Tuesday, June 30, 2009

intern mengajar aku erti printer... fuuh~

ape sudah jd ngan aku.. makin lame makin ilang sense of humor (konon).. makin malas dalam semua benda.. malas nak update blog.. malas nak lipat baju.. malas nak makan.. ok tipu... kalo malas nak makan lame dah kurus.. tp yg pelik makin rajin kemas umah.. rajin cari2 kod php wat programming.. ok tipu lg.. kate malas semua benda..

frankly speak.. pada saat ini, ketika ini, detik ini.. (maaf, sejak jd rumet ct br aku tau erti jiwang).. ok ct maaf..sewa rumah tetap seperti biase.. aku berada dalam satu situasi yg sgt memenatkan, mengharukan, menyedehkan.. yg aku sendiri tak berape nak dpt lalui..tp sebab sokongan kawan2 supaye aku terus berdiri.. aku rase aku boleh lalui semua ni.. cume tak tau sampai bile.. ewah bahase~

ok off topic.. pejam celik dah hampir sebulan intern.. dlm mase sebulan ni banyak yg berubah.. contohnye nisha dah rajin nak brekfes.. katenye dulu2 slalu tak sempat.. mane tak.. selama ni bangun pukul 2-3 petang.. ok nisha sori.. at least aku tak bagitau sebenarnye ko bangun kul 4 petang kan.. ooopss.. ct lak dah rajin nak berjalan kaki dr raja chulan sampai hang tuah.. 4 stesen tu.. semata2 nak jimat.. tp sempat gak singgah sungai wang tengok2 beg n NYARIS nak beli..time tu la baru nak berterima kasih kat petronas sebab lambat masukkan skoler.. n aku plak.. banyak gak perubahan.. tp berat badan still tak berubah.. musykil aku..

k la... malas nak update... tp harus.. sebab ade kawan2 yg supportive.. i lap u'oll!!!

aku dah tahu operate printer even separuh jalan.. tp tetap tahu~

Wednesday, June 24, 2009

nak kurus? so mula berdiet dengan jus mate 5 semula~

beberapa membe suruh aku update blog.. tp update blog bukan keje senang.. even blog aku tak sebest blog2 lain n mmg tak best pon.. tp blog aku still ade pembace yg alwez bagi komen positif di ym, gtalk, henset juga dcni.. komen2 mereka la yg buat aku harus menulis dgn baik.. even tak sebaik org lain.. tp at least yg boleh memuaskan hati mereka..ok mmg skema since intern ni..

act, hari2 aku tulis.. bile dah pjg.. aku delete balik coz aku rase nonsense sgt..but post ari ni bukan utk memuaskan ati org.. post ari ni khas utk memberi blog aku mkn.. sian die lapa.. even diet aku dah start semula.. tp blog aku tak leh berdiet.. die sudah nampak hot begini..mcm tuannye..

de something yg sgt hebat terjadi dlm hidup aku.. sgt hebat n akan merubah life aku after ni.. something yg menyakitkan.. bukan penyakit berbahaya.. bukan kematian, tp one step closer to kematian if kite tak dpt terima dgn tabah.. lepas ni aku tak kan jd mcm dulu.. perangai maybe same... masih terpakse terkinja2 sbb de kwn ala2 nyet spt nisha.. masih terpakse kelam kabut sbb ade kwn yg clumsy ala2 ct.. masih terpakse menikmati segala hidangan sbb ade kawan kuat mkn ala2 nisak anom.. itu x leh diubah.. yg berubah tanggungjawab.. lepas ni aku kne betol2 menjalankan tanggungjawab sbgai anak sulung dlm keluarga.. n lepas ni juge aku kene terus tabah melalui hari2 mendatang..hidup sudah berubah, tak mungkin jd mcm dahulu~ k kawan2.. aku dah update.. harap korang hepi.. n thanks sbb bg aku smgt...semoga aku trus tabah~

p/s: thinking of seriously involve in bisnes.. eceh.. aku turun 7 kg sbb minum jusmate.. so sape berminat nak tau jusmate tu ape.. klik SINI.. n kalau nak beli.. do pm me (nisatarmizi@gmail.com)... aku akan explain dgn lebih lanjut n uruskan..

Friday, June 12, 2009

adakah coach tak semahal yg dijangka?

kdg2 intern ni bagus jugak.. tak psl2 hidup makin berdisiplin... kalau dulu kul 1-2 ptg tu belom tentu bgn.. skrg pukul 6 pg otomatik terbangun sendiri.. lg2 bile bgn je trus gi dapur masak nasik goreng buat santapan rakan2 ketika breakfast... sgt menepati ciri wanita idaman bukan... ok harap maaf.. sy sudah berpunya.. lalala~

hari ni mmg best.. de sorg mamat ni approach aku dlm lif.. ajak aku lunch same... hensem n sgt bergaye.. tanpe memikirkan pape aku terima je.. then die bawak gi kt kereta.. omg! kete sport siot.. jgn tnye kete ape.. aku tak tau.. pastu die bawak aku gi mkn kt restoran mewah.. jgn tanye lg.. aku tak tau...yg aku tau aku mkn byk giler tp bersopan.. tiba2 die ajak aku kawen kontrak sbb mak die nak sgt tgk die kawen.. n mak die suke org gemuk.. die pening pk sbb yg die knal sume slim2 hot... then kebetulan aku masuk lif.. die approach aku.. die ckp aku gemuk tp hot.. korg rase aku patut terima ke?

okeh.. berangan mmg best.. trus tak ngantuk..lg2 bile prasan hot... ok2 aku tipu je td.. kalo betol jd pon cam situasi itu.. aku tak tulis kt blog kot.. wat malu je... aku kan pemalu.. hehe~

papepon.. hari ni mmg best... sv tak dtg... tp kalo die dtg pon best gak.. hari ni aku belajar pasal hardware.. aku dah tau camne nak psg hard disk, dah tau nak psg network card,dah tau camne nak reset pc kalo lupe pswd pc, dh tau cmne nak wat partition kt hard disk.. dah tau primary n secondary ape ntah berfungsi camne.. dah tau SATA,IDE,head,cylinder tu ape.. dh tau mitos psl VCD n DVD.. dah tau nak psg transistor kt motherboard.. ok yg ni tipu..

btw.. aku dah tuka tempat intern.. bukan lg kt kelana jaya. tp kt bukit bintang.. UDA Holdings... best gak cni.. aku suke.. satu bangunan dgn sungei wang.. tp bukan sebab tu je.. kat cni hari2 solat jemaah.. makanan byk choice n murah.. hubungan dgn staff sgt baik.. staff pon gile2.. dr segi ilmu sgt la bagus.. diorang mmg ajar macam2..setiap hari mesti ade benda baru yg kite akan belajar.. tak rugi aku tukar.. even skang tgh ade probs dgn SIIU.. huh~ k la.. till then.. chow~

p/s: nape Coach kt pavilion td rmai giler org... n xde la nmpak cam mak datin pon.. sale kot~

Wednesday, June 10, 2009

baru 2 minggu~

CT : Tren dh sampai.. tak larat nak kejar..
Nisa :
aku pon.. hopela TREN NI KE AMPANG, TREN BERIKUT KE SRI PETALING

CT:
ish byk tol kete malam2 pon..
Nisa: tu la.. tak pasal2 TRAFIK BERGERAK PERLAHAN

Nisa :
gi timbang cepat..
CT : nak timbang DI MANA ni? DI SINI KE DI SANA..

Nisa : DI SANA!!


Friday, June 5, 2009

intern itu hebat.. betol tak tipu~

baru 1st week intern.. tp pengalaman mcm kne repeat intern bertahun2.. eceh mcm la berpengalaman sgt... tp ct la plg hebat... br 1st week dah kene ngorat ngn abg duda auww~.. lek la bang... ct 8 bulan lg nek tren tu kot.. slow2 la kalo ye nak tekel pon... ni first jumpe dh direct.. tak ke sentap kawan aku sorg tu.. ita pon xkurang hebatnye... 1st week dah kne knyit mata ngan pak cik tua.. how sweet~.. dh la pak cik tu tgh smoke... pergh.. macho giler kan kan.. yg si hajar razali ni lak... alwez la de masalah ngan parking... ari2 wat aku gelak dgn keclumsyan die smpai aku pon terspeechless.. eceh bajet tenang lak... de lg... si dee adleen lak... ari 1st katenye kene 9 ringgit time lunch... tp aku tgk kurus je lg.. aku yg mkn 3 ringgit ni lak yg maintain.. tak ke plik tu... haa lg sorang... adilah zainal abidin... dari isnin sampai kamis aku tgk dok jln terjengkit2... melecet pkai kasut.. ish kan mak dah pesan pkai la sliper dlu nok.. dh la jln jauh.. degil la ko ni nyah...oh ya.. mereka ni sume osmet aku.. malang kan aku.. haha gurau je... jgn lak gi pindah ye osmet syg.. eceh bodek~

cmne lak ngan aku??.. oke.. 1st week cm hell... eh hiperbola sgt ni... 1st week cm neraka u know... 1st day aku gi kul 7.30... aku masuk keje kul 9.. nak gi tempat aku 20-30 minit je.. tp tkt jem punye psl.. aku gi la awal.. then kul 8 dh smpai... de lg sejam.. hayoooo.. company aku ni kcik je.. kalo cm bursa saham tu leh la tumpang men futsal jap kan.. eceh mentang2 anum baru cite td.. lepas tu lak kne wat programming.. aku dah la x minat.. tp xpe... boleh blaja... however, keadaan kt c2 sgt memberi tekanan.. org nye tak berape peramah... sembahyang kul 4.30.. smyg zohor trus tgu asar... n balik suppose kul 6 but every day since my 1st day until now, aku balik kul 7 ke 7.30... dgn keadaan jln yg jem like hell.. sejam baru sampai umah tau... n terkejar2 la nak smyg maghrib sume... n aku balik kul 7 lbey tu bukan la sebab aku tak siap keje... aku kul 6 dah siap... tp kne tunggu satu department sebab kitorg ni before balik kne present daily progress kt bos... mmg la bagus tp byg kan sampai sejam dok menung je nak tunggu org len... bukan xnak tolong tp sume ade part masing2 which is org len mmg xkan paham melainkan empunya tugas... then bile dah balik kul 7 lbey tu... keadaan sekeliling dah sunyi.. tempat parking kete kire2 200m dr opis.. berjalan la aku sorg2.. aku dah la anak dara ayu.. berjalan sorg2 pada waktu senja.. xke bahaya tu... ~ act byk lg la yg aku xleh trime psl company ni... cmpany aku mmg kecik tp projek die besar.. Digi, nandos, mariot hotel.. besar kan?? tp dept aku mmg sume dak intern... sorg je pekerja tetap.. n die berbackground kan accounting... so kalo tnye die x berape tau la coding tu... see see.. sepatutnye hire la rmai2... projek dah besar... bos dh ok sbb strict giler n perfectionis... so ape slhnye melebarkan sayap skit... heh

ok la.. tu je nak cite... psl intern.. tp next week de cite baru lak... cerita yg akan merubah kehidupan intern aku.. cewah misteri sgt... sape yg dah tau tu sile diam ye... jgn btau.. itu rahsie buat mase skrg.. huhu.. k la.. till then~

Tuesday, June 2, 2009

the hell is paradise~

korang tau ape kelemahan utama aku paling utama selain lemak?
.
.
.
.
.
.
.
.
kolestrol?
.
.
.
.
.
.
.
.
kalori?
.
.
.
.
.
.
.
ok hentikan tekaan anda... sume salah..jawapannya

PROGRAMMING

ok sekarang teka ape aku tgh wat di opis
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ok betul... 100% programming... diulang.. 100% programming...
wut da hell bukan~

semoga sy mampu melalui 8 bulan dgn tabah tanpa berambut botak dan kesan kelar di pergelangan tangan..
 

Blog Template by YummyLolly.com