Thursday, June 26, 2008

TipiKaL meLaYu~

salam... sj je nak menulis ri ni.. bosan n bengang... hehe... act plik la... nape org melayu (termasuk aku)... otak nye mostly sgt tipikal... mcm xleh pk +ve... sume nak -ve je... cntohnye la kan.... erm cm td aku share pnglmn aku pi shenzhen... ltk pics sume.... then de org komen ckp nak show off... trus aku terpk... eh.. show off ke ni.... huhu... ok la... 2 make it simple... aku anggap org tu memain... tp kalo betul... aku plik gk... pe la yg de dlm paleotak die.... nak kondem org je ke.... erm ntah la.... pape pon aku ni mmg jnis tipikal kot.. i guess... so better aku diam kan dri.. kalo x puas ati tulis je kt blog or diary... so dat aku x mnyusahkan org.... its ok kalo org nak susah kan aku.... huhu.. ok.... till then

Wednesday, June 25, 2008

onE LiteR oF teArs~

hv u ever heard dis series... japan series... siyesly, cite ni wat aku ngs like hell...
a bit slow i admit ( japan~ mmg slow citenye)...
tp lesson yg kite akn dpt mmg sgt brgune utk life kte...
cite ni mmg mostly cite psl family...
xde la luv sgt... ade tp tu bkn main story die....
lagu die pon sdey...
hmm~... i wonder... kalo la aku de pnyakit truk...
ade ke org care slain famili n bf....



nway... dis story is bout one girl ni.. lupe lak namenye... sgt hepi go lucky... org sume suke.. basketballerz skul... tp die slalu jatuh... ilang fokus sume.. upenye die sakit.. n family die sgt support.. tp at last die mati gk....

ok la... sj nak share cite... aku ni byk gk tgk muvi2 time kt u.. nnti aku cite lg ye.... daa~

Wednesday, June 18, 2008

ya RabBi~ kaYe giLer uMat niH!

mlm td aku tdo lmbt giler...
buang mase semate2 nk tgk kete2 vvip kt mlysia...
gile la wei... kayenye mereka...
name pon vvip kan...
anyway... aku nak la skit share pics2 yg aku tgk smlm..
bestnye kalo dpt sbijik... sbijik pon jdla...
enzo ke.. ape2 la.. huhu..


p/s: thanks n sori to anyone yg empunye pics ni... any probs juz pm me k...

Tuesday, June 17, 2008

waLawehhh~

b4 aku terlupe... if sesape ade trbc blog aku ni.. komen2 la ye... komen tuan2 dan puan2 amatlah dihargai.... sekian terima kasih..

yg benar,
-niSa-

AssALamuaLaikum suMer!!!!

hehe.... ari ni rase sng ati sgt... x tau nape... Alhamdulillah... trima kasih kpd ALLAH coz kurniakan prasaan ni kt aku ri ni.... anyway... setelah berpk berbulan2 lamenye, menilai pros n cons and mmbc blog2 org2 lain.. aku rase... starting from 2day.. aku mau berblog dgn serius nye.. yeah... act... aku ni agk snsitif... aku tkt bile de org komen or bg reaksi yg agk SUX aku jd lemah n trus stop utk berblog ni.. anyway... tp bile pk2 lg... smpai bile nak cmni... so aku kne gk lalui.. peduli pe org nak ckp.. eh bukan peduli... amek ape yg org ckp tu jdkan iktibar... bak kate org dolu2... yg baik jdkan teladan, yg buruk jdkan sempadan (tol ke ni)...

anyway... aku ni asalnye sorg yg sgt suke menulis n membaca.... tp bukan bc buku teks skolah.. yg tu x suke... hehe.... zaman skolah2 dlu... cerpen aku prnah masuk paper SKOR... mase tu aku f3... tipikal malay story... tajuk nye "Mama, tunggu Yana!".. tp xpe... igt sng ke nak wat cite tu.... dh la handwriting... byk steps lak tu... sbb cerpen masuk SKOR tu gak aku dpt byk duit raye tau... jgn men2... huhu...tp skang dh x... aku dh mls nak menulis... tp membaca rajin lg la... pantang de buku msti aku bc.... tp yg plik... bab2 pelajaran x pulak aku rajin nak bc... alahai~

ok2... berbalik pade blog ni... pasni aku akn rajin meng'update'... skang ni baru2 lg so x menarik lg la... tp pada sesiapa yg suke shopping... sile la lihat link2 yg aku dh sediakan tu... pasni myb aku akan add link blog2 org yg aku suke sgt bc... tp tu nnti la... sbb bukan leh men add je kan.. kne mntak kebenaran dulu... huhu... or mayb pasni aku add pics2 yg menarik.. gosip2 yg hangat.... cewah... papepon.... kalo de terkurang or terlebey aku mtk maaf sgt ye.... maklumlah.. aku ni kcik lg wlaupun brbdn besar.... hahaha.... till then... wasalam~

tRend kaH iTu~

huhu.. trendkah itu... apekah?..
erm.. ari ini sy akn brckp psl lelaki curang... yeah.. trendkah itu... huhu...
bkn ape la.... lately ni aku perasan.. byk giler cite psl laki curang... xkisah la bf org ke, tunang org ke, laki org ke.... tapi sume psl curang... mmg la aku ngaku gurl pon byk gk curang tp sbb aku gurl kan... kne la cover skit... wahaha...
nway.... aku x tau nape... bile tgk cite2 mcm ni... aku jd sebak giler.... mungkinkah aku prnah mengalami hal itu... biarlah rahsia~

antara cite2 yg skang ni tgh ditayangkan di tv n theme die lelaki curang n gtl:
1. ezora (tv3)
2. wulan (rtm)
3. 2nd proposal (rtm)
4.tringin tp takut (astro)
5.jgn main blkg (astro)

bile tgk cite ni aku rase benci sgtttt. lelaki buaya darat~ aduh~
huhuhu.... papepon... one day aku kne kawen ngn laki gk...
hope bkl hubby aku nnti bukan seekor buaya... biarlah manusia~
 

Blog Template by YummyLolly.com