Monday, December 15, 2008

salam hi... lame dh aku x berblogging... heh.. aku sgt bz... after ayah operate n kuar wad... sedare2 dtg berkampung kt umah aku smpai la raya haji... pastu aku lak blk kl smpai la jumaat.... pastu bile blk melaka mak cik dr kuantan lak dtg berkampung kt umah aku smpai la semalam... n ari ni lak nak blk kltn sampai sabtu... sabtu smpai isnin ni lak aku blk rwg sbb nak uruskan hal famili day.. sgt bz aku cuti ni.. tp still x kurus2... huh~

even dh terlambat.. ak still nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA... byk aku nak cite sbnrnye tp mase x mengizinkan..... k la... nnti bile free aku tulis lg... daaa~

Wednesday, December 3, 2008

hiDup dLm waD~

rite now aku de kt wad... ayah operate buang batu hempedu.. semoga beliau cpt sembuh... dok wad mmg bosan... lg2 kalo jd pesakit... sbb keje nye baring je kt katil.. nak gerak pon xlrt... trigt lak masuk wad ri tu... even 4 ari je pon but seksa.. nak buang air pon susah dgn wayar2 berselirat kt tgn.. tp bile blk umah indu lak nak dok spital... hmm.. seb bek kt Putra ni de wireless... leh la gk surf tenet bosan2... luse br aku blk umah... so pe la yg leh wat berkampung kt cni kan... seb bek gak de asus gabak aku ni... umi terpaksa jd amoi/nyonya yg menghabiskan sisa2 idupnya di kerusi malas..aidid mula menanamkan sikap baik-aku-tido...

ayah sebelum wat persembahan di operation theatre.. didandan oleh akak2 nurse yg wat part time as penatarias...


ok siap sedia.. vip yg trdri2 dr doktor yg nsem dah sampai... dr Doshi.. si tua yg nsem.. fuh~
ayah pas operate... post ni ditulis 20 minit after aku tngkap pics ni... sayu gk tgk time ni... ntah la.. rase sdey.. x dpt byg kalo ayh dh tua n terlantar cmni nnti.. cmne la aku nak lalui... semoga aku tabah kelak..

buat ayah.. semoga cepat sembuh.. isha doakan ayah ok!!! tp pas sembuh jgn la mrh2 lg ye.. =P

Tuesday, December 2, 2008

FamiLy daY baNk raKyaT maSjid TanaH.. meSti piLih~

smlm ari ahad de famili day.. kt pantai ape ntah kecoh2 org buang kepala babi tu.... tp area kitorg ni selamat skit la... dsbbkan ayah aku antara org bsr skit dlm pjbt tu... so kne la dtg awal konon2 contoh yg baik... lg2 bile ada aku pasti mereka akn mencontohi aku.. sgt2 membencikan ok... if staff die mcm staff kt kningau mayb x rase cmni... but kt melaka ni... ntahla....

baju biru - warga kerja yg pnt bkerja
baju oren - pasangan yg memahami career mereka
baju hijau - anak2 yg kiut shj

act baju hijau tu sume die tempah size kanak2.. so rmai la gk yg x muat... but aku muat!! setelah bertungkus lumus mem'besar'kan bj tu semalaman. haha... so kesimpulannya - aku leh pkai baju budak... ini fakta ok!!

ayah selaku pengurus merasmikan majlis ini... tidak kusangka rupanya ayah ku sgt lame berckp... ok2... aku tidak akn mengutuk org yg berckp lame lg...ayah menyedarkan aku...huh!!!
ok.. sedikit konfius disini... acara merebut gula2 sinonim dgn kanak2 bukan... baju biru -warga kerja... owh pak cik hassan sgt bersungguh merebut gula2... mungkin zaman kanak2 nya beliau hanya memakan coklat dan cencalok....after acara ni, ramai kanak2 menangis sbb x dpt gula2 dan dibelakang kelihatan pak cik hassan tersenyum puas!! =P
next acara - sambutlah syg... utk psgn... wah.. parentsku nampak begitu hebat... aku berbangga mnjd anak mereka walaupun ayah n umi org 1st yg belon pecah.. xpe isha syg ok!!
acara meh-lari-syg-abg-dokong.. ok tipu je.. lari berpasangan smbil ikat kaki ... erm parentsku mmg hebat kerana membiarkan psgn lain mendahului mereka.. owh ayah n umi... isha sgt bangga dgn 'pengorbanan' kalian..
kotak beracun... ayah kne wat gaya tarzan... tp aku konfius.. adakah tarzan itu gorilla... mungkin kongkang... xpon babun.. xpe ayah. well done.. ayah masih kelihatan kacak.. =P


aku gembira melihat org dewasa begini... ya... mereka patut rase apa yg KITE rase... aku yakin korg sume pnah kne ketuk ketampi kan... elele... wat2 lupa...trigt zaman skul dlu asek kne ketuk ketampi... aku mmg x suke wat homework.. xslh kan??shhhh

boling kelapa.. yg ni susah skit.. slalu kalo jatuh dikira kan... but yg ni kne wat botol tu kuar dr gelung tu... susah tau... grup lelaki plg byk pon 4 pin je.. but aku sdri berjaya mengeluarkan 4 pin tau.. xpe jgn puji lg ok.. dah blushing ni.. malu.. hehe


aktiviti time ptg.. ciken dance utk kanak2... adik aku yg pkai topi merah dpn baju biru tu... xkusangka die hebat menari... gelekan nya sgt superb... tidak mungkin aku yg ajar... atau mungkin juga kerana aku sgt hebat poco2 step 1...
acara last utk ptg tu... mndi kolam utk knk2... kolam ni juz 4 kids... resort ni kcik je... aku hanya mampu melelehkan air liur melihat mereka mandi... aku juga mahu... tp aku tidak mahu kanak2 menangis bila air kolam itu kering.. maka aku bekorban... xpe aku rela... aku mau berbdn kcik spt kanak2 kerana pasti aku akan sertai mereka =(

kesimpulannya.. famili day kali ni xde la terlalu menggembirakan... tak juga terlalu membosankan... cuma aku sgt rindukan staff2 ayah di keningau. mereka sgt happening... plg penting, mereka sgt respek kami... n kami tol2 mcm famili... tiap aktiviti kt keningau aku excited sgt nak pi.. but kt cni... x pergi pon xpe.... tp pasni wajib pergi sbb de org hensem... owh~

komenku:
1. aku bukan la mengharapkan mereka memandang tnggi pada kami kerana kita serupa... juz aku trigt mase kt keningau, diorg lyn famili kami cm vip... bile kami sampai diorg bgn n smbut... bawak kami ke tempat duduk yg sememangnye dpn pentas ala2 vip... tapi kt cni x mcm tu... kami smpai2 xde sape kesah... n duduk pon ikut suka ati la... ayah mmg x kisah but aku kesian tgk diorg cm x respek ayah....
2. staff kt cni x berapa komited... famili day x sume dtg... mcm2 alasan... ayah iyakan je sbb dh mls lyn... kt keningau dlu sume org dtg.... demam2 pon dtg.... sgt seronok.... disebabkan x ramai dtg so famili day kt cni agk hambar..

3. x sistematik... berterabur... baju nak byk2 kaler... so jd la mcm2 probs.. contohnya baju budak ni rmai yg x muat lg2 kanak2 yg berbdn besar... sbb size kanak2 kan de standard die sdgkan size budak2 xde standardnye...
4.kurg mesra... masing2 cm de grup masing2.. bosan!!!

till then... daa~
 

Blog Template by YummyLolly.com