Monday, October 19, 2009

hidup tak bodoh tapi indah~

lately ni aku banyak bersedih.. biase la.. bile sedih mule la nak emo.. nasib baik la orang gemuk ni ditakdirkan untuk jadi hepi go lucky.. muke ketat pon org igt tgh senyum.. T_T

tak best sebenarnye hepi go lucky ni.. memang la secara bestnye.. kalau kite bersedih camne pon.. kite akan cepat lupe.. or maybe cepat memaafkan.. sbb name pon hepi go lucky.. so ape gune hidup ini kalau tak dinikmati.. ok takde kaitan...

tp bile tengah bersedih.. bile nak story mory kt someone.. orang tu sure tak dapat imagine betapa sedihnye aku...sebab sambil nangis tersedu sedan hingus nak termeleleh pon aku leh terbuat lawak.. mata sembab macam panda lepas bersalin pon aku terbuat lawak.. jerit macam ning baizura dlm lagu cinta diakhir garisan sambil tarik2 rambut pon aku terbuat lawak.. so camne orang tu nak imagine betapa sedihnye aku.. kadang2 bile rase nak sangat cerita kat someone betapa aku tengah sedih n rase nak meraung je macam mak lampir, aku kena fikir byk kali.. orang itu takkan paham.. die takkan paham.. beliau takkan paham betape sedihnya aku... kadang2 aku mintak masa seminit je untuk jadi serius... so aku nak ade seorang sahaja yg leh paham aku.. aku tak mintak ramai.. sorang je.. tp takpe la.. maybe aku dilahirkan ceria macam ni.. even bermuka ketat n berkening tebal.. ceh jiwang~

anyway.. disaat hati tengah tak tentu hala.. kejap nak sedih kejap nak hepi.. sebijik cam orang2 kurang waras kat blok merbau di desaminium rimba.. aku rase nak sangat melancong.. tapi nak gi mane? dengan siapa? paling penting nak bayar pakai ape? okeh.. dah bertambah list benda yg memeningkan aku.. k la.. till then~

Sunday, October 18, 2009

rumah atau bilik untuk disewa~

UPDATED : kedua-dua rumah ini sudah tidak available... harap maklum

disebabkan bile cek keyword yg lead ke blog aku di nuffnang.. maka aku secara kurang rasminye merasakan diri aku adelah ejen hartanah.. eceh.. travel agency la agen hartanah la.. entah ape nak jadi..


by the way.. post ini adalah untuk mereka yang ingin mencari rumah sewa di area equine park,lestari perdana, puncak jalil, atau yang berhampiran putrajaya, bukit jalil, cyberjaya, seri kembangan, puchong atau serdang.. juga untuk mereka yang ingin kemasukan segera pada tahun 2009 atau 2010..

SPESIFIKASI:

rumah 1
  • Lokasi : Taman Desaminium Rimba
  • Jenis : Apartment 5 bilik tidur + 3 bilik air

rumah 2

  • Lokasi : Taman Puncak Jalil
  • Jenis : Rumah teres 3 or 4 bilik tidur

KEDUDUKAN:

  • 5 minit ke jusco equine park
  • 5 minit ke pasar borong selangor
  • 5 minit ke kawasan2 kedai,mcD,7eleven,KFC
  • 10-20 minutes ke Cyberjaya, Putrajaya no tol no jam, konfem!!..
  • 15-30 minit ke kajang, bangi,serdang, puchong,bukit jalil,subang jaya,petaling jaya..
  • lebih kurang 36km dr bandaraya kuala lumpur
  • Ke KLIA cuma 20-30 minit
  • Nilai 3 cuma 30 minit kalo tetibe nak beli kain utk dinner

KEMUDAHAN:

  • berdekatan surau dan masjid
  • 10-20 minit ke putrajaya sentral, ktm serdang or lrt bukit jalil

SYARAT-SYARAT:

  • buat mase ni tiada syarat
  • tidak kisah lelaki atau perempuan atau keluarga
  • jika berminat sila emel jonieluvjunee@gmail.com atau mesej ke number 0196583584..

Friday, October 16, 2009

hidup ini bodoh~

layak ke dihina..
dituduh macam2..
diketawakan..

hanye sebab..
.
.
.
.
.
.

AKU GEMUK~
sape2 ade contact number physiatrist? aku bet one day aku akan jumpe mereka..

Monday, October 12, 2009

berbulan madu di SABAH~

=S

cant wait!!!

Monday, October 5, 2009

patut ke bukak travel agency~

ewah.. mcm la dah ade modal nak bukak mcm2.. blaja tak abes lg dah brangan.. ceh~

anyway..nape tiba2 nak tulis pasal ni.. sebabnye aku baru lepas book tiket flight untuk family aku.. kitorang nak pergi sabah hantar maid aku.. die nak balik indon nanti... balik for good.. sedihnye.. sape nak teman aku tido malam pasni.. kantoi penakut.. badan je besar T_T

aku rase minat aku memang untuk melancong semata2 la.. dekat bilik de peta dunia.. pastu lak hari2 google pasal tempat best.. google tiket flight murah, hotel murah, tempat makan murah.. semua la.. tak kisah luar or dalam malaysia.. lepas tu siap buat itenary lagi macam la aku ni travel agency berdaftar.. tapi tu semua kepuasan.. sebab tu bila nisha suruh aku book tiket flight untuk family die aku terima dgn badan hati besar..


see see.. tak ke dah macam travel agency ni.. dr pahang sampai la ke sabah/sarawak..

so kalau korang2 nak tau tempat ape best n kat mane.. ape yang menarik kat situ.. hotel ape.. mkn kat mane.. insyaAllah aku boleh tolong.. sebab aku sukeee sgt kalau google pasal pelancongan ni.. aku siap wat blog lagi untuk pelancongan ni actually.. tapi still under maintenance so aku private kan.. nanti bile dah 'berisi' aku public kan la..


perasan tak belah kanan tu ade blog list.. tu semua blog perantau dr malaysia yang menetap kat oversea.. mostly sebab kerja la.. aku suke bace blog yang dah berfamily.. hari2 mesti google blog2 perantau.. seronok baca pengalaman diorang plus boleh la aku tau pasal budaya n tempat2 orang kat sana dengan lebih detail.. wat mase ni dah banyak gak negara yang aku dapat.. ada yang duduk kat denmark, new york, canada, makkah, qatar, dubai, uk, japan, new zealand, australia, belgium, turkey etc.. tu semua hasil google aku setiap hari.. n paling penting.. mereka orang malaysia yg rajin tunjuk resepi terbaru i loike

k la.. till then.. xde mood sebenarnye.. utk lelaki itu.. I MISS U~ sekian

Saturday, October 3, 2009

penat~

seriously T_T

Thursday, October 1, 2009

tabah tidak kuat~

bile rase penat, tak larat n give up.. ramai kawan bg sokongan..
tp bile betol2 perlukan sokongan.. takde bahu untuk dipinjam..
jiwa kosong otak kosong segalanya kosong..
Tuhan, boleh kami tukar tempat?


 

Blog Template by YummyLolly.com