Thursday, December 30, 2010

kisah kekasih hati penjaga gol kesayangan malaysia~

salam satu malaysia.. ewah.. haish dalam malas2 nak update blog ni tapi nak update gak dengan satu isu yang paling 'pipih' sekali.. yang aku tak cakap pun takpe.. haha


first of all, congrates to Harimau Malaya sbb menang semalam.. malas nak ulas pasal ni sebab semua org pun cakap pasal ni kan.. so isu yang aku nak tulis ni pasal girlfriend penjaga gol yang kite bangga2 kan tu, khairul fahmi ek nama die..


ok nape dengan perempuan ini? aku baca banyak la jugak kat twitter, blog, fb yang ramai gak kutuk minah ni cakap lebih sudu dari kuah la, bf femes ko nak lebih la, bangga gile la konon etc etc etc.. eh helllooooo~ aku seriously tak paham ngan org yang cakap2 macam tu.. katakanlah kalau lelaki tu tak femes and cara dia tulis pun macam tu, mesti takde orang nak cakap pape kan.. ni sebab bf die femes maka maybe dgn sikap dengki nye mula la nak cari kesalahan org lain..


"eh hello, i tak dengki ok.. macam la fahmi tu hensem sgt i nak kat die.. i pun ade bf" (kata mereka yg terasa).. dah tu kalau ko tak dengki ko duduk je la diam2... dah bf ko tak femes tak payah la bajet nak menilai orang camtu camni... mesti ade yang cakap "kalau la aku girlfrien khairul fahmi ni, aku takde la nak tulis blog camni nak bangga2 laki aku femes etc etc.." mind you, selagi ko tak hadapi situasi macam tu, tak payah la nak berkalau2.. kita takkan tau ape reaksi kita selagi benda tu tak jadi kat kita.. even kite konon2 faham n dapat imagine bila kite berada ditempat dia, hakikatnya bila betul2 jadi, lain la jadinya..


sebagai contoh la, before ni aku selalu bengang if pergi kedai makan yang if order air, lambat gile sampai.. tapi lepas aku jadi pembancuh air ni.. TOBAT WEHHHH... bukan senang! konon dulu2 kalau aku buat air lagi laju dr die la ape la.. amek ko.. bila dah jd pembancuh air ni, mmg tak semudah yg kite bygkan.. kite tak tau ape jd kat belakang.. ais tetibe habis ke, so berusaha la cari ais kat kedai sebelah.. tak pun milo habis so nak amek milo dlm stok nak bukak plastik nak tuang dlm bekas.. tak pun lepas bancuh2 tengok2 ada semut banyak, kena buat yang baru... banyak la sebabnye... 


ok back to topic.. pasal awek dia ni... kalau dia nak bangga pun hak dia.. bf dia femes bukan sebab kontroversi merepek n murahan.. tapi femes sebab mmg bf die hebat gile! yang satu malaysia banggakan.. kalau jadi kat korang la kan.. korang tak bangga ke? ok la, katakan korang cakap  "kalau bangga pun  tak payah la nak tulis kat blog macam la ko tu hebat sangat".. first, korang ada blog tak? korang mesti pernah tulis benda yang buat korang hepi sedih semua kan.. blog ni macam medium nak meluahkan perasaan,macamtu la jugak kat perempuan tu.. die hepi die tulis.. n jangan la samekan care die tulis dengan korang.. setiap org kan berbeza caranye.. n yang cakap macam2 tapi takde blog tu.. elok la korang takde blog.. aku bet if korang ade blog pun mesti korang ni anoyying gile.. itu ini nak komplen..


ok la.. panjang lak membebel.. kesimpulannye(ewah).. tak payah la nak menilai kalau diri sendiri tu pun tak semenggah mana..n tak payah la nak samakan semua orang dgn preference kite, hidup kan warna warni.. mesti la kena berbeza.. kan? 

Monday, December 13, 2010

our new house~

wiken ni la paling best after grad ni (padahal ni br weekend ke-2.. booo)... pergi vacation dgn family kat kuantan.. tengok adik belajar kat sana and tengok rumah baru kami.. rumah dah nak siap yeay! tak sabar nak pindah masuk tak lame lagi..


ok2.. ni bukan beranda rumah kami.. nampak tak atap rumah kat belakang sekali tu.. yes! tu la rumah kami.. tak percaya?





presenting! our new house.. actually dah boleh pindah masuk jan tahun depan tapi banyak pulak benda yang ayah tak puas hati so kena la renovate balik





ni bahagian luar rumah.. ummi nak kolam ikan besar so tiap2 petang boleh la ummi n ayah rilex tengok ikan.. lagipun aidid jugak nak sebab everytime gi UTP mesti nak bg makan ikan kat tasik tu.. so bile dah ade kat rumah ni ko boleh la bg makan ikan sampai muntah ye aidid..





ni bathroom bilik aku, aku mintak kat ayah nak bath tub besar sebijik.. n plg penting, walk in wardrobe.. 




ni view from bilik aku.. sori la tak snap pics bilik sebab nak wat suprise.. nanti bilik ni siap aku post kat blog ok..




ni bilik aizat.. besar jugak bilik dia tp takde walk in wardrobe.. lelaki kan..





n ni bilik aidid! tak aciii.. bilik aidid kiut giler.. wallpaper mickey... tapi nampak tak muka tengah masam tu.. risau la tu nak tidur bili sendiri.. selama ni tidur berkepit je ngan ayah ummi.. dah la bilik dia ade 2 katil queen.. ayah saje buat besar2 so nanti dia nak ajak kawan2 datang sleepover ke apa senang.. 




ni bathtub master bedroom... umi la ni nak berciri klasik ke apentah.. nasib baik ayah layan kan aje... aku rase lepas ni cari ummi dalam rumah ni tak jumpe tau dah die kat mane.. konpem kat dalam bathtub..




ni ruang family.. ayah saje buat besar macam dewan.. die cakap kang senang anak aku nak berlari sana sini nanti.. eh?




haaa.. ni bilik kak ji.. bilik die sebelah dapur je tapi kak ji cakap takpe.. dah tu nak kisah ape.. bilik ade flat screen tv.. siap ade built in furniture sume.. excited gile die.. entah2 tak sempat pun duduk sini dah balik indon..




ok jom turun bawah.. aku nak tunjuk korang highlight of this house...




ok turun lagi satu anak tangga






tadaaaaaaaaaaa.. basement parking.. terkejut aku bila ayah tunjuk ni.. dia tak cakap pun nak buat basement parking.. muat untuk 12 kereta lagi... padahal kereta family kitorang 4 je.. ayah, ummi, aku, aizat.. ayah cakap sedara nak datang senang.. parking bawah je terus.. gila lah.. igt supermarket je camni.. sekali rumah sendiri pun ada...




ok enough... rumah besar sangat... tak larat nak review satu2... fuhhhhh.. gile ko! kalau betul ni rumah aku la kan... aku dah tak update blog, twitter, facebook ni sume.. kerja aku duduk kat luar pagar rumah n tenung je rumah sambil fikir "biar betul ni rumah aku"..tak pun cari aku kt bilik solat tengah buat sujud syukur tanpa henti.. nak tulis entry ni pun aku dah tersengih2 membayangkan memang ni rumah sendiri tapi macam kelakar la.. ummi nak kolam ikan la, aidid risau nak tidur sorang la, ayah buat parking basement senang saudara datang nak park kereta la.. angan2 yang ko bagi 1000 kata2 semangat pun memang takkan tercapai unless aku kawen dgn owner rumah ni.. tapi takpe la.. rumah ni besar sangat la...banglo 18 bilik ok!! tak ralat pun tak dapat rumah camni.. pergh ayat dengki.. biasa la, melayu (quote from MLM).. rumah yang aku duduk sekarang ni pun aku terperuk je dalam bilik malas nak gi dapur ke, bilik tb ke.. padahal kecik je.. kalau  dapat rumah ni agaknye aku duduk dalam kereta je lepas parking kat basement.. malas nak naik tangga masuk rumah.. eh possible what? aku kot~

Friday, December 10, 2010

4 bulan cuti blogging? cukuplah~

akhirnye, after 4 tahun setengah bertungkus lumus mengerah otak, memerah keringat *ewah*, tamat juge kisah aku sebagai seorang student... terima kasih dan tahniah pada diri sendiri sebab berjaya bertahan dan survive di UTP yg penuh pancaroba itu lagi2 dengan seksaan tersilap ambil course wutsoeva.. ok la malas nak cerita dah.. zaman tu dah berlalu.. eceh


anyway.. sebenarnye selama aku cakap nak stop blogging ni, aku ada blog yang lain & aku selalu la jugak update blog tu.. tapi aku tak letak link kat sini sebab tak nak Jalal tahu.. hehe.. blog tu actually pasal perjalanan aku untuk menurunkan berat badan which is berjaya! tapi langit tak selalunya cerah.. perjalanan berhenti separuh jalan... n kenapa tetiba nak berblogging kat sini pulak? sebabnye aku rase blog diet aku tu dah jadi personal blog yang mane itu bukanlah tujuan asalnye.. so nak tak nak baik la aku tulis kat sini balik.. lagipun aku bukan la nak stop blogging terus kan.. just bercuti panjang.. lagipun takde sape pun rindu n kesah kan kan kan~ 


ok2.. sebenarnye ada banyak benda nak cerita.. ye la.. empat bulan blog terabai mesti la banyakkkk benda jadi.. orang yang kawen 4 bulan lepas pun dah pregnant kan... eh cop.. apsal bagi contoh kawen? haa meh nak khabor.. ini la yang aku nak cerita ni..


situasi di dapur pada suatu pagi, 10 Disember 2010 (note: dialog yg panjang sebab perbualan berunsur serius)


ummi : isha, kahwin la cepat.. dah lame tu kapel


isha : ummi, kalau ade duit, bukan kata hari ni,  dulu lagi isha dah kawen


ummi : alah duit jgn risau la, ayah umi ada. lgpun bukan nak buat grand.. cukup syarat je..


isha : cukup syarat pun kena ada duit la ummi.. nak kendri beli barang makan sume tu beribu jugak


ummi : buat simple2 je... lepas kawen senang.. takde la ayah umi nak risau lg kalau keluar kehulu hilir..


isha : tak boleh la ummi.. kerja la dulu.. papepun duit kena ada.. lepas kawen kang gado pulak sebab takde duit.. susah jugak


ummi : isha dah tua tu tau tak? ayah dulu kahwin ade berapa ratus je.. cayalah rezeki ada kat mana2.. Allah tolong kalau kite nak ke arah kebaikan..


isha : laa isha baru 22.. baru seminggu grad.. mcm andartu lak.. haha.. lagipun dulu lain umi.. kfc pun murah je.. sekarang kfc dah mahal.. (aku ni nak bg contoh kalau tak kawen, mesti food).. lagipun biar la jalal dgn hobi motor besar die dulu.. die cakap pas kawen die tak nak dah semua tu.. so nanti dah ok semua kawen la isha..


ummi : ikut mu la nisa... pahni tok soh doh mitok nok tubik nge jalal doh... tok larak ayoh nok tanggung doso mu.. oghe ghoyak ni degil.. ikut mu


isha : ............




10 minit lepas tu




isha : kalau berpacaran, jgn tunggu.... 


ummi : haaa... jgn tunggu lama-lama!


isha : T_T


camne la leh ternyanyi depan ummi disaat genting ni~

Saturday, August 7, 2010

entry yang panjang dan terakhir~

aku rase interest untuk berblogging makin kurang.. kalau nak jadi kan blog ni medium meluahkan perasaan maybe blog ni still hidup sebab aku ni manjang ade masalah kan.. tapi malas lah... dulu2 aku ade reader yang suka ape aku tulis even bg aku penulisan aku sangat la tak matang... now sorrylah... takde reader pun takpe.. sebab menulis untuk menghiburkan orang ni terlalu susah lagi2 aku ni bukan lah seorang yang 'gifted' dalam bidang penulisan ni... maybe ni entry last aku before aku jumpa interest yang baru yang buatkan aku semangat nak berblog semula... then aku akan continue...


disebabkan ni entry last...aku nak cerita semua pasal hidup sekarang... sekarang aku dah final sem means aku akan bekerja tahun depan.. but bila tengok result rasa macam company mana la nak ambil aku kerja.. macam teruk sangat kan padahal ada je budak engine petronas dapat pointer rendah dari aku tp dapat kerja kat petronas... sebab nye syarat dak engine 2.7 keatas.. dak course aku 3.0 keatas.. eh2 sure dapat teka pointer aku kat mana kan.. haha.. ikutla.. dah takde rasa malu pun.. sebab this week aku jumpe sorang lecturer nak jadikan dia referee... n bila aku cakap pasal pointer dia marah... dia cakap ni la orang sekarang.. belajar bukan nak knowledge tapi nak pointer tinggi.. n dia cakap yang pointer tinggi tu entah2 knowledge dia bukan banyak sangat sebab dia belajar just ikut buku.. amali haprak... betul la sir cakap tu tapi takke pointer tinggi dah menunjukkan sikap seseorang tu.. pointer tinggi means dia rajin berusaha untuk berjaya.. how about yang pointer rendah ni? yup.. kita semua tipikal kan... kita tak pernah tau kenapa someone tu pointer rendah... maybe dia tak minat n lansung tak boleh masuk apa yang dia belajar but dia sebenarnye ade impian yang dia yakin dia akan laksanakan one day.. just the problem is habiskan belajar sebab dia dah terlajak pilih course tu n dapatkan degree wutsoeva...apa2 pun sir tu dah offer aku something yang menarik yang if aku take it serious, aku yakin benda tu akan totally ubah hidup aku.. but before aku bagi keputusan aku kena fikir betul2 sebab benda tu yang akan tentukan masa depan aku... n benda tu jugak la yang mampu buat impian aku tercapai... sir bagi aku masa sampai habis sem ni untuk aku fikir n aku rase aku kene buat solat istikharah.. aku harap aku akan dapat petunjuk yang terbaik... sebab buat masa ni, sorang je yang yakin aku boleh berjaya... yang lain? takpe aku paham... even aku pun macam 50-50... 


ok for now aku rasa sangat2 sedih... tau kenapa? aku rasa aku loser.. aku ada impian yang sangat tinggi tapi aku tak pernah cuba untuk pergi kearah tu.. sedangkan bila berblogwalking n tengok kat fb ramai je membe2 yang ada same interest dengan aku yang make it real.. sedangkan aku still jadikan impian.. kenapa? its all about money la bebeh.. takde duit jangan harap la dapat berjalan merata.. ko pandang je la membe2 ko pergi merata2.. hari2 tengok website airasia sambil berangan.. hari tu dapat tiket gi korea 500 return... rasa nak beli je.. tapi pakai apa... ada membe tu lagi la dapat 255 je return... hari tu dia gi aussie pun dapat tiket murah.. lucky her... dia berpeluang untuk beli tiket tu.. aku nak bayar pakai ape? duit belanja sana belakang cerita.. leh diusahakan.. tapi peluang nak dapat tiket murah bukan senang... n aku ni pulak bila dah makin besar ni bukan jenis mintak duit parents... aku rase kesian... ayah tau aku minat melancong n dia cakap if aku nak pergi mana2 bagitahu.. but still.. aku yang nak pergi so kenapa nak guna duit parents.. some people boleh cakap aku bodoh but maaf, aku memang tak boleh nak enjoy atas duit parents even aku tahu one day aku berpeluang balas balik semua tu..so for now pliz.. aku nak sangat pergi jalan2... cameron ke pangkor.. mana2 je la asalkan aku boleh tengok tempat lain selain apa yang aku dah biasa nampak hari2.. hal kecik je kan tapi ni impian.. pape pasal impian memang sentiasa jadi hal besar.. haha.. n seriously aku dah sangat bosan dengan apa yang aku nampak hari2.. n sebenarnye jugak.. otak aku sarat dengan benda tak penting yang tak perlu difikirkan tapi still nak bersarang dalam ni... i need rest..


ok now cakap pasal jalal la plak... haha watak wajib pulak kan.. kata ni entry last so mehla aku cerita sikit pasal dia.. hubungan aku dengan dia sangat ok... even kalau tengok kat fb ke apa macam aku je yang gila2 kat dia kan.. ye la.. kat facebook dia gambar dengan aku pun takde.. memang la ada letak in a relationship with dia tapi if membe2 dia tengok pun aku yakin semua orang ingat aku yang gedik letak kan.. wuteva.. aku paham kenapa dia buat semua tu (tak letak gambar, tak reply sangat if aku tulis kat wall)but aku malas nak ambil hati... sebab kitorang sangat bahagia.. benda2 facebook ni sebab kecik je kot.. buat apa la nak take it serious.. plus dulu ada something yang sangat teruk pernah jadi dalam relationship kami.. so now aku kena act lebih matang.. n alhamdulillah.. sekarang ni aku dah tak cemburu buta, dah tak bother nak tau password dia ke apa, tak kisah dia nak lepak dengan membe2, tak amek hati if dia tak ingat besday... semua tak kisah dah.. eh bukan tawar hati.. tapi semua tu benda remeh yang tak perlu diperbesarkan.. yang tak ingat besday tu lagi la aku tak amek hati.. besday mak sendiri pon dia tak ingat sangat kan.. lagipun kalau time besday aku pun apa la kaitan dengan dia kan... bukan dia yang lahirkan aku pon... so buang masa nak merajuk2 bagai... n aku yakin one day bila dah tiba masa, dia akan ingat semua pasal aku.. huhu.. n sekarang ni pun dia cakap dia hepi dengan aku.. sebab dah tak macam dulu... dia sangat appreciate aku.. plan masa depan sikit2 sama2.. just yang buat dia turn off is aku still gemuk... yup dia tak suka perempuan gemuk.. meh nak lempang sedas... tapi nak buat camne.. jangan kate dia.. aku yang perempuan ni pun tak suke tgk perempuan gemuk.. n aku bersyukur dapat dia.. kalau dia dapat terima aku seadanya.. konfem sekarang badan aku macam belon udara panas.. so at least dengan prinsip 'tak suka perempuan gemuk' dia tu aku boleh berusaha untuk menjadi wanita yang berkeyakinan.. sebab aku memang lack of confident disebabkan badan aku tapi tak pernah berusaha nak kurus... now yang buat aku sangat nak kurus sebab aku nak kawin..tak tahu kenapa aku rase macam ade potential je kahwin next year.. haha.. tunggu je la kad ye kawan2... n thanks jalal... even prinsip awak menakutkan tapi kita still bertahan hampir 7 tahun.. 


n last pasal sahabat... aku malas nak cakap pape.. aku ni mulut laser, hati keras, or bahasa kasar macam bangang i guess... but trust me.. aku sayang kawan2 aku n aku takkan buat something yang makin teruk... n apa yang jadi skang seems teruk kan tapi aku yakin one day hasil dia sangat baik.. aku malas nak ulas pape.. sebab once aku berterus terang n melaser... konfem putus kawan so cukup la sekarang setakat ni je.. penat kan bila kita buat something sebab kita tak nak benda makin teruk untuk die sebab kita syg dia tapi bg die benda tu dah cukup teruk.. cukup la... rasenye dari dulu aku selalu pesan but if rase yg tu yang terbaik.. just go on... sometimes rasa sia2 je tapi eh name pun kawan baik.. bukan sia2 tp bekorban n again..apa nak jadi skang jadila coz aku bersyukur aku dah ade family yg terbaik, soulmate yang terbaik n sahabat yang terbaik.. 


oh before aku end ceramah aku ni... ni aku setahun lepas..




n ni aku sekarang... n now aku still berusaha...eh ada beza ke.. macam sama je.. hehe.. so guys.. pray for me.. kalau nak tengok aku kahwin cepat.. wahahahahanotfunny




maka dengan itu.. sampai kita jumpa lagi... maybe bulan depan or tahun depan.. aku pun tak tau... SELAMAT TINGGAL

Monday, July 26, 2010

down

hari ni hari first kelas start kat utp... tapi ya ampun.. dah mula rasa loser... haiyoh! ape kena dengan aku ni... malas la nak link previous entry yang aku tulis everytime sem baru start kat utp sebab tak pernah hepi... mesti rase macam mainan perasaan je.. eceh.. contohnye rase loser bila fyp takde perkembangan.. padahal orang lain pun ramai je cam aku tapi aku rase aku yang paling loser... kenapa kena ada rase ni.. agak2 kalau dilayan boleh masuk wad gila tak.. eh scary tu.. tapi kawan kepada kawan aku cakap kat tanjung rambutan, air tebu yang pesakit dia jual sedapppp sangat... so lepas ni kalau korang lalu area sana n nampak aku jual tebu.. tegur je la ye... ceh..


anyway macam yang ade orang tau n ada orang tak tau.. sem ni sem last aku kat utp... homaigod next year dah kerja dah boleh kawen.. ok enough.. so sem ni la kena menikmati masa2 terakhir kan tetapi salah satu benda penting dah hilang ok!! kad matrik kesayangan.. even gamba kad matrik tu tersangat la burok tapi sangat sayang.. diala nyawa saya di utp ni.. tanpa dia saya boleh kena saman.. tanpa dia saya susah nak masuk utp.. tanpa dia saya tak boleh masuk exam hall.. tanpa dia saya tak boleh dapat diskaun  tgk wayang... nak naik eyes on malaysia pun dah kena bayar standard price... omaigod.. kad pelajar sangat la penting ok! pliz kawan2 kalau jumpa tolong pulangkan.. syukurla aku tak lawa.. kalau tak sah2 budak laki amek simpan bawah bantal.. tapi tak lawa pun susah.. tengok2 esok jumpa kad matrik dalam tong sampah.. ceh kurang ajar!


eh tetibe malas nak tulis dah.. k la..

Sunday, July 18, 2010

menghabiskan sisa cuti~

hai kawan2... lame betul tak update kan... duduk rumah ni memang busy je... nak reply komen ke ape pun tak sempat.. eh cop.. busy ape kejadahnye... makan tidur je... haha biasa la budak u cuti kan.. memang begini jadinya...so next week dah balik utp.. boleh la memulakan hidup dengan normal.. update blog selalu... reply komen membe... link kawan baru kt blog... cek fb selalu.. bersosial balik dengan kawan2...paling penting boleh start diet semula... so that boleh la tercapai impian aku dengan cepat... wahahahaha

anyway tak larat sangat la duduk rumah ni.. bukan apa... kemalasan menjadi2.. aiyoo kantoi pulak kan tapi realiti.. actually takde la malas mane pun... tak caye tanya nisha.. dia datang rumah aku... nisha sila cerita yang baik2 ye... hehe...

oklah malas nak tulis sebenarnye.. ni pun jalal bagi guna laptop dia.. laptop aku rosak.. nak repair takde duit.. next week dah nak balik utp.. skoler masuk next 2 week.. azab tau tak tapi belajar la berdikari.. tunjukkan kat dunia bahawa walaupun saya 'pemain' fb yang aktif tapi bila balik rumah laptop rosak masih boleh hidup asalkan makanan mencukupi... hehe.. eh jap2 nak tunjuk manusia buang tebiat..

dah nak dekat 7 tahun kenal.. 4 tahun usia kereta... ni la first time budak hitam ni cuci kereta aku.. n baru aku sedar... yang aku memang pemalas nak cuci kereta... n kereta aku memang kotor.. biarlah dia nak bebel yang penting aku rase kereta aku tak kotor sangat.. sori ayah sebab tak jaga kereta ni betul2.. ceh touching pulak kan...

sempat berdating jap malam tadi.. cuba teka kat mana ni..lampu warna warni... haa betul la tu.. icity shah alam.. saje pergi meramaikan orang.. tapi bukan berdua la of kos.. ko nampak belakang tu bapak aku dah jeling2... duduk rumah ni memang tak de can tau nak dating berdua ngan jalal.. tak caya tanye nisha jugak.. dia je tau kisah disebalik sebab die pernah terlibat.. huhu... 

oklah.. maaf banyak cite pasal lovelife... al maklumlah.. korang pun cakap aku macam mak orang la.. wanita dah berkahwin la... so hadap la kau.. heh daa~

Friday, June 4, 2010

akhirnya tercapai juga~

ingat tak post INI yang ditulis suatu ketika dahulu... maka pada malam tadi, secara officially nya.. jalal jalil sudah meng'own' sebijik superbike.. maka pada hari ini juga.. episode mimpi ngeri aku pun bermula.. weiiii.. cuak ok bila tengok dia bawak superbike... dah la pendek, hitam, kecik.. time kat atas superbike pun kena menjengket.. pastu pulak nampak la betapa keciknya dia di sisi superbike tu.. aiyoo kesian betul mamat tu...

tinggi beliau mungkin 161cm sahaja..2cm tinggi dari aku.. mungkin.. hehehehe

tadi dia datang rumah aku.. selalu dia naik motor biasa n kereta tu. sejam baru sampai.. konon2 dah bawak superbike ni lagi cepat la sampai kan.. haram pant betol.. nak dekat 2 jam baru sampai... tak ke risau nak mampus jadi aku.. malam tadi baru dapat.. hari ni nak jalan jauh.. dah tu tak sampai2... tensen ok! tapi bila dia sampai je.. mau aku sengih sampai telinga.. tak bukan bangga ke suka.. tapi kelakar... kecik nye jalal di atas motor.. memang la dia dah gemuk tapi still utk kategori lelaki... jalal adalah lelaki pendek comel... bila dah datang rumah aku mula la semua nak menjakun kan...

 mula2 ayah..
 haa amek ko bikers muda.. sapa dapat lawan?

*eh apsal la aku tak bergamba kat motor tu.. dem! aku heroin kot.. haktuihhh!

n sekarang time aku tulis ni pun aku sangat risau.. dia baru je balik dari rumah aku.. macam biasa.. nak dekat 2 jam dah ni tapi tak sampai2... n esok dia nak ride ke segamat.. baru 2 hari dapat superbike tapi dah berani nak jalan jauh... sob2... bila nampak dia bawak superbike tadi rasa seriau.. rama2 dalam perut semua mula la keluar... rasa macam berat nye motor tu.. mampu ke dia bawak... kat highway malam2 pulak tu... dah la jalan segamat tu kawasan bahaya... jalalllllllllllll... ape kejadahnye la buat orang risau di kala usia perkenalan kita menjangkau 7 tahun ni (eh apa kaitan)... tapi takpe la.. hari ni hepi sebab jalal datang bawak rombongan ke rumah aku..

mak jalal n ummi berbincang nilai hantaran...

adik jalal bertanyakan tema majlis..

aku n nenek jalal bincang nak masak apa untuk kenduri..

*ayah jalal n ayah tak dapat dikesan.. tgh book tok kadi kot..

hehehehe... bajet macam rombongan minang kan.. nan ado.. jangan kata minang.. merisik pun haremmmm... bukan sekarang ok.. ni namanya preparation tengok2 jalan sebelum hantar rombongan (nak jugak ye nisak)..dah2.. ni yang malas nak tulis blog.. melalut sampai ke laut...
"ummi.. abg jalal cakap nanti dah kahwin dgn kak isha dia nak beli superbike baru"
-aidid tarmizi, 9 tahun-

yes.. dulu2 ingat jadi andartu.. tapi sekarang tidak lagi..

Friday, May 14, 2010

tak study pun gila?

note : sindrom study week.. merepek meraban tu perkara normal.. harap paham maklum...

even aku ni berbadan besar.. tapi macam biasa la... perangai still macam budak darjah satu... bila dekat nak exam mula la kecoh nak beli stationery.. tak study takpe boleh hentam je.. tapi takde stationery ko nak tulis pakai ape? taik hidung? ergh

so tadi gigih la aku meneman nisha gi TF value mart sebab nak beli stationery... aku nak beli 3 benda je.. pensil, pemadam n pembaris.. ubat pensil takpe boleh mintak kat hanum... ceh kantoi kuat paw.. pen2 pun takpe.. hari tu masa carer fair dah mintak banyak stok pen untuk sem depan terus... ceh kantoi kedekut plak.. ok fine memang kedekut.. so tadi lama la spend masa kat bahagian stationary sebab nak mengira.. beli value pack ke amek satu2 yang murah... serius aku kira.. pembaris 50 sen, pemadam 50 sen.. pensil pulak takde yang sebatang2... so terpaksa la amek value pack...


haa semua complete macam yang aku nak.. murah plak tu tapi ada hati lagi nak mengira if beli satu2.. kedekut katakan... oi dalam wallet ada 30 inggit sampai minggu depan.. harusla kedekut kan..then bila sampai bilik, gigih la aku mengeluarkan pensel box dari laci nak isi stationary ni semua kan.. then tadaaaaa

cel*k*... pensil dalam plastik lagi ok... tak guna lagi.. haish bazir duit aku kan...takpe nisa.. bertenang.. ada hikmah.. so aku pun kumpul la pulak pen2 yang dpt free hari tu..

sebahagian hasil merantau ke semua booth dengan hanum... tak perlu dah nak beli pen... time2 kumpul pen tu tetiba lagi tingggg...



yes! ada lagi rupenye pen yang tak guna lagi... dalam pack lagi... so memang keputusan tak beli pen adalah pilihan bijak.. kalau tak, ada aku meraung kecewa kat bilik ni... dengan hati gembira aku mengorek lagi laci dan pensel2 box lain apabila benda ini
.
.
.
.

muncul! demit... pembaris ada dua batang lagi ok! again.. bazir duit dah aku beli value pack tu kan... takpe nisak... bertenang lagi... dengan rasa kecewa campur sedikit sedih aku pun kemas la rak kat atas meja pulak.. dan dengan rasa bangganya... tadaaaaaaaaaaaaaaaaa



2 bekas lagi.. n tak guna lagi! weii.. korang ni buat pakatan ke apa menyorok beramai2 ke aku yang tak kemas laci... saja la kan nak tengok aku habis duit.. dah la tengah nak save ni... 3.90 ok! lepas lunch sehari... isk2..

dah aku tak nak mengemas lagi dah.. kalau jumpa pemadam kang.. mau satu blok ni dengar ade perempuan meraung..

Thursday, May 13, 2010

mimpi yang gagal~

lately ni aku rasa sangat emo.. entah lah.. hal perempuan kot.. tapi penat la camni.. aku ni bukan minah emo pun.. hidup macam ceria je selalu... eh2 puji diri pulak... so, lately ni banyak sangat benda yang aku teringin sangat2.. sampai termimpi2.. tapi yang sedih.. dalam mimpi pun aku tak dapat... ape kes?

first, aku teringin nak makan shabu-shabu kat manjung.. sangat teringin before balik cuti sem ni.. nanti kat rumah dah jauh... tapi takde siapa nak teman.. kalau ada pun aku tau diorang tak nak pun tapi kesian tengok aku macam putus cinta je tak dapat makan shabu-shabu kan.. tak nak la camtu... makan adalah benda yang hepi n kena lakukan seikhlas hati.. hasil dia nanti dapat la badan macam aku.. woohoo scary kan... then one day tu sampai termimpi2 makan kat shabu2.. tapi dalam mimpi pun tak dapat makan sebab tertidur n bangun2 kedai dah tutup... sedih kan? at least mimpi dapat makan pun dah cukup hepi.. tapi takpe la tak dapat makan pun.. anggap tu cabaran time berdiet...

second, sekarang ni aku minum teh detox untuk cuci usus... aku sangat suka sebab sistem penghadaman lebih lancar.. aku ni dah la ade problem dengan sistem penghadaman (bahasa sopan).. selalunya aku minum teh detox ni before tidur.. after dah confirm lepas tu aku tak kan makan pape lagi... so last week balik rumah aku lupa nak bawak balik teh detox skali.. so merasa la azab nak menghadam makanan kan.. sampai termimpi2 jugak..tapi dalam mimpi tu pun gagal... minum memang la minum tapi lepas minum tu aku bantai makan banyakkkk sangat... lepas tu mula la rase menyesal... nasib baik la mimpi je.. tapi still tak hepi sebab mimpi pun tak membantu sistem penghadaman..

third, sekarang kan tengah diet... so semangat la nak timbang kan tengok current weight... kat rumah takde scale.. selalu timbang kat bilik ct.. tapi balik utp ct takde... rase sedih sebab nak sangat timbang.. pun sampai termimpi2... tapi dalam mimpi pun  tak dapat timbang... ct memang la dah blk utp tapi scale rosak pulak.. dem.. at least nak la mimpi yang hepi sikit kan.. ni mimpi macam batu api plak...

rasa kecewa tau.. rasa semua tak jadi.. macam gagalnye hidup ni... sebab dalam mimpi pun gagal.. haha.. benda kecik je.. tapi tu la.. lately ni semua benda nak emo... tadi pun baru je emo sebab orang-orang tersayang... kenapa semua nak marah... penat la macam ni.. aku kan perempuan... kalau aku lelaki nak carut2 kat aku pun tak kisah la.... k la.. entry bodoh.. bye

Monday, April 26, 2010

perempuan memang suka gaduh~

pembuka entry


watak utama - kami supporters TEAM TEAM yang kepanasan


assalammualaikum.. apa khabar semua... after sebulan tak update blog.. aku rase pembaca blog aku dah lari tak kembali pon... aku menulis ni pon sebab ramai pm suruh aku update... ish korang ni.. selalu suruh aku update tapi komen nye tidak... tapi takpe la...aku pon macam tu gak.. hehe.. anyway banyak benda jadi dalam life aku.. pahit masin masam manis semua ada tapi tak interested nak tulis kat sini.. tak tau la kenapa... makin besar makin malas kot... ok2 dah cite pasal ni.. kita proceed ngan cerita best yang jadi baru2 ni je...

so last weekend ada tournament netball yang final... disebabkan ramai membe2 rapat aku adalah pemain yang hebat(bodek) n berjaya masuk final, kena la gi support kan... memang best jadi supporters ni.. terjerit2 tersorak2... bajet macam suara aku ni pemberi semangat la kan.. tapi yang tak bestnye... ada la lelaki bermulut longkang n perempuan bermulut lancang... memang la menyakitkan hati... tapi kelakar la sebenarnye.. diorang tak rase ke diorang meletakkan taraf diorang sangat rendah sampai aku rasa nak pijak2 je.. seriously.. ada dua pihak :


first, lelaki bermulut longkang yang hensem tapi otak kat lutut.






diorang ni support team lawan.. pastu after 2nd half kan tukar side dlm court tu.. so kitorg gi la tukar tempat dok belah sana pulak... pastu ade la sorang mamat ni

"sini panas.. gi la dok tempat lain"

 ok fine.. aku tau la ko lelaki, memang la bodoh nak tau rules netball kan tapi kan dah tukar side korang pun move la... gol korang dah kat sane... tapi takpe la.. kitorang buat tak tahu je la... so time shooter kitorang tgh aim nak masukkan bola dalam net, mamat ni jerit sekuat hati macam nak terkeluar anak tekak yang aku ada doa gak peti suara ko pecah (aiseh mengucap nisak)..


"tak goal.. tak goal!"


hello... masa shooter korang nak masukkan bola ada ke kitorang jerit camtu.. at least kitorang jerit untuk pemain kitorang.. tak burukkan pihak lawan pon... then bile shooter kitorang betul2 tak berjaya menjaringkan goal.. sekali lagi dia jerit dengan mengadap muka kitorang ni...


"kataaa dahhhhhhh"


nasib baik aku tak gi bantai dia ngan payung ni kan... duduk la diam2 bodohhhh.... then bila shooter dia berjaya jaringkan goal pulak... dia punye lompat depan kitorang macam beruk gatal pergi dangdut... anoyying seyh.. nasib baik after tu diorang gi pindah side lain... n kitorang memang takde rase pon nak lawan diorang tu.. rasanye kalau lawan diorang tu sure rasa bodoh nye kami ni... tapi yang peliknye, bila team kitorang menang, eh hilang pulak budak tu.. laju nye ko blah dik.. malu ke? tadi macam hebat sangat bermulut longkang...

 second, pompuan pandai dan cantik yang tak leh terima kekalahan lalu meletakkan taraf diri diorang seperti telur dihujung longkang

 yang ni pun aku tak paham.. dah la awal2 lagi cari gadoh dgn team kitorang.. sebab konon2 team kitorang(macamla aku main) kasar.. main ganas... adoila... kawan2 aku ni ramai pemain netball UTP... takkan la nak ikut rentak korang tu.. plus korang main pon bukan la ayu weh... ganaz gak.. kalau tak takkan la sorang pihak lawan menangis sebab ko tunjuk fu*k kat die mase tengah game tu...pliz la.. ko perempuan, cantik, pandai... tapi tunjuk fu*k masa dalam court... pastu ko nak bangga plak ngan ape ko buat tu... tak rasa ke maruah diri ko tu macam rendah sangat nak compare dengan orang yang ko kutuk2 tu... malu la sikit...

then team korang tu... bila kitorang jerit



"team team"

korang gi sambung kalah kat belakang..



"team team.. kalah.. team team.. kalah"

 weiii.. korang ni budak tadika ke budak u yang amek engineering... dari cara support tu macam budak bengap yang tak habis belajar.. yang tau nak kondem orang je... ada ke team kitorang buat camtu kat korang... kesian weh.. kesian sangat kat korang... masing2 cantik ada bf hensem (oopss).. pandai... engineer to be tapi otak kosong... kesian...n again.. kitorang pon takde mase nak lawan mulut ngan korang except bila dah menang tu memang kitorang jerit la


"terima kasih doakan kami kalah!!"

Tahniah TEAM TEAM... terima kasih Tuhan bagi team kitorang menang after lalui benda ni semua... even aku tak paham kenapa mereka macam tu.. kitorang tak kacau sesape pon.. kitorang support team kitorang n tak melibatkan team lain pon.. hatta nak doakan team lain kalah pon lansung takde niat.. aku tak dapat bayangkan if team2 mereka tu menang..if team jantan longkang tu menang sure dia bongkak gila melompat2 jerit sampai anak tekak terkeluar.. if team pompuan cantik tapi otak kosong menang pulak.. mesti bongkak pastu kutuk2 team kitorang lagi n bajet doa diorang suruh team kitorang kalah tu makbul.. pliz la.. kitorg dgn player lain ok je... takde masalah pon.. tapi ngan korang ni memang la... tak payah kawan pon tak pe... ye memang aku emo untuk benda kecik ni.. tapi seronok kan dapat tengok perangai manusia macam ni.. rasa hidup bewarna warni....
see see... kami ok je dengan team lain~

Monday, March 22, 2010

cuti mid sem berciri miang~

minggu lepas cuti midsem.. memang takda perkembangan lansung kecuali berat badan.. macam dah mengembang even kat facebook org cakap nampak kurus... tu nampak je.. sama la macam indah khabar dari rupa... percayala eeka n hatim.. aku tak kurus lagi.. sekian...

ok kite mula balik entry ni... minggu lepas cuti midsem.. memang diisi dengan benda2 bermanfaat la selain study... time cuti midsem study memang benda tak bermanfaat... orang bijak cerdik jangan nak cakap pape.. hidup kita berbeza.. ewah macam korang kisah... so last weekend balik kampung kat kelantan... korang pun nampak kan kat facebook gambar wajah2 kebahagiaan yang terselit senyuman gatal tu... amboi sedap korang kata aku gatal ye... tu baru gambar balik kampung same.. belom gambar kawen lagi..eh2 tergatal pulak... so far aku memang tak pernah menghabiskan masa selama ni dengan jalal... selama ni yang bermaksud pagi petang siang malam muka dia je la yang aku nampak... so bila dah lame menghabiskan masa bersama ni, bibit percintaan makin kuat la.. ok dahhhhhh.. menggatal je keje aku....

kita ulang balik... so bila dah lame menghabiskan masa bersama ni, banyak la jugak menda2 yang aku tak berapa nak tau pasal jalal terus jadi tahu sikit.. ye la.. nak dekat 7 tahun kapel pon tak semestinya tahu semua kan... antaranye :

(mood jawab test)
1. jalal ni penyayang rupanya... eh bukan penyayang kat aku.. ciri2 ni dah lame beliau tunjukkan... ni penyayang kat budak2... amboi ditimang2 didukung2.. sampai budak tu bukan main suka lagi kat jalal.. amboi melampau kau dik... nasib baik kau kecik lagi.. kalau ko besar n bersikap macam tu kat jalal memang aku humban masuk stor... nasib baik comel... tp tak waras la pulak nak jeles kat budak kecik khennn (nada gay)

2. bercitarasa pelik.. ok citarasa dr segi pemilihan pasangan dikecualikan... dari segi makanan la lebih2 lagi... baru aku tau mamat ni hantu manis, pedas n masam.. bukan la tak tau selama ni tapi tak sangka la sehebat ni.. eh paham tak...

ok dua dah la... apekejadah nak list perangai jalal kat sini... terus hambar blog aku kang.... tapi disebabkan macam dah hambar so meh aku upload sedikit gambar yang kawan2 komen konon2 aku ni manusia gatal.. (eh apsal bunyi cam tak puas hati)

ini lah budak yang merampas kebahagiaan aku... jalal nampak lebih menyayangi dia... didukung2.. tapi tak mungkin jalal nak dukung aku plak kan....

on the way ke kelantan.. ciri2 camwhore perlu ade even sifat merendah diri penulis sangat tinggi... eh nampak tak benda hitam belah kiri? tu la jalal





seronok kan bila tengok pasangan kita dapat adapt dengan family.. ni la ciri2 suami yang aku nak... family aku pun macam suka dia n ayah cakap jalal tu lelaki baik.. aku tak pasti kalau ayah betul2 maksudkan kata2 dia tu... heee

ni la sebab asal jalal ikut.. menjadi driver family kami.. eceh tipu je... thanks ye si budak hitam sebab sudi ikut pergi kelantan...

meh nak cite pasal diet la pulak... time kat kelantan tu aku berjaya kawal makan... bukan sebab ade jalal maka aku control... maybe la ade sikit tapi jalal pun tau aku makan macam tiada hari esok.. tapi tu suatu ketika dulu... sekarang since diet, makan macam esok masih ada sinar bahagia..selain dapat kawal makan... aku pergi jogging.. tabah betul la aku melalui cuti midsem dgn aktiviti bermanfaat.. makan sikit, siap jogging lagi.. kalau sape kenal aku betul2, ciri2 ni seolah2 dunia dah nak kiamat... tak pun lebih sopan sikit macam la keajaiban dunia ke 8... atau kalau nak berbahasa kasar.. aku ni macam dah buang tebiat.. atau dalam bahasa gedik plak.. sooo not me~

tapi papepun.. aku akan melalui2 hari2 diet dengan tabah.. sebab masa depan yang cerah sedang menunggu.. eh cerah ke?


isha : jauh kedalam kan rumah jalal kat cheras ni... dah la dia tido ruang tamu.. ish2~
ayah : kesian jalal.. patutla die nak kawen cepat
isha : ehhhhh? (sambil pantas menSMS jalal mendapatkan kepastian)

Wednesday, March 10, 2010

kurus ke~

oklah.. ni entry perasan... hati berbelah bagi nak tulis ke tak nak tulis.. tapi sekarang mood tengah sangat hepi maka aku nak tulis... seperti yang u all tau (sila baca dgn nada gedik).. aku kan tengah berdiet sekarang... so ade la jugak nampak hasilnya.. even still gemuk tapi nampak la mengecik sikit.. AGAKNYA la... empunya badan of kos la tak perasan sebab still pakai baju size sama n berat pun baru turun beberapa kilo... tapi sekeliling aku ni haa.. ya ampun.. tak tau dah nak bagi respon apa...

"eh nisak.. ko dah nampak kurus sikit"
"nisak ko dah kecik la"
"oi nisak.. apsal suar ko nampak menggelebeh"
"weh nisak muka ko dah kurus sikit"
"nisak.. tangan ko dah tak best takde isi"
"nisak ko dah ade shape" (yg ni latest.. haha perasan)


omaigodd.. sumpah bila orang cakap camni aku tak tau nak bagi respon apa.. ni baru berat turun sikit.. kalau turun banyak nanti sure lagi banyak persoalan2 yang timbul... ape nak jawab ni... nak tenung je orang tu kan cakap saiko lak.. nak tergelak2 kang macam gedik.. nak marah tak baik... nak cakap thanks nampak cam perasan... ewah banyak la alasan ko... tapi betul lepas ni sesape tegur aku lagi.. aku nak jawab

"terima kasih saudari.. semoga mulut saudari masin maka saya akan jadi lebih kurus dari sehari ke sehari"

Tuesday, March 9, 2010

bodoww~

aku selalu rasa aku tak pandai.. dalam bahasa kasar, BODOH.. tapi nanti kawan2 sound "ko bukan tak pandai.. ko malas" erm no komen... rasanye berat badan mempengaruhi fikiran... haa tengok mula la tu nak melalut.. tapi bila tengok wanita cantik yang bijak... mesti terfikir " untung dia.. pandai cantik.. aku ni dah la gemuk, tak pandai lak tu..." see... apsal la perkataan GEMUK tu nak kena ada... cakap je la "aku ni tak pandai".. ni pape mesti nak kait dengan gemuk.. mana la orang tak anggap ko ni lemah n low self esteem nisak oi...

ok dah lari topik sebenarnye.. malam ni test.. n sekarang betul rase "aku pandai tapi aku malas"

ps : menggedik dgn tajuk entry..

Friday, March 5, 2010

karaoke? please~

malam tadi pergi karaoke.. hahahahaha... eh apsal gelak... ok.. siyes kelaka... kalau sape yang kenal aku, mmg aku ni la manusia paling tak sporting.. dah la tak sporting.. gemuk pulak tu.. eh ape kaitan? ok back to topic... aku ni memang jenis kalau dapat mikrofon memang tak suka nak dgr suare sendiri.. sedangkan kalau ckp pon aku malu2 apetah lg nak nyanyi... motip malu??? kate gadis melayu.. ok back to topic lagi.. so malam tadi kami bergirls day out la.. aku n nisha ni memang tak yah cakap la... malu nak nyanyi.. anum n tma suare sedap gile.. eh ct pon sedap gak (merajuk kang minah ni)... so memang la diorang leh nyanyi pape lagu pun.. aku n nisha dapat satu mic n berebut2...berebut nak tolak.. aku tolak ke mulut nisha.. nisha tolak ke mulut aku.. segan la kononnye...

tiba2.. jeng jeng jeng... selepas beberapa ketika... tak tau la jin ape yang merasuk aku n nisha... kitorang berebut mic lagi.. kali ni bukan berebut nak sua kat mulut orang lain tapi nak sua kat mulut sendiri... hamek ko.. nyanyi tak ingat dunia.. tak fikir dah orang lain ni..kalau boleh semua lagu aku nak nyanyi... kurang ajar betul kawan aku bertiga tu.. hanum, ct n tma take note!.. diorang la ni yang bace mentera apentah suh jin karok masuk badan aku n nisha.. n hasilnye... nisha nak praktis lagu alicia keys pulak.. hamboi nok... awal2 bukan main tak nak nyanyi.. sekarang siap praktis kat bilik lagi.. lagu alicia keys pulak tu... eh cakap orang... aku pon same... nak donlod lagu rock kapak banyak2... suara tak sedap takpe asal tempo betull.. ceh kantoi!!!

tapi betul la.. pasni kalo gi karok lagi aku on... takde la horror mane pun suare aku... bajet macam suara laki dah akil baligh tapi rupanya ciri keperempuanan masih ada.. tapi kalau keluar karok dengan lelaki maybe segan la... eh bukan segan.. tak sporting~ tapi kalau karok dengan jalal.. get ready la.. nak joget2 bagai... muntah la ko kat situ~

Thursday, March 4, 2010

pokai~

menyampah bila takde duit.. nak buat pape pun tak boleh

Wednesday, March 3, 2010

anda di page yg betul~

aku rase dah semakin matang.. template blog dah semakin simple... takde corak2... matang dan penuh sifat kegadisan sebab major colour pink.. feewitt.. tapi sebenarnye ciri kanak2 masih dapat dilihat di banner blog... tak pe la.. matang ke tak ade je org syg.. aiseh~

anyway ni la layout baru blog aku.. dan layout ni la aku akan guna sampai bercucu cicit kelak selagi kudrat menulis masih ada... kenapa memilih tempate yang agak tak memberansangkan ni? sebab kaler boleh dicustomize ikut suka.. semua kaler boleh dituka except tulisan post.. kalau boleh tak nak pun kaler kuning macam post2 lepas tapi tak leh tuka so maaf... ok ape lagi nak dimengarut kan pasal layout? rase nye tu je...

macam biase banyak nak update tp tak berfaedah kecuali hasil cek berat kat booth totalife tadi agak mengejutkan.. umur sebenar badan aku adalah 44 tahun? ok fine.. tengokla lepas ni aku kembali dengan usia lebih muda... mungkin lepas ni amoi tu tegur

"adik maaf, cek berat ini untuk orang dewasa.. budak sekolah tak boleh"


penutup entry~

Friday, February 26, 2010

hidup separuh complete~

hahahaha.. ok penat sangat... lately ni rase tenaga keupayaan dah sampai tahap maksima... i'm on diet... yang ni memang serius diet gile.. tak main2 dah... selain dari kawal makan aku memang exercise every day.. yup.. EVERY DAY.. hari girl boleh swimming.. aku gi swimming.. hari girl boleh gi gym aku gi gym.. hari tak boleh pape aku sewa basikal or main badminton, skipping wutsoeva... sampai aku rase lembek sangat skang... omaigod penatnye... n just now aku basuh sedikit baju, jemur baju, basuh pinggan mangkuk, kemas sikit2.. dah la UTP panas.. rase macam buat semua tu dalam sauna.. tapi tak pernah plak dengar sauna buat service macam tu..

and previous entry.. ramai la jugak cakap by tulis camtu nampak sangat negatif side of me.. ye aku memang pedendam n suka membenci.. tapi dalam hidup aku ni, aku jarang benci org.. rasanya ni first time aku benci someone macam ni.. so maafkan aku.. tak boleh nak buang rase tu.. maybe one day rase tu hilang.. tapi berdendam tu.. maybe 2-3 kali.. n memang bersebab.. n jgn nak judge cakap tak baik coz reason mmg kuat... coz perbuatan tu merubah hidup kami.. sape kami? bukan jalal yg pasti...

n so far... aku sangat hepi dgn life sekarang... except for academic... macam mana nak hepi kalo terpaksa belajar benda kita tak minat kan.. nasib baik dah final year so pejam mata la.. aku rase dari foundation aku dah set mind tak suka course aku.. thats why sampai sekarang la tak leh score... well.. apa yang anda fikirkan adalah masa depan anda (law of attraction,2009).. eceh bereferences bagai.. mane lagi nak apply yang supervisor FYP ajar tadi kan dik non~

owh berbalik pada hepi dgn life sekarang.. first of all.. family... even something really bad (bg kami la) happen... tapi sekarang kami masih mampu hidup bahagia n gembira... still mampu jalani hidup macam biase.. hopefully pape keputusan akan datang pun.. takkan merubah apa yang kitorang miliki sekarang... sekarang baru aku paham.. bila sesuatu jadi dalam hidup kita.. kita akan lebih memahami each other... n aku sgt sayang family aku.. oh man homesick la plak...

second, sahabat... aku hepi dgn mereka.. kawan UTP, kawan SMSS.. mereka supporters yang setia... bile aku sedih diorang ade.. bila hepi tak yah cakap la... rase dah macam adik beradik... even kawan zaman sekolah dulu pun... diorang selalu buat aku rase rindu n sedih bile diorang takde.. eceh macam nak bodek~ tapi ikhlas ni nok~ n antara yg wat aku rase lebih dihargai bila aku tanye besfren SMSS aku kat sarawak.. kalau aku kawen nak dtg tak... then dia jawab "of kos la dtg nisak" terharu sangat la amy.. eh bukan tu je... besfren aku time sekolah rendah pun cakap if aku kawen die sure dtg... n rite now pon die kat sarawak... eh nuraini.. kalau awak dah pindah jakarta pun awak nak datang ke??? dtg tau... wajib (aiseh mood gatal nak kawen dah datang la pulak)

n last forever.. eh jiwang plak.. of kos la jalal.. haha.. tak tau nak tulis ape pasal mamat ni.. nak tulis macam2 kang membe die baca... aku tulis kesweetan die kang ade kawan2 sekolah die muntah... kalo tulis kejahatan die tak yah cakap la.. aku yg kena kutuk pulak... jgn cakap dari membe2 die.. ntah2 kalo tulis pasal jalal ni esok jugak die dtg jumpa aku kt UTP sepak2 muka aku bg aku sedar sikit.. hehe.. tapi jalal tak macam tu... aaahhh malas nak cite.. yang penting.. aku SANGAT SANGAT SANGAT bahagia dgn dia sekarang.. thanks Jalal.. for everything... n esok org nak gi makan sushi... tak makan byk pun jgn isau.. tp tak jamin la... hehe~

n last.. serius.. aku tak pernah sebahagia ni before~ thanks Allah~

Monday, February 22, 2010

pendendam~

aku benci sorang pompuan ni.. atas sebab tertentu... kalau aku cite pon orang lain akan bengang.. bagi aku die jahat n bangang... bukan sebab ape yang die pernah buat kat aku dulu tapi lebih dari tu.. n currently dia baru dapat boifren... n based on blog boifren dia.. mmg laki tu sayang gile kat die coz tiap entry ade la lagu la ape la utk dat girl... n dat girl sekarang pergi melawat boifren dia yang jauh dimata kononnye.. n ramai kawan boifren die jeles konon nye...n aku bet kawan2 laki tu akan senang dgn dat girl jugak... ok sebenarnye tu bukan persoalan..

persoalan utama : kalau la orang tau perempuan tu jenis macam mana before this.. n siapa dia sebenarnye.. sumpah pompuan tu kena kutuk kaw2... tapi adat dunia.. asal lawa.. n nampak innocent n nampak sopan maka orang tu baik... pliz la... anoyying gile..

n sebab aku ni gemuk n kasar.. semua benda negatif ade kat aku.. biasa dah tu.. adat dunia..

Friday, February 19, 2010

babai mieZ~

hari ni hari khamis.. permulaan hari yang bosan.. sebab jumaat takde kelas... sabtu n ahad of kos... oh man.. straight 3 hari takde kelas... sgt bosan ok... ape la nak buat kat UTP tronoh ni... perak mmg best banyak tempat boleh jalan... tapi encik duit sila la masuk cepat... aku nak isi minyak kereta ni... tak kan nak cedok air tasik utp tu... haishhh..

dah la ni first sem ade kat UTP tanpe jalal.. kalau tak leh la kuar gi situ sini.. eh cop.. apsal lately ni asyik nak cite pasal jalal.. boring derr~

tak sabar tunggu esok.. nak gi swimming... hobi baru.. best gile kot.. apsal la mase mude2 dulu tak pernah nak bersemangat gi pool.. ni dah final year baru la terhegeh2 nak pergi... dgn badan pon dah macam badak air... pastu addict... lepas balik swimming rase nak swimming lagi... isap ganja pon tak macam ni.. bahaye betul...

oh by the way.. mieZ baru je balik ptg tadi.. sedih plak.. kalo tak boleh dgr ejekan yang membina ...gi swimming pon dgr die jerit2 singa laut la ape la.. huhu.. ni sunyi je.. terharu tak mieZ... huu~ anyway thanks lot ye for coming... even aku bawak round2 dalam UTP je tp ok la tu... ingat senang ke nak bawak kawan jalan2 sampai undercroft tempat amek parcel... (macam pernah dgr ayat ni kan mieZ).. huhu.. sbb mieZ ade, diet aku pun hilang kemana.. tapi takpela.. kena layan tetamu... even perut aku nak terpecah meletup pon aku layan la jugak... kan tak best makan sorang2.. sian mieZ nanti.. sampai saat2 last pun smpat makan bihun sup PAMA tu... padahal perut aku takleh sumbat dah.. tapi tgk semangat mieZ yang membara.. tak pe aku layan je... n even sebenarnye aku tak berapa gemar bihun tapi demi mieZ aku telan jugak.. haha sweet tak mieZ.. jgn nangis terharu plak... ok la.. malas tulis panjang psl minah ni.. kang nangis rindu plak aku mlm ni.. ceh kantoi~

Tuesday, February 16, 2010

i'm getting married

pnat betul semalam gi jalan tar cari baju kawen.. survey2 dulu la... dah jumpe satu kedai ni yang aku berkenan.. nanti nak ajak jalal pulak tgk2.. bile ek ada pameran kawen lagi.. nak tempah sume kat situ la.. macam murah... excited betul cari outfit la kad la sume padahal kursus kawen pun aku tak gi lagi.. ish malasnye.. jalal takpe la die dah pergi dulu2.. see see.. sape lagi gatal...

haaa korang sentap la tu tengok tajuk entry ni kan.. jgn kate korang... sesentap2 korang ni, si jalal apetah lagi.. ntah2 tgh pitam depan pc sambil meracau "bile la aku ajak minah ni kawen"... eh ye ke... ntah2 tgh melompat bersorak ingat aku nak kawen dgn pilihan keluarga... konon ade can la tu nak cari lain.. kalau betul ceh kau memang kurang ajar jalal jalil oi...


anyway... today baru lepas dating ngn beliau... 5 tahun lepas... time chinese new year ni la kitorang blind date kat mid valley.. n today pon kitorg pi mid valley n kebetulan time chinese new year gak... swit gile fewittttt =

tibe2 nak tulis pasal jalal jalil.. bukan ape... aku tak sangke lak ade membe die bace blog ni... n sekecoh2 aku ni sebenarnye ramai tak tau camne aku kenal die... senang cite kami kenal kat MIRC.. cinta internet la ni... amboi ko.. macam mak bedah dah... so sape yang musykil mane aku kenal die la wutsoeva dah terjawab kan... bukan la bajet ade org nak musykil pon tp memang betul ramai tanye pon.. hahaha... ceh sendiri gelak...

nak tulis panjang lg actually tapi takpela... jalal ni pelik sikit orgnye... kang tak pasal2 aku kene sepak buat entry pasal die ni.. sepak manje pon i tak rela uuu... pergh gedik~ eh entry xde motip.. abaikan tapi terima kasih ye budak itam for today.. swit jugak awak ni rupenye.. harap2 bukan buang tabiat

Thursday, February 11, 2010

2 tahun lepas~

polis : ni apsal langgar lampu merah ni.. tak nampak ke..
aku : maaf pak ccciii
polis : tak nampak ke
aku : tak perasan sebbbb
polis : tak nampak ke
aku : tak perasan sebb (sepak gak kang.. tunggu la aku abes cakap)
polis : tak nampak ke
aku : tak perasan pak cik sbb tak tau jalan... ( diam pun ko)
polis : tu ramai2 tak kan tak tau
aku : semua first time pak cik.. pak cik tau tak ipoh parade kat mane
polis : ipoh parade sane.. bukan sini
aku : oh ye ke.. tu la.. first time drive kat ipoh ni.. sori pak cik..
polis : ai takkan nak lepas camtu je
aku : eh pak cik nak ape
polis : haa jalan la
aku : thanks pak cik



aku innocent sebenarnye~

Friday, February 5, 2010

bertekad~

tahun ni dah tahun ke-7..
hayoooo lamenye~
anak pun dah nak masuk darjah 1.. ceh~
 

Blog Template by YummyLolly.com