Tuesday, February 17, 2009

aku suke blog~

lame aku tak update... aku xde cerita actually.. n ramai gak tnye "nisak nape x update", "nisak update cpt aku bosan sampai x lalu makan","nisak blog ko best", "nisak ko gile tulis ngarut", "nisak ko mmg wuteva", "nisak nape ko hot sgt", ... =P... trime kasih byk2 utk yg bg pujian smpai aku rase nak brenti blja utk tulis blog je.. oke hiperbola.. tp utk yg kutuk tu aku sumpah korg jd gemok 2 kali ganda dr aku.. ini siyes...

actually byk je mende berlaku dlm idup aku 2 minggu ni.. aku pi genting ngn exskulmet, nek solero shot smpai aku rase aku kurus, tangkap gmbar resume supaye sume ceo trime aku jd menantu mereka, blaja wat clay utk mase depan anak2, jage booth time event supaye dpt ngorat lelaki hensem, nek bas five star yg sumpah giler best seat die mcm tido dgn husband and byk lg la.. tp hari ni aku juz nak cite psl blog aku je... yup!! psl sokmopkngarut.blogspot...

aku x sangka yg blog aku ni rmai pembace... igt kan org2 yg komen tu je... rupenye rmai lg... kalo korang perasan, aku x letak pon chat box ke, or bilangan visitor ke or wuteva lg la kan.. sume nye sbb aku alwez terpk "if aku letak menatang2 tu mcm la ade org nak tulis"... aku stkt ltk trafik je.. tu pon sbb aku nak tgk negara mane la view aku ni... huhu... n blog aku ni pon dah nak sambut besday die yg pertama pon x lame lg... x sangke aku dah lame menulis... mmg la blog aku ngarut.. but aku suke... oke sbnrnye aku pening dgn ape yg aku tulis ni...

antara sbb yg membuatkan aku rase aku patut terus menulis :-
1. ade yg dh hafal setiap patah pe aku tulis.. kalo aku wat spelling bee pon pasal blog aku diorg boleh menang..
2. de yg aku x rapat tp jmpe tnye "nisak bile nak update, nisak kiut tembam buncit leh ngorat?"
3. ade mmbe aku yg suke bgn lewat kutuk blog aku warne warni sgt n die sakit mate.. aku patut truskan menulis supaye die boleh bgn awal bile sakit mate...
4. ade yg tau psl aku sbb die ckp die bc blog aku even aku x knal die.. wow impress
5. ade yg aku x knal komen blog aku..
6. "nisak kalo ko x tulis psl toot, aku x tau pon mnatang pe mende tu"
7.ade yang nak start tulis blog sbb bace blog aku.. oke skali skale nak prasan xsalahkan..
8.ade membe yg x paham aku cite psl kulit babi sampai aku kne ulang byk kali n akhirnye aku trpakse ckp "kulit la babi".. ini xde kaitan dgn sbb aku berblogging ini tp siyes aku akn igt membe aku tu sampai bile2..

okela.. aku memerlukan rehat yg secukupnye.. esok aku kne hantar anak2 pergi sekolah.. pastu masak utk suami n hantar anak pergi tusyen.. bye~

Monday, February 9, 2009

saYe yG ruMit sKit~

1. suke bentuk luv.. SGT SUKE... bukan jiwang tp aku rase bentuk luv itu sgt cantik.. juge suke warna warni diatas mende bewarna hitam.. cantik ok.. mcm blog aku.. hehe

2. xsuke org series sbb rase mcm ntah pape.. sbb tu aku x brape berjaye kot... byk main2.. tp org series ni sgt menyakitkan jiwa.. sbb tu aku suke org sempoi.. mereka mcm sgt gembira dgn hidup ini compare to org series..

3. kdg2 rase being alone is better.. maksud aku xde kwn rmai pon xpe.. sbb experinced with backstabber... makin rmai kwn makin byk gossip buruk2 act... tp gosip itu menceriakan.. huhu

4. but honestly.. aku sgt memerlukan kawan.. sbbnye aku x suke sorg2.. except kalo dlm bilik.. n aku bersyukur skrg aku mmpunyai kwn yg hebat!! even ex smss n utp skang.. u guys roxx..

5. xsuke jln sorg2 dlm kwsn u.. sbb rase sgt rendah diri.. rase org ckp sambil kutuk2 sbb mereka kan hot..daa~ but if kt shopping complex ke ape (outside from ipoh), jln sorg2 sgt membanggekan ok... rase berkeyakinan n sume org kagum.. huhu

6. benci isi borg sbb skema gler bab isi borg ni... nak perfek aje... so borg selalu xlengkap sbb x tau nak tulis ape bg perfek...

7. not a gud driver, admit, but agak mengikut rules jln raye.. so aku rase aku agak skema dr segi undang2 jln raye...

8. sgt2 tkt tgk cite hantu.. slalu bc subtitle je.. or tutup mate sambil tgk peti televisyen.. bukan tayangan nye...

9. tp kalo jln sorg2 tgh mlm brani la plak.. i mean sgt berani!! pernh jln dr lecture hall ke pocket c n balik ke v2 lalu pocket d alone pd pkul 12am... but i'm not a phsyco ok... jgn tkt...

10. pendgr yg baik.. siyesly.. try me.. ewah.. aku akn mndgr n bg gud respon even korg dh seploh kali cite mende same kt aku... xkan mengecewakan.. aku akn lyn baik punye (tone ala2 dafi)

11. suke sebut 'sangat' dlm nade gedik.. siyes.. aku rase itu kiut.. nak tau cmne, kal me.. hehe

12. suke membelanjakan wang yg banyak kalo beli brg2 bilik.. i mean demi menghias bilik.. beratus pon xkisah... tp apakan daya.. dok umah sewa.. asyik pindah2.. xleh la lebih2...

13. xsuke shopping.. coz aku gemuk.. rase cm org gemuk pkai pape pon x lawa... so kdg2 rase "owh tuhan.. terima kasih kerane menjadikan aku gemuk skali gus mengurangkan nafsu aku dlm berbelanja"

14. suke ckp "aku akn beli bj tu bile kurus nnti".. obviously x tau bile n long way to go...sangat~ (sebut dlm nada gedik)

15. sgt2 meminati seni bina bangunan.. cite2 sbenar arkitek.. n mmg dpt offer pon but stupidly aku tolak... bodoh!! sori but emo sbentar..

16. suke masuk showhouse sbb cantik.. n suke tenung rumah cantik berjam2 pon xpe... so kalo korg org kaye n umah sgt besar.. plizzz... ajak aku sleepover kt umah korg ok... =P

17. sgt2 suke travel.. siyes.. sgt suke sampai beli peta ltk kt dinding supaye hari2 dpt tgk smpai muntah... n mmg impian nk pusing satu dunia.. i'll make it happen.. betol~

18. xsuke laki rendah.. but jalal terendah la plak.. so terima seadanye... n mmg sgt menerima die.. huhu.. tp mmg cepat cair tgk lelaki tnggi.. omg.. knape kamu hot sgt wahai encik zirafah...

19. kdg2 aku rase aku kreatif... sbb pandai wat kad, pandai wat frame, pandai wat clay, pandai wat hiasan utk bilik, pandai wat potpuri, pandai hias bakul, pandai wat hamper.. haha.. xde la pandai sgt but at least for me it's tooo gud.. for a person like me.. yg x series ni...

20. suke wat puzzle (but not crossword puzzle).. sbb bile buat rase diri ini pandai dan bijak.. hehe

21. sgt cepat menghafal n menangkap maksud benda tersirat but cpt lupe juge...

22. sgt gemar berfikir jauh kehadapan.. i mean aku dh pk nak kawen bile, pkai kete ape, rumah kt mane, umo brape nak gi situ sana sini, umo brape nak pi haji bersame parents, jumlah wang utk menanggung adik, hantaran kawen ape, nak anta anak kt sekolah ape bla bla bla... sume dh de dlm otak tau... mase je yg menentukan..

23. rules breaker.. zaman skolah dlu leh kate tiap mnggu fly (sori warden kalo skrg anda br tau).. kalo outing pon slalu anta kad kosong je.. n balik mesti lbey waktu.. bile kutip kad lak tipu warden ckp xlarat amek kad pnat sgt... (maaf sekali lg atas kejujuran ini).. n mostly time fly tu aku sorg2 sbb aku rase aku je yg sanggup truskan fly even dh jumpe warden-bapak-garangnye di pintu pagar.. n hp 6 kali kne rampas pon x prnah serik malah sentiasa ade alasan utk mendapatkannye balik.. kalo org len sebulan br leh dpt balik.. aku hanye kurg seminggu.. aku mmg pandai mencipta alasan... n plik warden ttp percaye even 6 kali hp ku dirampas...

24. sgt2 jarang rase menyesal.. betol.. even kne marah maki hamun sumpah seranah wutsoeva... jgn harap aku nak insap malah makin benci.. da only way yg wat aku insaf is biarkan aku berseorangan... aku akan berfikir n mule rase ape kejadah bodohnye aku wat mende itu..

25. sgt setia n jarang dengki kt org... biarla org tu kaye lawa hensem pandai bijak cerdik kurus putih.. aku x dengki.. aku suke melihat mereka... juz aku benci menjadi aku... huh~

Tuesday, February 3, 2009

FroM peNang wiTh LuV~

pada hari ahad yg lepas, sekumpulan pelajar dr utp telah mengadakan satu lawatan muhibah ke sungai petani. tujuan lawatan itu adalah untuk membina hubungan baik dengan syarikat clay4fun yg dijangka akan memberi sumbangan emas dan mengambil bahagian pada hari pameran sempena festival seni kreatif. titik...

dh terlajak ke belah utagha.. x sah kalo x singgah ke penang ye kwn2... n kalo ke penang.. x sah x cari kwn lame ye kwn2... hehe... aku sgt hepi ahad tu sbb akhirnye aku menjejakkan jugak kaki ke penang setelah bertahun2 aku meninggalkan nya... tp hepi aku mule merudum sbb aku x explore satu pulau... stkt pergi pantai n queensbay mall je... so xde makne nye la lawatan aku itu... impian aku nak pusing satu dunia (long term)... juge pusing satu malaysia (short term).. dan juge bergambar di semua tempat menarik (short n long term)... tp xpe la... nasib baik kwn2 best.. so aku pon hepi... but pasni wajib dtg lg ngn mr J ok syg... hehe


dak dept aku... kecuali jejaka berbaju hitam tu ye.. tu dak usm yg tersesat kt bt feringgi ni.. so kutip la die bwk jln2..

owh suke pics ni sbb sume gila...
sdey mr J xde so terpakse curang sebentar...

shefah... special utk kamu ye pics ini... tgk betul2... xkiut pon!!! hanye kite yg tau ok.. hehe

kesimpulannye... aku nak gi penang lg sbb nak mkn... stkt pasembor 2-3 ketul yg anep blnje x knyg dow... utk nymq.. mungkin pasni ko leh blnje aku nasik kandar terhebat di penang.. aku tau ko mesti tere psl restoran kan kan kan....

 

Blog Template by YummyLolly.com