Friday, March 27, 2009

DejaVu, inStiNcT & fiRsT imPreSsiOn

kadang2 aku rasa hidup aku ni berdasarkan naluri semata2... sbb apa aku buat semua ikut naluri.. tanpa berfikir.. contoh kalo sesat aku ikut je naluri.. kejap je jumpe jalan keluar... ok tipu..

mula2 aku nak ckp psl dejavu... dejavu ni biase je kan.. semua org akan alami.. tak pelik pon... sape yang tak pernah rase dejavu tu kan.. bile kite buat something.. kite rase macam kite pernah buat bende tu ditempat yang same dan keadaaan yang same..tak heran pon..

tp yang buat aku hairan dgn hidup aku ni.. aku ade satu sikap... tak tau la nak panggil sikap ke, instinct ke, first impression ke.. yg pasti bukan donut.. sedap gak kalau dapat donut skarang ni.. tp tido lagi sedap...dah la hujan.. ok sambung.. aku saje je nak share dgn korang.. nak tau korang pernah tak mengalami bende ni.. ataupon maybe korang pernah tp tak perasan.. hari tu aku tgk la muvi kt bilik.. cerita omputih.. tak igt cerita ape.. dlm cite tu die ade la mention psl indonesia skit... cm de list harta2 karun kat dunia ni so name indonesia tertulis... so aku pon berkate dlm hati "cite omputih ni byk kuar pasal indon, malaysia jarang sgt.. indon ni mmg femes"... tetibe mayo yg ketika itu tgh menonton muvi di laptop nye sendiri panggil aku.. "nisak2.. cite omputih ni kan slalu kuar psl indon kan.. name malaysia jarang kan".. terkejut aku mayo mengeluarkan ape yg ade di fikiran aku dlm bentuk pertanyaan..dlm byk2 hari... nape mayo nak tanye soalan tu pada hari yg same dgn hari yg aku tgh fikirkan.. haha.. kebetulan je kan korang?

tp bagaimana pula dgn ini.. pada suatu hari.. ketika aku dlm perjalanan pulang bersame jalal dr ipoh, aku tanye jalal pasal laksa johor.. n berborak la psl laksa johor.. then tetibe dj hot fm ckp die tgh lapar... kalau dpt laksa johor best ni.. then die borak psl laksa johor dgn dj lg sorang.. aku pon pelik.. byk2 hari aku dgr hot fm tak nak lak ckp psl laksa johor.. time hari aku borak psl laksa johor la die nak borak gak... nape tak amek je aku jd ceo hot fm tu... eh????? kebetulan lg ke korang?

ok situasi lain.. tetibe satu hari ni aku terigt kt cerita mia zara kt tv3 tu.. aku tnye anom "ko igt tak cite yg eja berlakon tu.. yg de zara2 tu.. pe ek tajuk die.. x igt la.." anom pon x igt...pastu ptg tu ke esok tu... aku alih2 la tv... then tetibe de satu cite baru start... cite MIA ZARA episod 1 ok!!! dlm byk2 hari.. nape hari yg aku tnye tu gak yg br nak ulang balik cite mia zara tu.. nape tak lantik aku jd ceo tv3 lak..haaa... kebetulan lg ke ek...

ok tak kire.. nak lg bg situasi lain...ntah nape tetibe suatu hari tu aku borak psl jaafar onn dgn kak ji.. aku ckp la "trigt si jakpa on tu.. suke betul die dgn bunga matahari kan".. then guess wut?.. aku bc paper ptg tu de pasal jakpa on dan bunga matahari.. weh apehal ni.. dlm banyak2 hari... nape hari yg aku borak psl si jakpa ni gak nak kuar psl jakpa... hari len xnak lak ko cite psl jakpa.. ade aku kesah?

act byk lg... boleh dikatakan setiap hari mesti ade satu mende camni yang akan jadi... kdg2 aku terfikir aku ni de kuase ke... tp kenape aku tak terpilih berlakon cite heroes tu... aku pernah cite psl ni kt sumone but die reply "ko nak ckp ko ni ala2 early edition la ek".. weh mangkok... bukan la.. aku nak cite je psl keraguan aku... adoyai... tp de syarat die.. if aku ckp psl mende tu, aku xleh ckp or fikir "aku nak terfikir psl mende ni la.. nnti mesti kuar tv ke paper ke".. kalo fikir mcm tu mesti x jd...

panjang nye post ni.. act aku nak cite lg psl first impression.. which is my hobby.. haha.. aku suke bg first impression kt org.. mmg la tak bguz tp believe me... first impression aku slalu tepat.. siyesly... aku ade saksi.. nak tau lebih lanjut? tunggu next post.. sekian

Wednesday, March 25, 2009

CinTa koLesTroL DaN diEt reNdaH LeMak~

kadang2 tulis blog ni menyusahkan jugakk.. sebab nak kene pk nak tulis psl ape.. nak kne pk pemende yg best kalo org bace.. pemende yg membuatkan traffic blog aku bertambah kononnye... bile dh dpt idea lak... bile nak diluahkan ke dlm blog tros x semenarik yg de dlm otak... susahkan mempunyai blog ni... lagi2 kalo kehidupan aku ni x semenarik org len... tp xpe.. aku bersyukur n aku gembira dgn kehidupan aku.. ya rabbi terornye aku melalut.. lari dari tajuk betol.. kalo tgh wat penulisan ni sure fail... ok.. dah!! diam...

tadi aku tgk cinta kolestrol.. kelaka sbb tgk gemok erra tu x real btol.. xprnah tgk org gemok cm tu.. lain mcm la... ke mmg ade ek... kalo ye pon make up.. amek la aku sbgai cthnye..brla real n lawa skit..lala.. tp cite ni tipu.. ade ke org nsem n kaye nak kt org gemok... gile ape...

btw.. sedar tak sedar.. dah 5 tahun lbey aku kawan ngn jalal... umi ckp jgn la kawan lame sgt.. lame2 sgt kang takut x jd.. so limit kawan tu smpai 9-10 tahun je la.. kalo tahun ke 10 x kawen lg.. cr la org len sbb makne nye si mr J tu mmg xnak aku la.. erm... tahun ni dah 6 tahun.. maknenye de lg 3 tahun je... n aku lak mmg TAK NAK KAWEN slagi x kurus.. mr J pon ckp kalo aku kurus jgn ckp lg 3 tahun.. skang pon leh kawen.. haha.. mak cik aku lak pesan... jgn kawen lbey umo 25 tahun.. sbb pastu nti susah..die mmg la.. kawen mase umo 14 tahun...amazing kan.. huhu... papepon kawen bukan isu sebenar utk entry ni.. isu sebenar die ade lah SEMPAT KE AKU KURUS dlm tempoh 3 tahun ni... eleh ye2 je kawen lg 3 tahun.. gatal..

semalam aku kuar ngn anom pi jln2 kt KL.. kitorg berwindow shopping kt times square.. best gk times square tu.. byk giler bj murah n cantik.. byk gilerrr... dh la lawa... aku lak asal nmpak bj lawa n murah msti ckp bile nak kurus ni.. dok ulang2 smpai anom nak muntah agknye.. siyesly skang ni aku nak sgt kurus.. ckp je x gune.. kne la buat... sbb tu tajuk entry ni diet rendah lemak.. sbb aku nak start berdiet skit2... pliz... aku nak jd kurus.. bkn utk org len.. utk dri sdri... so bile berat aku dh trun 5 kg nnti.. aku akan tulis kt blog.. n aku akn keep tulis smpai la berat aku dh trun 20 kg... wah besarnye cite2 cik khairunnisa ni... padahal bawah saji de kebab daging tgh tgu turn utk dimakan.. ok la till then

Friday, March 20, 2009

KaTakAN tiDak PaDa PemEraS uGut~

baru je balik dr hanta anom n mar kat stesen tren batu gajah... tren pukul 9.15... on the way anta tu memang la 3 orang.. tp on the way back tu aku sorang2 je... mula2 tak takut pon coz dah biase drive sorang2.. tgh malam lak tu... but tettibe td tertakut la plak.. sebabnye de sorang membe aku ni baru je kne peras ugut minggu ni... kete die kene tahan ngan samseng2.. nak tak nak kene la give up lagi2 kite2 yang comel ni kan... dah la on the way pi bt gjh td tu de 2 kete kancil tersadai kat tepi jalan.. tepi semak lagi.. pintu kete tu terbukak n tak de orang... terus jantung aku berdegup kencang mcm lepas joget lagu makhluk tuhan paling sexy... so on the way back tu.. aku telah menyiapkan diri untuk mengelakkan diri dari si pemeras ugut.. so cni aku nak share beberape tips yang aku rase ade la gune gak kalo korang drive sorang2...

1. make sure pintu kete korang berkunci time korang drive... tp kalo ttbe blkg korg ade org len padahal korg yakin korang sorang je dalam kete n siap kunci lagi kete tu... aku pasti tu bukan pemeras ugut...

2. pastikan handphone anda tengah berada di nombor org yg anda percaya. tak paham ke.. alaa camne nak cakap ni... contohla tadi kan aku letak hp tu kt nombor ayah aku.. so kalo pape jd juz tekan 'CALL' je trus.. x yah dah nak search2 sume... kalau la pape jd kan... mesti la kelam kabut... so dgn tips aku ni.. korang kelam kabut pon terus tekan je.. ish aku pon tak paham pe aku tulis... xpe la.. kite makan nasik lemak dulu.. eh baru aku igt.. speed dial la.. okeh x yah mkn nasik lemak.. diet

3. bile la sesuatu terjadi n korang sempat kal orang yang korang percaya tu... cepat2 sebut no plat kete tu atau bilangan samseng tu atau ciri2 fizikal mereka sebelum mereka menyerang.. kalo korang tau name diorang lg baguz.. tp jgn sekali2 bukak tingkap semata2 nak taye name diorang... jika itu terjadi.. korang anggap la korang tak pernah bace post ini

4.bawa pada kelajuan yang tidak terlalu perlahan.. means jgn la perlahan sangat sampaikan kalo kete2 samseng tu nak tahan pon, diorang tahan smbil korek gigi je... so bawak laju skit so that kalo diorg tgh korek gigi pon.. maybe diorang leh tertelan pencungkil gigi tu.. tp make sure xde speed trap

5. last n paling penting... bawa la kete dengan mimik muka yang bengis... mane tau bile samseng2 tu nak tahan.. trus tak jadi sebab igt korg pon salah sorg samseng yg juga tgh cari mangse..

eh yang paling paling paliiiiingggg last.... time drive tu sentiasa la berzikir n bace ayat qursi sampai la korg selamat tbe ke destinasi.... insyaAllah selamat...

Tuesday, March 17, 2009

hari-hari cite pasal ni~

salam... hari ni aku rase aku waras skit... dh berhari2 aku gile n x betol... sori la coz lately ni post aku ni byk psl bf.. biase la... org jakun ade bf kan... sume mende nak cite.. haha.. btw.. post2 lepas tu.. bile pk2 balik x patut aku tulis.. tp biase la bile marah menguasai diri.. mcm2 leh jd... but lepas aku tulis tu mmg aku lega sgt2.. rase lepas satu beban.. lg2 bile ade komen2 membina.. trima kasih semua sahabatku!!

skarg aku dh ok ngn mr J.. biase la.. bile dh ok ni, trus lupe pe yg jd... aku tau de few membe aku x suke die... myb care aku cite extreme..n mmg die x suke org gemok.. die ckp but die still terime aku... so korg leh nampak kt c2 kan.. korg myb akan ckp kalo dh syg kene la terima seadanye.. but even aku gemok, die still jdkan aku gf die.. even die slalu kutuk aku.. die la yg tolong aku time susah.. even die pernah marah aku.. die la yg jg aku time sakit... aku gembira sbnrnye ade die... even aku tau sometimes die malu de gf gemok.. but die still kuar ngan aku.. still bwk aku join membe die sometimes... senang cite.. papepon die nak aku kurus..

bile pk2 balik... mmg patut pon die kutuk2 aku gemok tu.. so that aku leh berusaha untuk kurus... yg wat aku tensen n xleh trime sbb die kutuk giler2 smpai aku xde peluang nak defend dri sdri... tp cube korg tgk sekeliling... brape org je yg leh trime awek gemok... cube kalo aku ckp aku suke ko (utk lelaki sahaja sbb gurl rmai minat laki gemok).. n same time.. de org kurus ckp die suke ko.. n personaliti kitorg due2 same yg wat kan ko snang ngn both of us... n ko kne pilih salah sorg je utk jd teman hidup... mesti korg pilih yg slim.. pliz jgn tipu ckp tgk ati or yg mane lg ok coz aku dh ckp td personaliti same... kalo korg tunjukkan kat mak korg pon sure mak korg prefer yg slim tu... lg best kan dpt menantu lawa.. tu kan mmg adat dunia... aku ni kire bertuah la sbb mr J snggup trime aku... sbb tu kne kutuk pon aku sabar skit la sbb die lg leh brsbr dgr membe2 perli sbb dpt awek gemuk sdgkan awek2 membe die sume lawa2 n kiut2...

hmm... mr J x jahat... die cume bersungguh je... sgt bersungguh2 dlm semua yg die wat... bile die kutuk org... die akan kutuk bersungguh2 smpai org tu rase nak bunuh dri je... kalo die marah org.. die akan marah bersungguh2 smpai org rase nak tembak je die... bile die tersalah sebut something n org ejek die... die sgt bersungguh2 mendefend diri die smpai org yg ejek tu sanggup terjun keluar kete... bile die x suke.. die akn bersungguh2 caci ktuk hina smpai org tu rase dri die la plg hina dlm dunia ni...bile de org down xnak blaja dah.. die la bersungguh2 marah org tu ckp pelajaran tu penting smpai org tu rase nak kuar je UTP secepat mungkin...

tp bile aku mintak tolong.. die la yg plg bersungguh2 nak tolong xkire bz ke x.. bile aku sakit.. die la plg bersungguh jage aku... even die bz cmne pon die snggup teman aku tgh mlm yg merengek2 menangis sbb xlarat nak bertahan... bile aku menangis sbb masalah famili yg simple.. die la yg bersungguh2 pujuk aku bli kan aku mcm2 n belanja aku so that aku tau yg die alwez ade kt sisi aku... bile die cakap die nak belikan aku something.. die mmg bersungguh2 dapatkan mende tu utk aku... bile aku mekap n pkai lawa skit.. die la bersungguh2 puji aku ckp aku kiut... bile aku lapa.. die bersungguh2 ajak aku gi makan even die nak suh aku diet pon... n bile aku mkn byk.. die la bersungguh2 suh aku diet smpai aku rase tensen n mkn lg byk... haha kantoi

so.. ape lg yg aku nak sbnrnye... aku x tau samada die bc ke x blog aku.. but if die terbace... aku nak die tau yg aku x nak pun duit ke, harte ke ape.. aku juz nak die layan aku elok2.. cakap baik2 dgn aku.. mmg tu care die cakap n care die act.. tp aku ni kan gf die.. so i deserve better.. i mean better dlm layanan...bukan ape.. xkan la sampai kahwin nanti pon die kne cakap kasar2 dgn aku.. kalo kahwin means xkan aku kne dpt layanan kasar seumur hidup aku..so try la start dr skang ckp elok2 ngn org ye syg.. =P

aku rase aku gile.. kejap aku kutuk kejap puji.. but cube bc tol2... kalo korg x phm mmg korg lampi or x bc.. heh.. kesimpulannye.. die sbnarnye terlalu special dlm idup aku... n myb sbnrnye die yg deserve sumone better... bukan aku~

Saturday, March 14, 2009

Nurul Hamiza Hamisran aka MieZ

1st of all, aku dah add gadget follower kt blog aku.. its ok xde sape nak add pon... coz de org tu jnis mls nak klik butang FOLLOW kt gadget ni kan... pdhl die follower tetap.. ewah... nway thanks kak jannah for being the 1st one lalu itulah yang membuatkan sy ingin menambah gadget ini ke blog sy.

kembali pd tajuk.. post ini khas utk kwn sy ini spt name diatas... cmne la aku leh x tertulis name mieZ dlm post "bLog aKan diTuTup.. mUngKin" .. pdhl mieZ la yg slalu bg komen kt aku... die la yg slalu bg komen membina n bermotivasi... komen time aku sdey.. time aku gembire... huhu.. dah mcm shbt sejati dah kan.. okelah mieZ.. rite now aku rase ko la kwn aku terbaik utk kategori bwh 18tahun kwn sekolah...

aku x sangke sgt de membe yg igt aku cm mieZ igt aku.. (mieZ, aku hrp ko xtipu =P)...honestly.. komen ko kt post b4 ni sgt wat aku terharu.. smpai aku nangis tau.. siyes aku ngs... heh... hari aku tulis post tu, aku mmg down n sdey sgt... spjg hari aku ngs je... xtau nape pas dok utp ni aku jd sensitif... to be exact, lps berboifren.. heh... then bile bc komen ko lg la air mate aku mencurah2... kalo putri gunung ledang nak 7 tempayan pon aku boleh bg lbeh lagi... erm... thanks.. at least aku rase sgt diappreciate.. aku x suke utp... sbb aku x suke pe yg aku blaja... aku x suke sekeliling... sbb tu aku slalu down... thanks ko phm aku ye mieZ..

plik kan.. dr aku wat post ni bek la aku anta emel kt ko personal tp giler ape.. rase cam lesbo tgh menjali hubungan sulit lak beremel2 memuji ko melambung... xpe la aku ltk kt cni ek so that sume org tau yg aku pon de kwn baikkkkk sgt yg slalu igt aku.. huhu

btw kan mieZ... pasni kalo ko cite psl aku kt membe2 ko... ko cite la kat dak laki gak ek.. tp aku nak yg nsem n kaye je... hehehe.. berangan lak... eh mieZ.. aku dh xreti wat lawak la.. aku kan dh jd sensitif n pendiam...hmm.. ok la... post aku kali ni ikhlas dr aku tau...syg n indu kooooo... admit de rase geli skit tp xpe la.. demi sahabat.. haha... owh utk yana yg juge setia mengomen blog aku.. THANKS LOT!!
p/s: jgn merajuk2 lg oke.. amek ko!! satu post trus utk ko


read at your own risk

hai hoi hei.. erm.... sdey kecewa... dats my feeling now.. sgt kecewa.. kecewa sgt giler.. terlalu kecewa.. oh kecewa... haha... btw... 1st of all... aku nak btau yg if la dlm post aku tu aku ckp aku cun ke hot ke lawa ke... please take note yg aku bergurau je tau... x betol pon... aku mane de hot pon... hati aku je yg hot skang.. heh.. aku juz ckp begitu sbb kalo bkn aku sdri yg memuji dri aku.. sape lg kan.. huhu..

erm aku de berita gembira... akhirnye aku berjaye menamatkan tempoh penyeksaan aku memikul tnggungjawab besar iaitu lesen P... 2 tahun satu tempoh yg lame dimane plbagai benda boleh berlaku yg mengakibatkan aku digantung lesen wutsoeva.. n at last... aku berjaye menjadi pemegang lesen kompeten... yeah.. satu kejayaan buat diri aku... huhu.. knape aku ckp cmni.. sebabnye aku ni seorang pemandu kereta yg tegar.. eh tegar tu ape ye sbnarnye... wuteva la yg penting nye aku ada kereta sebelum ade lesen... tp x de la drive mase xde lesen tu... kire aku amek lesen sbb aku ade kete... bukan amek lesen sbb nak bwk kete... br 2-3 bulan aku dpt lesen P tu..aku dh drive jauh2... bosan ok... aku sgt x suke drive... xtau nape... sbb byk sgt drive kot... ye la.. aku blaja kt perak.. umah kt melaka... 6 jam drive... bosan sgt... mcm2 pengalaman aku lalui... drive sorg2 mlm2 dr seremban ke melaka... lalu jln dlm lak tu.. ngn xde lampunye... ngn kete aku la satu2nye kt jalan nye.. dgn aku seorang anak gadis nye... ngan bayangan de org dok blkg kete aku nye... aku pnah gak drive dr pontian pi melaka kul 1 pagi.. smpai umah kul 5 pg... aku ngan ayah je.. ayah lak tdo all da way from pontian tu... punye la ngntuk tp tahan je... ayah x yah ckp la.. dengkur sakan... heh.. act biase je pon kan tp aku berbangge sbb aku pompuan tp ayah n umi dh percayakan aku utk bwk kete ke mane2... sbb til now adik aku xleh bwk kete pi bandar... sian die... padahal die laki...

berbalik pada kisah kecewa.. sbnrnye time tulis ni ati tgh sakit, kecewa sume... sbb tu bahase tunggang langgang n str8 to da point je.... x larat nak tulis.. tgn pon menggigil.. hati lak bergetar je.. heh...tp trust me... by tulis blog je aku rase lega skit.. xkisah la cite psl ape pon... ikut ati nak je cite complete psl pe mende yg aku sdey.. tp mcm burukkan diri aku gak.. tp aku nak tulis sgt.... aku bg situasi la ek... bygkan kalo korang nak gi mkn ngn bf.. korg bersiap lame sbb nak pkai selendang semata2 nak tunjuk kt bf.... dah la nak pakai susah tp demi nak tunjuk kt bf yg konon2 korg lawa pkai slendang tu... korg berusaha gak pkai.. n then bile jumpe.. bf korg kutuk giler... kutuk giler2.. kutuuuukkkkkkkkk giileeerrrrrrrrrrrrrrrrr..... pe korg rase... hmm.. ye aku tau aku x lawa.. pkai pe pon x lawa... aku tau sgt.. tp aku kan gf ko.. nape ko xleh tego elok2... aku sdey tau x... aku x suke sbenanrnye tulis psl ko kt cni.. x suke sgt tulis psl kite... tp ko slalu wat cmni... kalo ko mrh aku ape2.. aku mmg tulis kt blog tp aku x kutuk... aku tulis tersirat.. sbb xnak tuju kt ko.. tp ari ni aku sgt kecewa... aku gemok.. aku x lawa... kawan ko kate aku lawa pon aku gelak je sbb aku tau hakikat aku x lawa.. so wut... aku xleh idup ke.. aku xleh ade bf ke... sume org kate aku ni terlalu pandang rendah ngan diri sendiri... ko tau nape aku pandang rendah.. sebab ko slalu ckp aku mcm2... aku x lawa... yeee aku tau... sesape bc blog ni maaf.. time tulis ni rase sakit ati tahap maximum... aku nak tulis.. so what... burukkan diri sdri.. so what... selame ni org burukkan aku boleh... lepas ni jgn tnye lg n jgn tego lg kalo aku menghina dri aku sndri... thanks blog sbb wat aku nampak bodoh.. bye

Tuesday, March 10, 2009

bLog aKan diTuTup.. mUngKin~

okeh.. skang ni tgh meconsider utk meneruskan dunia pemblogan ni ke or stop n pergi buat kerje len mcm berumahtangga.. hmm... aku suke blog.. aku suke tulis blog act but aku x suke bc blog sdri.. bile bc blk rase wuteva tol nisak ni...harap je hot.. otak kosong.. ish...

cmni la.. kalo de lbey 5 org ckp nisak truskan tulis blog.. "tnpa blog ko aku xlalu mkn.. tnpa blog ko aku xleh study.. tnpa blog ko aku down" - maka aku akn truskan menulis... tp kalo de 2 org je ckp "tutup je la blog ko ni... aku nak mkn pon x selera bc blog ko... rambut aku pon gugur dasyat kalo bc blog ko" - maka aku kan stop...

brckp psl rambut... last week aku potong rambut... siyes lawa giler... hahaha... bg aku lawa... xkire lawa jugak... rambut aku lawa skang yeay... haha.. 1st time aku rase sgt berpuas ati dgn rmbut aku.. slame ni aku xsuke... even pi kdai ckp "amoi potong rmbut sy ni kasi cantik n sesuai dgn muke sy.. rmbut sy ni kalo pendek kembang mcm son goku eh san goku ke gokusen" ... wuteva la tp mmg kembang.. dh la kembang.. belah tgh lak tu... kalo aku ni laki mmg sume org kutuk2.. nmpak aku dr jauh dh bisik "weh tu mamat skema, geek, nerd dtg weh... tgk rambut pon dh tau" ... anak2 gadis lak mesti akan ltk aku dlm list laki terakhir yg akan dingorat semata2 kerana aku berambut M... nasib baik aku pompuan dan bertudung... okeh berbalik pada kelawaan rambut aku... ayah aku kate mcm slh potong je... ayah aku x tau ke ni trend...trend la sgt nisak ye... mmg la mcm cincai2... kalo korg tgk cite jelita tu pon rmbut si agnes tu pon cincai je kan tp lawa... bg aku lawa... tp rmbut aku bkn cm rambut agnes... bak kate nymq dlm blog die berhubung isu facist... kalo agnes brambut begitu sume akn rase die sweet lawa.. tp kalo nisa berambut begitu.. ohhh speechless... ok tutup psl rambut... kang kalo nisa melalut lbey byk jd la koleksi kisah2 dongeng pilihan abad 21...

skang cite psl cuti maulidur rasul lak... disebabkan cuti 5 hari 4 mlm cukup utk menambahkan berat bdn aku sbyk 2-3 kg... so aku pon pilih utk bersame keluarga... mungkin dgr bebelan ayah cukup utk wat aku bersemangat menjadi wanita cantik pilihan ibu mertua mase kini.. xpe2.. tgk la nnti aku jd cun lawa hot trendy... mase tu tawaran utk menjadikan aku permaisuri hidup dan menantu dah ditutup kerana aku officially akan menjadi milik keluarga di keratong 5. haha.. berangan jap ye jalal jgn marah.. eh tgk melalut lg... harap maaf.. ye2... cerita ini tiade kaitan dgn cuti maulidur rasul.... okeh... last weekend aku ikut ayah gi mancing.. best giler sbb dpt ikan 3 ekor n time tu la buat julung2 kali nye aku nampak ayah kat dapur menyiang ikan n siap goreng lg... sumpah ikan goreng ayah sgt sedap... bodek2 sebab nak kete saga baru kaler putih... umi lak msk gulai itik.. pon sdp giler... oke bodek lg sbb nak handbeg baru... lepas tu lak ade jugak bawak adik pi tugu negare... nak tunjuk kt die bende2 bersejarah... ni hari2 men psp... sifir 9 pon x hafal... ish2.. sbnrnye ayah mencari tempat utk tido dan rehat sbb penat drive dlm KL.. so tmpt yg seswai di tugu negara.. sementara ayah dan umi tdo dalam kete... aku, aidid n kak ji pi la bergamba sakan kt tugu negara... bawak kak ji n aidid ni same la macam bawak 20 org budak tadika... seb bek la aku de ciri kakak mithali idaman abang2 bermoto besar... okeh tamat cite..

hari ni byk lak aku melalut kan.. thanks kepada eeqa krane memberi semangat utk mengupdate blog.. tp ckp je x gune eeqa.. cube bg smngt disamping menghulur sebijik ipod shuffle warne pink yg berharge aud58 tu... hari2 aku update utk ko... sume cite pon psl ko.. haha.. n thanks gak utk nisha sbb alwez suh aku update... aku tau blog aku ni mcm buku hikayat 1001 mlm .. n aku juge tau ko akan kesepian tanpa cerita2 aku..jap ye.. pas aku tulis blog ni aku turun bilik ko bergosip.. n aku nak ckp thanks kt lg sorg.. name die nizam... aku x tau die still bc lg ke x blog aku ni tp cite2 die dlu wat aku hepi... sbb die hafal post2 aku.. haha... semangat giler ko nizam....erm aku ni dok ckp2 thanks mcm nak meninggalkan dunia ni plak ye.. ish tuhan pjg kan la umur aku... aku de byk sgt dose ni... sob2..

till then... semoga semua org bergembira menghadapi hari2 mendatang.. wah2 berfalsafah plak ye... heee tata~

Sunday, March 1, 2009

PaNas & seJuk

kadang2 kite rase kite dh wat yg terbaik pon..
menjaga ati...
sharing...
caring...
alwez b there..
tolong time perlu...
set as priority...
sacrifice mcm2...
but actually byk lg kekurangan kan...
pe lg yg leh wat utk puaskan ati sume pihak...
sacrife all??
hmm pathetic~
 

Blog Template by YummyLolly.com