Friday, December 25, 2009

january depan aku adalah menteri~

betul tak tipu.. tak caye tengok ni

see see.. sibuk gile aku kan.. pergi sana sini.. buat itu ini.. bulan january depan jugak la aku bekerja.. pastu belajar pastu travel..siap pergi sabah dua kali lagi.. menteri pun tak macam ni.. wow layak dah ni jadi menteri.. tapi maaf aku tak minat politik yuks.. ok fine~

anyway.. ade la beberapa cakap "kau kaya nisak.. tak pe la nak gi mane pun".. terima kasih la untuk yang cakap tu.. sebab aku memang kaya pun.. pergi pakai duit sendiri kot.. haha gile.. tipu je.. aku tak kaya.. kalau kaya pun maybe kaya budi bahasa.. ok tipu lagi.. kaya lemak? itu memang pasti.. kan aku pernah cerita lepas2.. aku sangat suka travel.. so mestila apapun aku sanggup untuk impian aku tu.. aku tak minat pakai barang branded.. kasut tu ke ni ke.. baju tu ke ni ke.. tak2 tipu.. minat tapi antara barang branded n travel.. pleace jangan tanye.. definitely TRAVELLING omaigod aku exited gile nak gi jalan2.. sesiapa nak pape dari aku sila tinggalkan komen.. kalau tak malu.. ok2 gurau~

Tuesday, December 22, 2009

Allah uji, Dia sayang~

aku dah faham maksud doktor.. hypertension, stress gile wutsoeva.. aku dah faham.. malas explain.. anyway.. after musibah menimpa family aku ni.. aku makin berfikiran positif.. dari sesetengah aspek la.. bukan semua.. contohnya aku dah dapat terima apa yang jadi ni.. tuhan sayang kami.. sebab tu die pilih kami sekeluarga.. moga kami terus tabah~

anyway.. semalam baru je balik dari kelantan.. seronok.. suka balik kelantan.. lagi2 food die sedap n SANGAT murah.. takde tempat dah boleh lawan.. so aku pun decide aku tak nak duk kelantan.. dugaan makanan terlalu hebat sampai aku kecundang.. ewah~ sebenarnye bukan ni yang aku nak cerita.. aku nak tulis kisah sorang kazen aku ni - seorang lelaki yang kuat utk teruskan hidup..

aku panggil die abg M.. dulu2 mase aku kecik die suke sangat usik aku..mase tu die dah masuk u x salah aku.. kenyit mata la nak 'gewe' la ape la.. sampai aku tak nak pergi rumah die even kalau raye pun.. malu la kononnye padahal baru darjah satu dah pandai nak ade rase menggatal omaigod.. abg M ni aktif n pandai.. mase f3 die aktif main hoki sume n after SPM die dapat masuk USM kat tronoh.. USM before UTP ditubuhkan.. dekat USM tu die amek engineering n kat situ jugak la die jumpe dgn girlfren die yg jugak amek engineering..

after grad die jadi engineer la of kos n kahwen dengan girlfren die, kak A.. diorang ni tinggal kat KL n aku rase dgn dua2 berjawatan engineer mestila hidup senang kan.. pastu diorang dapat la anak yang bersuara halus bile menangis.. aiseh lari topik tapi siyes anak die nangis sekencang mane pun suara perlahan.. baby macam ni la yang kita nak..

nak dijadikan cerita.. mase wife die dalam pantang anak kedua.. n mase tu diorang blk kelantan sebab raye ke ape tak ingat... abg M ni jatuh dalam toilet.. padahal die mandi tu sbb nak prepare balik KL.. so koma, masuk hospital n.... dia LUMPUH n BUTA... mase kejadian aku baru darjah 5 kalau tak salah so aku tak ingat la ape yang jadi dalam tempoh 10 tahun ni..

tapi yang pasti.. sekarang abg M tinggal kat kelantan dgn parents n anak2 die.. Kak A still kerja kat KL as engineer n guess what? mereka masih suami isteri.. bg aku kak A sgt baik n tabah.. die slalu balik kelantan lawat suami n anak2 die.. tp die x pernah fikir nak tinggal abg M.. semoga mereka terus bersama..

anyway.. sekarang ni abg M dah boleh jalan skit2.. tapi masih buta.. Umi cakap abg M mmg takkan boleh tengok sampai bile2 sebab die buta akibat saraf ape ntah..melibatkan otak.. tu pun berkat doa keluarga die, die boleh berjalan semula.. n sekarang die jadi cikgu pendidikan khas.. n perangai dia masih same.. sangat hepi go lucky n still suke mengusik aku.. tapi sekarang aku dah tak kisah n malu.. but suke jumpe die.. sbb die yg ajar aku utk menjadi tabah.. kite slalu rase dugaan utk kite la plg berat tapi sebenarnye ade yang lebih berta dari kite..

k la.. saje je share cerita ni.. korang nak bace ke tak up to u.. tapi ni utk peringatan kite bersame.. bile seseorang tu ditimpa musibah.. tak semestinye sebab before2 ni die buat jahat.. tapi maybe Allah tak nak akan datang kite leka atau mungkin ada sesuatu yg Allah janjikan akan datang.. yang kita tak tahu.. tapi kita pun kenala fikir mungkin ada salah silap kita.. well semua yang jadi ni ada hikmahnya dan hanya Allah je yang tahu~

Tuesday, December 15, 2009

hidup dalam hyper tension~

aku baru perasan something.. eh sebenarnye dah lame perasan.. tapi kejadian malam tadi menguatkan lagi bukti untuk pertuduhan itu.. ceh suspen je.. anyway.. aku dah lame perasan yang segemuk aku ni pon.. kalau sakit ya ampun... konpem nangis..kenapa ye kawan2..

tak ganas langsung nangis.. harap badan je besar.. konon jiwa kental.. muka punye la bengis sampai sape2 tak kenal cakap aku garang macam mak lampir.. sekali bila sakit sikit je pun nak nangis.. ceh memalukan.. nasib baik diorang tak kenal aku time nangis.. kalau tak dah dapat title sigemuk yang cengeng..

ok back to topic.. semalam aku mengalami sakit kepala yang sangat teruk.. urat2 leher tegang dgn maksimum.. azab sangat.. n yes.. bile rase dah tak tahan aku nangis sambil kal ummi.. parents aku kalo aku sakit sure cuak sebab aku kal nangis2 macam la azab sangat.. tapi sebenarnye.. pada pendapat aku.. menangis ni macam terapi.. tak tau la kalau psychology ke aku saiko tapi lepas nangis memang lega..sakit tak hilang tapi mental yang lega..

sebab nangis ni jugak la aku rase bersalah yang amat dengan parents.. diorang sanggup datang dari melaka nak datang tenguk aku kat kl.. mase aku sekolah kat kl dulu diorang datang dari perak.. nasib baik mase diorang dok sabah sarawak diorang tak datang semenanjung.. tapi memang patut pun diorang risau.. aku jarang sakit.. n bile demam memang teruk.. sampai masuk wad.. eceh macam la teruk sangat..denggi je pun~

tapi kan.. yang menjadi persoalan.. kenapa bila aku sakit kepala yang amat n pergi klinik.. doktor suke cakap aku hyper tension, over stress, depress la wutsoeva.. seriously hidup aku ceria.. takde masalah pun selain masalah kegemukan.. kalao ade masalah pun aku bukan jenis wanita yang mengalami kemurungan.. tapi kenapa almost semua doktor yang aku jumpe cakap camtu.. mungkin para doktor tak tahu hidup aku penuh keceriaan.. atau doktor mungkin tahu ade sesuatu mengganggu pikiranku.. wah ayat novel sangat~

ok2.. ntah ape kejadahnye la cite pasal sakit nangis ni.. membosankan..takpe2.. asalkan korang jangan panggil aku perempuan gemuk saiko yang cengeng dah.. cukupla nisha sorang je.. (hai nisha apa kabar?)

Tuesday, December 8, 2009

manusia sampah masyarakat~

sebenarnye banyak nak tulis..tapi sangat2 bz dengan presentation intern.. kalau boleh nak cerita semua skarang ni.. pasal anniversary,mimpi.. tapi macam biase la malas.. rase macam kalau takde blog pun takpe.. tapi nanti rindu nak menulis.. nanti kang industri blog kekurangan sorang pemikir tak matang.. sape susah..

anyway.. as we all know.. eceh terbawak ayat presentation plak.. paham2 la bile tengah intern ni otak pun jadi macam wanita berkerjaya.. ok2 tipu.. lame tak tulis blog pun masih suka mengarut.. ntah la.. aku pun tak paham..

tapi aku lagi tak paham perangai manusia sampah ni.. bile bace blog nyamouq utk post INI, rase macam hidup zaman dulu time2 zaman tak bertemadun.. tapi mungkin jugak.. tengok wanita sekarang berpakaian macam orang takde tamadun.. semua benda nak tunjuk.. nape tak bogel je.. itu lebih sexy.. eh takde kaitan.. ok lah.. malas nak cakap.. tengok gambar baru paham~ anyway pics2 ni ditangkap after balik kerja yakni pukul 5++

ni dah ok skit dah.. time pagi2 ya ampun.. 80 kali ganda kotor dr ni ok~

time pagi2.. nak letak kereta tepi jalan camni pun tak boleh.. sampah super duper very da banyak like hell.. seriously...

arca sampah.. menarik betul i like..


arca sampah dari tepi... ni pun dah bersih skit tau... kalau tak jalan dilitupi sampah yang berbau manis~
dah bersih berkali ganda dari pagi tadi... kalau tak, tak nampak jalan... semua sampah.. ok hiperbola but its true

ni pun dah ok skit dari pagi tadi..

again.. way better than pagi tadi

nyamouq pergi time manusia masih ramai.. cuba pergi time manusia dah tak de.. sure boleh konfius, ni perkarangan stadium ke tempat pelupusan sampah.. gila moden tempat pelupusan sampah ade LRT.. siap ade stadium lg.. manusia sampah betol masyarakat sekarang.. bangga2~






 

Blog Template by YummyLolly.com