Thursday, January 29, 2009

tHAnks~

omg siyes mcm makcik tua bibir besar tgh blind date dgn model ubat gigi zaitun

thanks lot coz bangunkan org time org sgt down even org berat pon... awk la yg tertough dr nymq even nymq berat dr awk... jgn isau k... sbb xlame lg kite bertiga akan mencapai berat purata yg sama... THANKSSSS sgtttttt....

.nymq.sori.gune.name.ko.sbb.ko.hot.no.doubt.


maafmelalutsiyesgtdownnasebbaikadebudakhitammuah

Tuesday, January 27, 2009

JoM maNdi 3 haRi beRtuRut-tuRut oK?

ape yg aku wat time cuti raye cina ni? hmm.. penat tp best sgt... jom kite Zoom in malaysia... =P
.........::::::::: sabtu ::::::::::.........
sedare2 menggoda aku utk join diorg pi mandi sungai... xsangke kt malaysia ni de byk lg sungai yg bersih n jernih... igt dh pupus.. haha... air die lak sgt la sejuk... seksa jugak nak masuk air tu but rugi la kan kalo celup kaki je... huhu... pengalaman geli - de katak melompat kt aku.. ish~ but tmpat ni mmg sgt cantik n sesuai utk famili... x percaye? klik la link above... =)



..........::::::: ahad ::::::::.......
ari ni kitorg pi mndi air pns lak... kitorg pi mlm... otw tu hujan la plak.... dh sdey dh time tu... tp bile smpai gadek tu.. siyesly, sgt rmai org.... ujan pun org still berpusu2 dtg... mule2 rendam kaki.. fuyooo.. pns nye.... n same cm mandi air sejuk smlm... nak masuk air tu punye la seksa.... pelik tol.. air sejuk seksa, air pns pon seksa.... but lama2 ok la... tp bile lame lg.. rase cm nak demam je... pnsssss... tp of kos la best sbb ade air... tempat tu pon menarik gk... eh x percaye jugak... haa klik la plak link atas ni... but kalo nak pergi jgn la gi tengahari ok? hehe...


.........:::::::: isnin :::::::::.......
ari ni kemuncak acara jom mandi ni.... hehe... ni la yg aku tunggu2... dh lame aku nak pi water park.. x caye tanye shefah... huhu... disebabkan ari ni cuti CNY... rmai gler la org kt afamosa ni.... tp tu bukan penghalang utk aku memenuhi impian ku.. ewahhh.... aku dpt masuk water world ni free je.. sbb ayah club member... erm act nak ckp njoy sgt tu x la... sbb ayah n umi nampak cm penat je.. ye la.. xrehat lg since sabtu n ahad tu... sian gk diorg... aku rela x pi sbenanye dr tgk diorg pnt but memikirkan usaha ayah yg nak wat kitorg hepi... so aku kne la appreciate kan.. heh.. thanks ayah n umi... one day isha lak yg bwk ayah n umi jalan2 ok? =P



Tuesday, January 20, 2009

1st daY di UTP~

salam... hehe... 1st day kt utp mmg la sgt memenatkan... lg2 dh lame x bergerak aktif cmni... kt umah mkn tdo je... plus kt umah cuaca sejuk... kt UTP ni ya ampun... pns nye tuhan je tau.. pns sgt2... x terkata.... kalo x caye meh la dtg utp... bak kate mmbe aku.. masuk tol simpang pulai je dh terase bahang nye... pastu lak dis sem byk lak subjek clash... so trpakse la amek klas time mlm.. seb bek lecturer best... act xde pape pon nak cite... hehe... till then~

Monday, January 19, 2009

UTP yg ***

rite now dh de kt utp.. satu feeling yg sgt membencikan... soalan2 spt "aku dh kt utp ke", "nape aku de kt cni ni", "adoi... lg 2 tahun.. lamenye", "weh jumaat de klas x","aku benci course ni", "bile la nak byr saman ni", "hutang ngn library x byr lg" bla bla bla sedang bermain dipikiran.... sume negatif... xde pe kt cni yg menggembirakan except jalal (gmbira la sgt ^_^)... xsuke sgt... bile aku dh blk u.. keyakinan diri aku mule me'low'.... aku rase aku la plg bengap, paling hodoh, paling gemuk, paling x guna... mase kt umah xde rase pon.... bile time cuti, pi jln merate2 ngn membe2 pon xde rase ape selain keseronokan... tp bile u dh bukak... jln2 kt ipoh je rase sume org pandang dgn pandgn hina... plikkan... mmg feel tu otometik dtg tnpa diundang n mmg xleh dielak.... n bile ngn membe2 kt blik pon rase "bengap nye aku ni... diorg ni sume tere2"... kenape ye rase cm tu... erm.. td pon aku drive sorg2 blk utp.. famili anta smpai tol tg malim... time tgh drive tu lak ttbe rase sdey... ttbe terpk "nape aku trlalu independent"... sdey gak feeling tu.. trus trigt aku dr form 1 lg balik sdri... time tu parents dok swk... mase f1 tu aku dh pi klia sdri... tuka flight kt kuching sdri... check in sdri.. nek klia express sdri... sume sdri... lame2 rase bosan lak... rase cm nak dimanja n berkepit ngn famili je... huhu.. plik lak pemikiran aku since balik utp ni... ish.. baru sehari.. ok la... nak tdo... nite... to all utpians, SELAMAT MEMULAKAN SEM BARU

Thursday, January 8, 2009

reSuLt truK..

okeh... sgt down... dlm sume sem kt UTP.. sem ni plg truk... pdn muke aku... tp plik kan... aku lansung x nyesal.. aku juz down sbb pk parents frust n mulut2 sesetengah org yg suke mengata n mengumpat mcm la die bguz sgt.. ok... wuteva... so kesimpulan yg aku dpt.... COMPUTER, DATABASE, PROGRAMMING, INFORMATION SYSTEM, TECHNOLOGY, NETWORKING, SOFTWARE, DATA COMMUNICATION n semua yg bersinonim ngn technology ni mmg bukan bidang aku.. sbb every sem... pape subjek yg berkaitan tech ni sure dpt truk ok... if nisak ckp truk then she really mean it k.... n pape subjek berkaitan bisnes ke, accounting ke.. ok plak... so even kalo dpt a pon 4 accounting... xde maknenye sbb subjek psl technology ni sume truk... syit... syit... syit.... aku benci pe aku blaja skang.. n aku kne survive lg 2 thn... demit... rase nak kuar je UTP ni tp dh trlmbt la nisakkkkkk... ko dh buang mase bykkk sgtt.. k la... aku ingin menenangkan fikiran sambil mengumpul kekuatan...

notaperut: aku br prasan.. if aku cuak, nervous, tkt... aku akn batuk... kadar keterukkan batuk tu bergantung pd tahap kenervesan aku... so aku tgh semput skang... huh~

Tuesday, January 6, 2009

maRi meLawaT meLaka 2009~

1st of all.. aku nak ucap thanks to eeqa,mieZ n shefah sbb sudi dtg ke teratak buruk aku yg bertempat di negeri warisan dunia ENESCO ni... sesungguhnya kedatangan kalian sgt menceriakan hari2 minggu aku... heee... n plg mnghepikan aku, korg sgt2 njoy n xrase bosan except 4 mieZ yg bosan sbb kononnye die bgn plg awal so kne tgu kitorg yg bgn lmbt ni.. ok xpe mieZ.. walaupun pembohongan.. aku maafkan ko ye... hehe... xbest rase nye cerita psl melaka tnpa pics so aku upload la sdikit pics buat tatapan korg... knapa korg patut dtg melaka?
1. sbb ada rumah aku... disamping leh save kos penginapan, pihak hotel turut menyediakan pakej bergosip smpai ke pg... dijamin anda akn terhibur dgn cerita2 hangat yg anda xprnah dgr...
2. ade tempat ikan bakar yg dijamin ratah sampai ke tulang dalam...
3. ade kupon ltk kereta yg perlu digores.. menarik kan... haha... ok2.. tau tempat korg pon ade... tp maafkan la mereka berdua plus yg tgh snap pics ni... diorg x pnah tgk ok... n eeqa siap tnye lg.. "ko menang ape tu"... igt gores dan menang ape...
4.ada pelancong yang hot2... ok... abaikan kami berempat... fokus wanita di belakang itu... almost sume pics time bratur ni de muke die... mmg hot weh...
5. ade view yg cantik.... eh2 bukan gadis ni... view blkg tu haa.... from menara taming sari kebanggaanku..
6.ade tempat2 yg bersejarah n menarik utk tngkap gambar... n posing la korg smpai pengsan... time ni kitorg sume dh keletihan melampau... lg2 si eeqa... pdhl pg tu dh bantai nasik lemak n roti canai... huhu..
7. ade pantai yg xsesesak pantai kt pd... pasni sape dtg kte wat bbq lak ye... hehe
8. leh naik melaka river cruise kali kedua dengan percuma... okeh2.. mayb itu hanya utk sekumpulan gadis2 yg cun2 belaka...
9. view mlm yang cantik... ok skali lg.. abaikan mereka berdua... lihat di belakang mereka... cantik kan.. ni br sikit.... nak lg byk meh dtg melaka...
10. lastly n plg best.. ada hantu protugis yg cun2 n masih idup n berkeliaran kt bandar melaka...

ok.. tu la antara 10 sbb knape korg sume patut dtg melaka.... again. thanks to membe aku yg bertiga tu sbb wat aku rase dihargai... siyesly x sangke aku leh menjd tourist guide yg baik.. hehe prasan... sgala ucapan thanks korg kt facebook tu aku sgt terharu... lepas ni kte pi tempat lain plak ye... n skang ni aku rase indu sgt kt korg tau... siyes... jiwang la plak kan.. k till then~

Sunday, January 4, 2009

keS cuRik~

okeh.. aku sgt geram sgt act... aku x tau nape adikku aizat yg dok kuantan alwez ade probs... 2day umi kal ckp die otw nak ke kuantan from kl.. sbb aizat kne tuduh mencuri n die tkt nak kuar umah sewa die... then aku trus rase bengang... pehal la jd nih.. then just now aku kal la aizat sume tnye pe jd siang td n rite now die de kt ne sume.. aku pon tkt la jd pape kt adik aku.. kne belasah ke ape... so die pon cite la.........

siang td die kuar awal pagi amek mmbe2 gul die kt stesen bas.. then ttbe osmet die kal suh blk... smpai kt umah osmet die ckp "ko mencurik ek aji (mmbe pnggil die aji)..hp aku ilang".. adik aku pon deny la.. then die n 2 org lg cm ugut adik aku.. "ngaku je la aji ko curik... kitorg tau la ko curik.. if ko x ngaku kitorg gne kekerasan.. so siap sedia la back up"... diorg pon x bg adik aku kuar pi memane tkt adik aku lari... pi amek charger dlm kete pon die x bg... pastu diorg selongkar almari n kereta aizat ni... adik aku pon kal la parents aku ckp die kne tuduh n xleh kuar umah tu... time tu parents aku kt kl.. so diorg pon bergegas la ke kontan... then aizat ni kal pak cik aku kt kuantan... pak ngah n mak ngah dtg la rumah sewa adik aku.. then slow talk la ngn dak tu tp diorg sume tu samseng... mak ngah aku ckp la famili aku ni berada (ye la sgt tu... kalo ye aku nak gak tuka kete baru.. haha) so xde nye adik aku nak hp tu... then ngn rude nye dak tu ckp "kaye ape.. die pinjam moto sy.. brg sy... kaye la sgt".. yg ni pon satu hal.. aku bengang pe hal la aizat pi pinjam brg org... tp aizat ckp die pinjam mase die xde kete tu.. nk gi bli mknan n pinjam brg tu biase la... kalo kte xde mende tu pinjam je la... kalo tol kaye skali pon... msti la de mende yg kte xde kan... budus... so mak cik aku ni ckp la die nak wat report polis sbb dak tu wat ugutan.. warden ckp la jgn besar2 kan hal n dak tu pon ckp xsangka adik aku btau parents... time ni nak je aku ckp dak laki ni mmg bangang... nak setel sdri konon.. gne kekerasan.. pastu x nak libatkan mak bapak.. wut da hell... mak ko tu pnt2 lahirkan ko... pape jd kat ko mestila kne amek tau b*d*h.... mmg la mslh kcik je for u guys, myb, but katekanla adik aku kne belasah sampai termampos la plak.. sape nak jwb... ni bukan perkara biase ok.... so adik aku pon wat la report polis... ayah aku suh wat report ats 3 mende la... selongkar harta benda peribadi, kurung adik aku, n ugutan.... suppose diorg kne tdo lokap mlm ni but ade penjamin so diorg bebas but still dlm pemerhatian polis.. pdn muke.. tuduh org mcm2.. suke ati nak selongkar sume... jgn main2 ngn ayah aku... ayah aku mmg akan gne kan undang2 trus.. sbb mls nak byk cite.. setel kt balai trus.. dats da best way.. ye la.. mende kte x wat kan... n kt balai polis td pon adik aku de rmai saksi.. rumet die n dak2 gul yg die pi amek tu.. kire diorg mengesahkan alibi aizat la (ewah.. mcm cite csi lak..)... siap wat urine test lg sume org...

papepon aku isau gak la. sbb dak2 tu de gang samseng... kot2 brdendam ngn aizat... for sure berdendam nye kan sbb libatkan polis... but mmg 4 me tu la solution terbaik... b4 jd pape kt aizat... bek repot polis dlu.. lg2 mmg aizat x buat... aku knal adik aku... nak gune brg org len without permission pon terketar2 (die mmg akn mtk permission dlu).. ni nak curi lak... hope dak2 tu x wat mende bodoh la... aku tkt sgt... heh... k la.. till then....

keMbaLi~

SGT lame aku x update.... sbb SGT mls nak tulis.. but SGT byk cite yg nak dishare actually... erm dis post xde nk ckp ape pun.. juz hepi coz skang kwn2 dtg melaka n mmg pi cuti2 melaka tul2 la... pnt giler tau... next post aku upload pics skit.. hehe... thanks 4 eeqa, mieZ n shefah sbb dtg melaka... really appreciate tau... sgt hepi n njoy.... heh... td kitorg pi menara taming sari, melaka river cruise, bergambo kt merata tempat kt banda hilir.. smpai pipi aku krem n rite now dh x dpt senyum... =|... haa... sj nak share satu mende lak.. td nek melaka river cruise.. then aku bersila kt tepi pintu bot tu. tepi air la kirenye sambil borak ngn org bot tu.. then ttbe air sungai melaka tu tepercik kt aku... org bot tu pon ckp sape yg kene air sungai melaka ni mesti akn balik ke melaka one day... huhu... even bg aku air sungai melaka tu sgt geli... n aku x patut caye mende tu.. sdikit sbyk mmpengaruhi perancangan masa depan aku.. ewah.. mungkinkah aku akn tinggal kt melaka balik one day coz aku bkn la org melaka n aku mmg xkan kekal dok cni skang... ok la.. hope umur pjg n aku still tulis blog ni one day saying dat aku mmg tol2 dok melaka - pada ketika itu... till then~
 

Blog Template by YummyLolly.com