Friday, December 25, 2009

january depan aku adalah menteri~

betul tak tipu.. tak caye tengok ni

see see.. sibuk gile aku kan.. pergi sana sini.. buat itu ini.. bulan january depan jugak la aku bekerja.. pastu belajar pastu travel..siap pergi sabah dua kali lagi.. menteri pun tak macam ni.. wow layak dah ni jadi menteri.. tapi maaf aku tak minat politik yuks.. ok fine~

anyway.. ade la beberapa cakap "kau kaya nisak.. tak pe la nak gi mane pun".. terima kasih la untuk yang cakap tu.. sebab aku memang kaya pun.. pergi pakai duit sendiri kot.. haha gile.. tipu je.. aku tak kaya.. kalau kaya pun maybe kaya budi bahasa.. ok tipu lagi.. kaya lemak? itu memang pasti.. kan aku pernah cerita lepas2.. aku sangat suka travel.. so mestila apapun aku sanggup untuk impian aku tu.. aku tak minat pakai barang branded.. kasut tu ke ni ke.. baju tu ke ni ke.. tak2 tipu.. minat tapi antara barang branded n travel.. pleace jangan tanye.. definitely TRAVELLING omaigod aku exited gile nak gi jalan2.. sesiapa nak pape dari aku sila tinggalkan komen.. kalau tak malu.. ok2 gurau~

Tuesday, December 22, 2009

Allah uji, Dia sayang~

aku dah faham maksud doktor.. hypertension, stress gile wutsoeva.. aku dah faham.. malas explain.. anyway.. after musibah menimpa family aku ni.. aku makin berfikiran positif.. dari sesetengah aspek la.. bukan semua.. contohnya aku dah dapat terima apa yang jadi ni.. tuhan sayang kami.. sebab tu die pilih kami sekeluarga.. moga kami terus tabah~

anyway.. semalam baru je balik dari kelantan.. seronok.. suka balik kelantan.. lagi2 food die sedap n SANGAT murah.. takde tempat dah boleh lawan.. so aku pun decide aku tak nak duk kelantan.. dugaan makanan terlalu hebat sampai aku kecundang.. ewah~ sebenarnye bukan ni yang aku nak cerita.. aku nak tulis kisah sorang kazen aku ni - seorang lelaki yang kuat utk teruskan hidup..

aku panggil die abg M.. dulu2 mase aku kecik die suke sangat usik aku..mase tu die dah masuk u x salah aku.. kenyit mata la nak 'gewe' la ape la.. sampai aku tak nak pergi rumah die even kalau raye pun.. malu la kononnye padahal baru darjah satu dah pandai nak ade rase menggatal omaigod.. abg M ni aktif n pandai.. mase f3 die aktif main hoki sume n after SPM die dapat masuk USM kat tronoh.. USM before UTP ditubuhkan.. dekat USM tu die amek engineering n kat situ jugak la die jumpe dgn girlfren die yg jugak amek engineering..

after grad die jadi engineer la of kos n kahwen dengan girlfren die, kak A.. diorang ni tinggal kat KL n aku rase dgn dua2 berjawatan engineer mestila hidup senang kan.. pastu diorang dapat la anak yang bersuara halus bile menangis.. aiseh lari topik tapi siyes anak die nangis sekencang mane pun suara perlahan.. baby macam ni la yang kita nak..

nak dijadikan cerita.. mase wife die dalam pantang anak kedua.. n mase tu diorang blk kelantan sebab raye ke ape tak ingat... abg M ni jatuh dalam toilet.. padahal die mandi tu sbb nak prepare balik KL.. so koma, masuk hospital n.... dia LUMPUH n BUTA... mase kejadian aku baru darjah 5 kalau tak salah so aku tak ingat la ape yang jadi dalam tempoh 10 tahun ni..

tapi yang pasti.. sekarang abg M tinggal kat kelantan dgn parents n anak2 die.. Kak A still kerja kat KL as engineer n guess what? mereka masih suami isteri.. bg aku kak A sgt baik n tabah.. die slalu balik kelantan lawat suami n anak2 die.. tp die x pernah fikir nak tinggal abg M.. semoga mereka terus bersama..

anyway.. sekarang ni abg M dah boleh jalan skit2.. tapi masih buta.. Umi cakap abg M mmg takkan boleh tengok sampai bile2 sebab die buta akibat saraf ape ntah..melibatkan otak.. tu pun berkat doa keluarga die, die boleh berjalan semula.. n sekarang die jadi cikgu pendidikan khas.. n perangai dia masih same.. sangat hepi go lucky n still suke mengusik aku.. tapi sekarang aku dah tak kisah n malu.. but suke jumpe die.. sbb die yg ajar aku utk menjadi tabah.. kite slalu rase dugaan utk kite la plg berat tapi sebenarnye ade yang lebih berta dari kite..

k la.. saje je share cerita ni.. korang nak bace ke tak up to u.. tapi ni utk peringatan kite bersame.. bile seseorang tu ditimpa musibah.. tak semestinye sebab before2 ni die buat jahat.. tapi maybe Allah tak nak akan datang kite leka atau mungkin ada sesuatu yg Allah janjikan akan datang.. yang kita tak tahu.. tapi kita pun kenala fikir mungkin ada salah silap kita.. well semua yang jadi ni ada hikmahnya dan hanya Allah je yang tahu~

Tuesday, December 15, 2009

hidup dalam hyper tension~

aku baru perasan something.. eh sebenarnye dah lame perasan.. tapi kejadian malam tadi menguatkan lagi bukti untuk pertuduhan itu.. ceh suspen je.. anyway.. aku dah lame perasan yang segemuk aku ni pon.. kalau sakit ya ampun... konpem nangis..kenapa ye kawan2..

tak ganas langsung nangis.. harap badan je besar.. konon jiwa kental.. muka punye la bengis sampai sape2 tak kenal cakap aku garang macam mak lampir.. sekali bila sakit sikit je pun nak nangis.. ceh memalukan.. nasib baik diorang tak kenal aku time nangis.. kalau tak dah dapat title sigemuk yang cengeng..

ok back to topic.. semalam aku mengalami sakit kepala yang sangat teruk.. urat2 leher tegang dgn maksimum.. azab sangat.. n yes.. bile rase dah tak tahan aku nangis sambil kal ummi.. parents aku kalo aku sakit sure cuak sebab aku kal nangis2 macam la azab sangat.. tapi sebenarnye.. pada pendapat aku.. menangis ni macam terapi.. tak tau la kalau psychology ke aku saiko tapi lepas nangis memang lega..sakit tak hilang tapi mental yang lega..

sebab nangis ni jugak la aku rase bersalah yang amat dengan parents.. diorang sanggup datang dari melaka nak datang tenguk aku kat kl.. mase aku sekolah kat kl dulu diorang datang dari perak.. nasib baik mase diorang dok sabah sarawak diorang tak datang semenanjung.. tapi memang patut pun diorang risau.. aku jarang sakit.. n bile demam memang teruk.. sampai masuk wad.. eceh macam la teruk sangat..denggi je pun~

tapi kan.. yang menjadi persoalan.. kenapa bila aku sakit kepala yang amat n pergi klinik.. doktor suke cakap aku hyper tension, over stress, depress la wutsoeva.. seriously hidup aku ceria.. takde masalah pun selain masalah kegemukan.. kalao ade masalah pun aku bukan jenis wanita yang mengalami kemurungan.. tapi kenapa almost semua doktor yang aku jumpe cakap camtu.. mungkin para doktor tak tahu hidup aku penuh keceriaan.. atau doktor mungkin tahu ade sesuatu mengganggu pikiranku.. wah ayat novel sangat~

ok2.. ntah ape kejadahnye la cite pasal sakit nangis ni.. membosankan..takpe2.. asalkan korang jangan panggil aku perempuan gemuk saiko yang cengeng dah.. cukupla nisha sorang je.. (hai nisha apa kabar?)

Tuesday, December 8, 2009

manusia sampah masyarakat~

sebenarnye banyak nak tulis..tapi sangat2 bz dengan presentation intern.. kalau boleh nak cerita semua skarang ni.. pasal anniversary,mimpi.. tapi macam biase la malas.. rase macam kalau takde blog pun takpe.. tapi nanti rindu nak menulis.. nanti kang industri blog kekurangan sorang pemikir tak matang.. sape susah..

anyway.. as we all know.. eceh terbawak ayat presentation plak.. paham2 la bile tengah intern ni otak pun jadi macam wanita berkerjaya.. ok2 tipu.. lame tak tulis blog pun masih suka mengarut.. ntah la.. aku pun tak paham..

tapi aku lagi tak paham perangai manusia sampah ni.. bile bace blog nyamouq utk post INI, rase macam hidup zaman dulu time2 zaman tak bertemadun.. tapi mungkin jugak.. tengok wanita sekarang berpakaian macam orang takde tamadun.. semua benda nak tunjuk.. nape tak bogel je.. itu lebih sexy.. eh takde kaitan.. ok lah.. malas nak cakap.. tengok gambar baru paham~ anyway pics2 ni ditangkap after balik kerja yakni pukul 5++

ni dah ok skit dah.. time pagi2 ya ampun.. 80 kali ganda kotor dr ni ok~

time pagi2.. nak letak kereta tepi jalan camni pun tak boleh.. sampah super duper very da banyak like hell.. seriously...

arca sampah.. menarik betul i like..


arca sampah dari tepi... ni pun dah bersih skit tau... kalau tak jalan dilitupi sampah yang berbau manis~
dah bersih berkali ganda dari pagi tadi... kalau tak, tak nampak jalan... semua sampah.. ok hiperbola but its true

ni pun dah ok skit dari pagi tadi..

again.. way better than pagi tadi

nyamouq pergi time manusia masih ramai.. cuba pergi time manusia dah tak de.. sure boleh konfius, ni perkarangan stadium ke tempat pelupusan sampah.. gila moden tempat pelupusan sampah ade LRT.. siap ade stadium lg.. manusia sampah betol masyarakat sekarang.. bangga2~






Wednesday, November 25, 2009

kisah peniaga jus*ate yang loser~

aish malang betul minggu ni.. first pasal jusmate.. de membe beli dari aku..name die Joji bukan name sebenar.. selalu kalau orang beli memang terus pos ke rumah pembeli tu.. tapi sebab hari tu aku bermurah hati bagi harga ahli guna nama aku so kena la pos kat rumah aku.. then sebab aku takde kat rumah kena la kal balik skynet tu untuk penghantaran semula.. nak dijadikan cerita.. aku suruh dia buat penghantaran semula ke ofis membe aku, Haha bukan nama sebenar kat technology park.. semalam orang ofis Haha kal cakap aku department mane.. aku suruh die bagi kat haha tu.. then die cakap ok.. tetiba hari ni haha kal cakap takde parcel.. aku kol ofis haha cakap takde pon parcel dari skynet.. kal skynet nak cakap ngan mr Toto yang uruskan parcel aku asyik engaged wut da... aku benci la perasaan ni.. perasaan bersalah n loser..serius.. jual benda mahal memang tak best.. banyak risiko.. sekarang ni aku rase malu gila dengan joji.. kesian dia.. tak pasal2 takde mood nak diet sebab lambat dapat n sure lepas ni tak nak beli dah dari aku tapi takpe la.. melibatkan diri dalam bisnes memang benda yang bosan.. kita semangat nak jual n tolong orang dapatkan harga murah.. tapi ada je la rintangan yang bukan kehendak kita.. benci tau.. aku ni dah la kuat mengomen.. time2 ni la baru terfikir betapa bodohnya aku dalam membuat tindakan..

1. sepatutnya suruh la hantar kat ofis aku je..

2. takpun nape tak suruh penghantaran semula kat ofis joji.. biar die terus dapat..

see see.. bila semua ni jadi baru la aku nak terfikir benda2 yang patut aku fikir dari dulu lagi.. oh man i hate this feeling! tapi aku ingat dulu akak usrah cakap kalau sesuatu tu jadi.. jangan sesekali cakap "kalaulah bla bla bla, tentu benda ni tak jadi".. itu tidak baik.. tapi memang betul.. semua yang jadi atas kehendak Allah kan..

then second thing.. kan last post aku cakap kereta kena langgar lari tapi orang tu tinggal no fon kan.. haha.. sujud syukur la aku kalau benda tu jadi.. rupanya bukan no fon tapi pak guard nampak mamat tu langgar kereta aku n die sempat salin no plat kete orang tu.. bukan no fon tapi no plat kete.. n part paling best... kereta tu dah tak kelihatan dah pon area rumah aku.. eh ade lagi part yang super duper best... total ketuk balik n cat is RM500 padahal bagi aku tak teruk sangat tapi pintu susah nak bukak la.. eh sebenarnye banyak part best.. aku yang noob ni tak wat report polis dalam 24 jam sebab nak cepat gi keja so ignore je pak guard tu nak bagi "no fon".. bukan suka2 ignore tapi kalo nak no tu kena patah balik n time tu dah lambat n time tu jugak pergi kerja dengan membe.. ee banyak nye benda jadi sebab kebodohan aku ni.. ee memang loser.. sumpah aku down giler sekarang.. stupidos

Monday, November 23, 2009

perkembangan diri yang mengembang~

malasnya nak update blog.. entah berapa kali dah tulis padam tulis padam tulis padam gores menang.. last2 habuk pon takda.. tak pe lah.. update keadaan diri sekarang pon dah cukup.. untuk peringatan di hari tua.. eceh bajet tua2 pon nak baca blog la konon..

1. kereta aku kena langgar kat pintu driver time parking.. tengok calar & kemek sikit tapi rupanya tak boleh buka pintu luas2.. nasib baik la gemok2 pon muat nak masuk & nasib baik orang tu tinggal no fon kat pak guard..

2. last week derma darah.. tapi rasanya jadi mangsa ketidakcekapan nurse.. agaknya la.. sebab nurse tu pusing2 jarum dalam kulit.. ngilu & sakit sampai sekarang.. ke memang derma darah sakit.. ke orang gemuk je rasa.. ok next2

3. jiran sebelah rumah dah pindah Qatar.. rindu pula kat safwan yang suka bertenggek kat pagar.. kak ji & aidid pon still panggil lagi diorang ajak main padahal konfem2 orang tu dah takde..

4. jalal kursus 3 minggu so kena la jaga panda macam anak sendiri.. aaa malasnya.. bila mengadu cakap penat jaga panda dia reply "baru jaga anak binatang dah komplen.. camna nak jaga anak sendiri.. camna nak kawen".. ok fine T_T


5. berat badan dah mencapai 100kg.. leher dah sama besar dengan muka.. perut dah macam ngandung 11 bulan... pernafasan dah makin teruk.. ok tipu.. gila kalau berat 80kg pon aku leh pitam.. kata diet~ kononnya la~

6. jalal kate petronas leh apply loan kawen 30k after 6 bulan start kerja.. kena kurus ni tahun depan nak kawen.. ok angan2 jangan layan tapi masih berharap haha...

7. adik jalal dapat 5A upsr pastu kal tanya "kak nisa tak nak bagi apa2 ke adik dapat 5A ni".. kiut betul adik ni.. macam kak nisa.. time dpt 5A dlu abes kal sume orang mintak hadiah.. sama2 kiut la -_-

8. bulan ni pindah rumah baru kat rawang.. babai melaka.. gonna miss you.. lepas ni kalau membe datang tak payah la nak bawak pergi taming sari pastu nak ulang2 jom naik taming sari selagi tak naik selagi tu nak ulang padahal dah 5 kali naik tapi masih batak..

see see.. malas betul nak update.. dulu tulis panjang2.. sekarang tulis pendek2 pon malas.. tolong suntik aku bagi rajin.. at least dapat buang lemak pon jadi la..nak kawen ni.. ceh gatal..

Thursday, November 12, 2009

I mengaku I sexy~

previous post sgt emo.. aku rase aku tulis biase je.. penuh kasih sayang tp still menimbulkan ketegangan.. biarlah biarlah.. -_-

anyway, hari ni pergi kerja pakai celak tebal2.. sebab mata sembab.. bajet tak nampak la.. padahal obvious sangat..tapi takpe.. mata sembab itu misteri.. mata sebab lambang ketabahan (konon).. mata sembab itu seksi.. wahh.. akhirnya aku rase diri aku seksi..

ok dah2.. post hari ini khas untuk nyamouq.. kesian die byk kali tag aku tp aku ni kan pemalas.. tengok badan pon dah tau.. so hari ni buat julung kali nye.. saye menjawab tag ye saudara saudari.. wow sexynya saye..


...........:::::::::: SEXY AWARD fewiit~ ::::::::::..........

Nyatakan 6 Fakta menarik mengenai pemberi award ini:

1. madu ku.. seriously madu.. tak2 bukan manis.. tapi kami berkongsi lelaki dan juge berat badan.. ceh geli.. maksud aku.. kalau aku n jalal pergi mane2.. nymq selalu ada.. tapi harap2 hubungan kami sampai disini saje.. i tak rela bermadu~
2. sangat comel mcm teddy bear sampai rase nak beli small version of nyamouq n baling kat dinding.. comel sangat~
3. positif thinking.. suke care die berfikir n memerhati.. tak cepat blame orang.. dan juga tak suke mengumpat.. ok yang ni tipu..
4. dpt rase die seorang yang sangat setia, penyayang, caring, understanding (nymq aku bodek ni).. n die still single.. so kakak2 makcik2 ape lagi.. PM sy untuk dapatkan borang..
5. peminat perfume.. and die banyak duit sebab asyik beli perfume pastu bagi kat adik die.. i jeles ok.. i pon nak.. ee tak malu... so again.. kakak2 makcik2 ape lagi.. PM sy untuk dapatkan borang..
6. lastly, tangan beliau halus.. maksud aku berseni.. hepi gile nymq kalau betol tangan halus..

Setiap Blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri:

1. perempuan kampung tipikal sebab rase sexy itu adalah memakai tiub (see kampung giler xtau eja), hot pant, spegeti, mini skirt, nampak cleavage.. i memang kampung~
2. pemalas.. haah pemalas.. nak jawab tag pon malas.. nak makan malas ngumpat malas.. betol tak tipu..
3. kuat berangan.. current obsession - kawen.. bile buat pape brangan konon2 dah kawen.. ceh geli tapi best..
4. suka hias bilik tapi tangan tak halus.. so tetap tak cantik.. mieZ nak pinjam tangan kau boleh?
5. benci drive.. malas explain panjang..
6. konon2 nak diet tapi impian nak rase segala makanan kat dunia..
7. mempunyai mata terlalu liar.. tak tau nak jaga camne.. kurung dalam sangkar pon terlepas..
8. sangat suka lelaki kaya dan hensem.. DAN tidak tinggal solat.. oh man perfeknye beliau..
9. kuat tido.. tipu je jangan caye..

Pilih 10 orang penerima Award Sexy ini dan describe tentang mereka:

1. awak yang cantik
2. awak yang pandai
3. awak yang comel
4. awak yang kuat
5. awak yang hensem
6. awak yang lampi
7. awak yang noob
8. awak yang tere
9. awak tang tabah
10. awak yang sexy

ye awak lah!

Wednesday, November 11, 2009

surat untuk joe jambul~

oh man! sedihnya!!! kenapala tak boleh nak faham minat aku.. bukannya aku susahkan sesiapa pon.. n bukan aku guna duit orang lain pon.. except for tiket nak gi sabah tu.. nisha, mak bayar nanti ye nok.. mak tau kau byk duit skang =P.. aku praktikal ni memang dah niat, 100% elaun UDA bg, aku nak simpan untuk melancong.. dengan praktikal selama 8 bulan berelaunkan RM500 sebulan.. memang banyak aku dapat n memang patut aku pergi keluar dari malaysia.. ye la.. reward kepada diri sendiri after mengikat perut so duit elaun UDA 500 tu tak terusik.. and believe me.. perut aku tak terikat pon ceh~

even perut tak terikat, tapi memang aku dapat save elaun UDA tu.. tp ye la.. elaun yang MARA bg sebulan pon byk.. luckily aku tak macam wanita lain yang gile barang branded wutsoeva tapi aku sangat gilakan makanan branded oh i hate u!

tapi banyak la dugaan rintangan kekangan halangan bila nak buat benda yang kita minat ni kan.. even kita mampu ke, kite layak ke.. ade la suara2 yang cakap macam2.. contohnya "ko kaye takpe la".. hellooo.. kalau aku kaya dah lame tau aku pergi.. ni aku kumpul duit sendiri tau.. sesen pon aku tak mintak dari parents.. so obviously bukan sebab kaya.. tapi sebab minat.. n contoh kedua.. "bazir duit je gi jalan.. baik la wat beli menda2 berfaedah".. again.. helloooo... travelling ni sangat byk faedah ok.. jauh perjalanan n luas pemandangan n banyak pengalaman.. n again.. aku minat.. so back off.. enough said..

eh x enough lagi sebenarnye.. actually, entry ni berunsur jiwang..tengok tajuk pon dah tau.. kalau tak rase, korang pendek umur.. hehe gurau saje.. eh tak memang siyes jiwang..

"wahai encik joe jambul (JJ jugakkan).. saye bukan nak membazir duit untuk menda tak sepatutnya tapi saye harap awak tolong la faham.. ni minat saye.. my passion.. nafsu saye.. ok ni over.. saye nak berjalan jalan kalau boleh tanpa henti.. Tapi benarkah kaki saya akan tahan sepanjang jalan ini.. tu imran ajmain cakap..tapi betol.. impian saya dalam hidup memang banyak.. tp tiga je yang utama.. saya nak keluarga saya bahagia n hepi selamanya, saya nak hidup dengan awak selamanya n saye nak melancong satu dunia selagi saya mampu.. itu saja awak.. saya harap awak faham.. mungkin bagi awak membazir tapi bagi saya.. kalau minat, istilah membazir tu tak wujud.. macam awak minat superbike.. one day awak akan membazir jugak kan untuk tu tapi saya tak marah sebab saye tau takkan ade ape dapat halang kita dari buat benda yang kita minat.. saye mintak maaf sangat tapi saye tak tau camne nak cakap ngan awak.. saye tak nak gaduh sebab benda yang remeh n tadaa.. amek ko.. tertulis kat blog plak.. hehe.. k la2.. sambung msg plak.. daa"

harap2 beliau bace.. aku tgh tension.. nak book tiket gi jalan tp kalo mr J tu marah.. hati tak tenang jugak kan.. maaf ye budak hitam.. sy bukan suke sgt tulis psl bf kat blog tp terpakse.. hee =)

Tuesday, November 3, 2009

geli ke ulat sampah?

semalam aku dah buat satu benda yang sangat membanggakan.. satu pencapaian besar yang patut dicontohi anak gadis masa kini.. masuk fear factor pon boleh menang.. tp kalau masuk biggest loser.. erm belom tentu lagi..

anyway.. cerita ni bukan la untuk bukak pekung didada sebab aku pon tak tau pekung tu ape.. dada mungkin aku tau.. n bukan gak untuk memalukan diri.. biase la kan, bile menyewa ramai2 ni.. even satu rumah 5-6 org pon.. tak semestinya rutin harian macam buang sampah teratur.. contohnya kat rumah aku.. selagi tak peram 3 hari sampah kat dapur tu memang tak de la nak bawak gi buang kat tong sampah besar.. bukan sebab malas tapi sebab tak ingat.. bile dah sampai kereta baru ingat tapi nak patah balik ke tingkat 6 tu.. maaf la.. bagi sejuta pon belom tentu aku nak buat.. eh cop.. tipu la tu.. kalau sejuta naik turun sepuluh kali pon aku sanggup.. tak de fikir2 dah..

so semalam aku tak pergi keje sebab masalah kesihatan dan beberapa alasan lain.. ape lagi.. misi mengemas pon bermula.. tong sampah ya rabbi.. busuk amat.. ade ulat sampah lg ok.. silap aku jugak sebab last week patutnye before balik melaka aku buang dlu sampah2 tu.. tapi cam biase la.. nenek tua gemok mane nak ingat..

so kalau sape yang kenal aku.. ade 2 benda je yg aku geli kat dunia ni sampai tengok gambar pon rase nak terberanak lemak.. ULAT SAMPAH n ULAR.. sumpah geli ngn 2 ekor menda ni.. tapi semalam.. jeng jeng jeng... aku sanggup ketepikan jijik tu demi kebersihan.. dua pilihan je.. buat atau tak. ulat sampah memang kotor.. tapi kalo biarkan lagi kotor.. so dengan muka tabah n cekal, aku pon memasukkan sampah2 yang terkeluar, mengikat, memasukkan dalam lagi satu plastik, mengikat lagi, mengangkat n dalam keadaan hujan lebat petir aku turun bawah pergi buang sampah..

ok2.. tu belum membanggakan lagi.. tengok lantai kawasan tong sampah.. ya rabbi.. jijik nye.. kotor sangat..siap de ulat2 sampah sikit.. maka dengan muka tabah n cekal lagi.. aku ambil baldi n kain buruk.. dengan satu penutup ajax fabuloso.. aku menyental lantai itu.. ala2 cindrella.. terase diri ini cun sekejap.. bezanye xde putera raja je.. ade memang ade tp hitam la plak.. ceh putera negara mane ntah.. tp tu pon belom membanggakan lg.. plg bangga aku basuh tong sampah tu even ade ulat sikit2 pon.. see see.. cekal betul aku ni..

ok2.. sebenarnye bagi kamu2 semua tak de besar sangat pon mende aku wat tu kan.. tapi bg aku.. dpt membuang rase takut n geli terhadap satu benda tu memang satu pencapaian besar.. n aku bangga dengan diri aku sendiri.. hasilnye after semua ni.. tengok gambar ulat sampah pon aku dah tak geli cam dulu..

ok tipu.. geli giler ok.. camne la aku leh pegang ulat tu semalam.. yuks!!

-photo credit-

Sunday, November 1, 2009

maaf encik J memang nama sebenar~

lame betul tak tulis blog.. malas malas dan malas.. rase macam nak tutup je blog ni.. tapi salah satu impian aku.. nak menulis sampai la beranak-pinak sebab nak join moms blogger community.. ewah tinggi cita2 tu...

right now siyes takde idea.. sampai migrain pikir nasib blog ni.. eceh konon.. sebenarnye life sekarang terlalu happy sampai tak tau nak tulis ape.. tak kisah la.. blog ni pembaca pon cume 4-5 orang je..

actually bukan la happy sangat pon.. bercampur2 sampai tak tau perasaan ape.. first happy sebab jalal jalil dah confirm dapat kerja.. Alhamdulillah.. aku syukur sangat2.. even bernada gedik pon tp aku nak cakap gak dengan starting gaji beliau itu memungkinkan aku dapat move kan hubungan aku ke next level dalam jangka masa yang dekat.. dekat tu bukan bermakna 2-3 bulan lg ye kawan2.. maybe 2-4 tahun lagi sape tahu.. sebab aku n die dah lame.. bagi aku 5 tahun 11 bulan 1 hari tu agak lame.. sebab aku tak berapa suka pon keluar dating2 ni.. bunyik poyo tapi hakikat.. hehe..

tapi bile pikir makin dekat tu la aku sedih.. aku ade banyak impian.. tapi ade satu je impian yang membolehkan impian lain tercapai.. tak paham? oke abaikan.. org gemuk je paham.. see see.. itu adalah hint.. cepat teka.. nanti aku blnje makan kat chillis.. oke mase tamat.. maaf aku kedekut so aku bgtahu jawapan die.. AKU NAK JADI KURUS.. itu sahaja.. tp susah sgt bg anak gadis sunti yg bernama khairunnisa ni nak capai impian.. mungkin sbb beliau terlebih kasih syg lalu menyebabkan beliau terlebih makan.. ape boleh buat.. dunia ini terlalu indah untuk dinikmati.. ok2 itu alasan..

papepon.. terima kasih ye kawan2 yang membantu, menyokong, mendoakan ape pon yg aku buat.. n plg aku appreciate org yg mengejek aku.. dgn ejekan korang tu la wat aku makin bersemangat utk kuruskan badan even sebenarnye bile aku tensen asyik kene ejek aku makan banyak banyak...ceh kantoi~

Monday, October 19, 2009

hidup tak bodoh tapi indah~

lately ni aku banyak bersedih.. biase la.. bile sedih mule la nak emo.. nasib baik la orang gemuk ni ditakdirkan untuk jadi hepi go lucky.. muke ketat pon org igt tgh senyum.. T_T

tak best sebenarnye hepi go lucky ni.. memang la secara bestnye.. kalau kite bersedih camne pon.. kite akan cepat lupe.. or maybe cepat memaafkan.. sbb name pon hepi go lucky.. so ape gune hidup ini kalau tak dinikmati.. ok takde kaitan...

tp bile tengah bersedih.. bile nak story mory kt someone.. orang tu sure tak dapat imagine betapa sedihnye aku...sebab sambil nangis tersedu sedan hingus nak termeleleh pon aku leh terbuat lawak.. mata sembab macam panda lepas bersalin pon aku terbuat lawak.. jerit macam ning baizura dlm lagu cinta diakhir garisan sambil tarik2 rambut pon aku terbuat lawak.. so camne orang tu nak imagine betapa sedihnye aku.. kadang2 bile rase nak sangat cerita kat someone betapa aku tengah sedih n rase nak meraung je macam mak lampir, aku kena fikir byk kali.. orang itu takkan paham.. die takkan paham.. beliau takkan paham betape sedihnya aku... kadang2 aku mintak masa seminit je untuk jadi serius... so aku nak ade seorang sahaja yg leh paham aku.. aku tak mintak ramai.. sorang je.. tp takpe la.. maybe aku dilahirkan ceria macam ni.. even bermuka ketat n berkening tebal.. ceh jiwang~

anyway.. disaat hati tengah tak tentu hala.. kejap nak sedih kejap nak hepi.. sebijik cam orang2 kurang waras kat blok merbau di desaminium rimba.. aku rase nak sangat melancong.. tapi nak gi mane? dengan siapa? paling penting nak bayar pakai ape? okeh.. dah bertambah list benda yg memeningkan aku.. k la.. till then~

Sunday, October 18, 2009

rumah atau bilik untuk disewa~

UPDATED : kedua-dua rumah ini sudah tidak available... harap maklum

disebabkan bile cek keyword yg lead ke blog aku di nuffnang.. maka aku secara kurang rasminye merasakan diri aku adelah ejen hartanah.. eceh.. travel agency la agen hartanah la.. entah ape nak jadi..


by the way.. post ini adalah untuk mereka yang ingin mencari rumah sewa di area equine park,lestari perdana, puncak jalil, atau yang berhampiran putrajaya, bukit jalil, cyberjaya, seri kembangan, puchong atau serdang.. juga untuk mereka yang ingin kemasukan segera pada tahun 2009 atau 2010..

SPESIFIKASI:

rumah 1
  • Lokasi : Taman Desaminium Rimba
  • Jenis : Apartment 5 bilik tidur + 3 bilik air

rumah 2

  • Lokasi : Taman Puncak Jalil
  • Jenis : Rumah teres 3 or 4 bilik tidur

KEDUDUKAN:

  • 5 minit ke jusco equine park
  • 5 minit ke pasar borong selangor
  • 5 minit ke kawasan2 kedai,mcD,7eleven,KFC
  • 10-20 minutes ke Cyberjaya, Putrajaya no tol no jam, konfem!!..
  • 15-30 minit ke kajang, bangi,serdang, puchong,bukit jalil,subang jaya,petaling jaya..
  • lebih kurang 36km dr bandaraya kuala lumpur
  • Ke KLIA cuma 20-30 minit
  • Nilai 3 cuma 30 minit kalo tetibe nak beli kain utk dinner

KEMUDAHAN:

  • berdekatan surau dan masjid
  • 10-20 minit ke putrajaya sentral, ktm serdang or lrt bukit jalil

SYARAT-SYARAT:

  • buat mase ni tiada syarat
  • tidak kisah lelaki atau perempuan atau keluarga
  • jika berminat sila emel jonieluvjunee@gmail.com atau mesej ke number 0196583584..

Friday, October 16, 2009

hidup ini bodoh~

layak ke dihina..
dituduh macam2..
diketawakan..

hanye sebab..
.
.
.
.
.
.

AKU GEMUK~
sape2 ade contact number physiatrist? aku bet one day aku akan jumpe mereka..

Monday, October 12, 2009

berbulan madu di SABAH~

=S

cant wait!!!

Monday, October 5, 2009

patut ke bukak travel agency~

ewah.. mcm la dah ade modal nak bukak mcm2.. blaja tak abes lg dah brangan.. ceh~

anyway..nape tiba2 nak tulis pasal ni.. sebabnye aku baru lepas book tiket flight untuk family aku.. kitorang nak pergi sabah hantar maid aku.. die nak balik indon nanti... balik for good.. sedihnye.. sape nak teman aku tido malam pasni.. kantoi penakut.. badan je besar T_T

aku rase minat aku memang untuk melancong semata2 la.. dekat bilik de peta dunia.. pastu lak hari2 google pasal tempat best.. google tiket flight murah, hotel murah, tempat makan murah.. semua la.. tak kisah luar or dalam malaysia.. lepas tu siap buat itenary lagi macam la aku ni travel agency berdaftar.. tapi tu semua kepuasan.. sebab tu bila nisha suruh aku book tiket flight untuk family die aku terima dgn badan hati besar..


see see.. tak ke dah macam travel agency ni.. dr pahang sampai la ke sabah/sarawak..

so kalau korang2 nak tau tempat ape best n kat mane.. ape yang menarik kat situ.. hotel ape.. mkn kat mane.. insyaAllah aku boleh tolong.. sebab aku sukeee sgt kalau google pasal pelancongan ni.. aku siap wat blog lagi untuk pelancongan ni actually.. tapi still under maintenance so aku private kan.. nanti bile dah 'berisi' aku public kan la..


perasan tak belah kanan tu ade blog list.. tu semua blog perantau dr malaysia yang menetap kat oversea.. mostly sebab kerja la.. aku suke bace blog yang dah berfamily.. hari2 mesti google blog2 perantau.. seronok baca pengalaman diorang plus boleh la aku tau pasal budaya n tempat2 orang kat sana dengan lebih detail.. wat mase ni dah banyak gak negara yang aku dapat.. ada yang duduk kat denmark, new york, canada, makkah, qatar, dubai, uk, japan, new zealand, australia, belgium, turkey etc.. tu semua hasil google aku setiap hari.. n paling penting.. mereka orang malaysia yg rajin tunjuk resepi terbaru i loike

k la.. till then.. xde mood sebenarnye.. utk lelaki itu.. I MISS U~ sekian

Saturday, October 3, 2009

penat~

seriously T_T

Thursday, October 1, 2009

tabah tidak kuat~

bile rase penat, tak larat n give up.. ramai kawan bg sokongan..
tp bile betol2 perlukan sokongan.. takde bahu untuk dipinjam..
jiwa kosong otak kosong segalanya kosong..
Tuhan, boleh kami tukar tempat?


Tuesday, September 29, 2009

beraya di kampung erra fazira~

baiklah.. demi tak menghampakan peminat erra yg teruja baca tajuk entry kali ni.. maka terimalah.. tadaa....


ok bukan erra.. juga bukan rumah erra.. aku pon tak tau umah sape sebenarnye.. ayah cakap rumah nenek die.. so kalau erra balik die balik cni.. tp maybe bukan rumah ni.. maybe rumah sebelah tu.. tapi yg ni rumah sedare die jugak.. ok dah..ape la aku carutkan ni T_T..

"Sehari dua di sana, kami pulang beraya pada hari raya pertama di rumah ibu dan nenek saya di Sungai Choh, Rawang. Hari raya kedua barulah kami akan pulang ke Terengganu untuk beraya dengan keluarga Emran sebelah bapanya pula,"
- Erra Fazira-

"Rabu pula kami beraya di rumah orang tua Kak Lina di Sg Choh Rawang sampai hujung minggu.FBI dah jemput sape-sape nak beraya datang ke Seberang Jaya pada hari raya kedua, dan di Sg Choh pula, pada hari Sabtu 26 September"
- Faizal Ismail HOT FM -

"pada tahun ni sy akan beraya di Sungai Choh, Rawang seperti tahun2 lepas.. sy akan pulang sehari sebelum raya utk bersama sanak saudara bergotong royong membakar lemang, masak rendang dan juga ketupat"
- nisa tarmizi-

feewiitt... sebijik cam celebriti dah nisak.. layak dah ni.. Kalau masuk the biggest loser asia konpem menang.. ceh kantoi.. nampak sgt nak masuk the biggest loser.. tp ape boleh buat.. segemuk2 aku.. ade lg yg labih gemuk dan memerlukan.. maka aku terima dgn redha.. masuk ke tak aku tetap loser..ok off topic dgn rasa hampa..

sebenarnye nak cerita pasal raye tp intro bukan main lg.. kalau nak dicompare kan raye tahun ni dengan raye mase kecik.. maybe tak tercompare.. raye time kanak2 tetap terseronok.. kalau time tu dah knal brand2 berjenama.. atau mungkin dah tau nak book tiket untuk melancong.. duit raya time tu cukup sangat nak beli sume tu.. tp nasib baik time tu belum akil hayy baligh lg.. kalo tak mungkin skang aku kurus sambil bergaye dgn barang2 berjenama.. ok takde kaitan.. tp aku tetap tak suka akil hayy.. oh takde kaitan lagi..

anyway.. raya tahun ni ape kurangnye.. tahun ni best sebab kami beramai2 buat n bakar lemang, buat ketupat biasa n ketupat palas, masak rendang.. tu semua dah cukup buat raya tahun ni sgt bermakna n boleh la cerita kat anak2 nanti.. mesti anak2 aku bangga sbb mama die pandai wat ketupat palas n lemang.. fuh~.. mengarut memang best.. ok enough said.. let the pictures do the talking..


Rasenye belum terlambat lagi untuk aku mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN...
nak beraya ke angpou ke ape2 je la.. sile la msg ye..


Wednesday, September 16, 2009

saya syg star LRT~

mmg betul aku syg.. tanpe die xmungkin aku berada disini.. tanpe die x mungkin aku ke sane.. tanpe die xmungkin kesabaran aku teruji.. pergh.. mmg syg betol la.. T_T

anyway.. malas nak ckp byk.. nisha tak sabar tunggu aku tulis post ni sbb aku suke berhiperbola bile bercerita.. tp maaf nisha.. malas n mood hilang..so nak letak pics je..n caption skit2..

nape aku syg STAR LRT :-

pemandangan biase setiap hari.. sekarang anda tahu kenapa aku tabah dan cekal.. feewit~
mcm mane dgn yg ini?





peristiwa ini berlaku pada hari ini pada waktu pagi dimana semua orang bersesak2 nak pi keje.. khabar angin menyatakan ada sesuatu terjadi di stesen bandaraya tp x tau ape.. aku harap bukan org nak bunuh diri.. kalau betul beliau memang hebat sbb membuatkan beribu orang terkandas di stesen chan sow lin.. oleh itu aku berdoa agar beliau mendapat ape yg beliau nak.. tp aku tau.. bukan itu sebabnye.. maybe ade eksiden.. takpun sistem down.. papepon pengalaman ini sangat best lantas membuatkan mood aku hilang untuk bekerja.. cepatla cuti raya~

Monday, September 14, 2009

makanan ini tidak menggiurkan~

cop2.. menggiurkan tu ape ye?

sementara nak berbuka ni, menda apa la nak ingat selain food.. selagi tak pukul 7 lebih selagi tu la fikir nak makan ape.. nak makan kat mana.. nak makan dengan siapa.. tetapi bak kate yana.. tak pulak kita ni terfikir nak terawih kat mana hari ni.. nak baca surah ape hari ni.. pedas betol kate2 yana ni.. terase menusuk jauh kedalam hati.. ewah~.. nway thanks yana for remind us..

back to tpic.. before berbuka ni nafsu ya rabbi.. langsung tak hengat.. kalau boleh nak beli satu bazaar tu wat stok sebulan.. tapi kang pas berbuka mule la nak bazir.. tak larat nak makan la ape la.. time beli tak pulak nak ingat.. ceh pedas lagi.. nasib baik tak terase.. walaupun aku ni peminat setia food sedunia.. tapi nasib baik waras time pergi bazar.. sebab tu la badan aku maintain je slim.. ok yang ni tipu..

anyway.. kata tadi peminat food sedunia kan.. so pergi mane2 mesti nak tangkap pics food.. sesungguhnya food itu lebih indah dari pemandangan bahkan juge lebih indah dari cinta.. ewah.. see the perut la.. ok2 tak nak merepek dah.. tak baik.. maka dengan ini aku nak share pics2 food yang aku sendiri snap yang aku rase pelik or menarik..

yang ni takde la pelik pon.. jus gelas besar.. dah biase pun kan.. tapi yang buat die pelik.. aku berjaye habiskan.. ooo man.. sure ayah bangga dengan pencapaian aku..

okeh yang ni siyes first time aku jumpe.. karipap yang sgt besar.. 3 kali ganda karipap biasa.. harga plak 5 kali ganda karipap biasa.. memang sesuai untuk ibu mengandung yang mengidam karipap.. see see.. lebih besar dari handphone..

yang ni pulak coklat besar.. ceh sume besar2 ni ape kejadahnye ni.. dah la tu mesti nak compare ngan handphone.. jakun betul.. coklat ni jalal bg mase membe die pegi langkawi.. membe aku cakap "korang ni cinta XXL betul".. T_T

yang ni plak coklat cantik.. selalu tengok kat billboard maxis on the way pi jusco ipoh.. aku ni bukan orang kaye pon boleh beli coklat pelik2.. skali one day mak cik bagi.. jakun giler nisak!! boo.. puas aku fikir camne die buat kaler hijau tu.. sampai masuk perut pon tak dapat jawapan lagi..

benda pelik 4 batang ni adelah dodol ok! ofismate bagi as souvenir mase die pergi bandung.. cool giler.. tak pernah aku nampak kat malaysia.. lepas die bagi baru nampak..

okeh.. yang ni jelik sikit.. tapi takpe la.. budaya luar.. ni sayur sawi tak salah aku.. budak vietnam housemate aku yang jemur.. rasenye nak buat sayur jeruk.. tapi cam pelik skit la sebab merata je die jemur.. cube la lapik.. boleh la terima.. ni kucing lalu ntah2 terkincit.. ish~

aku ni peminat setia warna pelangi.. benda2 yang ceria memang patut diminati.. begitu juga dengan kuih ini.. first time jugak jumpe kuih warna warni ni.. selalunye 2 kaler je.. nak makan pon sayang.. tp demi x menghampakan tuan rumah.. terpaksa la mkan 5 ketul..

ok yang ni tak pelik.. just aku kalau beli gula2 jenis camni.. aku memang akan amek semua colour.. lepas tu makan satu2 ikut turutan pensil warna luna.. alamak sweet betul..

lastly.. sumpah yang ni kelakar bagi aku.. beli teh herba percuma asam boi.. omaigod.. aku memang nak sangat beli teh tu.. dapat asam boi siot.. ingat senang ke... T_T... pelik.. camna la boleh ade idea nak bagi asam boi ni.. huuu~

eh belum abis lagi.. ni yang paling last..
tadaaa...


biskut cinta.. dibuat dengan penuh rase kasih sayang... ok sebenarnye saje nak cakap aku buat biskut raye semalam.. ceh kecoh.. ok till then.. daa~

Thursday, September 10, 2009

cuti raya, kerja dan master~

omaigod.. kecewa nye.. semalam dah malang.. ingat hari ni hari bertuah.. tapi malang jugak.. apa guna la hari2 turun kat stesen hang tuah kalau tak bertuah.. sedeh, sayu, kecewa n hausnye..

first pasal cuti raya.. mati2 ingat dapat seminggu.. skali lansung tak dapat.. LANSUNG TAK DAPAT OK!! tp bos x bagi kate putus lg.. hopefully ade keajaiban or hopefully lagi diorang tipu je.. please2.. bagi la aku peluang terakhir untuk makan sepuasnye time raye.. after ni nak diet.. eceh dah 5 tahun nak diet tapi tetap tak berjaya.. boo nisak~

second.. my budak hitam kesayangan - si jalal jalil.. seperti yang korang tau.. sekarang ni sedang menyambung master.. aku sangat hepi coz aku suke lelaki yang belajar tinggi tp tak nerd, geek, noob, wutever it is.. eh tapi jalal nerd la pulak.. oh man~ yang wat aku lagi hepi.. die lagi sanggup amek master dengan bayaran 1650 sebulan dari kerja dengan petronas dengan gaji 3500 i think.. die belum la dapat offer lagi tp dah recomended and tengah tunggu placement.. die pernah cakap kalau dapat offer kerja pon die tetap nak sambung master.. bangga aku dapat laki nerd begitu.. eh tam, gurau je~ awak noob je.. =P

suddenly.. malam td.. after bermsg2.. jalal cakap org petronas call mintak no ic sebab die nak proceed untuk placement.. aku tanye kalau la dapat.. die nak accept ke.. n die reply "org rase org akan terima.. sebab nak tlg mak n awak.. sekarang ni semua org tgh susah".. oo man... tak tau la ape perasaan.. terharu, terkilan semua ada... yup.. kami bukan la org senang sangat pon yang boleh bergantung pada family kalau duit tak de..

aku pernah tulis kat post2 lepas.. aku tengah ade masalah yang sangat besar yang akan merubah hidup aku.. salah satunye dari segi kewangan.. luckily sekarang ni tengah intern so ade la income lebih.. tapi dengan kehidupan di kota raya ni.. kadang2 tak cukup.. aku try tak mintak kat parents coz mereka lebih memerlukan.. n nak pinjam kat jalal pon die pon same cam aku.. so aku tersepit.. aku suke die sambung master coz die berpeluang n die memang minat belajar... n aku suke jugak die kerja coz dpt gaji yang boleh menampung hidup.. ntah la.. terharu sebab salah satu reason die nak stop master sebab nak tolong aku but terkilan sebab master tu antara impian die maybe..

papepon.. kite hanya merancang.. Tuhan dah tentukan yang terbaik untuk kita.. kita hanya mampu berdoa.. tapi kena la usaha kan.. semoga apa yang Allah tetapkan untuk aku n famili n untuk jalal juga.. adalah yang terbaik utk kami~

update : yeay! dpt cuti seminggu! diorg tipu je xdpt cuti.. waaaa tertipu

update 2 : jalal dah dpt offer kt petronas klcc~ Alhamdulillah~

Monday, September 7, 2009

berbuka puasa tak semestinya dimeja~

PLEASE LA.. TOLONG AJAR AKU TULIS POST PENDEK2 AJE~
even fizikal aku macam makcik beranak tiga.. tp umur aku baru je 21 tahun.. sweet bukan.. ok bukan itu point nye..

even ramai orang cakap orang gemuk ni selalunye happy go lucky, kiut, sweet, open minded wutsoever.. n aku rase aku ade ciri2 tersebut.. ewah perasan you.. tapi most of the time.. aku sangat suka berfikiran pelik ala2 karut.. contohnye bile aku sorang2 drive balik melaka.. aku akan fikir "kenapala aku kena buat semua ni di usia yang muda".. eceh muda la sangat.. eh kejap.. ape kaitan semua ni.. apa? muda, happy, gemuk? ape point nye?.. T_T

sebenarnye.. aku nak share pengalaman berbuka puasa yang tak semua kawan2 aku lalui.. pengalaman yang best bagi aku.. aku suke.. sebab baru umur 21 tahun dah lalui benda2 ni.. eh again.. ape kaitan? ceh anoyying~

last 2 weeks.. aku terpakse drive balik melaka sorang2.. konon nye sempat la berbuka puase kat rumah kalo gerak after kerja tapi sayang nya.. harapan yang selama ini ku bawa.. Hancur berkecai musnah jua akhirnya.. Semuanya bagaikan sebuah mimpi. Kau pergi jua..... oo man.. best giler lagu ni.. mampu menitiskan air mata.. ok2 xde kaitan i know..

then sedang elok sampai kat rnr pedas linggi.. waktu berbuka puasa pon tiba.. aku tengok orang sekeliling semua bekerluarga.. makan sambil bergelak ketawa bergurau senda.. sedangkan aku? hanya berseorangan ditemani roti jala, dunkin donut dan roti ikan bilis.. aiseh kantoi plak banyak makan even loser pon.. i mean alone.. alone = loser kan kan? tak berapa selera nak makan.. sambil makan tengok sekeliling n berfikir.. "sedih memang sedih.. tapi tak semua ade pengalaman camni".. elok2 rase nak nangis terus terkejut.. roti jala, dunkin donut n roti ikan bilis habis licin.. aik sape makan?

last week pulak.. sibuk sangat teman mak datin shopping.. terpaksa la berbuka kat tepi jalan.. bukan dalam kereta tau nyah.. tapi duduk bersila ditepi jalan.. i repeat duduk bersila ditepi jalan..nak repeat lg? ok fine.. anoyying~ luckily itu berlaku di jalan tar.. so takde sape kisah.. anyway.. itula pengalaman paling best aku.. series best giler.. kalau hari biase jangan harap la nak duduk bersila tepi jalan sambil makan camtu.. sure orang cakap "kesian.. muda lagi.. dah la lawa tapi gila".. ish2~

so disini saya ingin berpesan kepada semua kawan2.. sila lah berbuka puasa di jalan tar pada hujung minggu.. ianya amat menyeronokkan kerana pada ketika itu la anda akan melihat ratusan manusia duduk bersila dimana saja tempat yang kosong untuk menikamati hidangan berbuka puasa bersama keluarga.. malah, ketika itu juga anda boleh merapatkan hubungan silaturahim sesame manusia kerana mereka akan bertegur sapa dan jika anda bernasib baik mungkin mereka akan berkongsi makanan dengan anda.. tp jika itu berlaku pada saya mungkin sy akan menolak kerana sy sedang berdiet.. yup DIET~
mak datin terlampau.. eh kang tak pasal2 trafik blog naik.. caption kontroversi.. nasib baik port kitorg takde orang.. leh la nisha makan dengan kurang sopan sikit~
see see.. aku mmg patut berdiet~ GEMOK i know..

 

Blog Template by YummyLolly.com