Friday, February 26, 2010

hidup separuh complete~

hahahaha.. ok penat sangat... lately ni rase tenaga keupayaan dah sampai tahap maksima... i'm on diet... yang ni memang serius diet gile.. tak main2 dah... selain dari kawal makan aku memang exercise every day.. yup.. EVERY DAY.. hari girl boleh swimming.. aku gi swimming.. hari girl boleh gi gym aku gi gym.. hari tak boleh pape aku sewa basikal or main badminton, skipping wutsoeva... sampai aku rase lembek sangat skang... omaigod penatnye... n just now aku basuh sedikit baju, jemur baju, basuh pinggan mangkuk, kemas sikit2.. dah la UTP panas.. rase macam buat semua tu dalam sauna.. tapi tak pernah plak dengar sauna buat service macam tu..

and previous entry.. ramai la jugak cakap by tulis camtu nampak sangat negatif side of me.. ye aku memang pedendam n suka membenci.. tapi dalam hidup aku ni, aku jarang benci org.. rasanya ni first time aku benci someone macam ni.. so maafkan aku.. tak boleh nak buang rase tu.. maybe one day rase tu hilang.. tapi berdendam tu.. maybe 2-3 kali.. n memang bersebab.. n jgn nak judge cakap tak baik coz reason mmg kuat... coz perbuatan tu merubah hidup kami.. sape kami? bukan jalal yg pasti...

n so far... aku sangat hepi dgn life sekarang... except for academic... macam mana nak hepi kalo terpaksa belajar benda kita tak minat kan.. nasib baik dah final year so pejam mata la.. aku rase dari foundation aku dah set mind tak suka course aku.. thats why sampai sekarang la tak leh score... well.. apa yang anda fikirkan adalah masa depan anda (law of attraction,2009).. eceh bereferences bagai.. mane lagi nak apply yang supervisor FYP ajar tadi kan dik non~

owh berbalik pada hepi dgn life sekarang.. first of all.. family... even something really bad (bg kami la) happen... tapi sekarang kami masih mampu hidup bahagia n gembira... still mampu jalani hidup macam biase.. hopefully pape keputusan akan datang pun.. takkan merubah apa yang kitorang miliki sekarang... sekarang baru aku paham.. bila sesuatu jadi dalam hidup kita.. kita akan lebih memahami each other... n aku sgt sayang family aku.. oh man homesick la plak...

second, sahabat... aku hepi dgn mereka.. kawan UTP, kawan SMSS.. mereka supporters yang setia... bile aku sedih diorang ade.. bila hepi tak yah cakap la... rase dah macam adik beradik... even kawan zaman sekolah dulu pun... diorang selalu buat aku rase rindu n sedih bile diorang takde.. eceh macam nak bodek~ tapi ikhlas ni nok~ n antara yg wat aku rase lebih dihargai bila aku tanye besfren SMSS aku kat sarawak.. kalau aku kawen nak dtg tak... then dia jawab "of kos la dtg nisak" terharu sangat la amy.. eh bukan tu je... besfren aku time sekolah rendah pun cakap if aku kawen die sure dtg... n rite now pon die kat sarawak... eh nuraini.. kalau awak dah pindah jakarta pun awak nak datang ke??? dtg tau... wajib (aiseh mood gatal nak kawen dah datang la pulak)

n last forever.. eh jiwang plak.. of kos la jalal.. haha.. tak tau nak tulis ape pasal mamat ni.. nak tulis macam2 kang membe die baca... aku tulis kesweetan die kang ade kawan2 sekolah die muntah... kalo tulis kejahatan die tak yah cakap la.. aku yg kena kutuk pulak... jgn cakap dari membe2 die.. ntah2 kalo tulis pasal jalal ni esok jugak die dtg jumpa aku kt UTP sepak2 muka aku bg aku sedar sikit.. hehe.. tapi jalal tak macam tu... aaahhh malas nak cite.. yang penting.. aku SANGAT SANGAT SANGAT bahagia dgn dia sekarang.. thanks Jalal.. for everything... n esok org nak gi makan sushi... tak makan byk pun jgn isau.. tp tak jamin la... hehe~

n last.. serius.. aku tak pernah sebahagia ni before~ thanks Allah~

Monday, February 22, 2010

pendendam~

aku benci sorang pompuan ni.. atas sebab tertentu... kalau aku cite pon orang lain akan bengang.. bagi aku die jahat n bangang... bukan sebab ape yang die pernah buat kat aku dulu tapi lebih dari tu.. n currently dia baru dapat boifren... n based on blog boifren dia.. mmg laki tu sayang gile kat die coz tiap entry ade la lagu la ape la utk dat girl... n dat girl sekarang pergi melawat boifren dia yang jauh dimata kononnye.. n ramai kawan boifren die jeles konon nye...n aku bet kawan2 laki tu akan senang dgn dat girl jugak... ok sebenarnye tu bukan persoalan..

persoalan utama : kalau la orang tau perempuan tu jenis macam mana before this.. n siapa dia sebenarnye.. sumpah pompuan tu kena kutuk kaw2... tapi adat dunia.. asal lawa.. n nampak innocent n nampak sopan maka orang tu baik... pliz la... anoyying gile..

n sebab aku ni gemuk n kasar.. semua benda negatif ade kat aku.. biasa dah tu.. adat dunia..

Friday, February 19, 2010

babai mieZ~

hari ni hari khamis.. permulaan hari yang bosan.. sebab jumaat takde kelas... sabtu n ahad of kos... oh man.. straight 3 hari takde kelas... sgt bosan ok... ape la nak buat kat UTP tronoh ni... perak mmg best banyak tempat boleh jalan... tapi encik duit sila la masuk cepat... aku nak isi minyak kereta ni... tak kan nak cedok air tasik utp tu... haishhh..

dah la ni first sem ade kat UTP tanpe jalal.. kalau tak leh la kuar gi situ sini.. eh cop.. apsal lately ni asyik nak cite pasal jalal.. boring derr~

tak sabar tunggu esok.. nak gi swimming... hobi baru.. best gile kot.. apsal la mase mude2 dulu tak pernah nak bersemangat gi pool.. ni dah final year baru la terhegeh2 nak pergi... dgn badan pon dah macam badak air... pastu addict... lepas balik swimming rase nak swimming lagi... isap ganja pon tak macam ni.. bahaye betul...

oh by the way.. mieZ baru je balik ptg tadi.. sedih plak.. kalo tak boleh dgr ejekan yang membina ...gi swimming pon dgr die jerit2 singa laut la ape la.. huhu.. ni sunyi je.. terharu tak mieZ... huu~ anyway thanks lot ye for coming... even aku bawak round2 dalam UTP je tp ok la tu... ingat senang ke nak bawak kawan jalan2 sampai undercroft tempat amek parcel... (macam pernah dgr ayat ni kan mieZ).. huhu.. sbb mieZ ade, diet aku pun hilang kemana.. tapi takpela.. kena layan tetamu... even perut aku nak terpecah meletup pon aku layan la jugak... kan tak best makan sorang2.. sian mieZ nanti.. sampai saat2 last pun smpat makan bihun sup PAMA tu... padahal perut aku takleh sumbat dah.. tapi tgk semangat mieZ yang membara.. tak pe aku layan je... n even sebenarnye aku tak berapa gemar bihun tapi demi mieZ aku telan jugak.. haha sweet tak mieZ.. jgn nangis terharu plak... ok la.. malas tulis panjang psl minah ni.. kang nangis rindu plak aku mlm ni.. ceh kantoi~

Tuesday, February 16, 2010

i'm getting married

pnat betul semalam gi jalan tar cari baju kawen.. survey2 dulu la... dah jumpe satu kedai ni yang aku berkenan.. nanti nak ajak jalal pulak tgk2.. bile ek ada pameran kawen lagi.. nak tempah sume kat situ la.. macam murah... excited betul cari outfit la kad la sume padahal kursus kawen pun aku tak gi lagi.. ish malasnye.. jalal takpe la die dah pergi dulu2.. see see.. sape lagi gatal...

haaa korang sentap la tu tengok tajuk entry ni kan.. jgn kate korang... sesentap2 korang ni, si jalal apetah lagi.. ntah2 tgh pitam depan pc sambil meracau "bile la aku ajak minah ni kawen"... eh ye ke... ntah2 tgh melompat bersorak ingat aku nak kawen dgn pilihan keluarga... konon ade can la tu nak cari lain.. kalau betul ceh kau memang kurang ajar jalal jalil oi...


anyway... today baru lepas dating ngn beliau... 5 tahun lepas... time chinese new year ni la kitorang blind date kat mid valley.. n today pon kitorg pi mid valley n kebetulan time chinese new year gak... swit gile fewittttt =

tibe2 nak tulis pasal jalal jalil.. bukan ape... aku tak sangke lak ade membe die bace blog ni... n sekecoh2 aku ni sebenarnye ramai tak tau camne aku kenal die... senang cite kami kenal kat MIRC.. cinta internet la ni... amboi ko.. macam mak bedah dah... so sape yang musykil mane aku kenal die la wutsoeva dah terjawab kan... bukan la bajet ade org nak musykil pon tp memang betul ramai tanye pon.. hahaha... ceh sendiri gelak...

nak tulis panjang lg actually tapi takpela... jalal ni pelik sikit orgnye... kang tak pasal2 aku kene sepak buat entry pasal die ni.. sepak manje pon i tak rela uuu... pergh gedik~ eh entry xde motip.. abaikan tapi terima kasih ye budak itam for today.. swit jugak awak ni rupenye.. harap2 bukan buang tabiat

Thursday, February 11, 2010

2 tahun lepas~

polis : ni apsal langgar lampu merah ni.. tak nampak ke..
aku : maaf pak ccciii
polis : tak nampak ke
aku : tak perasan sebbbb
polis : tak nampak ke
aku : tak perasan sebb (sepak gak kang.. tunggu la aku abes cakap)
polis : tak nampak ke
aku : tak perasan pak cik sbb tak tau jalan... ( diam pun ko)
polis : tu ramai2 tak kan tak tau
aku : semua first time pak cik.. pak cik tau tak ipoh parade kat mane
polis : ipoh parade sane.. bukan sini
aku : oh ye ke.. tu la.. first time drive kat ipoh ni.. sori pak cik..
polis : ai takkan nak lepas camtu je
aku : eh pak cik nak ape
polis : haa jalan la
aku : thanks pak cik



aku innocent sebenarnye~

Friday, February 5, 2010

bertekad~

tahun ni dah tahun ke-7..
hayoooo lamenye~
anak pun dah nak masuk darjah 1.. ceh~

Monday, February 1, 2010

trip sabah yg penuh dgn air mata~

eh cop.. ni bukan entry percutian.. ni entry emo.. percutian aku ke sabah bersama kawan2 mereng tak penuh dgn air mata tapi penuh rase cinta... ewah tipu je... time tu je jatuh cinta dgn abg manukan konon nye.. tapi lame2 baru sedar... jalal tetap no 1.. fewit... tak nak tau tak pe dok diam2...

well.. seperti yang aku gembar gemburkan kat facebook.. aku sekarang telah kehilangan seseorang yang sgt bermakna dalam hidup aku.. beliau adalah Hajrianti Latani... seorang wanita yang berusia 23 tahun dan telah bekhidmat dengan kami sekeluarga selama 4 tahun... tak2 dia bukan meninggal dunia ceh simpang malaikat 44.. tapi die sudah pergi meninggalkan kami semua untuk pulang ke sulawesi tenggara... sedih u know sedih!!! so last weekend kami satu family pergi hantar die kat keningau sabah la for last time.. then from keningau dia akan balik ke sulawesi sendiri panjang gile cerita malas nak tulis tapi kalau tulis mesti org kagum sebab naik kapal giler besar ok dah...

actually dia bukan la maid pertama aku as aku dari kecik sampai besar mmg alwez ade maid.. tapi kehadiran dia ni tepat pada masanye.. eceh jiwang well u know me... kak ji start jadi maid dgn kami tahun 2006.. time aku baru abes SPM.. so dgn beza umur setahun, kak ji dah jd macam kawan aku... kami tido same, makan same, tengok tb same2, cerita pasal lelaki same2, cerita pasal kawen same2, fikir masa depan same2, pergi situ sini same2, kena marah same2, kena gelak same2.... disebabkan die sedikit lurus so aku memang suke buli n tipu die.. sebab die akan percaya hidup2 padahal benda tu tak logik... n aku pun memang suke marah die sebab die suke buat benda yang tak sepatutnye die buat..

tapi sekarang, lepas dia takde.. aku rase kehilangan.. betul... aku rase cam dah hilang sorang kawan yang sangat memahami aku... aku tak pernah nyesal sebab slalu marah die tu coz mmg patut aku marah.. hehe.. tapi aku rase hilang kawan yang baik.. die alwez bg jawapan yg best kalao aku cite probs... die tak pernah.. lansung tak pernah buat aku down everytime aku cite probs kat die... oh man siyes aku nangis sekarang.. aku sedih la.. betul2 tengah sedih... banyak nak tulis tapi tak larat.. tulis sikit nangis... sedih weh sedih... rindu gile kat kak ji~

"kak ji.. if la one day kak ji terbaca ni... isha nak btau yg isha sangattttt rindu kak ji... even isha slalu marah2.. tapi kak ji tak pernah amek hati.. skarang balik rumah dah sunyi... dulu2 mesti kak ji bercerita macam2... tak pun gaduh ngan aidid... bising je... sekarang balik je tinggal kami berempat... rase lain la.. kak ji dah macam family kami dah... dah macam adik isha dah even isha lg tua... sape la nak tidur ngan isha lepas ni... isha nak usik sape lepas ni... nak landing kaki atas badan sape lepas ni pastu tanya "berat tak"... nak tipu sape.. nak suruh sape... sape lagi yang nak bgn tgh malam sembahyang tahajud n doakan kebahagian family lg.. sape yg nak teman umi bercerita bila isha takde... sape yg nak jerit kat ayah 'berusaha' dgn nada gedik lg... sape yang nak gelak macam terlekat tulang lg... boleh tak datang balik sini... nanti isha dah kawen kak ji balik la indonesia... isha perlukan kawan, n kakak sekarang... sangat2 rindu kak ji.. balik la sini =( "

 

Blog Template by YummyLolly.com