Monday, April 27, 2009

kini berat sudah mencapai angka 60-an~

pejam celik berkali2.. akhirnye tibe la ke mase yang ditunggu2... walaupon pernah mencapai berat ni dolu2.. tp dalam keadaan skrg.. berat yg bermula dgn angka 6 ni sgt susah utk dicapai... lagi2 bile aku yg bername nisak ini mmg jenis yg berselera menikmati segala jenis hidangan dgn alasan "kalau dah sakit mcm2 nnti, jgn harap la dpt makan cmni".. maka dgn alasan itu la aku berjaya menternak penduduk berbangsa lemak sehingga mereka menubuhkan beberapa bandar baru dikawasan2 perut, paha, lengan, belakang dan kawasan2 pedalaman... malahan di kawasan perut, bandar mereka berkembang pesat seiring dgn abad... mungkin mereka tidak tahu dikawasan pusat itu la ancaman gempa bumi paling kerap berlaku.

tetapi, pada masa sekarang, lemak2 dlm badan aku mule memberontak... beberapa penduduk telah meninggalkan bandar2 yang mereka tubuhkan... antaranye penduduk di bandar paha dan bandar perut.. hanya penduduk2 yang degil je masih kekal disetiap bandar itu.. alasan mereka, selama ini gempa bumi tidak pernah berlaku... jadi mungkin gempa bumi kali ini berlaku sekejap shj.. tetapi mereka silap.. mulai sekarang, hari2 gempa bumi akan berlaku... aku akan singkirkan mereka sikit demi sedikit sehinggala hanya golongan penduduk yang penting shj yg dibenarkan tinggal di setiap bandar itu... walaupun hasilnya still long way to go, tp skrg aku boleh tersenyum lebar setiap mlm b4 tdo... waaahh~

mr J : dah tak cantik la awak pakai seluar sekarang... dah mcm longgar... menggelebeh.. awak kan dah kurus.. nnti org blikan levis utk awk ek.. size 24 kan? cun nye awak sekarang


see see.. itu la hasilnye.. kembang kuncup aku seharian =P.. btw.. aku dah start letak ticker weight tu... dolu2 aku tak nak letak sbb berat aku yg sgt teruk... rite now dah mencapai angka 60-an maka leh la letak... 76kg tu tarikh last aku tgk pade 6 april... target 3 kg seminggu tak menjadi.. tp tak pe.. penurunan tetap ade... makanye kawan2.. bersiap sedia la dengan hadiah2 berupa pakaian baru utk aku ye... trima kasih... syg uolls.. baru 69 dah nak kecoh.. aiyooo..

p/s: hati tetap sakit bile ade kawan2 jalal ejek aku.. tiap kali korg ejek aku.. jalal yg akan terase ok.. die x ckp tp aku tau.. cmne pon dlm ati die tetap ade rase malu ade awek gemok.. sebab ape? sbb korg yg ejek2 n down kan die... even korg main2 pon aku sakit ati ok..even aku gelak2 tp aku rase nak lempang korg ok... so aku sumpah korg buncit gile2 lepas grad smpai korg jd bahan ejekan kaw2 bile keje nanti... time tu igt la aku ek.. kejam ke? tak de la sgt!!.. hati lebih sakit jd bahan ejekan setiap mase kerana sy juge mempunyai hati.. take note moron~

Saturday, April 25, 2009

si kiut Onesies & si comel rompers~

susah kalau aku ade kegilaan baru ni.. aku akan menghabiskan mase menggoogle psl bende tu je smpai la aku muak... skang aku ade kegilaan baru... ye! mmg gile.. aku suke sgt sgt sgt dgn onesie n romper.. suke sgttt... sukeeeeee... ok stop..
haa tgk2 lawa kan.. kalo aku pkai sure lawa kan2... kalo aku kurus nanti aku nak beli byk2 n pkai ke mane sahaja aku pegi.. tdo pon pakai.. makan pkai.. pergi klas pkai.. raye pon pkai.. ok tipu.. kurus skali pon xde nye aku nk pkai baju2 ni... bukan ni yg aku gile2 kan tu.. tidak same skali... tgk tajuk pon tau.. si KIUT n si COMEL... ape kejadahnye baju2 ni kiut n comel... len la kalau de muke korang ke.. ye la gak comel kan (haha bodek2 nak adiah)..

ok mule menulis dgn serius... sebenarnye.. aku sgt la jatuh cinta dgn sesuatu seperti nama diatas... mereka sumpah kiut n comel... n versatile.. serta flexible... ape2 pon boleh... walaupun ade kawan aku ckp sesuatu itu menyeksakan.. tapi one day sesuatu itu la yg mesti ade dlm checklist korg bile tiba masenye.. sesuatu itu la yg korang perlukan nanti.. yang akan menyenangkan korang... apakah sesuatu itu sebenarnye? jeng jeng jengggg
tadaaa.. ini la sesuatu itu.. inila si kiut Onesies & si comel rompers itu.. ini la yg aku gila2 kan itu... ini la die... see see.. i told u.. comel giler kan... ye2 aku tau aku xde anak.. ye2 tau juge lambat lg... tp benda ini sgt comel sampai aku rase nak lari pusing padang byk2 kali sampai kurus pastu bile dah kurus nak lari2 pergi v5 ketuk bilik mr J ajak kawen pastu cepat2 lari pergi cari anak angkat pastu cpt2 lari pergi FOS beli onesies byk2.. see see... si onesies ini sgt meransang imaginasi aku.. kiut betol kan kan kan? even onesies ni one piece je... but macam2 style ade jual kat pasaran.. name it.. its all there...



buat bayi2 semua.. kalau adik2 nak pergi candle light dinner or prom nite, adik2 jgn risau sbb byk baju2 sesuai yang adik2 boleh plih dan pasti berpeluang mendapat title prom queen.. jika adik2 ingin ke besday parti sahabat2 adik yg bertemakan kimono.. adik2 juga jgn risau kerana adik2 pasti akan tampil hebat dgn barisan2 onesie yg bersesuaian dgn tema parti itu dan adik masih mampu makan sushi dgn selesa.. oh jgn lupe tapau kan utk akak ye sbb akak dah lame x mkn sushi since diet ni... huh~
eh2 adik jgn ngs... adik xde jersey yg sesuai utk pasukan adik? jgn risau... meh akak tlg meh... jersey pilihan akak ni pasti membuat adik nampak hebat dlm pasukan adik lalu memberikan kemenangan tanpa bertanding mcm pasukan futsal BIS smlm...
laaa... yg adik ni ngs nape lak.. owh adik jd cheerleader skolah... laaa xde baju ke... jgn ngs ye.. ni akak ade onesie yg sesuai utk adik... konferm sekejap je ade kapten pasukan bola sepak or basketball approach adik... eh adik dh de boifren? xpe2 adik promote akak ek.. nak yg hensem2 je tau.. ok thanks dik..
eh adik nak gi mane tu... nak gi masquerade party? laa nape pkai baju ni... meh2 pkai onesie ni la cantik... kan hot tu... xyah la pkai topeng ye.. org tgk adik pon dah konpius adik ngan lembu n zebra... ok2 akak gurau je.. jgn la marah...
haaa marah la.. pkai kan onesie ni br tau...
dik jom dik ikut akak pergi konsert... jom laaa.. akak dah belikan onesie pon tau... amboi2 sukenye die... eh apsal lak ni... ish linkin park xde la... byk songeh.. nak bli sdri... kecik2 dah demand...
adik tgk akak kait kan onesie utk adik.. suke x?? haa x suke! T_T...adik tgk ni akak beli onesie motor n kereta pebret adik.. tp ye la.. kan ade org tu x suke onesie akak kait smlm so jgn harap akak nak bg...
ape berita baik adik nak bg tau td...ooo adik dapat kerja? jd ape? haaaa! doktor? biar betul... awak tu tadika pon x masuk lg dah jd doktor... xde2.. pi jd freelance photographer dulu.. baru jadi doktor... eh2 (-_-)
adik nak baju cam abg tu ke? tp abg tu beli kat psr mlm je dik.. berlambak jual... ish2 ye la... adik knal ke bob marley n che guevara tu... eh mane knal? wow!
tadaaa... khas utk adik... adik suke denim kan.. nak akak beli.. ala2 tomeinye.... eh nak levis? byk cekadak...
adik2 jgn risau.. akak tau adik2 suke bergaye... onesie ni adik leh gayekan ngn mcm2 style... adik leh pkai ngan suar... ngn sweater... topi.... so jgn bg alasan...


huh... kawan aku kate aku sgt obses dgn onesie ni smpai diorg suro aku berpakaian seperti ini.. kiut gak kan.. mesti cam pingu.. aku dah la suke pingu... see see... kiut kan onesie ni... dah la kiut, senang lak tu.. tak yah nak basuh byk2 baju.. lipat byk2 baju... so kawan2... one day kalo aku dah de anak korang dah tau la kan nak bg ape.. hee~.. eh gatal.. tak nak ckp pasal anak... tak seswai utk anak gadis yg berumur 21 tahun.. no no no! hipokrit ke? dush!

Thursday, April 23, 2009

jika anda bijak, maka anda faham~


sumpah kelaka smpai rase nak hantuk kepale kat dinding...


p/s:kalo tak faham tak bermakna anda tak bijak.. lampi skit je.. kiut ape? hee~

Wednesday, April 22, 2009

entry yg skema, tp berfungsi seperti ubat~

hari ni hari yg miserable buat aku... hari ni la aku rase sdey, takut, cuak, terbang, hepi, gile, bengang.. sumenye hari ni... hari ni cukup la 3 hari mr J x msg aku langsung... plg lame dlm sejarah hubungan kami.. ewah.. smpai aku terfikir... skrg ni pengakhiran kisah kami ke.. tp insyaAllah tak, sbb aku tau die still syg aku... bak kate nymq, sedangkan lidah lg tergigit..

entry ini berunsur serius.. tak mampu nak selitkan unsur2 lawak hambar yang x berkualiti... entry ni hanya utk aku luahkan perasaan... entry yg skema tp melegakan...dlm hidup ni.. sila lah berpegang kpd pepatah ' terlajak perahu boleh diundur, terlanjur perkataan rosak binasa'.. pepatah ni sgt la tepat... sebab satu perkataan... terjadilah pergaduhan... lebih truk bila makin melarat...


dgn jiwang nye aku nk ckp... aku sgt syg mr J.. hampir 6 tahun kami berhubungan.. bila bergaduh ni.. separuh diri rase mcm hilang... tak bermaye... lemah... kuatnye kuase cinta tu... cmne pon kite cube utk berdiri dan menjadi kuat... jauh dlm hati, rase kesal n sdey tetap ade.. 3 hari ni semangat aku hilang... tp cube utk berlagak biase hanye kerane tak nak nampak bodoh kerana lelaki.. oh ya.. kali ni aku yg bersalah... aku yg terlanjur meninggikan suare kt mr J.. tp nak wat cmne.. sume tu xleh ditarik balik... perkataan 'maaf' tak cukup utk membuang rase sakit hati dlm dri die.. tp trust me mr J.. sy syg awk.. sy x bermaksud nak lwn awk... sy xde ape2 penjelasan lg sbb semua org tak pernah lepas dr berbuat salah.. sy hanye mampu ckp maaf... sy xleh janji x wat lg sbb ape yg jd lepas diluar kawalan so mungkin perkara tu boleh terjadi lg.. tp sy akan cube elakkan dr terjadi lg.. sbb sy syg awk.. no doubt~

hari ni ade 2 test... ikm n ma.. xtau nak komen ape sbb ape yg aku jawab tu deserve la ngn ape yg aku bc... aku suke both subjek.. tp suke tanpe usahe tetap tak memberikan kepuasan... cume hari ni cukup gembira bile eye candy duduk sebelah time test.. hehe... tp tetap cinta mr J sepenuh jiwa.. eye candy ni cuma angan2 je.. kalo la aku dapat die skali pon.. tak mungkin aku akn syg die mcm aku syg mr J.. x mungkin... n x mungkin aku akan tgalkan mr J sbb die.. tu pon kalo la die nak kat aku.. hehe gatal.. tp eye candy tu tetap membuatkan aku rase melayang.. bestnye.. huhu.. eh kalo ko terbace n ko terase mcm itu ko.. jgn la takut ngn aku ye... aku x kan wat bukan2 kt ko... hee~

n last utk hari ni.. aku bersyukur dikelilingi kawan2 yang supportive.. di saat aku down, aku sdey, aku lemah.. aku ade mereka utk membantu aku... baik shbt di UTP atau di SMSS.. mlm ini aku sgt berterima kasih pada liyana... terima kasih tuhan kerana memberi aku peluang utk mengenali liyana... even kitorg pernah bergaduh, ejek mengejek, umpat mengumpat, tipu menipu... tp still die la kawan aku... thanks lot yana... kate2 ko td aku akn ingt sampai bile2.. bile aku down.. kate2 ko la yg wat aku bersemangat balik... skali lg thanks... n thanks juge pd anom, mar,ct, nisha.. tiap kali aku sdey.. mereka la yg akn wat lawak hambar depan aku lalu aku terpakse gelak terbahak2 supaye mereka tidak kecewa.. haha tipu je la =P.. semoga kite semua sentiasa bersyukur dgn hidup kita...

LiYanA : geramnye la aku
LiYanA : sebab
LiYanA : sebab cinta buleh merubah sorang kawan yg ade kualiti n kuat
LiYanA : nisak
LiYanA : awal2 mmg ko akan sedih
LiYanA : tp
LiYanA : cbe btul2
LiYanA : jgn bergantung pd cinta
LiYanA : jgn takut kehilangan
LiYanA : sbbnya
LiYanA : itu dah lumrah
LiYanA : berani memiliki....jgn takut utk kehilangan
LiYanA : sebab yg pasti apa yg kita miliki ni bukan milik kita yg mutlak


Monday, April 20, 2009

orang lain boleh, saya pun boleh!

oi mata..
stop la keluarkan cecair..
dada dah sakit ni~

Wednesday, April 15, 2009

bangga mempunyai adik lelaki seorang jururawat~

susah jadi kakak sulung ni... konon2 nye harapan keluarga... konon2 jugak adik2 akan mencontohi kakak... lg2 kalo la kakak tu berjaya menjejakkan kaki ke sekolah berasrama penuh lalu tersilap memilih kos di zaman universiti... mungkin itu akan mendorong adik2 tersilap memilih kos juga.. contohnye menjadi jururawat padahal die seorang lelaki.. ape kelas... ok tipu je...

actually, aku sgt berbangga dgn adik aku... die tak kisah ape org nak ckp.. die tak kisah ape org nak ejek.. yang penting ape yang die buat tu memang ape yang die nak... n die sgt gembira dgn bidang yg die pilih tu... terima kasih jugak kepada kakaknye yang bersusah payah memujuk die utk memilih kos nurse ni dgn jaminan die konpem akan mendapat kerja after grad nanti... kalo bernasib baik.. die mungkin akan berpeluang ke dubai etc etc utk bekerja di sana lalu akan membuatkan ibu bapa kami bersyukur kerana mempunyai anak yang berjaya..ok dah2.. mcm esei pesta kemanusiaan dah post aku ni..

apsal tetibe aku nak cite pasal adik aku ni ye... sebabnye semalam aku baru dikejutkan dgn satu berita mengenai adik aku yang membuatkan aku tersentap sekaligus membuatkan aku kagum dgn keberanian beliau itu... sebelum bercerita lebih lanjut psl ni.. aku nak cerita dulu pasal susah senang die belajar dlm bidang ni...

adik aku lelaki... tetapi belajar nurse... bg sesetengah org... itu mmg tiada masalah.. tp at least mungkin korang akan tertanye "adik ko lembut cm ko ke", "sopan cam ko ke", "pandai wat kerja2 rumah cam ko ke", "tgh berdiet cm ko ke".... kenyataan nye adik aku tak lembut.. tak pondan.. tak sopan.. haha.. tipu lg... die lelaki normal... ramai awek (kasanova skit..).. tak pandai masak.. bwk kete manual... pakai topi.. pakai kemeja... tp die agak rajin n cepat kesian kat orang.. so bagi aku die sesuai sgt jd nurse...

kalo aku jd die.. aku mungkin akan tertekan jugak... sebab ramai org ejek wooo... sedare pon ejek...kwn pon ejek.. jiran pon ejek.. ye la... bg sesetengah manusia yang tidak berape terdedah dgn dunia luar... lelaki jd jururawat tu macam satu bidang yang memalukan utk lelaki... mereka fikir golongan 'adik2' je yg sesuai... tp nasib baik adik aku tu jenis tak kisah.. ko ckp la pe ko nak... jgn smpai die sunatkan korg dah...

kalo amek nursing ni... mmg every sem akan ade praktikal... praktikal yg lepas2, adik aku kene basuh berak org tua, pakai kan kondom utk org tua (jgn pk bkn2.. ade la sebab die tu),pakai kan pampers utk org tua, mandikan org tua... adik aku minat jg pesakit yg tua2.. sbb die kesian nasib pesakit2 yang ditinggalkan anak tu... adik aku pon dah pandai injek org.. cek tekanan darah.. amek darah... n plg latest ni.. yang membuatkan aku tersentap tu... sorang mak cik tua baru je meninggal di riba die... umi tnye la die takut ke.. die ckp yg die sdey sgt... see... tu yg wat aku kagum ngn die... korg de ke courage utk meriba org yg tgh nazak giler2... tak kisah la kalo korg xmampu sebab nnti korg nangis giler ke, korg pengsan ke, korg kesian ke... at least itulah kekuatan... die sdey, die takut tp die mampu buat... korg sanggup ke cuci berak, pakaikan pampers, mandikan org tua cmtu... tp die sanggup.. lansung x mengeluh... sgt2 membanggekan... adik sape la tu ye...

buat AIZAT.. teruskan usaha aizat dlm bidang ni... kitorg akan terus menyokong sampai la aizat berjaya... n buat betul2 utk sem ni jugak ye... kasi up lg dr pointer 3.35 last sem... sem ni deans list ok... all da best! n pliz jgn la jd kasanova lg... contohila kak isha yg setia ni... hehe.. till then~

Monday, April 13, 2009

kejutan penurunan berat badan yang mengecewakan~

hari ni hari ahad.. hari penentuan utk minggu pertama proses pendietan... saat yang aku tunggu... sebelum menjejakkan kaki ke atas mesin penimbang, dada aku berdegup kencang, nafas terputus2... berbaloi ke usaha aku berdiet seminggu ni.. kalau tak de perubahan.. mungkin aku pengsan trus kt situ... dalam kiraan 1,2,3... aku mula memijak mesin penimbang sambil memejam mata... dgn perasaan takut, aku membuka mata perlahan2 sambil berdoa... tadaaaa... kejutan yang aku tunggu2.. berat aku turun yeay.. gembira tidak terkata... even agak kecewa sebab tak mencapai target yang sepatutnye.. at least jumlah penurunan tu agk byk la dlm satu minggu... disebabkan aku sgt gembira sbb proses pendietan aku membuahkan hasil.. aku nak share la menu aku sepanjang minggu ni... kot2 sape2 nak berdiet tu leh la jdkan rujukan.. ewah... jgn2... maybe korang x sesuai dgn diet ni.. so far.. aku ok je.. xde ifek pape.. but of kos la de rase penat skit... kurang tenaga katekan... so da menu is:

pagi - sekeping biskut cream cracker & low fat milk stgh gelas.. pg2 tak best minum susu byk2...

tengahari - jus diet mate 5... aku agk kurang menggemari rasenye... sedap tp not my taste..

malam - sometimes aku mkn tomyam ayam, sometimes buah2 je.. sometimes lauk pauk lain... tp mmg aku x mkn nasik... amazing bukan utk seorang yang bernama nisa...


kate diet keras kan.. so kene la berusaha... aku tak berape nak paham jusmate tu tp aku rase 2 jam sebelum minum n 3 jam after minum jusmate tu.. aku xleh amek ape2 kalori... kalo lapa minum air je.. so korang offer la aku makan ape2 dlm tempoh 5 jam tu.. memang aku tak kan makan... cuit sikit pon tak... tp jgn offer ikan siakap 3 rase... mungkin time tu aku akan lupe aku tgh berdiet... k la... x sabar nak tunggu ahad depan.. hopefully turun lg 3 kg... tp kalau boleh nak 5 kg... over tau... name pon overweight kan... till then..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
aku dh trun 3.5 kg oi!!!!!

Thursday, April 9, 2009

berdiet bukan bermaksud dunia ini sudah sampai penghujungnya~

pernah tak satu hari tu korang rase hidup korang sgt la bosan.. sure pernah kan.. aku tgh mengalaminya sekarang... bukan la maksud aku bosan utk hidup... tp bosan sbb tak boleh menikmati salah satu nikmat dunia yang begitu indah tapi menggemukkan kalau kita terlebeh menikmatinya.. haha... seperti yang anda sedia maklum.. aku skrg tgh menghadapi proses tumbesaran untuk mengecilkan seluruh badan..bukan senang utk melalui proses ni tau.. tanpa kesabaran, disiplin dan sokongan, proses ini same la seperti melepaskan batuk di tangga.. wow skema~.. apa perasaan anda bila :-

1. psgn anda mengajak anda utk berBBQ pd hujung mnggu tetapi anda terpakse menolaknye bukan kerana tidak cinta tetapi anda on diet.. huh~

2. berlepak2 bersama sahabat anda di kedai makan pd tgh mlm sambil memerhatikan mereka makan cheese nan, nasik lemak, ayam patpet,daging merah, sotong tepung sedangkan anda hanya minum air suam atau air limau suam perasa kerang (serius air ni ade dijual dipasaran TRONOH).. tp ade la gak cuit sikit2 food diorg.. haha kantoi.. tp skit je...

3. time lunch, kwn2 anda memikirkan nak mkn kat mana, makan apa sambil mengajak anda menemani mereka... tugas anda hanyalah setakat menemani kerana anda dilarang utk menjamah makanan pada waktu tghari ats sebab2 tertentu.. maka terjadilah insiden dimana air liur terembes dgn banyaknya ketika aktiviti lunch di kafe diadakan..

4. sahabat anda mengajak anda utk menyertai satu majlis mkn mlm bertema yg menjanjikan barisan makanan yang jarang didapati di kafe2 didalam universiti anda.. anda sungguh teruja sampai melompat2.. tiba2 teringat yang anda on diet... trus anda terbaring keletihan dgn penuh kekecewaan...

5. teman2 anda mengajak anda untuk mendaftarkan diri dalam satu website mengenai makanan dimana anda boleh mendapatkan kupon2 free utk menjamu selera di restoran2 terpilih... namun apa gunanya kupon itu jika anda on diet... oh jgn memberi alasan "bg la kupon tu kat aku" sbb dr aku bg ko baik aku gi mkn sndri... haha kedekut... (actually takut la aku terliur ke ape kan so baik tak yah register)

6. kekasih hati anda membelikan pisang goreng yang suatu ketika dahulu adalah kegemaran anda kerana pisang goreng itu siyes perfek weh.. sedap giler... korg gi la rase sdri weh kat simpang batu gajah tu... sdpppp... tetapi anda tidak boleh menjamahnye atas sebab proses2 tumbesaran anda itu...

7. anda memasak spegeti utk kekasih hati anda dgn harapan kekasih hati anda akan trus menyayangi anda tanpa curang.. ok itu bukan isu sebenar..isu sebenar --> spegeti itu merupakan salah satu mknan kegemaran anda.. tetapi anda hanya boleh mkn sedikit je... sikit giler, i mean it... =(

haaa ape perasaan korg kalo ditempat aku skang... haha.. mmg la bunyik cam diet keras but xde pon... jgn risau ye sesetengah kawan2... aku terpakse berdiet keras sekarang sbb aku nak membuktikan kat ayah yg aku ni berdisiplin gak sbenarnye... n aku nak buktikan kat encik ab jalal yg aku ni boleh kurus.. itu sahaja.. yg selebihnya.. kite serahkan pada yang lebih mengetahui...


haha.. gemokkan aku

Sunday, April 5, 2009

demam denggi~

tiba2 teringat masa aku kena demam denggi last sem.. ngeri lak bila ingat balik.. padahal time kena tu takde rasa papepon..tapi bila ingat ramai gak orang yang aku n famili knal kehilangan orang tersayang akibat denggi berdarah tu.. terus aku rase bersyukur Allah masih pjg kan umur aku...

ingat lagi masa tu cuti midsem... n cuti baru nak bukak.. so mr J pon datang la amek aku kat melaka... kitorg pi la jalan2 mahkota parade dulu sambil nak tunggu ayah n ummi balik kerja... misi utama nak gi makan nandos... time makan tu still takde rase pape lg.. sihat walafiat.. then after tu terus rase tak sedap badan... satu feeling yang tak tau nak describe camne...myb same cm sembelit... seksa dan menyakitkan..

ikut hati mmg tak nak balik utp... but sebab mr J dh dtg amek kt rumah... ikut je la.. lagipon blom teruk lagi.. baru2 je nak demam.. tapi on the way back tu... ya rabbi azabnya... memang mcm mayat hidup... tak larat sangat2... bayang kan la 6 jam dlm kereta dlm keadaan tak sihat...mr J brape kali menjerit ketakutan bile pandang kiri.. die igt de zombi masuk kete die..ow suka tipu tau.. n then singgah la rnr tapah sebab dah janji nak picnic sambil mkn masakan mak mr J tu.. tak selera sgt tp sbb dah janji nk picnic same... try jugak mkn.. time tu keadaan aku tak yah ckp la.. mmg serabut giler... mcm pompuan lepas pantang dah... dengan memakai selipar tp berstokin nye.. dengan jalan dipapah jalal nye... sweet sgt rase.. teros aku berangan macam2... haha tipu.. demam2 tu ko nak berangan ape plak..

dalam kul 8 mlm cm tu.. aku dah rase teruk dah... merengek2 dalam kete... klinik seri iskandar tutup kul 9.. so jalal pon memecut la kete... sib baik la sempat... klinik tu mmg dah nak tutup pon... tp akak nurse tu takut agaknye tgk keadaan aku dgn tudung pin senget nye.. mate merah dan berairnye... berstokin tp berselipar nye... ala2 nak jd incredible hulk dah tu.. skit lg...

so dlm 1st week after mid sem break tu aku mmg baring je atas katil... dlu aku slalu pesan kt org kalo demam lame tu pi la cek lg coz mayb denggi.. but bile jadi kat aku.. aku tak terfikir pon... n mmg seminggu aku demam... seminggu aku tak makan pape... seminggu jalal layan aku mcm permaisuri... but aku still x detect yang aku denggi...paling best.. dlm seminggu tu berat aku turun 6 kg dow... amazing race betol...

ok la.. sampai cni je dlu.. pjg sgt plak... next post aku cite camne aku nyaris2 nak masuk ICU, ayah nangis sebab aku n famili huru hara sebab aku.. kiut betol kan kan kan... till then~

Thursday, April 2, 2009

diET~

skang aku tgh diet... diet keras.. aku diet bkn sbb kawan2 ejek.. kalau ikut ejekan kawan2 tu dah lame aku kurus sbb sume org mmg suke ejek aku... dr zaman skolah sampai skang.. tapi aku diet sebab ayah n mr J suke sgt merendah2 kan aku.. lg2 ayah.. kalau aku balik umah, pastu aku bgn lambat skit ayah ckp aku gemok tak de harapan.. kalau aku mkn byk skit ayah ckp aku gemok x kan ade org nak... kalau aku sakit ayah cakap sakit2 tu sume sebab aku gemok even kadang2 xde kaitan pon sbb org kurus pon sakit camtu jugak... kat utp lak.. mr J pnggil aku mok.. x sweet lansung.. hee.. bile kuar shopping ngn kawan2.. terliur je la tgk baju2 lawa... diam je tgk kawan2 pi try baju, plih2 baju... perasaan itu sangat menyakitkan tau... even aku slalu bergelak ketawa.. org gemok ni mmg happy go lucky, i admit... huhu.. oh.. internet utp sgt2 truk... xde mood nak tulis... xde idea nak cerita... ape2 je lah... selamat bergembira semua kawan2.. terima kasih..
 

Blog Template by YummyLolly.com