Friday, August 14, 2009

misteri wanita bertopeng terungkai~

korang tau ape perasaan pakai topeng? rase macam menang loteri berjuta you know.. bangga.. semua pandang.. tak payah susah2 nak jadi artis pon ramai orang pandang..

sepanjang aku pakai topeng ni.. banyak la jugak benda2 jadi.. pernah kena gelak dengan satu kapel ni.. obvious sangat diorang gelakkan dengan muke anoyying rase nak sumpah diorang kene h1n1 pastu masuk icu.. nasib baik masih waras so sumpah diorang koma je.. ok tipu..

aku bangga pakai topeng.. sebab bukan semua org boleh pakai.. malu la apa la.. sombong betul.. konon2 takkan kena la.. padahal kalau boleh nampak virus h1n1 dengan mata kasar ni sure topeng2 kat malaysia ni habis siap pekedai2 sorok buat bekalan..time tu gula pon dah tak laku.. pastu kadang2 orang pandang macam aku ni ratu dunia yang kantoi status janda anak 5 pastu tengah date dengan suami orang popular si david beckham.. so, tak ke bangga pakai topeng.. nampak sangat aku ni tabah menghadapi cakap2 orang.. ingat senang ke nak hidup as janda.. eceh konon berpengalaman.. boo~ kalo masuk fear factor pon boleh menang..

time aku tulis ni dah 51 orang meninggal sbb h1n1 kat malaysia ni.. dulu sorang dua je sehari.. skarang dah 6-8 orang sehari.. de sorang staff kat UDA ni cakap "org melayu ni selagi belom 100 orang sehari mati tak de la nak pakai".. nape susah sangat nak pakai ye.. diorang rase lawa kot.. nnti kalau pakai topeng org tak leh plak tengok kecantikan diorang.. takpe la.. Sure diorang tu takde dose.. tu yang dah ready nak mati..para lelaki2 dan wanita2 bujang patut cari awek n balak yang bertopeng sekarang ni.. yg tak bertopeng konpem2 tak jage kesihatan.. pas kawen sure gemok.. cam aku yg bertopeng ni konpem2 kurus nnti.. tgk pon dah tau

kebaikan bertopeng ni banyak tau :-
1. of kos la peluang nak kena h1n1 agak tipis..
2.org sekeliling smoke pun takpe..
3. bau busuk kurang.. tipu skit.. nak terpengsan lalu tong sampah depan sungai wang..
4. nampak misteri sebab nampak mata je.. macam ayat-ayat cinta tu.. mata cantik org nak kenal.. tak ke hot tu..
5. kalau dalam lrt tido ternganga pon tak pe..
6. kurang dosa mengumpat.. sebab terbau bau mulut sendiri.. wangi sangat macam bau syurga.. kalau ngumpat hilang la bau syurga..
7. asap tercemar kat bandar pun i tak kisah..

keburukan pulak:-
1. berwap cam sauna pipi lak.. harapan dagu kembali seperti anak dara lansing makin tinggi..
2. lemas lagi kalo cakap byk.. nasib baik aku pendiam..
3. bau makanan masuk dlm topeng ya rabbi rase nak makan je kawan kt sebelah..

mmg la mati tak kire tempat dan mase..tp at least kte cube jaga n elak dri kite dr kne mende tu..mencegah kan lebih baik dari berubat..

calon2 menantu pilihan mentua.. mcm ni la yg kite nak.. confident, ayu, sopan, misteri.. exactly mcm gadis bertudung pink diatas..

ish2 sape pulak terkinja2 ni.. mentua mane la yg berkenan.. nasib baik tak pakai topeng.. dimaafkan~

see see.. kalo pakai topeng ni sure ramai datang meminang even terkinja pon.. ape lagi.. jom pakai topeng sekarang!

Tuesday, August 4, 2009

sayang hobi, tinggal anak bini

"awak simpan la duit.. kite kan nak kawin nanti"

"tak nak.. nak simpan duit beli superbike dulu baru nak kawin.. kalau tak jgn harap nak kawin"

T_T

intro berunsur miang.. harap dapat terima kematangan kami.. hee..malam tadi aku tak leh tido.. memikirkan masa depan.. ewah tipu la tu.. padahal tido siap dengkur kejut sepuluh kali pon tak dengar.. tapi memang ade something kat kepala otak yang sedang bermain2.. sedih ade, confuse ade, takut ade, memberi semangat pon ade.. macam2.. tapi sekarang rase nak nangis plak.. sayu n takut~

sebenarnye, bukan masalah aku pon.. kalau aku cerita mesti ade yang gelak.. sebab mende ni totally jauh lagi dalam perjalanan hidup aku.. tapi still, one day, MAYBE, maybe aku akan melalui time2 ni.. being a wife to someone who have a passion for superbikes.. haha kelaka n ntahpape.. tapi.. hmm~

budak hitam kesayangan aku tu sangat suke superbike.. SANGAT SUKE.. dengar bunyi enjin pon kadang2 die dah tau motor ape.. kalau dia nampak motor tu tak yah cakap la.. confirm die tau tu motor ape.. pastu pandang tak berkelip dengan mulut ternganga sambil menunjukkan baris2 gigi yang tersusun tapi tetap berkulit hitam.. sweetnye.. ok back to topic.. aku pon dah terikut2 suke superbike sampai rase nak amek lesen moto besar tapi tak mungkin sebab aku dah cukup besar tanpa lesen.. n aku pon dah tau beberapa jenis moto besar contohnye hayabusa dan ducati.. pastu bile tengok superbike kat highway.. aku siap pandang tak berkelip dengan mulut ternganga sambil menunjukkan baris2 gigi yang tersusun tapi nasib baik berkulit putih.. see see.. betapa kuatnye kuasa cinta.. ok next

so hari ahad lepas, aku ternampak satu eksiden superbike kat karak.. n mamat2 superbike pun ramai la berenti tepi highway.. terus aku msg si budak hitam.. sebab aku tahu dia pembaca setia forum superbike n mesti akan masuk forum punye kalau ade eksiden ni.. malam tu si budak hitam bagitahu yang orang tu mati.. see see.. ni la yang aku tak suke pasal superbike.. sangat berisiko tinggi.. memang la kalau dah ajal.. mana2 pon leh mati.. tapi mati sebab eksiden still sangat menakutkan.. aku support je minat si budak hitam.. sebab kalau kite minat takkan ade ape yang dapat halang.. macam aku minat melancong sampai sanggup tak nak pergi majlis konvo bakal suami semata2 nak ke negara jiran.. eceh gatal..

"awak tak yah la beli superbike nanti.. orang takut la mende camni jadi.. tgk die mati.. cam mati katak je"

"ade plak.. at least die mati sebab wat mende die suke.. puas hati dah"

"dah tu kalau die ade anak bini.. nak puas ati apenye"

semalam aku bace forum superbike.. pasal eksiden.. sedih bile bace betapa ramainya yang mati sebab eksiden superbike.. baru balik dari konvoi la, terbabas la, overshoot la, terdilanggar la.. sedih bile tengok diorang rindu kat sahabat2 konvoi.. sedih bile bace ade yang terfikir nasib anak bini kalau diorang tiada.. tapi disebabkan minat masih kuat.. diorang tetap teruskan minat.. aku tak salahkan diorang sebab aku tahu ajal ada kat mana2 je.. minat tetap minat even berisiko tingggi.. tapi kenapa benda ni kene jadi.. n aku takut.. aku takut one day aku akan mengalami semua ni.. papepon tuhan je yang tahu.. kite hanya merancang.. harap2 umur aku n jalal panjang.. n paling penting semoga kami berjodoh =)

so disini aku nak share thread yang wat aku rase sdey sangat.. pemergian mereka diratapi sahabat2 yang sentiasa mendoakan mereka.. n even mereka dah takde.. sahabat2 mereka masih bercerita pasal kebaikan arwah2 yang tak mungkin mereka akan lupe.. Al-fatihah~

Arwah Taz - arwah kerja kt petronas mane ntah.. eksiden mase on the way ke majlis kawen sahabat.. aku sedey bace yg ni sbb ramai org terase kehilangan arwah.. even mase majlis pengebumian ade lebih kurang 400 sahabat bikers dtg.. kalo bace org2 komen mmg rase sebak.. sorang yg talented dlm photography tp Allah lbey menyayangi beliau~

Arwah Dr Bend - seorang doktor.. arwah eksiden di puncak bukit tinggi kalau tak silap.. pemergiaan arwah pon sangat dirasai oleh sahabat2 arwah sampai siap wat satu satu thread - remembering Bend sempena setahun kematian arwah..

Arwah captain Idris - dulu jalal pernah cerita pasal kes arwah ni.. arwah kerja as pilot heli.. eksiden dengan anak dekat terengganu on the way balik dari konvoi GAZA.. anak die yg darjah 5 excited nak ikut naik superbike..siap tido ngan helmet lg malam tu.. n akhirnye mereka berdua terlibat dalam kemalangan n meninggal.. kalo rajin belek2 la thread ni.. de pics both of them tengah ambek food and lagi satu pics mereka kat atas motor before gerak pada hari kejadian..n ade pics keratan paper show arwah dah terbaring.. sedeh sangat sebab pics tu pada hari yang sama tapi dalam keadaan yang totally berbeza..

k la.. sampai disini.. sekarang aku dah takde mood nak berblogging.. aku menulis hanya utk pembacaan aku kelak coz sometimes bile bosan.. aku suke bace blog sendiri.. heh.. till then.. daa~

-credit to superbike Malaysia-

 

Blog Template by YummyLolly.com