Thursday, August 28, 2008

aLarM cLock aka Jam LocEng~

.pelik.pelik.pelik.

dh berhari2 aku x bgn dkjutkan jam loceng..
dlu aku yg kjut anum evry morning..
skang anom yg kjut aku..
wut makes me wonder~
napekah aku x sdr lnsung hp aku bunyik alarm..
adekah kerana:-

A. telinge aku dh alah dgn bunyik tu (tp xpernah lak cmni)
B. aku sedar tp aku igt tu mimpi (ari2 impi indah)
C. HP ku yg de probs (myb la kot.. hehe~)
D. aku x korek tlinge (out.. coz aku slalu korek ye)
E. aku ni mmg jnis susah nak bgn (erm.. no komen)
F. aku tido mati~ (xde la mati sgt... leh je bgn kalo de gngguan)
G. korg la tlg pk kan ek.. thanks =P

tp mmg plik tau for me... hmm~ napekah?

Monday, August 25, 2008

coNvofaiR 2008~

salam... hehe... bile bc blk blog aku ni br trprasan yg blog aku skang makin suram n pudar... myb sbb aku byk cite psl probs kot lately.. sori2 coz bile bengang aku mmg suke menulis... tp skang aku x nak dh cite probs aku.. wat pe nak sdey2 kalo kite act dberi peluang utk gembira nikmati hidup ini... hehe.... ari ni ari isnin... smlm ari ahad... ade ape dgn ari ahad? ade CONVOFAIR!!! hehe.. suke sgt cnvofair.. x tau nape.. bkn de ape pon tp time cnvofair la time plg hepi skit dlm utp ni... dr jumaat smpai ahad keje aku bgn pg pi convofair, balik tido or wat keje pastu ptg pi lg... blk mndi n wat keje skit2 pastu mlm pi lg... huhu... ari sabtu mlm pi tgk si nabil raja lawak tu wat show...time tu hujan lebat... act mls dh nak tgu.. bek blk je tp sbb teman kawan2 kan.. so tgk je la.. tp x rugi pape pon... terhibur je... at least tergelak2 gk la aku... huhu... mlm td lak tgk si m.nasir lak... pon ok la sbb lagu die nyanyi tu lagu best.... hehe.. tp plg ok sbb jalal turun teman tanpa diajak... hehe...disebabkan tgh bosan so aku nak list pengalaman kt convofair:-

1. pengalaman plg sdey -> xleh nak bli pape sbb nak jimat duit =(
2. pnglmn geram -> time tgk nabil de foreigner berdiri kt dpn.. duduk la oi... org blkg x nampak.. geram tol
3. pnglaman plg hepi -> jalal nak turun teman sbb die tkt aku majuk... rase hepi sbb b4 dat aku ajak die xnak...n lg satu... jalal blnje byk gak.. huhu
1. gerai plg mnyedeykan -> gerai fish spa... sdey sbb tgk air die dh itam.. sob2.... trus geli nak wat
2. gerai yg mnggeramkan -> gerai nasik gulung... lame giler kot tnggu x siap2... meja lain sume dh dpt food diorg.. kitorg dtg dlu... eee geram.. dh la lapa
3. gerai yg menghepikan -> gerai roti piza... sbb sdp n murah... mmg berbaloi~ n kemah exhibition coz satu2 nye tempat yg ade aircond yg sgt sejuk kt tapak convo tu...
4. food plg sdp -> roti piza la... dgn hnye 1.20 sume org leh merase... haha... sdp sbb byk cheese...
5.food plg mhl -> udang celup tepung.. satu polistrin tu hrge 10 inggit... act berbaloi sbb byk kot udang besar2... nak sgt merase tp syg duit~
6. food plg murah-> ee brape kali nak ckp ni... roti piza la!!! 1.20 je... dh jgn tnye lg....
7. benda plg nak tp x dpt -> erm ape ek... byk smpai x terlist... tp slh satu nye mooncake yg de egg yolk.
8. benda plg nak n dpt -> roti piza lg... hehe.... mlm td trun igt dh xde so sgt sdey.. bile tnye rupenye ade lg... so dpt gk akhirnye
9. mende plg satisfied n x menyesal bile bli -> pen upin n ipin utk aidid!! pape utk famili ni mmg x nyesal kalo bli
10. mende plg wat aku nyesal bile bli -> FOOD... sbb konon nk diet tp abes food satu convofair aku borong.. n kalo korg prasan pon... dlm list aku ni almost sume r bout food.. waaaaa~

Saturday, August 23, 2008

sEsunGguHnYa bY unGu

Sesungguhnya manusia takkan bisa menikmati surga
Tanpa ikhlas di hatinya
Sesungguhnya manusia takkan bisa menyentuh nikmat-Nya
Tanpa tulus di hatinya


part korus lagu ni siyes sdp giler n leh wat aku insaf sgt2... hmm~ semua org nak masuk syurga.. tp sume tu hnye dimulut... ati n perbuatan lansung x de ciri2 nak masuk syurga... tgk la skang... kalo kapel2 msti nak pegang2 (even me =( ...) kalo tegur ckp x baik mule la ckp org tu skema la pe la (but me not like dis k =)...) pastu bile de event hiburan then bile rakan masjid(RM) wat mcm2 mule maki2 rakan masjid.. xkisah la RM tu extreme ke ape tp at least aku rase die dh baik menego2 mende yg salah... aku bkn nak ckp aku baik coz aku pon pi tgk hiburan sume... tp dlm mase yg same aku leh trime nape RM wat cmtu.. aku plik bile org ckp biar la.. kubur lain2.. ok fine... tp kalo tnye die nak masuk syurga ke neraka... msti die jwb nak syurga... tp ciri2 lansung xde.... yup... me also noe dat dosa pahala kerja Allah.. kite xde hak nak jatuhkn hukum... tp kalo dh obviously die wat slh.... korg sume rase bende tu dpt pahala ke... kalo die kapel2 n peluk2 sume... dpt pahala ek?.. sori to say tp aku rase org yg tgh kapel ni la org yg plg cetek pemikiran... x caye cube tego time diorg tgh pegang2 tgn... diorg dpt trime ke... kalo dpt pon blkg2 mesti ngumpat gk.. hmm~ i admit... even me pon... de pegang2... tp siyesly kalo org tego aku.. aku akn trima dgn ati terbuka sbb aku sgt2 tau itu dosa... n aku sgt2 nak masuk syurga tp kalo tgk keadaan life aku skang mg impossible... aku rase aku byk sgt dose, terlalu byk.. n aku tkt sgt mati skrg... nak menanggung azab dlm kubur... Ya Allah, pliz kurniakan hidyah kt hambaMu ini... hmm~... k la... bkn nak perli mane2 pihak tp kite sume dh besa n dh boleh pk sdri... again... " Sesungguhnya manusia takkan bisa menikmati surga, Tanpa ikhlas di hatinya "

Thursday, August 21, 2008

reNdaH diRi~

salam... now nih aku rase agk tensen.. de sumthing dlm paleotak aku yg aku x puas ati.. tp aku x tau ape bende sbnrnye... ntah la... kalo korg pnah bc post aku awal2 dlu... korg msti tau btape bnci nye aku mnjd aku... aku tau x baik... kite kene brsyukur ngn dri kite... tp aku xsuke diri aku... aku rase dri aku ni x gune... n xde pape yg best... inside n outside.. siyesly.... n awal2 aku nak ckp sori coz post ni mmg aku lepaskan geram sgt2... mende ni aku leh lepaskan dlm bntuk tulisan je... sbb aku x reti nak lepas dlm bntuk prckapan otherwise aku akan wat org yg mndgr tu annoyed kt aku..

1stly of kos psl fizikal... aku bnci jd gemuk ok.... sgt2 bnci... ok2.. aku tau pe solution die.. DIET!!.. tol x kwn2... tp pliz.. neva2 say it 2 me again.. dh bosan dgr words tu... yup.. aku mmg degil... act b4 dis aku hepi je ngn dri aku... biar la gemuk pon... so wut... kalo sume org slim kt dunia ni xde la yg nak support bli baju size xl... n aku hepi aku antare yg terpilih utk pkai bj size xl... tp tu dulu... now nih aku benciiiiiiiiiiiii sgt2... n surely ni sume sbb manusia2 bongok n bangang yg suke memandang fizikal semata2... (nape aku emo lak ni ek.. wuteva)... kalo diam2 xpe la... ni nak mengutuk mengate cm la korg tu baguz sgt.... tp xpe... aku leh saba lg act... heh.. aku masih mampu tersenyum....

kalo la korg kt tempat aku skang.. msti korg tau btape humble nye aku ni (bunyik perasan pon ade gk nih)... bile pi kuar ngn jalal... jln2.. act aku rase malu... tp still aku leh jln ngn confident sbb aku xnak org nmpak aku cm gile lak.. jln tunduk2.... tp dlm ati aku ni rase nak ngs... sbb kdg2 aku nmpak org cm pandang mengejek... korg leh ckp prasaan aku je tp x... aku pnah dgr k org bisik2 gelak2... korg x gemuk so korg x tau(khusus utk wanita je ek)... org gemuk yg de boifren ni mcm keajaiban agknye... cm ri tu gi maple... nmpk gile grups of gurl ni pandang2 pastu gelak2 pastu pandang lg pastu gelak.... yg boyz lak korg x yah ckp la... korg sure tau sdri pe de dlm otak korg tu kalo korg nmpak org gemuk...

so bile rase obses ngn kegemukan ni... sure2 la akn ifek sume mende... nak wat presentation pon rase malu.. everything... adoi la... tp yg pliknye... aku kalo present still leh senyum ketawa seolah2 xde pape pon dlm dri aku ni... tp jiwa aku ni lain.... nape aku perlu ade rase cmni.... aku boleh melawak ngn fizikal aku ni bile borak ngn kwn2 tp act sume mende tu sgt2 menyedihkan... aku slalu ckp aku ni gemuk ngn gelak ketawa n riang ria tp sbnrnye aku sgt2 sdey.... bile pi shopping ngn mmbe2 aku nmpak sgt hepi ngn pkaian yg aku bli tp hakikatnye x.... kesimpulannye... segale yg aku wat aku x prnah hepi...

now nih pe yg wat aku rase bersyukur n hepi adalah family aku je... family aku semata2.... even ayah slalu mrh aku.... aidid lbey syg aizat dr aku... tp aku x kisah sbb aku hepi aku ade diorg... dgr sore umi n ayah dh wat aku rase brtuah nye aku idup kt dunia ni sbgai seorang wanita (erk... pe kaitan lak)... segala kejayaan aku n kemurahan rezeki aku ni hasil dr doa mereka... tp papepon.. aku harap one day care pemikiran aku berubah... sbb aku tol2 x larat nak idup ngn otak cmni... n most important thing- aku nak rase kegembiraan yg tol2 gembira... sekali pon cukupla... b4 aku mati~

ps: sori coz obviously dis post is NOTHING!!

Monday, August 18, 2008

noKia N80


ni la hp ku sbelum ni... even rmai kate x cantik.. gabak.. besar... tp aku sgt sgt sgt sgt sgt syg hp aku ni.... aku bli ni kt airport jeddah... ayah byr separuh n aku separuh... hrge mase die mule2 kluar dlu mhl nak mati.... almost 3 ribu... leh dpt satu laptop... tp sbb ayah syg anak die ni... ayah bli kan gak... huhu.. n now bile ilang... aku sgt2 sdey... trigt betapa susah pyh ayah nak bli hp ni.. pi convert us dollar ke riyal kt jeddah airport tu.. rugi 60 inggit sbb airport nye rate tnggi... tp ayah ttp blikan.. dgn aku majuk nye time tu sbb aku nak sgt2.... maaf ayah~ n i admit hp ni mmg asyik rosak... pas repair rosak lain lak... sampai la saat2 die ilang tu mmg die dlm keadaan nazak... tp still.. aku sanggup abes bribu2 demi n80 aku ni... mmg xde hp len dpt ganti... adoi sdeynye... nk ngs sgt ni... pliz pulangkan hp aku!!! ari ni genap 2 bulan 2 minggu hp ku ilang... huh... hati oh hati... tabahlah kamu ye.. (mmg luahan ati nih) =(
nape aku suke n80??
1. 1stly sbb slide... aku sgt suke hp slide... SANGAT suke k... n aku mmg x kan bli hp slain hp slide... even snang rosak ke ape ke... tp aku ttp nak slide... so sape nak bg adiah hp.. aku nak hp slide je k.. hahaha
2. sbb camera die 3 mp... mase dlu2 batch n80 ni.. n80 ni la antare hp2 terawal yg camera die 3mp.... n siyesly... mmg pics die lawa giler... n byk mode lak tu... sbijik cam camera digital... n sesape yg pkai nokia n rase camera hp die 3mp n byk mode yg cam digi cam.. aku sarankan korg pi tgk mode2 kat n80 coz mmg n80 nye mode lain dr hp lain...
3. slain bluetooth, n80 ade infrared gak... most hp kan kalo de bluetooth, infrared xde.. n vice versa... tp n80 aku ni lengkap.. sume ade...
4. de wireless.... kalo pi mane2 yg de free wireless... aku akan mnggunakan hp aku ni utk surf tenet... n mmg puas ati sbb sbijik cam laptop.... x yah gune devices tmbahan...
5. n80 ni leh dgr lagu or tgk video dlm sume format.. mp3,wma, wav,mp4... sume la... letak je dlm hp.. korg msti leh tgk punye... even nokia 5610 yg 3.2 mp n lawa tu pon xleh dgr certain format tau...
6. camera dpn leh snap pics gk.. even vga pon tp lg best... cube list brape kerat je yg camera dpn leh snap pics... skit je... camera dpn tu kan utk video kal semata2 tp tidak utk si n80 ni....
act byk lg yg best tp x trtulis kt cni... tp siyesly tiap kali trigt hp aku tu aku sgt2 sdey.... even till now aku doa hope one day aku jmpe blk ngn die... even aku trpakse beli 4 da 2nd time pon dgn hrge 1k pon aku snggup... sbb hp tu byk sgt kenangan n plg penting - hp tu hadiah dr ayah utk anaknya~ hope sgt.....

Wednesday, August 13, 2008

aNakku buKan PanDa~

salam... ari ni ttbe aku nak tulis psl panda lak... siapakah panda? huhu... disebabkan fatin de tnye panda tu ape.. so aku akn mnceritakan sdikit latar belakang mengenai panda... ewah...

panda ni actually pet si jalal tu... kalo korg tgk pics ni pon sure korg xtau nak ckp apekah panda ini.. adekah seekor anak panda, or hamster, cat mayb.. papepon.. sbnrnye si panda ni adelah seekor Sugar glider... sugar glider tu adik bradik tupai gk la.... tupai yg leh terbang dr satu pokok ke pokok sbb die cm de kepak... bkn cam burung tp mcm tupai pkai kaftan tu... huhu.. ala.. kalo korg tgk pics ni korg tau la... heh..

sugar glider ni sgt mahal.. kalo korg pi pets wonderland.. harge die almost RM400 sekor... n si panda yg jalal bli ni pon mhl gk tp jalal byr 400 tu die dpt la cage n de la mainan2 panda skali... mahal giler kan.. n aku pon de la share skit... ye la... jalal nmpak nak sgt2 si panda2 tu... so anggap la mcm byr cost amek anak angkat... =P




sori la ltk pics ni tp korg msti nampak betapa mesranye panda ngn jalal... panda ni byk giler persamaan ngn papa die ni... pelik, mereng, kuat mkn, muka yg cm itam skit2... tp kalo korg tgk si panda ni kiut... tu ikut aku tu.... jalal syg giler ngn anak die ni.. ye la.. tgk la harge gk kan.. huhu.. siap borak2 ngn panda, main2 ngan panda, ketip kuku panda, mandikan panda.. seb bek panda x pkai pampers.. kalo x, tuka pampers pon die snggup... si panda ni de pelik skit dr kaum spesis die yg lain.. aku pon x tau nape.. tp bile pk2.. aku rase msti sbb ikut keturunan... dah papa die pelik.. sure anak die ikut... bulu panda pon len dr panda len... dkt2 belah ekor tu de oren2... mmg x normal... seb bek x itam.. kalo x mmg exactly ikut jalal.. hehehe

tgk la kemalasan si panda ni... jalal kate bab2 mls n kuat mkn ni ikut aku.. kurang ajar tol... dh die yg didik si panda cm tu.. nak slhkan aku lak..


si panda tgh mkn gerber... tau x gerber tu ape... haa mkanan baby... yg dlm botol kcik2 tu.. mhl la gk... tp demi panda ni.. si jalal sanggup je... die pon nak anak yg sihat kan... so bli la makanan baby tu... mase kcik2 aku pon x mkn gerber ni.... tp panda~ erghhh.. selain gerber... panda suke giler mkn epal... amboi panda ni.. western btol.... so tiap ari rabu... msti la bli epal kt psr mlm... kalo jalal xpi, die suh aku blikan... panda panda panda... sume panda.... =



si panda ni pon fotogenik tau.. pantang nmpak camera msti posing bkn men... yg pics golek td pon die wat2 je... sbb nmpak camera kan...




si panda dlm umah nye... ntah ape la die wat tu... duduk cm org mls... pastu jalal nak slh kan aku lak yg didik anak die cmni... pdhl die yg manjekan panda sape suro... hahaha
haaa.. yg ni la yg aku maksudkan berkepak tu.... mcm pkai kaftan kan... aku tngkap pics ni time die tdo blik aku... die x manje sgt ngn aku sbb aku x manje kan die... mls la aku... kang naik lemak lak... skang kcik xpe lg... bile dh besar kang mntak mcm2 lak.. nak kereta la ape la... xde keje aku...

cak!! haa tgk la ni... suke tol ngn pouch die ni... kdg2
jalal wat die gi jln2.. so ltk la dlm pouch ni... nak bli stroller mhl sgt... bli pouch dh la... haha... panda ni suke menggigit gk.. tp x sakit la.... cakar pon x sakit tp de la bekas nye..... panda ni pon spesis burung antu.... siang tdo mlm jaga.. so time mlm mmg aktif giler.. lg2 time tutup lampu... jalal slalu suh aku wat kan mainan utk die tp aku mls... panda ni dlm cage die kne de mainan.. mcm2 la sbb die sume main2... panjat la lompat la....


ni ntah die mkn pe ni.. epal kot.... slain epal panda suke rambutan n durian... giler malaysian kan... jalal ckp panda suke giler durian.... sampai masuk dlm mata durian tu pon si panda ttp kusyuk mkn... kalo ikut spesis.. sugar glider ni suke mangga.. tp si panda yg pelik cm papa die ni x suke lak mangga....






ni time aku jaga die la ni.. die xnak kuar pon dr roller tu... jalal ckp kalo die tkt mmg die akn dok je dlm roller tu.. even kite suakan food pon die x kuar gk... die sanggup menjengket je cm dlm pics ni... kalo kite amek gk die dr dlm roller ni die msti kencing... sbb panda suke kencing!! mcm papa die!!!





Monday, August 11, 2008

thanks 2 my frenz~

salam.. thanks utk sume2 sahabat yg komen utk post TERTEKAN tu ek... erm.. myb tol ckp yana... de probs2 lain wat aku makin trtekan... today hbgn aku ngn jalal getting better... tp x la seOK dlu.... tp die de msg... smlm aku dh kuar njoy ngn anom... pi ipoh... tgk wyg, mkn kfc sume... time blk aku blikan jalal mc'd n aku tnggalkan note "miss u, take care~"... n tgh mlm die msg... aku hepi sgt.. even msg biase je... x mcm dlu tp at least die yg msg aku dlu.... heh... smlm aku x msg die lnsung dgn hrpn die akn rase khlgn aku... sbb kalo gado je slalu nye aku msti msg byk2 kali pujuk die smpai die rimas... tp smlm aku brjaya x msg lnsung n da result is - die msg aku dlu!! yeay!!! aku hope pasni hbgn kitorg back 2 normal... coz aku mmg xnak clash... nnti aku rase rugi sbb aku dh abeskan mase almost 5 thn ngn die... bile igt memories2 tu cm anonymous ckp tu.. byk sgt2... n aku pon x nak ngs lg utk die.. cm nina ckp... dunia ini mmg hina utk dtangisi.. ewah2... huhu... hmm~ ok2.. off topic...

bout mende yg aku wat tu lak.... bukan keje part time la fatin... huhu... xde mase kot nak keje... n yana, jgn isau.. bkn la mende2 bodoh pon... n kalo x baik pon sbb aku x btau parents aku... sbb kalo diorg tau konfem diorg mrh sgt2... tp aku trpakse sbb aku kne cr duit lbey tp once again.. bkn mende bodoh n xbaik tau.... heh... n juz 4 shefah.. aku syg kamu juge..

ps: shefah n yana.. korg jd x dtg u aku ni.. jgn la x jd.. kecewa aku kang...

Saturday, August 9, 2008

SUDUT SKEMA: tertekan~

salam.. ari ni sy rase nak menggedik skit.. nk gne sy-awk.. nk tulis ngarut2... nak ckp pe je yg sy suke...nak tulis skema2... KERANA HARI INI SY SGT TERTEKAN.... n of kos sbb jalal... n ini 1st time sy cerita psl mslh ngan jalal dcni... sbb sy dh x thn n sy nak luahkan sume... 1st of all sy nak mntak maaf kt kwn2 sbb x reply komen korg... sy sgt bz n bile x bz ni.. sy ilang mood... act, sy tgh gado besar ngn jalal.. sgt besar... tp xde la smpai clash... slalu nye kalo gado sy akn sdey kjap je tp x tau nape ari ni sy rase sgt sdey coz my feeling skang ni same cm feel mase sy clash ngn die satu mase dulu.... dh lame x gado sbnrnye... n b4 ni kami sgt hepi... kuar lunch n diner same... gurau2.. ejek2... tp skang sume dh xde... n xtau sbb pe tp rase mcm kali ni kami xkan baik blk... sy wish sy de prasaan cm yana... mampu utk clash ngn die n menyerah diri kpd ALLAH... sbb sy tau cinta pd ALLAH sgt agung... n akan sentiasa menenangkan n melindungi kita... tp de fact dat i gonna lost him(jalal) tu wat sy nangis tiap mase.. ye sy bodoh sbb mngis utk seorg lelaki.. n sy x nak pon ngs utk die.. tp prasaan sdey n kecewa yg sgt tnggi... wat sy rase tertekan n agk x bermaya.... td sy n anom jln2 dlm utp... nak tenangkan ati... kami lepak tepi masjid... sy rase gmbira bile tgk masjid... sy rase tnang bile lihat rumah ALLAH tu... n sy wish sy akan mnjd seorg yg sgt taat n patuh kpdNya... sy wish sy akn diberikan hidayah... sy wish ati sy akn sntiase tenang keranaNya... sy prcaya mase tu kan tiba... sbb sy sntiasa brusaha utk kearah itu skrg... doakan sy ye... sbb sy dh x nak dibebani dgn mslh duniawi yg asyik2 mngacau otak... by the way... sy skrg kekurangan duit n sgt kne berjimat... so dlm usaha utk mndptkan wang tambahan... sy telah mmbuat satu prkara yg kalo ayah tahu... die mesti akan mrh... perkara yg tidak melibatkan maruah tetapi sgt melibatkan tnggungjawab... bkn pelaburan internet or wut so eva tp melibatkan harta benda.... papepon... sy wish mnggu yg akan dtg ni adlh mnggu yg tenang n gembira utk sy.... amin~

Thursday, August 7, 2008

saHabaT~

knape ngn mereka... heh... 1st of all.. aku nak mintak maaf sbb nak tulis psl korg2 ni - my old frenz from smss... huhu.. coz aku rase mereka sume dh brubah... n aku epi sbnrnye... sbb most of them ke arah yg lbey baek.. Alhamdulillah....

1st skali yana.. sbb nye blog die yg aku mule2 ade kt cni... so die la yg aku rase mengalami perubahan yg agk ketara.. (yana.. kembang idung la tu =P)... mase mule2 bc profile blog die aku impres giler... dlm ati ckp "dh brubah kwn aku ni"... n aku rase hepi utk die.. good for her... even aku rase cuak2 stim die still ade tp aku kagum sbb die sorg yg brdisiplin n i wish i can b juz like her too..

2nd.. ttbe nak ckp psl emi lak... emi la antara kwn aku plg lame n rapat.. but now cm x sgt dh... kitorg b4 masuk smss dh knal kot... sminggu b4 dat la... same ys... dlu time skul die diam je kalo dlm klas... tp kt blik x yah ckp la... die kreatif n aku suke hasil seni die even ngarut pon... n now bile tgk fs die... mmg totally change la.. from physical side, makin lawa i admit... huhu... xtau cmne nak kontek emi... fs pon x reply sgt.. sdey gk la... sbb prnah rpt kan.. so emi... bile ko trbc post aku ni... jgn la prnah brhenti berhubung.. ewah~

3rd pula ade la shefah... td bc profile die... wah... aku rase shefah pon dh brubah.. lbey matang.. huhu... shefah la antare frenz yg alwez keep in touch ngn aku... mase besday pon die la da only yg wish... thanks shefah!!.. aku msg die reply... kire shefah mmg best la... huhu

yg ke4.. ili kot.. sbb die kwn yg plg bek mase skul.. i mean plg baik dgn aku.. not PALING BAIK... hehe.. (ngamok kang kalo ili bc =P)... mase f4 n f5 dok sblh... tp dorm x same coz die prefect... aku suke kwn ngn ili sbb die care... yg lain pon care gk tp sbb ili dok sblh kan so rase cm die lbey care... sbb nye kalo aku sdey n memencilkan dri... die cari aku.. time aku outing n blk lmbt die kal n tnye.. terharu lak.. (ntah ko igt ke lg mende2 ni sume ye ili).. huhu... now pon still baik juz smlm sdey sbb aku kal die x angkat.. angkat pon ltk... upernye die igt aku pervert yg slalu kaco2... seb bek yana tlg kal n btau die aku la yg kal tu.. kalo x sampai bile2 aku kal die x angkat... huhuhu

5th lak si eika... ika ni yg plg aku igt die prnah tngking aku mase f1.. since dat aku tkt giler ngn die.. tp pastu aku x igt dh pe yg wat kitorg jd rapat.. sbb dorm la kot... pas knal br aku tau die xde la grg mane pon... jiwa lmbut gk... ingin mencintai dan dicintai.. ewah.. (jgn mrh ye eika)... pastu ri tu die ym... byk gk yg kami borakkan... act aku rase plik skit.. sbb aku x prnah msg die or ym die... hbgn kami hanyalah ketika diskolah.. ewah... tp bile kitorg dok berchat tu br aku tau si eika ni byk gk citenye ye.... huhu...

ke6 adelah mie-Z... time f3 die dok blkg aku... byk mende yg aku prnah kenekan die.. atau dlm bhase yg lbey sopan.. tipu die... n mie-z slalu caye.. huhuhu... mende plg aku igt psl mie-z sbb die mkn smbil meniarap... mie-z la org plg pmls prnah aku jmpe... bkn mls stdy tp mls nak mkn ngn bersopan... haha... mie-z ni gk la yg aku tlg tuliskan surat cnta... bkn surat cinta ape pon... surat bosan lepas pmr... hehe... men teka teki ngn lelaki itu smpai lelaki itu cuak kot2 aku la secret admirer die... sbb lelaki itu x suke org gemuk kot... hahaha.... tp mereka bahgia smpai skang.. n aku hrp ko nhgia mie-z... pnat je aku mereka ayat dulu.. huhu.. n ri tu ym ngn mie-z pon br la aku tau mie-z ni ala2 cm eika gk.. byk cerita nye... huhu

di tmpt ke 7 pule adlh madek... madek ni f4 br yg disangka ayu.. tp sbnrnye gnz... heh... mende psl madek plg aku igt de la satu time tu die suh aku teman die pi toilet.. tp die tlh melakukan sesuatu yg mnyebabkan aku patah balik masuk klas n x sanggup nk teman die... (ko igt x madek).. hhuhu...pas skul ni kitorg de la gk keep in touch.. tu pon sbb kami same2 nak kurus... tp madec lbey berdetermination dr aku la... ala madek.. ko gemok2 pon lawa gk.. huhu...

next is natul... natul ni aku msg bukan nak reply... ish btol la die ni sorg.... huhu... tp mase die matrix gopeng dlu de la 2-3 kali aku gi tgk die.. n die pon prnah dtg utp.... time skul dlu ni natul la ntare mmbe plg suke mengarut... huhu... smpai skang pon... x caye jom ajak natul hang out... huhu.. tp natul ni dh brjaye dptkan bf mcm yg diidam2 kan... lucky her.. huhu... natul!!! reply la msg aku.. jgn la lupe kami.. huhu

for 2nite... mereka2 la yg aku cite dlu ek... next br aku tmbh.. sesungguhnye.. aku sgt rindu korg skrg... thanks n sori utk sgale2 nye...

Sunday, August 3, 2008

sYmpHony FesT 2008~

last nite kt utp de symphony fest... apakah symphony fest? well bc je la pics yg aku upload kt bwh ni... huhuhu..


tiket symphony fest... written on it tu la grup2 yg perform....

grup orchestra kt atas stage tu... at first diorg perform lagu suriram, lelaki ini (diiringi penyanyi dr grup virtuoso),n cant take my eyes of you.... best gak...

itu pula grup gamelan... best sgt diorg men coz aku suke gamelan.... huhu... rumetku, ain, slh sorg yg perform n our ex kp of SMSS , amad syafiq pon grup gamelan... men gong...

inilah rupe chancellor hall.. kelihatan grup orchestra chinese... best giler diorg men lagu sempurna....

tp yg plg penting... blkg aku ni de satu famili duduk.. n anak laki die sgt sgt sgt nsem... terlalu nsem smpai aku asyik2 usha je... love at 1st sight.. haha.. (sori jalal.. kamu ttp dihati) =P

Friday, August 1, 2008

sQuaSh or sKuasH?

wateva it is... yg sure nye.. i juz start to play dis 3 days ago... so far... aku njoy sgt... bez giler men... usaha2 aku nak kuruskan badan... haha... aku bkn la tere pon... pukul bola pon cm org rabun teruk yg x pkai spek je.... tp best sbb brlari2 kesana cni mngejar bola.... memukul bola dgn pelbagai skill.. ewah.... so weekend ni aku nak bli raket kt tesco.. yg murah dh la.. sbb aku bkn men cm nicol ann david pon... huhu.... hai dunia... tnggu la kedatangan nisak versi kurus... (xslh kan berangan~ =P)
 

Blog Template by YummyLolly.com