Thursday, September 25, 2008

baLik kaMpung yeaY~

yeah... kurg 3 jam lg aku brtolak blk melaka ngn jalal n anom... so kot2 kt umah xde tenet ke.. aku nak ucapkan..

SLAMAT HARI RAYE MAAP ZAHER BATEN
YE KAWAN2 SUME

slmt bukak pose kt umah, slmt smyg raye, slmt msk lemang, slmt gemukkan bdn, slmt sume ye~ last but not least.. semoga slamat dijln raye~

Wednesday, September 24, 2008

kaLau La boLeh~

kalo la boleh bukak tempurung kepala and buang memori2 yg kite xnak.. aku de byk memori yg nak dibuang sbb aku x suke sgt nak igt... mmg la memori tu la yg kdg2 wat kite tersenyum n ubah dri kite.. tp de gk memori yg aku wish xnak ade pon.. wawawawa:-
  • memori time aku wat ayah aku sdey.. aku slalu sgt gado ngn ayah sbb we both same2 keras... bak kate umi "seb baik la isha dok jauh".. tp time berjauhan ni indu sgt kt parents n rase x nak je gado ngn ayah lg.. tp blk umah mesti de menda yg wat kitorg gado.. come on nisak... blk ni pliz kalo ayah argue pape pon dok diam je ek..
  • time darjah brape ntah.. kazen aku honeymoon kt US.. so die blikan aku n adik aku buih yg tiup2 tu dlm botol besar... aku n adik aku pon bermain dgn jayanye... ttbe tergado so aku pon ugut nak buang air sabun dlm botol die tu.. suddenly die tolak tgn aku n abes sume air sabun tu tumpah... dgn hebatnye die menangis mengamuk n amek aku punye n trus tuang sampai abes... setitik pon x tnggl... br 1st day main... pe lg.. kitorg pon ngs same2 smpai la ttdo... tiap kali aku igt mende ni aku rase bongok sgt... nape aku wat cmtu kt adik aku.. so xnak igt!!!
  • mase darjah 1 aku pnah tipu sorg mmbe aku ni.. aku ckp kt die kaler LUNA yg kite gune ni de racun.. kaler pink, purple n itam... die punye la takut smpai x dtg skolah.. then bapak die dtg repot kt cikgu klas ckp de dak yg tktkan anak die smpai xnak dtg skolah.. bile ckgu tnye aku wat bodo je... haha. stupidos tol nisak time tu... bile igt blk skang ni.. rase cm bongok lg...
  • prnah ngaku kt sorg mamat aku PERNAH suke die time chat... act bkn la de niat perigi nak cr tmba pon but after dat die kutuk aku kt mmbe aku ckp aku x malu.. wut da hell.. aku dh de balak la wei... sj je ckp..mentang2 la aku x lawa ek... then after that bile jumpe je die senyum dgn muke ala2 "aku hot.. ko suke aku kan so sila lah tgk muke aku".. pastu borak je mesti nak cite awek die tu la ni la bla2... hello... xyah la nak bgtau aku ko tu dh de awek n bhgia sgt ngn die... n aku dh tau pon.. bkn aku tergila2 kt ko pon nak jeles dgn cite2 ko tu.. n skang aku hepi die dh clash.. bkn sbb aku leh masuk line tp pdn muke ko... konon hensem sgt... aku yg gemuk ni pon kekal lg.. hehe
  • lg satu memori yg kne delete is time interview nak join event.. bencinye aku kalo igt.. pe hal la bodo sgt bg jawapan cam t**i.. kalo la boleh buang memori tu kan.. after interview je trus buang... so xde la igt pape...
  • last2 n plg aku xnak igt dah... memori satu hari diseremban n pd.. ari yg memenatkan, menyedeykan n membencikan.. shuh2.. pergila kamu wahai memori... kamu x diundang pon dlm idop sy...

byk lg act tp sume dh trdelete kot... hehe.. till then~

Thursday, September 18, 2008

keBIZIan~

projek n assigment yg kne submit b4 raye:-
kerja2 SIFE - dis weekend dh kne siap
DCN grup projek (anta kt grup je) - 24 sept
corporate finance group case study - 25 sept
marketing individual asigment - 26 sept
marketing group case study - 26 sept
nampak je skit tp each keje tu bykkkkkk... even x sbyk n sebz dak final year pon still bz gk... huh~

Wednesday, September 10, 2008

hePI beSdaY rUmeT~

ari ni besday rumet sy.. name die maisarah.. die budak pd... die ade bf... bf die lelaki... hehe... die kwn mkn sy... i mean kalo nk mkn cr die... die akn bg respon yg hebat yg membuatkan sy turut berselera utk mkn... kami juge same2 bersemgt.. smgt utk kuruskan bdn... tp mayo slalu ajak sy mkn... sy x tau adekah smgt kami akn mmberikan hasil... atau hnye tgal smgt semata2... huhu.. nway... epi besday yg ke 19 ye mayo(rumet sy budak bijak... die loncat.. hehe) ... even umo x same tp selera mkn kite same tau... hehe...
sebelum eyeliner..
selepas eyeliner...
sy n mayo suke mkn!!! yeah...
oh ya... rumet sy juge seorg yg fotogenik... selain itu die sorg yg kuat stdy... n die bgn awal juge.. die ade kete myvi.. kete myvi die no plat besday die.... die juge ade bear bsr.... oh.. die slalu gk pkai bj kelawar... die pandai msk.. masak hotdog n crabstick... sdp... mkn ngn roti.. hehe... mlm td die yg pilih pics utk dipost dlm blog ini.. maka mayo.... anda utang sy kerana sy sudah terlalu mempromote dri anda... hehe... frenship 4eva ye~

Tuesday, September 9, 2008

jiWa kaCau~

most people said...

FORGET DA PAST...
JUZ MOVE ON....

but.. if theres sumthing bout da past dat not settle yet... how can i move on...

Sunday, September 7, 2008

MajLis beRbuKa puAse V4A-S3

alhamdulillah.. kenyang sungguh aku ri ni... ri ni kitorg satu umah masak n bukak pose rmai2... sume tu disponsor lyn.. THANKS LYN... aknku bls jasamu satu ari nnti.. ewah... so.. utk menjayakan majlis berbuka pose ni... sume org de task masing2... Lyn selaku penaja jd sv kitorg.. die memantau n die gk la yg mengarah pe yg patut kitorg wat.. so.. ini adelah menu2 kami... hehe =P

kurma adlh hidangan wajib... carrot n peas tu aku n ain yg rebus... hehehe (kecoh la nisak.. rebus je pun)

kemudian marilah kite minum air mangga.. nikmatnye~

appetizer.. mushroom sup... ni aku masak gk.. dibantu oleh fika.. (nisak.. instant je pun.. kecoh lg)
nasi grg cina... kitorg masak dlm 2 periuk so ala2 berlumba la... aku satu team ngn mayo... ct satu team ngn fika n anom... tasha jd pengadil... pemenang nye...... anda yg tentukan~

ayam ape ek.. xtau la nak bg name ape... tp ni la main dish act... yg lain2 tu side dish je... nasik tu pon msk sbb tkt x knyng mkn aym.. plus kite kan org melayu... hehe.. tp ayam ni sdp giler... again.. thanks lyn!! n thanks to pia n tasha juge sbb tlg mskkan even byk dugaan.. huhu

kentang baked with cheese.. ni pebret aku... tp disebabkan dh knyang mkn nasik n ayam.. aku mkn seketul je.... ini ade lah salad telur (aku yg pnggil..).. hehe... kntng ancur gaul ngn telur rebus n de crabstick skit plus mayonis... hasilnye... sedap!!!!

so kesimpulannye... aku sgt kenyang rini... thanks tu sume2 yg membantu.. xlupe juge kpd farah yg tlg basuh pinggan... pasni ape plan kite ye~

Saturday, September 6, 2008

keSDEYan~


ari ni sy sdey... napekah.. myb sbb ari2 ngadap words SDEY kt dekstop tu... huhu... act ri ni de byk mende wat aku sdey... n slh satu nye... pics2 famili aku yg aku tumpang dlm laptop tom dh ilang sbb terformat... pics pi umrah, time jln2 pi brunei n swk, pics ngn staff2 bank ayah kt kningau, pics mandi air terjun, pics keliling umah, pics ngarut2 ngn famili.. sume tu dh xde... gone.. ilang.. forever....xmungkin akn dpt lg... hmm... mmg slh aku sbb x amek awal2 pics tu..biar je dlm laptop tom... n akibat suke menangguh keje... aku ilang sume mende beharge...
act mmg sdey tp aku leh trime sume tu sbb slh aku... tp still rase sdey ade so aku pon nak ajak la si jalal (to make it short n easy.. i'll kal him J afterward) kuar... aku ckp aku sdey so jom la kuar.. kite bukak pose kt luar.. then die dgn sweet ckp la npe ni.. cite la.. so aku pon cite la psl pics tu... n aku nak korg teka la respon die kt cite aku...

A. (dlm nada yg lembut dan ingin memjuk) awk ni cuai nye... xpe la.. dh jadi kan... dah2 jgn sdey..kte pi bukak pose kt luar ek ptg ni..
B. (dlm nada yg mrh n tinggikan sore ala2 tengking) awk ni pehal la cmni.. dr dlu org dh pesan jgn menangguh bla2... xleh nak pk ke wak...mcm la xleh nak bli cd pastu burn bla2... xkan nak kene aja bla2... xphm la awk ni bla2....
C. (dlm nada sweet) ala2 siannye... xpe la.. pasni jgn menangguh lg tau.. pengajaran... awk sdey pon pics x dpt blk kan... dh jgn sdey ye...
D. (dlm nada menyampah) ntah la wak.. mls nak ckp pape.. pdn muke.. dh mmg prangai awk cmtu...

huhu... ikut korg la nk bg jwpn ape... yg sure.. rite now i'm really craving to hv sumone yg leh wat aku hepi time sdey n yg aku leh share sume mende kt die.. hehe.. papepon... luv u j.. =P

4.02 am~

yeah.. rite now kul 4.02am... but aku still x tdo lg... pdhl td ngntuk giler.... pg td klas suppose kul 8 till 12... but termiss klas kul 8 tu ats sbb jam loceng ye.... owh.. act my hp rosak pon.. so not my fault k.. hehe... n klas kul 11-12 (hse) xde la pulok... pnat je jln dr blok 2 til lok 14... then ptg tu pi ipoh ngn jalal n anom... tujuannye nak bli brg2 n bukak pose dgn YB kite- AB JALAL.. adun keratong 5.. hehe... then after shopping kt tesco n berbuke kt KFC (KFC tu dh mcm rumah kedua aku n jalal.. jalal = KFCholic), kami pon pulang ke UTP dgn jayenye... n midnite lak nak celeb besday anom.. act bsday anom smlm but sume de hal msg2... so trpakse dipostponed ke mlm td... sian anom... sure die igt org xceleb besday die... hehe... pnat aku plan ngn bf die... n "majlis" brjln dgn lancar.. ewah.. ye la sgt.. kesimpulan yg aku dpt through party anom ni - i can never b an event manager... rosak majlis kang... huhu.. after lepak2 mkn secret recipe n kcg... me go back to my room sweet room, sitting in front my ASUS yg gabak n start to searching n exploring n reading anything dat 'reachable'... n suddenly i found sumone.. sumone yg i dunno how to describe... tp die prnah wat life aku sgt2 x brmakne dlu... yg wat aku down n rase nak gone je... tp tu dlu.. rite now me got no feeling at all... xtau nape... de hikmah ngn kejadian dlu... kejadian yg worst spjg almost 20 thn aku idup ni... kjadian yg wat aku rase khlgn yg amat sgt... kejadian yg sume org xnak lalui lansung n kejadian yg aku yakin x kan berulang lg dlm idup aku... after all, dat 'kejadian' mmg byk ajar aku jd seorang wanita, n wat aku makin bhgie.. n also wat aku rase sgt disayangi n dihargai skrg ni (jiwang la pulak nisak oi)... tp de mende x setel lg... hehe... apekah itu... tepuk dada tnyela nisa... huhu... nite n assalamualaikum..

p/s: EXPECTED ---> dat stupid slide thing cost 80... n still.. demi hp ku snggup byr je... =(

Thursday, September 4, 2008

HP ku roSak~

dgn ini dimaklumkan bahawa HP ku yg br berusia 3 bulan telah rosak... hmm~.. sdey nye.. sadis sgt.... xtau nk ckp cmne... buntu giler... blank... ergh~ dis week aku mmg saving sgt... n mmg duit aku tgh byk skang ni... n suddenly si menatang SAMSUNG ni rosak... agk plik sbb xjatuh, n xdigunakan dgn ganaz malah dijaga dgn baik sekali but still rosak dgn tbe2 disaat aku dpt menyimpan wang dgn begitu berjaya... adekah ini yg dikatakan laknak... Warranty de kt umah.. td tnye kt kdai die ckp kalo de warranty die x nak wat - which means he want me to pay for dat n surely it cost almost 100... sbbnye hp aku slide n sumthing wrong ngn slide tu.. bile cite kt jalal die ckp "pdn muke coz dh pesan awal2 jgn bli slide".. WUTEVA~.. aku suke slide.. aku suke sgt n sgt suke... so i cant stop myself from buying dat stupid slide thing... so pe yg ptut aku wat... balik melaka n repair kt tempat aku bli ke... suh ayah post je warranty n aku kne pi ipoh about 2 kali sbb nak anta n amek dat fon, or juz repair je mahal2 pon... tp yg plg penting... aku sgt memerlukan hp aku skrg.... cmne aku nak manage bisnes aku tu n cmne nak set alarm bgn tdo n cmne nak contact umah... pliz.... Tuhan tabahkan lah ati aku~

Wednesday, September 3, 2008

LakNaT~

scary gler title (4 me~)... huhu... smpena bulan ramadhan ni so aku nak share skit ilmu akhirat yg aku trbace dlm satu mjlh ni.. story begin...

smlm aku bukak pose kt umah.. after tu aku bosan so aku amek la mjlh2 yg de kat rak... teramek la buku ANIS.. buku psl islam la.... so aku pon belek2 la (x bc coz suke tgk pics n title je..) then trnampak satu box ni bertajuk "4 tanda Al-Quran melaknat anda".. n mate aku pon terlekat kat satu point ni.. "rezeki yg melimpah tetapi tak pernah mencukupi".. Ya Allah... trus aku rase sdey sbb aku br prasan dh lame aku x bc Quran. (yeah.. u may blame me.. sy mmg seorg yg alpa)... n rite now... mmg aku slalu kekurangan duit n aku pelik sbb aku x tau mane ilang sume tu... nak kate shopping... aku bukan jnis shopping pon... nak kate sbb mkn... evry day aku abes juz RM2 4 lunch n RM2 4 dinner.. n parents pon still masukkan duit... plus duit hasil 'bisnes' aku lg... mmg melimpah2 rezeki yg aku dpt act... tp again... xtau mane sume tu pergi... so aku nak berpesan kpd kwn2 aku kalo ade yg terleka... marilah kite sama2 membace alQuran... jgn bile dh susah br terhegeh2 nak bc (like me alwez did.. huh =( ).. n bc la ngn seikhlas ati..

"semoga Allah mengampuni segala dosa kita, sentiasa merahmati apa yg kita lakukan n semoga pintu rezeki sntiasa terbuka utk kite semua"..

Amin~

 

Blog Template by YummyLolly.com