Thursday, May 28, 2009

tak lame lagi dah nak intern~

waahh.. kurang 5 hari lg aku akan memulakan fasa baru dlm life aku... tak lame lg aku akan berinternship selama 8 bulan.. bukan cuti selama 8 bulan ye kawan2... itu tidak benar... aku la paling hepi kalo ade cuti 8 bulan.. aku dah la tak suke utp.. heh.. so lepas ni ntah mane aku nak dapat internet... kt opis blom tentu lg.. kawan2 bg usul lepak kt cafe2 mewah sambil berwifi.. hamboi... ko igt aku byk duit... mule2 nak bli broadband.. tp bazir je.. internet bukan la obsession aku pon... blog aku pon bukan la blog selebriti yg memerlukan aku utk menghapdate hari2.. aku menulis utk diri aku.. bile kawan2 komen aku rase satu penghargaan yg amat besar... aku bukan menulis utk tunjukkan betapa bahagia nya aku, betapa kayanya aku, betapa cun nya aku.. bukan.. tp kalau ade yg rase mcm tu... maaf aku tak bermaksud... aku suke menulis pe yg aku pk tanpa ade perasaan... lgpon aku manusia biase je... ok la.. kt cc ni... last post b4 bz.. take care evryone.. till then.. daa~

Tuesday, May 26, 2009

Hensem tak bermaksud ko hot~

ari ni last paper or dlm kata lain heaven.. tp utp still panas like hell.. kurang 4 jam lagi aku nak meninggalkan utp selama 8 bulan.. heaven bukan?

intro takde kaitan dengan tajuk.. utp hensem dan hot.. maka tajuk entry bukan utk utp tercinta.. jalal juga hensem dan hot.. maka bukan utk die juge.. haa diam jgn ckp pape...

back on topic.. aku pernah suke seorang laki ni... sebab die hensem... bukan suke betol pon.. suke tgk sebab die nsem je... biase la kan... sape tak suke tgk laki nsem...laki pon suke tgk jugak kan kaum sejenis.. haa baik ngaku je...

rupenye sorang membe aku name M ni rapat ngan die.. so si M ni bagitau la jantan tu yg aku suka dia.. kitorg main2 je time tu... tak siyes pon... takkan la aku nak suke si jantan tu.. aku kan dah de jalal jalil... walaupun tak sehensem jantan tu.. tp hot berkali ganda sampai hitam lg.. haha terkutuk bf sendiri lak.. jgn tiru tak baik.. hitam2 tp i syg.. ish2

korang sure dpt teka pe respon die kan.. menyambut cinta aku? oh tidak...haa exactly!! memang die muntah pon... ok tipu.. mane aku tau die muntah.. ade aku kesah.. but die cakap aku tak malu.. haha kelaka..mentang2 aku tak lawa berkolestrol tinggi ko ckp camtu ye.. kalau aku cun tak berkolestrol sure ko dh lyn aku siap bawak jumpe mak lg kan kan.. by that time aku dah rase jantan ni tak betul.. kau ingat kau hensem so kau hot ke.. plizz~

then de la one day M ajak aku kuar pi karoke dgn jantan ni.. 1st aku tgk muke die, aku dpt dengar muke die berkata "hai pandang la sy. sy nsem kan. sy tgh bajet nsem ni".. siyes mood ilang.. i hate u.. then after tu kitorg pi lepak maple.. time kat maple tu dok cite awek die tu la awek die ni la... pliz la... ade aku kesah... aku pon ade boifren gak.. lg hot dr ko.. sampai hitam lg... benci benci... start ari tu sumpah aku benci jantan itu..

n sampai skarang bile die nampak aku, aku dpt dgr lg muke die memanggil2 aku utk tunjukkan kehenseman die kononnye... siyes aku benci ko... rupenye... ramai gile dak2 pompuan ni benci die... jantan tu mmg bermasalah... die ngan awek die dh clash pon.. haha padan muka... aku ngan jalal jalil maintain je.. aku maintain gemok.. jalal maintain hitam.. pasangan sweet bukan.. ok diam lg jgn cakap pape.. ohh btw, ttbe aku tercerita psl jantan ni sbb td aku nampak die 2 kali.. malang nasib aku hari ni.. ish..

so kesimpulannya.. buat lelaki2 yang rase diri die tak hensem.. jgn la merendah diri.. tak semestinya korang tak kan ade awek.. tgk jalal jalil tu.. ade je awek.. eh die mmg patut ade.. die hensem.. awek die lg la.. cantik bukan main... haha brangan mmg best.. tak caye try la.. secara jujurnye, aku lebey suke lelaki yang tak berape hensem tp pandai bergaul dengan wanita, pandai menjaga hati, tak menyakitkan hati.. itu lebih hot dari lelaki nsem u know.. so korang patut berbangga dgn diri korang, dgn ape yg korang ade, dgn ape yg korang dapat.. tetapi, kalau la korang ade kelebihan sikit, jangan la terlalu berbangga.. tak semestinya orang akan memandang tinggi kelebihan korang tu.. tidak.. kalau korang pandai masak tapi perangai tak hengat.. tak kan ade yg respek.. begitu juga kalau korg hensem tp prangai ya ampunn.. tak kan ade yg terpikat.. tp kalau anda hensem dan baik serta sweet dan kiut dan semuanya mcm jalal jalil.. pasti sy akan tergoda.. sweet bukan.. =P

kurang 3 jam aku akan meninggalkan utp selama 8 bulan.. sejam aku tulis blog.. ish2.. gonna miss u, utp... tp bulan 8 insyaAllah i dtg k.. u tunggu tau... k la.. till then~

gemok itu hot.. hitam tidak berape~ tp maseh sweet.. eceh

Sunday, May 24, 2009

sepasang sepatu dikehendaki~

anyone!! tolong2...
sape pnah nampak wedges ni..
btau ye..

kot2 kalau korg tgh jalan2 ke ofis yg terletak di tower 2 klcc ke, tgh dating berdua dgn colleague yg baru 2 bulan berkenalan ke, tgh lunch dgn supervisor yg giler anoyying ke...
asal ternampak je pliz msg me..
tak kisah warna ape pon...
but of cos la if harge die below 100..
aku tak kaye utk beli brg2 mahal..=)

cantik kan kan kan kan kan kan kan..
omg..
soooo in love...
omg omg..
intern tak lame lg....
omg omg..
kene kurus skit b4 bulan 8 ni..
omg..
ngarut lg..
chow

penjualcinataktauckpenglish : sepatu mulah mai singgah
pembelicomelbetol :uih giler.. leh ckp melayu.. berape ni tokei?
penjualcinataktauckpenglish :indonesia malaysia?
pembelicomelbetol :malaysia
penjualcinataktauckpenglish : ow.. SELIPAR mulahhhhhh pen yi pen yi bla bla wo yi pen bla bla
pembelicomelbetol :????? ='(
-Shen Zhen, China (2008)-

Tuesday, May 19, 2009

sebatang pen untuk cikgu~

semalam tlg aidid hias hadiah die utk cikgu.. die excited sgt nak bg ball pen kat cikgu2 yg die suke... dalam hati aku terdetik - "laa.. pen je ke.. tak glemer lansung".. tp takpe la... utk budak darjah 2, semangat n keikhlasan die yg penting.. at least dlm usia semuda die tu, die terfikir utk appreciate cikgu die by giving something..

aku cam sedih mule2... sebab mase aku kcik2 dlu aku bli mug, pen holder, frame, or kalo bg pen pun.. pen yg mahal... sbb aku rase kalo bg mahal2 ni cikgu akan pandang kite lbey... konon nye la... ceh kantoi bg hadiah mahal nak bodek.. tak sangke bile dah badan besar ni perasaan tu ade lg.. sbb aku cam tak berape suke aidid bg pen biase kat cikgu die.. murah sgt...

but bile fikir2 positif.. ok ape bg pen.. cikgu boleh selalu guna... n ape salahnye bg hadiah murah.. harge tak penting.. yg penting keikhlasan n penghargaan... even cikgu2 pon bukan nak sgt hadiah kan.. diorg juz nak student hormat die n success dlm hidup... ape gune hadiah mahal2 tp tak ikhlas sebab nak berlagak semata2.. so aku sgt kagum dgn aidid

"aidid nak bg pen sbb nanti cikgu boleh guna.. kan kak isha?"

see see... bijak sungguh aidid ni.. sebijik cam akak die.. ish2... so aku pon dgn semangat nye mencantikkan lg hadiah tu supaye nampak la lain skit dr yg lain..

dgn menggunakan barangan terpakai.. hasilnye tetap memuaskan...

dua btg pen ni utk cikgu kelas.. special skit.. aidid ckp die nak bg cikgu disiplin die jugak... padahal cikgu tu tak ajar die pon... darjah 2 dah pandai bodek.. see see.. adik sape la tu... advance betol.. aku pon tak pernah nak bg cikgu disiplin hadiah.. ish2

yg atas aku tulis.. yg bawah aidid tulis.. apsal tulisan aidid lg lawa ye... ke ilusi je...

tgh dok hias2 tu tibe2 terfikir.. kang kalau kawan2 die bg hadiah mahal2 camne perasaan die kang.. kot2 malu ke.. kang kalau kawan2 die ejek sebab die bg pen je pe lak perasaan die.. kalo kawan die mainkan die sebab bg hadiah murah lak camne nanti... budak2 kecik ni bukan leh caye... kecik2 dah berlagak... besar2 jd pencurik... eh cabul mulut mak.. auww~

"aidid.. kalau kawan aidid bg hadiah mahal2 ke... ejek aidid sebab aidid bg pen je ke.. aidid wat tak tau je tau.. diorang tu bukan beli gune duit sendiri pon (wah usahe menerapkan nilai negatif dlm diri kanak2.. jgn tiru).. cikgu mesti lagi suke hadiah aidid tu sebab die boleh guna.. bla bla aidid tabah bla bla kak isha lawa bla bla bla...."

rase cam kakak mithali sgt.. bg nasihat kat adik time die memerlukan.. tolong adik time die dalam kesusahan.. susah dah nak cari kakak cam aku zaman skarang ni... tengok ctkay n hanum tu.. mane de diorg layan adik diorang camni... jgn mimpi la... ok fitnah.. diorang tak de adik... tiba2~

"ish kak isha ni.. cikgu suruh semua budak bg pen la.. cikgu cakap kalau bg pen boleh la die gune"

cis!! wut da~ pnat je aku puji aidid.. penat je fikir macam2.. penat je nasihat kan die.. penat je tlg sdey kan utk die.. pnat je tulis post ni.. pnat je pnat je.. cisss!!!!

p/s: Selamat Hari Guru buat semua guru2 yang mengenali diri ini... ewahhhhh.. lebih2 lg pada Puan Rohani Bt Husain.. i lap u 4ever... nnti isha dh keje umi pencen je la ek... makin lame umi kt skolah tu makin botak rambut umi...

Thursday, May 14, 2009

ayah dah cakap awal2, tapi degil kenapa~

elok2 hari ni aku gembira dan ceria mcm si gemuk yg baru mendapat berat badan yg diidamkan, umi kal n berckp mengenai hal yg dr dlu sampai skarang tak pernah nak setel.. trus aku tersentap... sdey terkedu takde mood..

"isha.. td dlm kreta umi terfikir.. kalau la isha amek architecture..umi gembira sgt.. dh la dlm famili kite xde profesional.. abah kamil sorg je... isha nyesal tak?"

omg omg.. umi why u remind me of this... haha... asal ummi ckp psl ni sure aku sdey nak ngs n xde mood.. betol... hidup aku sampai ketika ini hampir lengkap... famili yg bahagia n agak mampu utk menanggung aku.. sahabat yg gile n memahami.. boifren yg hitam tp sweet.. ewah~ semua dah ok except for lebihan berat badan n course yang aku blaja skrg... utk kesekian kalinye aku nak ulang menda same - aku suke architecture, aku nak blaja architecture, aku dah dapat peluang n aku tolak dengan alasan yang bodoh.. ayah dah warn dlu jgn nyesal n rite now.. tu la menda plg kesal dlm hidup... aku tak mampu nak belajar benda yg aku tak suke.. aku byk main2 even exam week.. da only subjek yang aku struggle n mmg kalo korang nak tgk aku study giler is accounting.. aku suke M3 juge.. hmm~ aku tak pandai melukis tapi aku hebat berimiginasi.. tak caye tanye nisha.. ewah sj nak promote blog die.. die gile.. hati hati...

"umi... juz imagine.. mesti sume ni de hikmah.. maybe kalo isha accept architecture ri tu de probs lain.. maybe isha fail or tak dpt keje.. who knows?"

semester yg hampir nak complete~

yes!! hepi giler... dah abes 3 paper... ni la hari yg ditunggu2... next paper jumaat depan.. lambat lg.. byk mase lg nak study.. hehe... oke2 sy malas jgn tiru... rabu lepas paper bsd..programming which is bukan bidang aku... tak suke la coding2... rumit sgt mcm kehidupan dah.. hidup pon tak rumit cam tu... at least hidup ni leh shopping2, makan2, tido2... tp coding tak de sume tu.. seee.. rumit kan coding... hari ni lak 2 paper... ma n ipm.. ma aku suke sbb accounting.. kire2 sampai berminggu2 tak mandi pon tak pe.. tp ipm- no komen... investment n portfolio management.. tajuk pon dah scary kan kan.. tak tgk paper die lg... fuh baik korang tak yah tau.. tak tido mlm ni nanti...

tak terlambat lg nak wish mothers day kt Ummi... hari2 mmg mothers day kan kwn2... de membe tak sambut.. but thinking bout it... bukan hari2 kite dpt show kasih syg n appreciation kite kt mak kan.. so ape salahnye ambil la satu hari utk betul2 appreciate mereka.. kenang jasa mereka... mane tau hari tu akn bg kesedaran so that after tu hari2 kite akan trus appreciate mereka... wahhhh gitew~


khas utk ummi... isha syg ummi sgt2... isha mmg selalu sakitkan hati umi.. terlawan umi.. buat salah.. bohong sunat sikit2...=P but semua tu ade reason.. isha lawan n mrh ummi sbb isha tak suke ummi terlalu manjekan kak ji sampai die pon dah tak respek ummi... bukan nak suh ummi layan die teruk2 sebab die pembantu rumah.. tp ummi terlaluuu lyn die baik smpai die pijak kepala ummi.. bile ummi sakit hati n cite kat isha, n isha marah kak ji.. ummi marah isha balik... takkan isha nak diam tgk ummi sakit hati sbb kak ji... n ummi marah isha lg teruk dr marah kak ji n isha tak puas ati so terlawan umi skit... but isha tau ummi marah sebab nak isha jd budak baik n lyn org same rata kan kan...

eh mcm diari lak... bermesra2 tanpe segan.. hehe... sy sgt merindui ummi... tak sabar nak balik esok... haha byk nak tulis tp otak tepu lak... 7 step of investment is 1st meet blabla... eh see see... giler IPM dh... b4 terbuat complete essay psl step of investment tu.. baik la aku chow dulu.. till then~

Monday, May 11, 2009

exam bermula.. huh!





Sunday, May 10, 2009

kisah baik dan buruk~

wah suspen nye tajuk post.. mcm tgh menunggu kelahiran anak pertama je... haha gatal.. unsur2 poyo pon ade kat post ni... konon2 xnak update sbb nak study tp -_-... hari ni hepi dan kecewa.. dua2 ade..

1st skali hepi sebab berjaya tukar template... i like it.. u tak suke tak pe.. i suke.. tp sdey sebab lupe nak print screen template lame.. skarang dah lupe dah mcm mane rupe blog lame aku.. mcm dah bercampur baur dgn ilmu2 bsd, ma n ipm.. konon~

2nd ni hepi gak... sebab rumah dah tak available utk disewa... sudah ade 5 penghuni... wahh excited nye.. tak sabar nak intern.. tp bile intern dah start tak sabar lak nak balik utp balik.. haha x mungkin.. aku tak suke life di utp maka aku tak teringin nak balik ke utp... tapi aku suke utp sbb ehem.. teka la sendiri~

3rd ni kisah buruk... hmm camne nak mulekan ye... malu nak tulis kat sini... nanti ade seorang sahabat bername mijeck konfem ejek... haha.. oi mieZ.. berat aku naik!! huhu... bukan salah aku.. salah awana kijal n study week... ish tak suke study week... tak sukeee... tp suke sgt awana kijal... makanan die heaven sgt... sampai lupe aku tgh berdiet sebaliknye terbayang bahawa aku adalah seorang anak gadis dgn berat 35 kg berusaha makan utk menambah berat badan... tapi usaha nak menaikkan berat badan tak habis disitu sebaliknya bersambung di rumah.. usaha semakin rancak bila ummi turut support dgn membelikan pelbagai jenis makanan tak kire waktu lunch or dinner.. lebih2 lagi bile berada dirumah selama 5 hari.. omaigod hancur program diet aku tatkala berada di rumah.. naik sikit je tp ramai nampak perbezaan.. cis... mahal betol harge setiap 1kg berat aku ni... tak pe2.. usahe tetap akan diteruskan.. berat 55 kg tetap akan dicapai.. chayok!!!

k la till then.. oh ya.. gud lak untuk semua yg tgh exam skarang n untuk yang akan grad dis sem, "wah bestnye nak kuar UTP dah.. jeles i.. auww~

Friday, May 8, 2009

rumah untuk disewa buat sahabat2 yang akan berinternship kelak~

UPDATED : kepada sesiapa yang ingin mencari rumah sewa berspesifikasi seperti dibawah dan untuk kemasukan tahun 2009 or 2010.. sila klik SINI... penyewa rumah dikehendaki~

wahh.. mcm blog hartanah dah.. ok malas nak melalut... mari kita mulakan..



Lokasi : Desaminium rimba, Lestari Perdana
Jenis Rumah : nak panggil apartment boleh, flat boleh, kondo boleh,kondom jgn..
Bilik : 5 bilik tidur 3 bilik mandi tetapi hanya 3 bilik yg akan disewakan n satu bilik 2 orang.. bilik luas trust me...
Spesifikasi:
  • tv dilengkapi astro.. channel 712 ade, jgn risau..
  • peti ais
  • dapur gas
  • mesin basuh
  • sofa
  • meja makan
  • periuk nasik
  • water heater xde... masak sendiri air

Kedudukan:

  • 5 minit ke jusco equine park
  • 5 minit ke pasar borong selangor
  • 5 minit ke kawasan2 kedai,mcD,7eleven,KFC
  • 10-20 minutes ke Cyberjaya, Putrajaya no tol no jam, konfem!!..
  • 20-30 minit ke kajang, bangi,subang jaya,petaling jaya..
  • lebih kurang 36km dr bandaraya kuala lumpur
  • Ke KLIA cuma 20-30 minit
  • Nilai 3 cuma 30 minit kalo tetibe nak beli kain utk dinner
  • less than 2 hours ke sg udang melaka- ini penting~

kemudahan:

  • berdekatan surau dan masjid
  • sistem bas awam yang efisyen
  • 10-20 minit ke putrajaya sentral, ktm serdang or lrt bukit jalil
  • 5-10 minit ke hotel biase in case famili dtg dr jauh

syarat2:

  • anak gadis sahaja, wanita tidak digalakkan.. wahaha
  • lelaki dilarang bawa masuk.. kalo bawak gak.. kene demerit n mungkin akan dibuang sekolah..
  • disebabkan rumah ini rumah persinggahan famili aku time weekend-sometimes, maka tidak dibenarkan membawa ahli keluarga bermalam.. hantar barang boleh.. kalau nak bermalam gak, silalah ke hotel berhampiran
  • berat tidak melebihi 65kg
  • menjaga kebersihan dan bertanggungjawab




prioriti utk yg berkenderaan but sesape yg dpt intern kt pj area2 dataran prima boleh pergi skali ngn aku kalo xde transport.. tp kalo dpt pj area lain yg jauh dr aku, better bawak kete sendiri..

sape yg intern kt klcc boleh jugak but aku drop kt stesen kelana jaya coz dekat ngn ofis aku (cewah.. ofis tu) but perjalanan putra lrt almost 40 minit ke klcc... buat mase ni ctkay konfem dok ngn aku so boleh la korg pergi skali n bergosip all da way.. disebabkan kelana jaya stesen first n hujung sekali, korang konfem akan dpt tempat duduk.. so ape tunggu lg? jom sertai kami... (klik sini utk harge tiket serta monthly travel cards dan klik sini utk pengalaman dan tips seseorang berulang alik dari kelana jaya-klcc mnggunakan lrt setiap hari)

sape intern kt cyberjaya tp xde transport.. dun wori.. bas kt cni sgt efektif... aku drop kt stesen bas on the way aku gi keje.. n bas tu akan ke putrajaya sentral... from there, ade bas yg akan ke cyberjaya so jgn bg alasan yg bukan2.. nak senang intern sendiri kt rumah.. (sila klik cni utk laluan bas)

skarang tibalah part yang paling penting... berapakah sewa bulanan? lihat spesifikasi hebat, kemudahan hebat, kedudukan pon hebat.. pasti la harga pon hebat bukan... jeng3.. aku bg sewa sebulan hanya RM100.. ye betol.. xperlu genyeh mata kerana memang RM100 termasuk astro, api, air.. apa tunggu lg.. mari sertai kami...murah bukan... sila pm gtalk utk keterangan lanjut.. sekian~

Tuesday, May 5, 2009

hari yg malang untuk dikenang~

1. bangun awal2 pagi utk bersiap ke presentation... sptutnye present kul 11.40 tp delay.. cis.. penat je bgn awal... i mean penat je bersiap2 awal.... haha

2. dah beli tiket bas pukul 12.30 tghr.. so berdebar tunggu turn utk present coz ade mase kurang 1 jam je sedangkan grup de lagi dua.. perasaan sgt cuak.. hati tak tenang.. kehulu kehilir.. pitam.. ok hiperbola...

3. grupmet tak memunculkan diri.. jam dah pukul 12.05 tghr.. kal tak angkat... wut da hell diorg ni... dah delay pon dtg lambat gak ke... ok tak pe.. bertenang...
4. pukul 12.30 baru diorang datang.. cam b*b* je.. bas konfem2 dah terlepas... but diorang? muka innocent la kononnye padahal muke cam bapak org dah.. oh ok2.. aku pon muke cam mak org.. ye tau la...

5.start present pukul 1... presentation sux.. isi lari giler2 dr tajuk which i told them earlier.. so mr Azhan tembak giler2 la... aku mmg lame dah mati kt belakang...

6. ctkay beli tiket baru pukul 1.30 ptg and by that time, aku still tgh present.. so cepat2 mintak permission utk beredar and aku pon memulakan larian dgn begitu kencang... bayangkan anak gadis sunti dgn berat terkini 69kg berlari2... sumpah same taraf dgn pingu comel..

7. nasib baik sempat naik bas... n suddenly! aku tak ingat buat report IPM.. dah la kne hanta mlm ni.. demit... luckily ade cik Nisha Sharlina yg jd penyelamat.. die la yg tolong.. baikkan die.. die single lg... so kepada mane2 lelaki bujang yg masih belum berpunya dan ingin mengenali beliau dgn lebih dekat, sila PM aku utk keterangan lanjut.. sekian..

8. baru lepas flyover batu gajah.. bas berhenti.. igt eksiden.. rupenye tolong kereta peronda polis rosak.. cis.. dah la kejar mase ni.. sempat lg mr driver ni bodek mr polis tu...

9.perjalanan yang sepatutnya 3 jam menjadi 4 jam.. bas macam dah laju.. tp kenapa? badan dah sakit2, lenguh..

10. sampai pudu, bas berhenti punya la jauh... beg dah la berat.. terpaksa la berjalan ke puduraya dengan penuh keayuan..

11. tiket bas ke melaka semua habis!! omaigod... nasib baik ade bas tambahan..

12. harge tiket bas tambahan RM25.. mahal giler ok... selalunye RM12 je... abes duit aku... takpe.. asal boleh balik..

13. dah name pon bas tambahan.. sudah tentula kne menunggu oh-bapak-lamanya dan berjalan oh-bapak-jauhnya.. lepas sejam menunggu baru bas datang n bas sekolah takde aircond - itulah bas tambahan pilihan saye..

14. orang ramai berebut2 naik so aku give up.. even aku gemok dan boleh menggunakan kuasa fizikal utk berebut.. tp aku malas... memilih utk tunggu next bas yg katenye "nak smpai dah. kt kl dah tu.. jap lg".. but guess what? pukul 7.30 baru sampai.. nasib baik bas persiaran yang selesa dan beraircond..

15. setengah jam dok dalam bas tak gerak2 sebab tunggu bas penuh... adoyai.. dr pagi sampai ke malam kerja aku ni menunggu je la...

16. sampai kat satu trafik light ni... 15 minit bas tak gerak... rupanya trafik light belah kitorang ni memang merah tak hijau2.. tunggu sampai tahun depan pon tak gerak kalau camni... see see! tunggu lagi~

17. jem teruk kat highway ke melaka... sangat teruk seperti yang dijangka... rase macam naik siput babi yg vip punye...

18. perjalanan yang sepatutnya 3 jam jd almost 5 jam... Again!!!!

akhirnya pd jam 11.40 mlm..aku selamat sampai ke destinasi.. nasib baik list ni sampai no 18.. kalo sampai 20 maybe aku tgh menulis dr wad gila.. tp yg aku kagum. aku tak rase tensen sgt pon... tak rase marah sgt.. at least mampu tersenyum bile sume ni tgh berlaku sebab terbayang betapa adventure nye kehidupan aku n betapa berdikarinya aku.. heh.. hopefully aku takkan lupa 30 april 2009 forever~
 

Blog Template by YummyLolly.com