Tuesday, July 29, 2008

seMpuRna~

korg dh dgr lagu ni?? by andra n backbone.. but i prefer gita gutawa nye version... more 'touching'... huhu.. nway.... ddcate diz to my family n 'abe' jalal... =P

Kau begitu sempurna
Dimataku kau begitu indah
kau membuat diriku
akan slalu memujamu

Disetiap langkahku
Kukan slalu memikirkan dirimu
Tak bisa kubayangkan hidupku tanpa cintamu

Janganlah kau tinggalkan diriku
Takkan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa

Reff:
Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku
Lengkapi diriku
Oh sayangku, kau begitu
Sempurna.. Sempurna..

Kau genggam tanganku
Saat diriku lemah dan terjatuh
Kau bisikkan kata dan hapus semua sesalku




Monday, July 28, 2008

AL-FATIHAH utk arwah ABG LONG~

actually dh lame nak tulis psl arwah abg long ni..kazen aku... dr ari die mninggal.. tp xigt... n now... after belek2 my kazen(nina) nye blog... then trbc blk yg nina tulis... so i decide to write a lil bit bout abg long... ni de keratan paper bout abg long ri tu...

Anggota tentera maut diserang sekumpulan lelaki
REMBAU: Seorang anggota tentera maut selepas diserang sekumpuan lelaki dengan senjata tajam di depan sebuah rumah di Taman Sedia Raja di sini, pagi ini.Ketua Polis Daerah Rembau, Deputi Superintendan Mizan Md Dom, berkata Pegawai Waran dua Mohd Zawahir Anwar, 36, sedang keluar dari keretanya apabila beliau diserang dengan senjata tajam oleh beberapa penyerang dalam kejadian pada kira-kira jam 4 pagi.Beliau berkata polis yang tiba di tempat kejadian mendapati Mohd Zawahir sudah meninggal dunia dalam keadaan berlumuran darah, dan kesan luka di bahagian kepala, leher dan badan.
“Siasatan awal mendapati beliau bertugas di Institut Kejuruteraan Tentera Darat, Port Dickson. Setakat ini polis tidak menjumpai senjata yang digunakan,” katanya kepada pemberita di sini.Katanya mayat Mohd Zawahir sudah dihantar ke Hospital Tuanku Jaafar Seremban untuk dibedah siasat, dan kejadian diklasifiksikan sebagai kes bunuh yang disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.Mizan berkata polis sudah menahan tiga orang bagi membantu siasatan, dan polis percaya kes itu akan dapat diselesaikan dengan pantas.Bernama


time aku dpt brita psl abg long aku tgh tido... pg kul 8.. umi kal... n die ckp "isha.. abg long dh xde... jatuh kt tempat kerja".. aku terkejut sgt2... coz abg long muda lg... n x prnah dgr die de pnyakit.... so aku pon blk la pd... time tu 2 mnggu lg nak final exam.... last sem la... then dlm bas umi pon kal lg "isha.. abg long mati kene bunuh".. omaigod... trus aku rase nak pitam.. bkn pe... kitorg baek sgt ngn abg long n famili lg2 after kitorg pindah melaka ni.. abg long slalu dtg umah n kitorg pon msti singgah umah abg long tiap mnggu if kitorg otw blk kl... time tu aku terfikir anak2 die.... akmal yg br form 1... azmi drjah 6... epi drjah 4 n amir 6 thn.... aku rase sdey tp xleh nk ngs coz trkejut yg amat sgt.... then dlm kul 6 aku smpai la pd... time tu arwah dh dikebumikan.... dlm kete ayah cite keadaan mayat abg long.... sgt dasyat.... smpai umi kate ayah x berhenti menangis sbb terlalu sebak... bile blk umah abg long... kazen2 cite time kt kubo td anak die yg azmi tu meraung2..... adik bradik sume brpluk... n time nampak kak dilla.. aku br trigt yg die pregnant 5 bulan... n mak long lak (mak abg long) nmpak redha je tp bile kitorg dh nk blk umah masing2 after tahlil... die mngis sgt2.... hebatnye dugaan utk mereka...

ABG LONG... spnjg aku knal die... die sgt baek.... abg long anak tunggal mak long... mak long dh bercerai ngn suami die since abg long dlm prut lg... so mak long mmg sgt syg abg long.... mase abg long kcik umi cerita diorg berdua rpt sgt.. smpai skrg... tiap kali jmpe mak long... die x prnah putus2 puji n cite psl abg long... smpai abg long dh xde ni pon... die x pernah brenti cerita psl abg long.... even zahirnye die nmpak mcm dpt terima kematian anaknya... tp kitorg tau die sgt kesal sbb abg long mninggal dlm keadaan yg x disangka n kejam sgt...

aku x tau nak ckp cmne kt korg tp abg long mmg sgt baik.... sbb tu bile die mninggal sume trkejut n menangis... ayah jg die mase die kcik... sbb tu ayah menangis sgt2... adik beradik ayah yg len pon menangis gk... mak itam cite mlm tu pak itam bgn n menangis.... n mase tahlil mmg rmai giler yg dtg.... time kebumi pon sgt rmai... n sume x sangka.. even mcm2 rumours pon... tp org yg dtg still x prcaye abg long mcm yg dlm rumours tu... ntah la.. aku pon x phm.... de org perangkap die... xperlu la aku cite kt cni even myb aku tau sikit psl motifnye.... tp yg penting... sume merase kehilangan abg long.... lepas ni bile de famili day lg... x mungkin akan meriah mcm mase arwah still ade... AL-FATIHAH utk arwah ABG LONG~

Sunday, July 27, 2008

Kalbhi Alvida Naa Kehna~

now nih aku tgh tgk cite ni... x abes lg tp aku dh nak tulis dlm blog... bkn ape... psl curang... cm aku prnah tulis dlm blog lepas.. curang2 ni mmg musuh utama aku... huh... aku rase plik if tol la de org yg mcm dlm cite ni.. n of kos there are...

cite ni bout 2 married couple... yg satu ni footballer n editor... living in almost luxury life... n most of da 'luxury' tu come from the wife side... lg2 after yg hubby ni accident n tempang... so wife die tnggung sume.. as a man surely yg laki ni sgt trcbr ego nye... so die jd pemarah...

yg satu couple lg tu... yg hubby ni sgt syg wife die... tp wife die ni lak no feeling at all.. pdhl yg laki ni baik gile... kaya lak tu... so gurl ni rpt la ngn guy yg dh kawen tu... kire affair hubby org n wife org la ni...

yg aku peliknye...
1. nape la si laki tu nak jd pemarah.. mmg la wife die yg kaye n tnggung sume... tp wife die x pnah ungkit... n luv him so much...
2. yg si pompuan ni lak... dr kcik kwn ngn laki tu... xkan lansung xde prasaan.. dh la laki tu kaye n sgt2 sweet...

omaigod... kalo aku la.... terima je... nway.. ni kan cte... de ke org cm tu ek... complex nye life die... eh tp kalo aku n jalal xde jodoh pun... msti sbb aku yg rumit kan... huhu... till then... sila la tgk cite ni ye... best gak...

Thursday, July 24, 2008

paSar maLam

ari ni ari rabu... de psr mlm kt sri iskandar... aku suke sgt psr mlm cni... 4 me... psr mlm sri iskandar ni cm a place like no others.... cewah... compare ngn yg kt umah aku la... yong tau fu sdp gler... x pnah lg tmpt lain aku rase sdp cmni... huhu... td aku pi ngn jalal, anum n ain.... aku bli pecal.. pastu jalal blnje nasik kerabu n air kelapa yg sgt tawar... huhu... aku lak blnje jalal ayam grg n apam balik... fair la kan.... byk lak aku mkn.. act aku nak diet... tp susah nye la~

Monday, July 21, 2008

L.O.V.E

br je tgk cite ni td.. donlod kt dc.. not bad la... tp aku rase CINTA better la... nway.. de quote from dis muvi yg aku suke.. coz timing nye sgt seswai... at the end of story...
"cinta yg sejati ialah cinta yg ketika kita kira sudah pergi, ternyata cuma bersembunyi, menunggu utk ketemu lg.."





dari melaka ke kedah

lame dh aku x ngarut.. cdt tenet abes... now kt u so anytime leh ngarut... huhu... pnat gler ri ni... br blk dr ipoh... aku blk u ari kamis ri tu.. drive dr melaka ngan maid ku - kak ji. bertolak kul 11 pg.. then singgah negeri smbilan jap... lawat mak long... pastu truskan prjlnan ke u lalu slngor n kl... singgah sg buloh mkn kfc... then kul 5 smpai la ke UTP trcnta. Alhamdulillah..
nway... prjalanan x abes disitu... mlm nye dlm kul 9 famili pon smpai utp... amek aku n kak ji n kitorg truskan perjalanan ke kedah... lalu butterworth sume... pas brenti tdo jap n sesat sume... kol 5 smpai la kitorg ke kg jeneri, kedah... 2 jam kitorg sesat... seb bek de mat rempit tlg tunjuk jln... huhu.... so cube korg kire... de berape negeri aku lalu dlm satu hari..
1.melaka
2.negeri sembilan
3.selangor
4.kl
5.perak
6.penang
7.kedah
byk tu... separuh... huhu.. tp ni br sikit... aku pnah lalu almost 10 in one day... penat... huhu.. tp tu la famili aku.... travel n adventure... mcm2 mende dh kitorg lalui selama 20 thn aku idup ngn diorg ni...
nway... da reason kitorg gi kedah ni coz sj nak lwt nenek sedare-mak som n pakcik we.
diorg dok alor setar actually tp diorg de kebun buah kt jeneri tu... now ni pakcik we sakit so diorg dok je kt kebun tu... lg2 skang musim buah... mmg best.... kitorg petik manggis,langsat,rambutan,petai n byk lg.. durian pon kbetulan gugur 2 bijik... mmg indah kan... ni de skit pics aku tngkap kt sane.. tp xde la pics aku... bak kate sorg kwn aku nih... aku ni x lawa so die xnak tgk pon.. hehe
ayah n aidid cube capai manggis tp mereka hanya berpura2... hehe... pakcik we yg nampak cool tp xsehat... sian~
yg bwh2 ni ayah yg petik... yg atas2 tu aku yg panjat... huh~
kak ji n aidid brebut2 nak kait manggis... x matured tol... hehemak som kate tiap ptg pakcik we tdo kt luar umah.... amek angin...
ayah mmg tere kait petai..... ewah~

Friday, July 11, 2008

i wiLL SurVive !!

special dedicate 2 everyone who just broke up...

At first I was afraid
I was petrified
Kept thinking I could never live
without you by my side
But I spent so many nights
thinking how you did me wrong
I grew strong
I learned how to carry on
and so you're back
from outer space
I just walked in to find you here
with that sad look upon your face
I should have changed my stupid lock
I should have made you leave your key
If I had known for just one second
you'd be back to bother me

Go on now go walk out the door
just turn around now
'cause you're not welcome anymore
weren't you the one who tried to hurt me with goodbye
you think I'd crumble
you think I'd lay down and die
Oh no, not I
I will survive
as long as i know how to love
I know I will stay alive
I've got all my life to live
I've got all my love to give
and I'll survive
I will survive

It took all the strength I had
not to fall apart
kept trying hard to mend
the pieces of my broken heart
and I spent oh so many nights
just feeling sorry for myself
I used to cry
but Now I hold my head up high
and you see me
somebody new
I'm not that chained up little person
still in love with you
and so you felt like dropping in
and just expect me to be free
now I'm saving all my loving
for someone who's loving me

Monday, July 7, 2008

koLej ShahPutRa

last weekend aku pi kuantan.. tgk adik kt shahputra... adik aku masuk situ... amek nursing... rmai yg gelak bile aku n parents ckp adik aku amek nursing... coz adik aku laki... myb diorg igt bapok kot... my bro laki sejati la.. huhu..n one of reason kitorg pi kuantan pon sbb nk tgk ostel die skang... if korg nak tau... my bro tu... dh sbulan register kt sane tp x start blaja lg n dh 4 kali pindah umah... wut da hell...

bout x blaja lg tu... my dad ckp yg shahputra ni bijak... die amek student awal2 so dat bile student die ni dpt offer tmpt lain, diorg x pi la sbb dh byr kt shahputra ni... cam my bro ni... die dpt uitm kuala pilah tp xnak pi la coz dh selesa n serasi kt situ.. so shahputra ni pon start blaja same la cm u lain - dis week... tp byg la my bro n kwn2 nye.. sbulan dok c2 doing nothing... smpai pindah umah pon 4 kali...

bout pindah umah lak.. mase my parents anta die dlu.. die dok kt taman polo... umah teres... cantik la... dkt ngn kedai sume... sng tgu bas... then 2 weeks pastu my bro kal my mom ckp die kne pindah kt umah kedai lak... tp umah kedai tu sbelah kolej je... susah nak cr mkn time dinner... pe lg.. my dad isau sgt sbb my bro ni susah nak mkn... kurus giler... then 2-3 ari tu die kal ckp pindah tmn polo blk... syukur la... tp 2-3 ari pastu die kal ckp kne pindah umah kedai blk... alahai.... die ckp dak2 pra medic yg nk gi mesir dok tmn polo tu skang... amboi2... mntang2 la bkl doktor... lynan pon bkn men ek... my bro ni nurse je... ape la sgt kan.. demit tol cmni... n now... my bro kne pindah lg... kt bukit istana... jauh sgt tau... xde kedai mkn... susah sgt nak dpt bas... sian la die... seb bek la my dad nk bg die motor... tp kitorg sume isau tkt die slh gune motor tu nnti... hopefully my bro x kecewakan kitorg sume...

ksimpulan nye... xyah la nak register awal2 kalo korg masuk kolej2 swasta cmni... sbb die akn blaja time same je ngn ipta... kalo kaye ok la nak kuar blk... sbb nak register pon byr bribu... kalo nak register, amek intake plg last.... if leh plih la... kalo offer letter ckp kne reg time tu nak wt cmne.... ok la... ri ni ipta dh start blaja.. to all my frens kt ipta - SELAMAT MEMULAKAN SEMESTER BARU......

edited : nway.. kolej shahputra ni ok je... my bro really enjoy dok n stdy c2.... juz die tersilap coz masuk terlebih awal je so agk konflik skit... tp dr segi study... ok je... =P

SUDUT SKEMA : Impian

Assalamualaikum.. hari ini artikel saya akan membincangkan mengenai impian yang akan saya tunaikan walau apapun terjadi. saya yakin setiap manusia yang dikurniakan akal, sihat tubuh badan serta pemikirannya pasti mempunyai impian masing-masing. Tidak kiralah jika impian itu hanyalah impian kosong yang mungkin tidak akan pernah terjadi atau pun impian yang akan mengubah masa depan kita, yang pasti, seseorang tanpa impian ibarat sebuah rumah tanpa bumbungnya.
Pada pendapat saya, dengan adanya impian, hidup kita pasti lebih teratur dan berdisiplin kerana matlamat kita dalam kehidupan sudah pastilah untuk mengejar impian. Bagi saya - seorang manusia biasa yang lahir dalam sebuah keluarga yang sederhana -sudah tentulah saya mempunyai impian yang tinggi untuk mencapai kesempurnaan dalam hidup.
Saya akui bahawa pada saat ini saya berasa hidup saya terlalu banyak kekurangannya. Walaupun keluarga saya amat menyokong segala kehidupan saya tetapi saya tidak pernah mencapai kepuasan. Ini kerana, factor fizikal,mental dan spiritual yang membuatkan saya berasa rendah diri jika dibandingkan dengan sahabat-sahabat yang lain.
Secara jujurnya, saya merupakan seorang gadis yang agak berisi, mempunyai kulit muka yang tiada masalah tetapi masih mempunyai beberapa biji jerawat, dikurniakan otak yang cerdik tetapi tidak pernah berusaha untuk mengaplikasikannya atau dalam bahasa lain – pemalas dan akhir sekali, saya seorang anak yang sentiasa mengecewakan ibu bapanya.
Oleh itu, berdasarkan kelemahan di atas, sudah pastilah impian saya adalah untuk menjadi seorang gadis yang lansing, mempunyai kulit muka yang halus dan tidak mempunyai jerawat, mengaplikasikan otak yang cerdik kurniaan tuhan ini serta sentiasa menggembirakan hati ibu dan bapa.
Dengan ini, saya berjanji walau apapun yang akan terjadi, saya tetap akan melaksanakan impian ini. Cuma yang menentukan adalah masa. Wahai sahabat-sahabatku yang pernah memerli dan menghina diriku suatu ketika dahulu, tunggulah kemunculan aku akan datang.


p/s: amcm bahasa skema aku.. ok x.. klaka giler.. hhuhu… dh lame x tulis bm skema since skolah dulu.. skang kt u blaja gune BI… assignment BI.. segala2 nye BI… even aku x reti BI pon tp yg sure aku makin melupakan bahasa ibunda aku sndri… nway… after dis.. mayb dlm once a month… aku akn wat sudut skema utk aku me‘recall’ pe yg aku pnah blja dlu…
 

Blog Template by YummyLolly.com