg nak nyanyi... motip malu??? kate gadis melayu.. ok back to topic lagi.. so malam tadi kami bergirls day out la.. aku n nisha ni memang tak yah cakap la... malu nak nyanyi.. anum n tma suare sedap gile.. eh ct pon sedap gak (merajuk kang minah ni)... so memang la diorang leh nyanyi pape lagu pun.. aku n nisha dapat satu mic n berebut2...berebut nak tolak.. aku tolak ke mulut nisha.. nisha tolak ke mulut aku.. segan la kononnye...

tiba2.. jeng jeng jeng... selepas beberapa ketika... tak tau la jin ape yang merasuk aku n nisha... kitorang berebut mic lagi.. kali ni bukan berebut nak sua kat mulut orang lain tapi nak sua kat mulut sendiri... hamek ko.. nyanyi tak ingat dunia.. tak fikir dah orang lain ni..kalau boleh semua lagu aku nak nyanyi... kurang ajar betul kawan aku bertiga tu.. hanum, ct n tma take note!.. diorang la ni yang bace mentera apentah suh jin karok masuk badan aku n nisha.. n hasilnye... nisha nak praktis lagu alicia keys pulak.. hamboi nok... awal2 bukan main tak nak nyanyi.. sekarang siap praktis kat bilik lagi.. lagu alicia keys pulak tu... eh cakap orang... aku pon same... nak donlod lagu rock kapak banyak2... suara tak sedap takpe asal tempo betull.. ceh kantoi!!!

tapi betul la.. pasni kalo gi karok lagi aku on... takde la horror mane pun suare aku... bajet macam suara laki dah akil baligh tapi rupanya ciri keperempuanan masih ada.. tapi kalau keluar karok dengan lelaki maybe segan la... eh bukan segan.. tak sporting~ tapi kalau karok dengan jalal.. get ready la.. nak joget2 bagai... muntah la ko kat situ~

Thursday, March 4, 2010

pokai~

menyampah bila takde duit.. nak buat pape pun tak boleh

Wednesday, March 3, 2010

anda di page yg betul~

aku rase dah semakin matang.. template blog dah semakin simple... takde corak2... matang dan penuh sifat kegadisan sebab major colour pink.. feewitt.. tapi sebenarnye ciri kanak2 masih dapat dilihat di banner blog... tak pe la.. matang ke tak ade je org syg.. aiseh~

anyway ni la layout baru blog aku.. dan layout ni la aku akan guna sampai bercucu cicit kelak selagi kudrat menulis masih ada... kenapa memilih tempate yang agak tak memberansangkan ni? sebab kaler boleh dicustomize ikut suka.. semua kaler boleh dituka except tulisan post.. kalau boleh tak nak pun kaler kuning macam post2 lepas tapi tak leh tuka so maaf... ok ape lagi nak dimengarut kan pasal layout? rase nye tu je...

macam biase banyak nak update tp tak berfaedah kecuali hasil cek berat kat booth totalife tadi agak mengejutkan.. umur sebenar badan aku adalah 44 tahun? ok fine.. tengokla lepas ni aku kembali dengan usia lebih muda... mungkin lepas ni amoi tu tegur

"adik maaf, cek berat ini untuk orang dewasa.. budak sekolah tak boleh"


penutup entry~
 

Blog Template by YummyLolly.com