Wednesday, November 25, 2009

kisah peniaga jus*ate yang loser~

aish malang betul minggu ni.. first pasal jusmate.. de membe beli dari aku..name die Joji bukan name sebenar.. selalu kalau orang beli memang terus pos ke rumah pembeli tu.. tapi sebab hari tu aku bermurah hati bagi harga ahli guna nama aku so kena la pos kat rumah aku.. then sebab aku takde kat rumah kena la kal balik skynet tu untuk penghantaran semula.. nak dijadikan cerita.. aku suruh dia buat penghantaran semula ke ofis membe aku, Haha bukan nama sebenar kat technology park.. semalam orang ofis Haha kal cakap aku department mane.. aku suruh die bagi kat haha tu.. then die cakap ok.. tetiba hari ni haha kal cakap takde parcel.. aku kol ofis haha cakap takde pon parcel dari skynet.. kal skynet nak cakap ngan mr Toto yang uruskan parcel aku asyik engaged wut da... aku benci la perasaan ni.. perasaan bersalah n loser..serius.. jual benda mahal memang tak best.. banyak risiko.. sekarang ni aku rase malu gila dengan joji.. kesian dia.. tak pasal2 takde mood nak diet sebab lambat dapat n sure lepas ni tak nak beli dah dari aku tapi takpe la.. melibatkan diri dalam bisnes memang benda yang bosan.. kita semangat nak jual n tolong orang dapatkan harga murah.. tapi ada je la rintangan yang bukan kehendak kita.. benci tau.. aku ni dah la kuat mengomen.. time2 ni la baru terfikir betapa bodohnya aku dalam membuat tindakan..

1. sepatutnya suruh la hantar kat ofis aku je..

2. takpun nape tak suruh penghantaran semula kat ofis joji.. biar die terus dapat..

see see.. bila semua ni jadi baru la aku nak terfikir benda2 yang patut aku fikir dari dulu lagi.. oh man i hate this feeling! tapi aku ingat dulu akak usrah cakap kalau sesuatu tu jadi.. jangan sesekali cakap "kalaulah bla bla bla, tentu benda ni tak jadi".. itu tidak baik.. tapi memang betul.. semua yang jadi atas kehendak Allah kan..

then second thing.. kan last post aku cakap kereta kena langgar lari tapi orang tu tinggal no fon kan.. haha.. sujud syukur la aku kalau benda tu jadi.. rupanya bukan no fon tapi pak guard nampak mamat tu langgar kereta aku n die sempat salin no plat kete orang tu.. bukan no fon tapi no plat kete.. n part paling best... kereta tu dah tak kelihatan dah pon area rumah aku.. eh ade lagi part yang super duper best... total ketuk balik n cat is RM500 padahal bagi aku tak teruk sangat tapi pintu susah nak bukak la.. eh sebenarnye banyak part best.. aku yang noob ni tak wat report polis dalam 24 jam sebab nak cepat gi keja so ignore je pak guard tu nak bagi "no fon".. bukan suka2 ignore tapi kalo nak no tu kena patah balik n time tu dah lambat n time tu jugak pergi kerja dengan membe.. ee banyak nye benda jadi sebab kebodohan aku ni.. ee memang loser.. sumpah aku down giler sekarang.. stupidos

Monday, November 23, 2009

perkembangan diri yang mengembang~

malasnya nak update blog.. entah berapa kali dah tulis padam tulis padam tulis padam gores menang.. last2 habuk pon takda.. tak pe lah.. update keadaan diri sekarang pon dah cukup.. untuk peringatan di hari tua.. eceh bajet tua2 pon nak baca blog la konon..

1. kereta aku kena langgar kat pintu driver time parking.. tengok calar & kemek sikit tapi rupanya tak boleh buka pintu luas2.. nasib baik la gemok2 pon muat nak masuk & nasib baik orang tu tinggal no fon kat pak guard..

2. last week derma darah.. tapi rasanya jadi mangsa ketidakcekapan nurse.. agaknya la.. sebab nurse tu pusing2 jarum dalam kulit.. ngilu & sakit sampai sekarang.. ke memang derma darah sakit.. ke orang gemuk je rasa.. ok next2

3. jiran sebelah rumah dah pindah Qatar.. rindu pula kat safwan yang suka bertenggek kat pagar.. kak ji & aidid pon still panggil lagi diorang ajak main padahal konfem2 orang tu dah takde..

4. jalal kursus 3 minggu so kena la jaga panda macam anak sendiri.. aaa malasnya.. bila mengadu cakap penat jaga panda dia reply "baru jaga anak binatang dah komplen.. camna nak jaga anak sendiri.. camna nak kawen".. ok fine T_T


5. berat badan dah mencapai 100kg.. leher dah sama besar dengan muka.. perut dah macam ngandung 11 bulan... pernafasan dah makin teruk.. ok tipu.. gila kalau berat 80kg pon aku leh pitam.. kata diet~ kononnya la~

6. jalal kate petronas leh apply loan kawen 30k after 6 bulan start kerja.. kena kurus ni tahun depan nak kawen.. ok angan2 jangan layan tapi masih berharap haha...

7. adik jalal dapat 5A upsr pastu kal tanya "kak nisa tak nak bagi apa2 ke adik dapat 5A ni".. kiut betul adik ni.. macam kak nisa.. time dpt 5A dlu abes kal sume orang mintak hadiah.. sama2 kiut la -_-

8. bulan ni pindah rumah baru kat rawang.. babai melaka.. gonna miss you.. lepas ni kalau membe datang tak payah la nak bawak pergi taming sari pastu nak ulang2 jom naik taming sari selagi tak naik selagi tu nak ulang padahal dah 5 kali naik tapi masih batak..

see see.. malas betul nak update.. dulu tulis panjang2.. sekarang tulis pendek2 pon malas.. tolong suntik aku bagi rajin.. at least dapat buang lemak pon jadi la..nak kawen ni.. ceh gatal..

Thursday, November 12, 2009

I mengaku I sexy~

previous post sgt emo.. aku rase aku tulis biase je.. penuh kasih sayang tp still menimbulkan ketegangan.. biarlah biarlah.. -_-

anyway, hari ni pergi kerja pakai celak tebal2.. sebab mata sembab.. bajet tak nampak la.. padahal obvious sangat..tapi takpe.. mata sembab itu misteri.. mata sebab lambang ketabahan (konon).. mata sembab itu seksi.. wahh.. akhirnya aku rase diri aku seksi..

ok dah2.. post hari ini khas untuk nyamouq.. kesian die byk kali tag aku tp aku ni kan pemalas.. tengok badan pon dah tau.. so hari ni buat julung kali nye.. saye menjawab tag ye saudara saudari.. wow sexynya saye..


...........:::::::::: SEXY AWARD fewiit~ ::::::::::..........

Nyatakan 6 Fakta menarik mengenai pemberi award ini:

1. madu ku.. seriously madu.. tak2 bukan manis.. tapi kami berkongsi lelaki dan juge berat badan.. ceh geli.. maksud aku.. kalau aku n jalal pergi mane2.. nymq selalu ada.. tapi harap2 hubungan kami sampai disini saje.. i tak rela bermadu~
2. sangat comel mcm teddy bear sampai rase nak beli small version of nyamouq n baling kat dinding.. comel sangat~
3. positif thinking.. suke care die berfikir n memerhati.. tak cepat blame orang.. dan juga tak suke mengumpat.. ok yang ni tipu..
4. dpt rase die seorang yang sangat setia, penyayang, caring, understanding (nymq aku bodek ni).. n die still single.. so kakak2 makcik2 ape lagi.. PM sy untuk dapatkan borang..
5. peminat perfume.. and die banyak duit sebab asyik beli perfume pastu bagi kat adik die.. i jeles ok.. i pon nak.. ee tak malu... so again.. kakak2 makcik2 ape lagi.. PM sy untuk dapatkan borang..
6. lastly, tangan beliau halus.. maksud aku berseni.. hepi gile nymq kalau betol tangan halus..

Setiap Blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri:

1. perempuan kampung tipikal sebab rase sexy itu adalah memakai tiub (see kampung giler xtau eja), hot pant, spegeti, mini skirt, nampak cleavage.. i memang kampung~
2. pemalas.. haah pemalas.. nak jawab tag pon malas.. nak makan malas ngumpat malas.. betol tak tipu..
3. kuat berangan.. current obsession - kawen.. bile buat pape brangan konon2 dah kawen.. ceh geli tapi best..
4. suka hias bilik tapi tangan tak halus.. so tetap tak cantik.. mieZ nak pinjam tangan kau boleh?
5. benci drive.. malas explain panjang..
6. konon2 nak diet tapi impian nak rase segala makanan kat dunia..
7. mempunyai mata terlalu liar.. tak tau nak jaga camne.. kurung dalam sangkar pon terlepas..
8. sangat suka lelaki kaya dan hensem.. DAN tidak tinggal solat.. oh man perfeknye beliau..
9. kuat tido.. tipu je jangan caye..

Pilih 10 orang penerima Award Sexy ini dan describe tentang mereka:

1. awak yang cantik
2. awak yang pandai
3. awak yang comel
4. awak yang kuat
5. awak yang hensem
6. awak yang lampi
7. awak yang noob
8. awak yang tere
9. awak tang tabah
10. awak yang sexy

ye awak lah!

Wednesday, November 11, 2009

surat untuk joe jambul~

oh man! sedihnya!!! kenapala tak boleh nak faham minat aku.. bukannya aku susahkan sesiapa pon.. n bukan aku guna duit orang lain pon.. except for tiket nak gi sabah tu.. nisha, mak bayar nanti ye nok.. mak tau kau byk duit skang =P.. aku praktikal ni memang dah niat, 100% elaun UDA bg, aku nak simpan untuk melancong.. dengan praktikal selama 8 bulan berelaunkan RM500 sebulan.. memang banyak aku dapat n memang patut aku pergi keluar dari malaysia.. ye la.. reward kepada diri sendiri after mengikat perut so duit elaun UDA 500 tu tak terusik.. and believe me.. perut aku tak terikat pon ceh~

even perut tak terikat, tapi memang aku dapat save elaun UDA tu.. tp ye la.. elaun yang MARA bg sebulan pon byk.. luckily aku tak macam wanita lain yang gile barang branded wutsoeva tapi aku sangat gilakan makanan branded oh i hate u!

tapi banyak la dugaan rintangan kekangan halangan bila nak buat benda yang kita minat ni kan.. even kita mampu ke, kite layak ke.. ade la suara2 yang cakap macam2.. contohnya "ko kaye takpe la".. hellooo.. kalau aku kaya dah lame tau aku pergi.. ni aku kumpul duit sendiri tau.. sesen pon aku tak mintak dari parents.. so obviously bukan sebab kaya.. tapi sebab minat.. n contoh kedua.. "bazir duit je gi jalan.. baik la wat beli menda2 berfaedah".. again.. helloooo... travelling ni sangat byk faedah ok.. jauh perjalanan n luas pemandangan n banyak pengalaman.. n again.. aku minat.. so back off.. enough said..

eh x enough lagi sebenarnye.. actually, entry ni berunsur jiwang..tengok tajuk pon dah tau.. kalau tak rase, korang pendek umur.. hehe gurau saje.. eh tak memang siyes jiwang..

"wahai encik joe jambul (JJ jugakkan).. saye bukan nak membazir duit untuk menda tak sepatutnya tapi saye harap awak tolong la faham.. ni minat saye.. my passion.. nafsu saye.. ok ni over.. saye nak berjalan jalan kalau boleh tanpa henti.. Tapi benarkah kaki saya akan tahan sepanjang jalan ini.. tu imran ajmain cakap..tapi betol.. impian saya dalam hidup memang banyak.. tp tiga je yang utama.. saya nak keluarga saya bahagia n hepi selamanya, saya nak hidup dengan awak selamanya n saye nak melancong satu dunia selagi saya mampu.. itu saja awak.. saya harap awak faham.. mungkin bagi awak membazir tapi bagi saya.. kalau minat, istilah membazir tu tak wujud.. macam awak minat superbike.. one day awak akan membazir jugak kan untuk tu tapi saya tak marah sebab saye tau takkan ade ape dapat halang kita dari buat benda yang kita minat.. saye mintak maaf sangat tapi saye tak tau camne nak cakap ngan awak.. saye tak nak gaduh sebab benda yang remeh n tadaa.. amek ko.. tertulis kat blog plak.. hehe.. k la2.. sambung msg plak.. daa"

harap2 beliau bace.. aku tgh tension.. nak book tiket gi jalan tp kalo mr J tu marah.. hati tak tenang jugak kan.. maaf ye budak hitam.. sy bukan suke sgt tulis psl bf kat blog tp terpakse.. hee =)

Tuesday, November 3, 2009

geli ke ulat sampah?

semalam aku dah buat satu benda yang sangat membanggakan.. satu pencapaian besar yang patut dicontohi anak gadis masa kini.. masuk fear factor pon boleh menang.. tp kalau masuk biggest loser.. erm belom tentu lagi..

anyway.. cerita ni bukan la untuk bukak pekung didada sebab aku pon tak tau pekung tu ape.. dada mungkin aku tau.. n bukan gak untuk memalukan diri.. biase la kan, bile menyewa ramai2 ni.. even satu rumah 5-6 org pon.. tak semestinya rutin harian macam buang sampah teratur.. contohnya kat rumah aku.. selagi tak peram 3 hari sampah kat dapur tu memang tak de la nak bawak gi buang kat tong sampah besar.. bukan sebab malas tapi sebab tak ingat.. bile dah sampai kereta baru ingat tapi nak patah balik ke tingkat 6 tu.. maaf la.. bagi sejuta pon belom tentu aku nak buat.. eh cop.. tipu la tu.. kalau sejuta naik turun sepuluh kali pon aku sanggup.. tak de fikir2 dah..

so semalam aku tak pergi keje sebab masalah kesihatan dan beberapa alasan lain.. ape lagi.. misi mengemas pon bermula.. tong sampah ya rabbi.. busuk amat.. ade ulat sampah lg ok.. silap aku jugak sebab last week patutnye before balik melaka aku buang dlu sampah2 tu.. tapi cam biase la.. nenek tua gemok mane nak ingat..

so kalau sape yang kenal aku.. ade 2 benda je yg aku geli kat dunia ni sampai tengok gambar pon rase nak terberanak lemak.. ULAT SAMPAH n ULAR.. sumpah geli ngn 2 ekor menda ni.. tapi semalam.. jeng jeng jeng... aku sanggup ketepikan jijik tu demi kebersihan.. dua pilihan je.. buat atau tak. ulat sampah memang kotor.. tapi kalo biarkan lagi kotor.. so dengan muka tabah n cekal, aku pon memasukkan sampah2 yang terkeluar, mengikat, memasukkan dalam lagi satu plastik, mengikat lagi, mengangkat n dalam keadaan hujan lebat petir aku turun bawah pergi buang sampah..

ok2.. tu belum membanggakan lagi.. tengok lantai kawasan tong sampah.. ya rabbi.. jijik nye.. kotor sangat..siap de ulat2 sampah sikit.. maka dengan muka tabah n cekal lagi.. aku ambil baldi n kain buruk.. dengan satu penutup ajax fabuloso.. aku menyental lantai itu.. ala2 cindrella.. terase diri ini cun sekejap.. bezanye xde putera raja je.. ade memang ade tp hitam la plak.. ceh putera negara mane ntah.. tp tu pon belom membanggakan lg.. plg bangga aku basuh tong sampah tu even ade ulat sikit2 pon.. see see.. cekal betul aku ni..

ok2.. sebenarnye bagi kamu2 semua tak de besar sangat pon mende aku wat tu kan.. tapi bg aku.. dpt membuang rase takut n geli terhadap satu benda tu memang satu pencapaian besar.. n aku bangga dengan diri aku sendiri.. hasilnye after semua ni.. tengok gambar ulat sampah pon aku dah tak geli cam dulu..

ok tipu.. geli giler ok.. camne la aku leh pegang ulat tu semalam.. yuks!!

-photo credit-

Sunday, November 1, 2009

maaf encik J memang nama sebenar~

lame betul tak tulis blog.. malas malas dan malas.. rase macam nak tutup je blog ni.. tapi salah satu impian aku.. nak menulis sampai la beranak-pinak sebab nak join moms blogger community.. ewah tinggi cita2 tu...

right now siyes takde idea.. sampai migrain pikir nasib blog ni.. eceh konon.. sebenarnye life sekarang terlalu happy sampai tak tau nak tulis ape.. tak kisah la.. blog ni pembaca pon cume 4-5 orang je..

actually bukan la happy sangat pon.. bercampur2 sampai tak tau perasaan ape.. first happy sebab jalal jalil dah confirm dapat kerja.. Alhamdulillah.. aku syukur sangat2.. even bernada gedik pon tp aku nak cakap gak dengan starting gaji beliau itu memungkinkan aku dapat move kan hubungan aku ke next level dalam jangka masa yang dekat.. dekat tu bukan bermakna 2-3 bulan lg ye kawan2.. maybe 2-4 tahun lagi sape tahu.. sebab aku n die dah lame.. bagi aku 5 tahun 11 bulan 1 hari tu agak lame.. sebab aku tak berapa suka pon keluar dating2 ni.. bunyik poyo tapi hakikat.. hehe..

tapi bile pikir makin dekat tu la aku sedih.. aku ade banyak impian.. tapi ade satu je impian yang membolehkan impian lain tercapai.. tak paham? oke abaikan.. org gemuk je paham.. see see.. itu adalah hint.. cepat teka.. nanti aku blnje makan kat chillis.. oke mase tamat.. maaf aku kedekut so aku bgtahu jawapan die.. AKU NAK JADI KURUS.. itu sahaja.. tp susah sgt bg anak gadis sunti yg bernama khairunnisa ni nak capai impian.. mungkin sbb beliau terlebih kasih syg lalu menyebabkan beliau terlebih makan.. ape boleh buat.. dunia ini terlalu indah untuk dinikmati.. ok2 itu alasan..

papepon.. terima kasih ye kawan2 yang membantu, menyokong, mendoakan ape pon yg aku buat.. n plg aku appreciate org yg mengejek aku.. dgn ejekan korang tu la wat aku makin bersemangat utk kuruskan badan even sebenarnye bile aku tensen asyik kene ejek aku makan banyak banyak...ceh kantoi~
 

Blog Template by YummyLolly.com