Monday, December 15, 2008

salam hi... lame dh aku x berblogging... heh.. aku sgt bz... after ayah operate n kuar wad... sedare2 dtg berkampung kt umah aku smpai la raya haji... pastu aku lak blk kl smpai la jumaat.... pastu bile blk melaka mak cik dr kuantan lak dtg berkampung kt umah aku smpai la semalam... n ari ni lak nak blk kltn sampai sabtu... sabtu smpai isnin ni lak aku blk rwg sbb nak uruskan hal famili day.. sgt bz aku cuti ni.. tp still x kurus2... huh~

even dh terlambat.. ak still nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA... byk aku nak cite sbnrnye tp mase x mengizinkan..... k la... nnti bile free aku tulis lg... daaa~

Wednesday, December 3, 2008

hiDup dLm waD~

rite now aku de kt wad... ayah operate buang batu hempedu.. semoga beliau cpt sembuh... dok wad mmg bosan... lg2 kalo jd pesakit... sbb keje nye baring je kt katil.. nak gerak pon xlrt... trigt lak masuk wad ri tu... even 4 ari je pon but seksa.. nak buang air pon susah dgn wayar2 berselirat kt tgn.. tp bile blk umah indu lak nak dok spital... hmm.. seb bek kt Putra ni de wireless... leh la gk surf tenet bosan2... luse br aku blk umah... so pe la yg leh wat berkampung kt cni kan... seb bek gak de asus gabak aku ni... umi terpaksa jd amoi/nyonya yg menghabiskan sisa2 idupnya di kerusi malas..aidid mula menanamkan sikap baik-aku-tido...

ayah sebelum wat persembahan di operation theatre.. didandan oleh akak2 nurse yg wat part time as penatarias...


ok siap sedia.. vip yg trdri2 dr doktor yg nsem dah sampai... dr Doshi.. si tua yg nsem.. fuh~
ayah pas operate... post ni ditulis 20 minit after aku tngkap pics ni... sayu gk tgk time ni... ntah la.. rase sdey.. x dpt byg kalo ayh dh tua n terlantar cmni nnti.. cmne la aku nak lalui... semoga aku tabah kelak..

buat ayah.. semoga cepat sembuh.. isha doakan ayah ok!!! tp pas sembuh jgn la mrh2 lg ye.. =P

Tuesday, December 2, 2008

FamiLy daY baNk raKyaT maSjid TanaH.. meSti piLih~

smlm ari ahad de famili day.. kt pantai ape ntah kecoh2 org buang kepala babi tu.... tp area kitorg ni selamat skit la... dsbbkan ayah aku antara org bsr skit dlm pjbt tu... so kne la dtg awal konon2 contoh yg baik... lg2 bile ada aku pasti mereka akn mencontohi aku.. sgt2 membencikan ok... if staff die mcm staff kt kningau mayb x rase cmni... but kt melaka ni... ntahla....

baju biru - warga kerja yg pnt bkerja
baju oren - pasangan yg memahami career mereka
baju hijau - anak2 yg kiut shj

act baju hijau tu sume die tempah size kanak2.. so rmai la gk yg x muat... but aku muat!! setelah bertungkus lumus mem'besar'kan bj tu semalaman. haha... so kesimpulannya - aku leh pkai baju budak... ini fakta ok!!

ayah selaku pengurus merasmikan majlis ini... tidak kusangka rupanya ayah ku sgt lame berckp... ok2... aku tidak akn mengutuk org yg berckp lame lg...ayah menyedarkan aku...huh!!!
ok.. sedikit konfius disini... acara merebut gula2 sinonim dgn kanak2 bukan... baju biru -warga kerja... owh pak cik hassan sgt bersungguh merebut gula2... mungkin zaman kanak2 nya beliau hanya memakan coklat dan cencalok....after acara ni, ramai kanak2 menangis sbb x dpt gula2 dan dibelakang kelihatan pak cik hassan tersenyum puas!! =P
next acara - sambutlah syg... utk psgn... wah.. parentsku nampak begitu hebat... aku berbangga mnjd anak mereka walaupun ayah n umi org 1st yg belon pecah.. xpe isha syg ok!!
acara meh-lari-syg-abg-dokong.. ok tipu je.. lari berpasangan smbil ikat kaki ... erm parentsku mmg hebat kerana membiarkan psgn lain mendahului mereka.. owh ayah n umi... isha sgt bangga dgn 'pengorbanan' kalian..
kotak beracun... ayah kne wat gaya tarzan... tp aku konfius.. adakah tarzan itu gorilla... mungkin kongkang... xpon babun.. xpe ayah. well done.. ayah masih kelihatan kacak.. =P


aku gembira melihat org dewasa begini... ya... mereka patut rase apa yg KITE rase... aku yakin korg sume pnah kne ketuk ketampi kan... elele... wat2 lupa...trigt zaman skul dlu asek kne ketuk ketampi... aku mmg x suke wat homework.. xslh kan??shhhh

boling kelapa.. yg ni susah skit.. slalu kalo jatuh dikira kan... but yg ni kne wat botol tu kuar dr gelung tu... susah tau... grup lelaki plg byk pon 4 pin je.. but aku sdri berjaya mengeluarkan 4 pin tau.. xpe jgn puji lg ok.. dah blushing ni.. malu.. hehe


aktiviti time ptg.. ciken dance utk kanak2... adik aku yg pkai topi merah dpn baju biru tu... xkusangka die hebat menari... gelekan nya sgt superb... tidak mungkin aku yg ajar... atau mungkin juga kerana aku sgt hebat poco2 step 1...
acara last utk ptg tu... mndi kolam utk knk2... kolam ni juz 4 kids... resort ni kcik je... aku hanya mampu melelehkan air liur melihat mereka mandi... aku juga mahu... tp aku tidak mahu kanak2 menangis bila air kolam itu kering.. maka aku bekorban... xpe aku rela... aku mau berbdn kcik spt kanak2 kerana pasti aku akan sertai mereka =(

kesimpulannya.. famili day kali ni xde la terlalu menggembirakan... tak juga terlalu membosankan... cuma aku sgt rindukan staff2 ayah di keningau. mereka sgt happening... plg penting, mereka sgt respek kami... n kami tol2 mcm famili... tiap aktiviti kt keningau aku excited sgt nak pi.. but kt cni... x pergi pon xpe.... tp pasni wajib pergi sbb de org hensem... owh~

komenku:
1. aku bukan la mengharapkan mereka memandang tnggi pada kami kerana kita serupa... juz aku trigt mase kt keningau, diorg lyn famili kami cm vip... bile kami sampai diorg bgn n smbut... bawak kami ke tempat duduk yg sememangnye dpn pentas ala2 vip... tapi kt cni x mcm tu... kami smpai2 xde sape kesah... n duduk pon ikut suka ati la... ayah mmg x kisah but aku kesian tgk diorg cm x respek ayah....
2. staff kt cni x berapa komited... famili day x sume dtg... mcm2 alasan... ayah iyakan je sbb dh mls lyn... kt keningau dlu sume org dtg.... demam2 pon dtg.... sgt seronok.... disebabkan x ramai dtg so famili day kt cni agk hambar..

3. x sistematik... berterabur... baju nak byk2 kaler... so jd la mcm2 probs.. contohnya baju budak ni rmai yg x muat lg2 kanak2 yg berbdn besar... sbb size kanak2 kan de standard die sdgkan size budak2 xde standardnye...
4.kurg mesra... masing2 cm de grup masing2.. bosan!!!

till then... daa~

Sunday, November 30, 2008

29 noVembeR~

situasi 1
m: weh.. aku d clash ngn L
n: laa.. pehal clash... bkn korg lovey dovey ke...
m: die x igt besday aku~
n: erk...... =S

situasi 2
"hi.. sy mmpunyai bf yg penyayang.. kami dah bercinta 3 tahun... tetapi die x prnah igt tarikh lahir sy... sudah 3 kali besday sy berlalu tanpa ucapan dr die... apa yg patut sy buat... adakah die serius sygkan sy?" -mjlh ***-

situasi 3
z:hello abg dj sy sdey ari ni
abg dj:knape.. meh kongsi cerita dgn pendgr
z:ari ni besday sy tp boifren sy x wish pon... die x igt lansung!!
abg dj:die de plan surprise kot
z:ni dah thn ke 6 n die still x igt!!!

ape yg aku merepek meraban ni.. well dgn x malu nye me nak announce yg 2day adlh my besday yg ke ala2 sweet 20... so.. wuts da big deal kan... huhu... act me having probs above... erm.. bkn la probs pon... but utk sstgh org itu adlh probs... situasi above sume yg aku pnah dgr n bc...n menda ni seolah2 satu isu yg besar n xde penyelesaian mlainkan clash... n frankly speak, aku juga mengalaminya....

time aku tulis ni.. jam dh menunjukkan kul 2 am... so 29 nov dh 2 jam berlalu... (so we consider 29 nov tu as smlm k)... so smlm kul 12 am aku diam je.. aku x igt kan kt sesape pon besday aku... parents or jalal.. both aku x inform.. sj nak tgk sape igt... dlm kul 12 tghr... ayah ttbe tnye "isha nye besday 29 kan" me replied "ye ayh... 29 tu hari ni"... n ayah pon wish la dgn rase brslh.. then umi dtg dr dapur "ya Allah.. besday isha ke.. sori umi x igt".. ok xpe umi n ayah... isha phm.... skang cuti skolah.. sume org x bother pon nk tgk tarikh wutsoeva isnt it.. huhu... so kitorg celebrate mlm td.. n besday kek aku adlh IKAN SIAKAP 3 RASE... sdp gler... lg sdp dr kek secret recipe.. n sesungguhnya, celeb besday ngan famili lbey indah dr sgale2 nye..

so aku pon mengira waktu... si jalal ni x wish2 pon... pdhl dh byk giler hint aku bg...
hint 1: "awk x bace paper ke ri ni.." (mane tau kot2 die prasan tarikh)
hint 2: "besday umi luse... nak bli adiah x.." (owh sygku... nape la die xpnah nak igt besday umi 2 ari je after aku)
hint 3: "esok 30hb.. skoler masuk yeay..." (again syg ku... if 2moro 30.. nape la kamu x prasan ari ni 29)
hint 4: "hepi 5th anniversary !!" (our anniversary-30 nov n die x igt jugak anvrsry kitorg n also die x igt smlm tu besday aku..)
n last hint aku bg:" s**.. awk ptut syukur dpt org tau... sbb org len mostly kalo bf die x igt tarikh, diorg mrh giler..... kalo xigt tarikh anniversary x pe but kalo x igt besday mmg truk la... but org rilek je.. cool kan kan kan kan.." ewah.. (n xdisangka2... die x phm gk....disaat ini aku terpaksa mengaku yg die mmg lampi)

lastly aku ckp je... "SEMALAM BESDAY ORG".... n die pon akhirnya wish aku juge...dgn penuh kasih syg dan skit penyesalan.. stlh 24 jam aku menunggu... yeay!!!!!


aku x kcik ati pon die x igt coz die mmg de probs ngn nombor.. n even rmai ckp if laki tu siyes die akn igt sume.. tp dlm kes ni.... die pnah suh aku kal mak die n tlg tanyekan bile besday mak die... so patutkah aku menghentam die sbb x igt besday aku sdgkan besday mak die pon x igt.... kesimpulannya, utk kamu diluar sana... ini bukanlah satu isu sbnrnye... xperlu rase sdey if die x igt but kne rase sdey bile igt sakit nya ibu kite melahirkan kite dulu... so besday kite adlh utk ibu kite krane tanpa mereka... tiadalah kite... till then.... oopss... but lelaki2 sume... if korg igt besday wanita itu... kami akn lbeh rase diappreciate... sekian dr sy~

Friday, November 28, 2008

SUDUT SKEMA: aku dan penulisan~

aku merindukan sesuatu... rindukan saat-saat ketika aku di sekolah rendah... rindukan kebolehan aku untuk menulis... ketika itu aku sangat meminati bidang penulisan... aku suka menulis dan mencatat apa sahaja yang aku lihat disekeliling... seawal umur 7 tahun lagi aku sudah mempunyai buku tulis yang berfungsi sebagai diari... aku akan mencatat segala apa yang ada difikiranku yang sentiasa mengeluarkan idea-idea..oh ya.. dari kecil lagi aku memang suka berfikir perkara yang karut dan mengarut... =P


aku pernah memasuki pertandingan mengarang ketika di sekolah rendah dan aku memenangi tempat pertama... walaupun hadiahnya cuma alat tulis.. aku cukup gembira ketika itu... kebolehan aku menulis terus bersambung ketika aku disekolah menengah... aku sentiasa mendapat markah yang memberansangkan untuk subjek penulisan.. ketika aku ditingkatan 3 pula, cerpenku disiarkan di SKOR.. aku sangat berbangga melihat hasil penulisanku tersiar di akhbar...


namun sayang, kebolehan aku untuk menulis hanya disitu.. aku tidak pernah berusaha untuk mengembangkan lagi kebolehan aku.. sebab itulah jika anda semua perasan, penggunaan ayat dan tatabahasa aku sangat lemah dan masih diperingkat bawah. bukan peringkat bawah sahaja bahkan peringkat yang paling bawah.. dan sekarang... aku lansung tidak pandai untuk menulis.. ideaku sudah tiada.... penggunaan bahasa semakin lemah... aku masih mempunyai minat untuk menulis tapi aku tidak mampu untuk menulis...


aku sangat cemburu melihat mereka yang mampu menulis dengan baik... walau bagaimanapun, aku gembira kerana suatu ketika dulu aku pernah merasai semua itu. sekurang-kurangnya aku tidaklah asyik merasakan diri aku seorang 'loser'... kerana aku sememangnya pernah menjadi seorang yang berbakat...


buat sahabat yang masih mempunyai bakat dan kebolehan itu, kekalkanlah kerana setiap bakat itu sangat berguna untuk diri kita... percayalah~

Thursday, November 27, 2008

kisah guli~


task for 2day : ambil sebiji guli dan lepaskan diatas lantai mozek... rakam bunyi itu dan dgr lah setiap mlm pd pukul 12 dan keatas...

ada apa dgn bunyi itu? well, xde la scary mane pon... but bunyi tu la yg aku dgr tiap mlm since aku pindah melaka ni.. dulu2 mase mule2 pindah.. de la jiran2 ckp kt deret umah kitorg n deret umah depan ni slalu ade bunyi guli jatuh ats lantai... aku dgr cmtu je la cite tu.. x amek siyes pon...

so nak dijadikan cite.. mlm td umi tdo ngn aku kt blik aku.. then ttbe ade la bunyik tu... aku wat bodo je la sbb slalu dgr kan.. then ttbe umi tnye "isha x tkt ke.. pi amek Quran pi". aku pun trus seram... br la aku trigt... bunyi ni aku mmg dgr tiap mlm tp aku x trigt lansung pon cite2 jiran dlu.. so tu la bunyi die ek... huhu.. tp xde la tkt mane pon.. kalo bunyik ju on tu lg aku tkt... huhu.. bunyik tu mmg akn muncul kul 12 keatas... b4 dis, asal de bunyik tu je msti aku akn ckp "oo.. mak cik diana x tdo lg ke..." but skang kalo de bunyik tu aku dh tau la sape yg main guli tu... hehehehe..... n mmg satu deret umah ni n umah depan mostly dgr bunyik yg sama...


so ape pndpt korg?? guli tu sape main ek... kalo satu umah yg main nape smpai ke ujung n deret depan pon leh dgr... n bunyi die kuat tau.. mcm tepi kite je guli tu jatuh... nway bunyik tu lansung x ganggu peniduran aku.. hehe.. Wallahualam~

Wednesday, November 26, 2008

adoi...

xsuke xsuke..
de satu mende yg sume org kt dunia ni termasuk korg2 sume ni suke wat coz indah n lega sgt...
but 4 me... mende tu la da worst thing n aku x nak wat pon... bkn x nak tp trpaksa xnak..
aku kne jumpe sumone yg leh setel menda ni.. tlg2... aku nk jd manusia normal juga!

ps: apakah menda tu? sape dpt jwb aku blanja!! anything=P

Monday, November 24, 2008

dh kt umah yeay..

salam... erm... lately ni x tau nape otak kosong giler.. nk tulis blog tp x tau nk tlis ape... cm xde hala tuju je... sindrom final ri tu kot.. smpai skang x ilang lg.. k la.. if de mende best nk share.. aku tulis.. but if xde... ni la last post aku.. babai~

Wednesday, November 12, 2008

FiNaL exaM..

11 nov (9am) - Health Safety & Environment
13 nov (2.30pm) - Software Engineering
15 nov (9am) - Internet Programming
17 nov (2.30pm) - Data Communication & Networking
18 nov (2.30pm) - Corporate Finance
22 nov (9am) - Principles of Marketing

Friday, November 7, 2008

meRinDui~

Daisypath Vacation Ticker


...S....T...u...P...i....D..o.....S........

skang dh study week yg ke 5 spjg aku kt utp...
means dh 5 sem aku kt cni...
2 thn stgh..
tp sia2 je..
smpai skang aku still bengap..
owh bkn bengap tp malas..
betol...
aku benci pe yg aku blaja skang...
business information system..
bukan bidang aku..
aku x suke... benci.. terpaksa...
betul.. x tipu...
sbnrnye aku sgt2 tensen skang...
aku x puas ati ngn markah aku..
dr foundation smpai skang..
result aku teruk...
tp aku xleh cite psl study aku kt sape2..
sbb xde sape phm..

kalo cite kt famili..
"ayah n umi dh ckp amek mende yg isha minat... dah isha yg pilih nak masuk UTP so isha tanggung la skang ye.. umi n ayah dh x leh tlg"...
hmm~

kalo cite kt mr J..
"ala alasan je... org pun bengap gak.. sbb tu org belajar... belajar la wak oi... bla2.. bla2... org boleh xkan awak xboleh.. bla2 bla2... awak tu pemalas.. bla2 bla2.. "
asyik2 marah~

kalo cite kt membe..
"ko igt kitorg suke ke amek bis ni..."
"nisak.. ko dh plih masuk cni so blaja je la..."
n ade yg diam smbil wat muke sinis...

so skang ni aku prefer diam je...
bergelak ketawa bersame mereka..
tp sbnrnye aku nak pinjam bahu mereka utk menangis..
aku nk ckp kt mereka yg aku dah berusaha tp aku xleh jd cm mereka...
aku nk ckp aku jeles ngn mereka sbb mereka pandai..
tp xmungkin...
ye.. sgt sdey..

name aku nisa...
aku BUKAN mcm mereka...
trime kasih kwn2...
aku appreciate sgt2 sume kate2 korg..
tp betul..
aku sgt x minat...
aku xleh blaja mende aku x minat..
betul aku x tipu..
kalo aku mcm korg..
sure chemistry aku dpt a mase spm dlu...
sbb aku struggle sgt2 time tu...
tp aku x mcm korg...
kalo aku struggle mende yg aku x suke..
separuh mati pon aku struggle...
aku ttp xkan dpt result ok...
betul.. pliz caye..
aku dah usahe tp xmampu..
smpai la aku rase nak give up sgt...

aku nak jd arkitek..
aku sgt suke umah..
aku suke bangunan..
even aku x pandai lukis...
tp aku de byk idea utk design umah..
aku suke tgk umah...
aku nak blaja architecture..
aku nak kuarkan idea2 aku dlm bentuk lukisan..
tp aku x pandai lukis mcm arkitek sbb aku x blaja..
aku tau org akn ckp susah tp aku minat..
dr skolah rendah tu la cita2 aku..
aku mmg xpandai lukis tp aku still lukis pelan umah time aku boring..
dgn harapan one day bile blaja arc aku nak improve..
n aku mmg dpt offer pon uitm sri iskandar dlu..
tp aku tolak sbb utp..
ye.. sbb utp..course BIS..
tu la decision plg bongok..

ok..
sampai dicni saje...
better aku tulis kt blog..
dr bercerita kt org yg xkan phm pe aku rase..
at least blog ni diam n xde prasaan...
aku pon x mengharapkan komen sbb aku tau xde org bace sbb panjang sgt plus cite aku merepek..
kalo bacepon sure akan bg nasihat same je..
wuteva...
tp betul...
aku dh nearly give up being BIS stud..
tolong la ati..
lg 2 thn je..
truskan ye..
demi mase depan..
mase depan yg aku xnampak~

Monday, November 3, 2008

menGumPat beRsaMe sEn~

sen kwn lame kitorg (aku, anum, ct,nisha, tma)... die la kwn laki 1st aku kt utp... 1st time jmpe dh leh bwk borak... sbbnye die sgt suke mnyebarkan cite2 hot.... raja gosip nyah.. hehe... tp sen x lembut.. die juge bkn seorg nyah... die lelaki biase yg ade awek gk... hehe... sen gk la kwn 1st aku yg bawak kete jalal sampai ke ipoh... even de 2-3 kali mati tgh jln... n kete jalal pon kete 1st yg die bwk smpai ipoh... mase foundation kitorg pi grbang mlm rmai2.. lepak kafe same2.. nway makin tua ni makin melupakan each other.. then ttbe one day yakni smlm... kitorg pon bereunion blk... so lepak lame gler bergosip... indunye zaman kcik2 time foundation dlu.. main2 same.. mkn2 same... gosip2 same... study2 same... sume nye same2.. (nway sen.. bkn indu ko tau tp indu zaman2 x bz sgt tu..hehe)
b4 sesi ngumpat berakhir, kami sempat mengabadikan kenangan didalam gmbar... (pe maksud ayat ni ek)
watak utama.. sen tgh menyebarkan gosip2 yg hot dgn pnuh semangat.. siap bersimpuh lg uuu~

sen tetap gigih bercerita mengenai gosip hangat walaupun kami sudah mula membuat hal masing2... hehe.. (gurau je sen... kitorg dgr la)

Friday, October 31, 2008

cRocS~

kenape ngan crocs... hehe.. mr J juz blikan aku crocs td... kaler pink.. act dlu aku sgt benci crocs.. sbb x lawa n mahal... mr J pun same... then one day die pi bli la crocs tu... n die sgt puas ati.. so 2day aku pon terbeli la plak... mr J blnje... tergoda ngan kate2 manis die bout crocs ni... n so far.. aku puas ati la gak... bcoz nye:-

  • rite now aku tau nape crocs mahal.. siyesly sgt selesa... ringan n praktikal.. (nway.. praktikal tu ape ek)..
  • kalo ujan.. leh pkai time pi klas.. xyah risau kasut rosak or wut.. besides, kalo kne lumpur leh basuh.. berus pon boleh..
  • dpt mengcover kaki dr kotoran... lg2 lumpur... so kakiku xperlu risau lg..
  • xyah pening2 dh pk nak pkai kasut pe nk jln2 pasni... sarung je crocs... coz pkai la crocs ngn pape pun... xde sape heran... diorg kutuk je... sbb x seswai =P.. tp who cares dr pkai heels n wedges yg lansung x seswai ngn baju.. bek pkai crocs kan... hehe

lastly nak ckp thanksss lotttt mr J sbb merealisasikan impian sy... hehe... even crocs yg aku bli ni yg plg murah antare yg len but aku sgt berpuas ati.... n sesape nak kutuk crocs ni.. wuteva~


itu sy punye.. itu jalal punye... copppp.... jgn kutuk!! ye sy tau kaki sy besar... lalala~ but nmpak kcik la skit dr jalal (tang kaki je =( ..) copp lg... owh putihnye kaki sy... compare wit tgn mr J.. hehe...

my new footwear yeah.. lawa ke buruk ke wuteva it is... still mine k so tgk n diam je... heee~



sape nak pinjam sile la ye... (me offer coz de yg nak pinjam tau).. tp sori la... kaki aku agk keKAPALan skit.. bkn skit.. a LOT~

Tuesday, October 28, 2008

TesT maRketiNg~

pg td test marketing... owh yeah.. aku x study pape pon coz bz wat projek ip... diz week is da last week 4 class sume2... so bz la mengsubmit sume projek... huh~ sgt pnt la diz week n obviously aku sgt benci BELAJAR... (4 those yg sukeee study pliz dont blame me ek... dh puas kne bebel so juz shut up..) =P
after masuk wad ri tu.. aku rase best gk jd nurse... diorg sweet sgt... cun, lembut, sopan,baik (xcuse me.. i'm not lesbo k.. hehe)... ciri2 nurse tu de kt aku.. hehehe.. mitos semata2... (eh kuar topik) .. btw... ni de few pics snap mase test td... sambil2 tgu lecturer fotostat krtas soklan.. act td aku test ber2 je coz others dh jwb mase aku demam ri tu... hehe...

menjawab test di rooftop... sejuk n berangin~

bilik lecture~ (caption 4 mereka yg x pnah dtg UTP) =P
p/s: shefah bile ko nak dtg cni neh?? view time test.. best nye kalo sume test kt cni~ huuuu

Wednesday, October 22, 2008

demam denggi~

1st of all.. aku nak inform yg aku dh lameeeeeee x update blog sbb byk mende jd... slh satunye, aku demam.. demam denggi... n aku masuk wad 4 ari.. so xde mase la nak update blog... huhu... k la.. till then.. act smlm aku dh tulis pjg psl aku kne denggi tp terdelete lak... so len kali ek... now bz ngn test... daaa~



ps: sahabat smss ku.. jgn lupe janji kte bulan 12 ni reunion kt umah aku ek.. mieZ, eika, shefah, ili, natul, syamir, yana, fatin, madek

Thursday, September 25, 2008

baLik kaMpung yeaY~

yeah... kurg 3 jam lg aku brtolak blk melaka ngn jalal n anom... so kot2 kt umah xde tenet ke.. aku nak ucapkan..

SLAMAT HARI RAYE MAAP ZAHER BATEN
YE KAWAN2 SUME

slmt bukak pose kt umah, slmt smyg raye, slmt msk lemang, slmt gemukkan bdn, slmt sume ye~ last but not least.. semoga slamat dijln raye~

Wednesday, September 24, 2008

kaLau La boLeh~

kalo la boleh bukak tempurung kepala and buang memori2 yg kite xnak.. aku de byk memori yg nak dibuang sbb aku x suke sgt nak igt... mmg la memori tu la yg kdg2 wat kite tersenyum n ubah dri kite.. tp de gk memori yg aku wish xnak ade pon.. wawawawa:-
  • memori time aku wat ayah aku sdey.. aku slalu sgt gado ngn ayah sbb we both same2 keras... bak kate umi "seb baik la isha dok jauh".. tp time berjauhan ni indu sgt kt parents n rase x nak je gado ngn ayah lg.. tp blk umah mesti de menda yg wat kitorg gado.. come on nisak... blk ni pliz kalo ayah argue pape pon dok diam je ek..
  • time darjah brape ntah.. kazen aku honeymoon kt US.. so die blikan aku n adik aku buih yg tiup2 tu dlm botol besar... aku n adik aku pon bermain dgn jayanye... ttbe tergado so aku pon ugut nak buang air sabun dlm botol die tu.. suddenly die tolak tgn aku n abes sume air sabun tu tumpah... dgn hebatnye die menangis mengamuk n amek aku punye n trus tuang sampai abes... setitik pon x tnggl... br 1st day main... pe lg.. kitorg pon ngs same2 smpai la ttdo... tiap kali aku igt mende ni aku rase bongok sgt... nape aku wat cmtu kt adik aku.. so xnak igt!!!
  • mase darjah 1 aku pnah tipu sorg mmbe aku ni.. aku ckp kt die kaler LUNA yg kite gune ni de racun.. kaler pink, purple n itam... die punye la takut smpai x dtg skolah.. then bapak die dtg repot kt cikgu klas ckp de dak yg tktkan anak die smpai xnak dtg skolah.. bile ckgu tnye aku wat bodo je... haha. stupidos tol nisak time tu... bile igt blk skang ni.. rase cm bongok lg...
  • prnah ngaku kt sorg mamat aku PERNAH suke die time chat... act bkn la de niat perigi nak cr tmba pon but after dat die kutuk aku kt mmbe aku ckp aku x malu.. wut da hell.. aku dh de balak la wei... sj je ckp..mentang2 la aku x lawa ek... then after that bile jumpe je die senyum dgn muke ala2 "aku hot.. ko suke aku kan so sila lah tgk muke aku".. pastu borak je mesti nak cite awek die tu la ni la bla2... hello... xyah la nak bgtau aku ko tu dh de awek n bhgia sgt ngn die... n aku dh tau pon.. bkn aku tergila2 kt ko pon nak jeles dgn cite2 ko tu.. n skang aku hepi die dh clash.. bkn sbb aku leh masuk line tp pdn muke ko... konon hensem sgt... aku yg gemuk ni pon kekal lg.. hehe
  • lg satu memori yg kne delete is time interview nak join event.. bencinye aku kalo igt.. pe hal la bodo sgt bg jawapan cam t**i.. kalo la boleh buang memori tu kan.. after interview je trus buang... so xde la igt pape...
  • last2 n plg aku xnak igt dah... memori satu hari diseremban n pd.. ari yg memenatkan, menyedeykan n membencikan.. shuh2.. pergila kamu wahai memori... kamu x diundang pon dlm idop sy...

byk lg act tp sume dh trdelete kot... hehe.. till then~

Thursday, September 18, 2008

keBIZIan~

projek n assigment yg kne submit b4 raye:-
kerja2 SIFE - dis weekend dh kne siap
DCN grup projek (anta kt grup je) - 24 sept
corporate finance group case study - 25 sept
marketing individual asigment - 26 sept
marketing group case study - 26 sept
nampak je skit tp each keje tu bykkkkkk... even x sbyk n sebz dak final year pon still bz gk... huh~

Wednesday, September 10, 2008

hePI beSdaY rUmeT~

ari ni besday rumet sy.. name die maisarah.. die budak pd... die ade bf... bf die lelaki... hehe... die kwn mkn sy... i mean kalo nk mkn cr die... die akn bg respon yg hebat yg membuatkan sy turut berselera utk mkn... kami juge same2 bersemgt.. smgt utk kuruskan bdn... tp mayo slalu ajak sy mkn... sy x tau adekah smgt kami akn mmberikan hasil... atau hnye tgal smgt semata2... huhu.. nway... epi besday yg ke 19 ye mayo(rumet sy budak bijak... die loncat.. hehe) ... even umo x same tp selera mkn kite same tau... hehe...
sebelum eyeliner..
selepas eyeliner...
sy n mayo suke mkn!!! yeah...
oh ya... rumet sy juge seorg yg fotogenik... selain itu die sorg yg kuat stdy... n die bgn awal juge.. die ade kete myvi.. kete myvi die no plat besday die.... die juge ade bear bsr.... oh.. die slalu gk pkai bj kelawar... die pandai msk.. masak hotdog n crabstick... sdp... mkn ngn roti.. hehe... mlm td die yg pilih pics utk dipost dlm blog ini.. maka mayo.... anda utang sy kerana sy sudah terlalu mempromote dri anda... hehe... frenship 4eva ye~

Tuesday, September 9, 2008

jiWa kaCau~

most people said...

FORGET DA PAST...
JUZ MOVE ON....

but.. if theres sumthing bout da past dat not settle yet... how can i move on...

Sunday, September 7, 2008

MajLis beRbuKa puAse V4A-S3

alhamdulillah.. kenyang sungguh aku ri ni... ri ni kitorg satu umah masak n bukak pose rmai2... sume tu disponsor lyn.. THANKS LYN... aknku bls jasamu satu ari nnti.. ewah... so.. utk menjayakan majlis berbuka pose ni... sume org de task masing2... Lyn selaku penaja jd sv kitorg.. die memantau n die gk la yg mengarah pe yg patut kitorg wat.. so.. ini adelah menu2 kami... hehe =P

kurma adlh hidangan wajib... carrot n peas tu aku n ain yg rebus... hehehe (kecoh la nisak.. rebus je pun)

kemudian marilah kite minum air mangga.. nikmatnye~

appetizer.. mushroom sup... ni aku masak gk.. dibantu oleh fika.. (nisak.. instant je pun.. kecoh lg)
nasi grg cina... kitorg masak dlm 2 periuk so ala2 berlumba la... aku satu team ngn mayo... ct satu team ngn fika n anom... tasha jd pengadil... pemenang nye...... anda yg tentukan~

ayam ape ek.. xtau la nak bg name ape... tp ni la main dish act... yg lain2 tu side dish je... nasik tu pon msk sbb tkt x knyng mkn aym.. plus kite kan org melayu... hehe.. tp ayam ni sdp giler... again.. thanks lyn!! n thanks to pia n tasha juge sbb tlg mskkan even byk dugaan.. huhu

kentang baked with cheese.. ni pebret aku... tp disebabkan dh knyang mkn nasik n ayam.. aku mkn seketul je.... ini ade lah salad telur (aku yg pnggil..).. hehe... kntng ancur gaul ngn telur rebus n de crabstick skit plus mayonis... hasilnye... sedap!!!!

so kesimpulannye... aku sgt kenyang rini... thanks tu sume2 yg membantu.. xlupe juge kpd farah yg tlg basuh pinggan... pasni ape plan kite ye~

Saturday, September 6, 2008

keSDEYan~


ari ni sy sdey... napekah.. myb sbb ari2 ngadap words SDEY kt dekstop tu... huhu... act ri ni de byk mende wat aku sdey... n slh satu nye... pics2 famili aku yg aku tumpang dlm laptop tom dh ilang sbb terformat... pics pi umrah, time jln2 pi brunei n swk, pics ngn staff2 bank ayah kt kningau, pics mandi air terjun, pics keliling umah, pics ngarut2 ngn famili.. sume tu dh xde... gone.. ilang.. forever....xmungkin akn dpt lg... hmm... mmg slh aku sbb x amek awal2 pics tu..biar je dlm laptop tom... n akibat suke menangguh keje... aku ilang sume mende beharge...
act mmg sdey tp aku leh trime sume tu sbb slh aku... tp still rase sdey ade so aku pon nak ajak la si jalal (to make it short n easy.. i'll kal him J afterward) kuar... aku ckp aku sdey so jom la kuar.. kite bukak pose kt luar.. then die dgn sweet ckp la npe ni.. cite la.. so aku pon cite la psl pics tu... n aku nak korg teka la respon die kt cite aku...

A. (dlm nada yg lembut dan ingin memjuk) awk ni cuai nye... xpe la.. dh jadi kan... dah2 jgn sdey..kte pi bukak pose kt luar ek ptg ni..
B. (dlm nada yg mrh n tinggikan sore ala2 tengking) awk ni pehal la cmni.. dr dlu org dh pesan jgn menangguh bla2... xleh nak pk ke wak...mcm la xleh nak bli cd pastu burn bla2... xkan nak kene aja bla2... xphm la awk ni bla2....
C. (dlm nada sweet) ala2 siannye... xpe la.. pasni jgn menangguh lg tau.. pengajaran... awk sdey pon pics x dpt blk kan... dh jgn sdey ye...
D. (dlm nada menyampah) ntah la wak.. mls nak ckp pape.. pdn muke.. dh mmg prangai awk cmtu...

huhu... ikut korg la nk bg jwpn ape... yg sure.. rite now i'm really craving to hv sumone yg leh wat aku hepi time sdey n yg aku leh share sume mende kt die.. hehe.. papepon... luv u j.. =P

4.02 am~

yeah.. rite now kul 4.02am... but aku still x tdo lg... pdhl td ngntuk giler.... pg td klas suppose kul 8 till 12... but termiss klas kul 8 tu ats sbb jam loceng ye.... owh.. act my hp rosak pon.. so not my fault k.. hehe... n klas kul 11-12 (hse) xde la pulok... pnat je jln dr blok 2 til lok 14... then ptg tu pi ipoh ngn jalal n anom... tujuannye nak bli brg2 n bukak pose dgn YB kite- AB JALAL.. adun keratong 5.. hehe... then after shopping kt tesco n berbuke kt KFC (KFC tu dh mcm rumah kedua aku n jalal.. jalal = KFCholic), kami pon pulang ke UTP dgn jayenye... n midnite lak nak celeb besday anom.. act bsday anom smlm but sume de hal msg2... so trpakse dipostponed ke mlm td... sian anom... sure die igt org xceleb besday die... hehe... pnat aku plan ngn bf die... n "majlis" brjln dgn lancar.. ewah.. ye la sgt.. kesimpulan yg aku dpt through party anom ni - i can never b an event manager... rosak majlis kang... huhu.. after lepak2 mkn secret recipe n kcg... me go back to my room sweet room, sitting in front my ASUS yg gabak n start to searching n exploring n reading anything dat 'reachable'... n suddenly i found sumone.. sumone yg i dunno how to describe... tp die prnah wat life aku sgt2 x brmakne dlu... yg wat aku down n rase nak gone je... tp tu dlu.. rite now me got no feeling at all... xtau nape... de hikmah ngn kejadian dlu... kejadian yg worst spjg almost 20 thn aku idup ni... kjadian yg wat aku rase khlgn yg amat sgt... kejadian yg sume org xnak lalui lansung n kejadian yg aku yakin x kan berulang lg dlm idup aku... after all, dat 'kejadian' mmg byk ajar aku jd seorang wanita, n wat aku makin bhgie.. n also wat aku rase sgt disayangi n dihargai skrg ni (jiwang la pulak nisak oi)... tp de mende x setel lg... hehe... apekah itu... tepuk dada tnyela nisa... huhu... nite n assalamualaikum..

p/s: EXPECTED ---> dat stupid slide thing cost 80... n still.. demi hp ku snggup byr je... =(

Thursday, September 4, 2008

HP ku roSak~

dgn ini dimaklumkan bahawa HP ku yg br berusia 3 bulan telah rosak... hmm~.. sdey nye.. sadis sgt.... xtau nk ckp cmne... buntu giler... blank... ergh~ dis week aku mmg saving sgt... n mmg duit aku tgh byk skang ni... n suddenly si menatang SAMSUNG ni rosak... agk plik sbb xjatuh, n xdigunakan dgn ganaz malah dijaga dgn baik sekali but still rosak dgn tbe2 disaat aku dpt menyimpan wang dgn begitu berjaya... adekah ini yg dikatakan laknak... Warranty de kt umah.. td tnye kt kdai die ckp kalo de warranty die x nak wat - which means he want me to pay for dat n surely it cost almost 100... sbbnye hp aku slide n sumthing wrong ngn slide tu.. bile cite kt jalal die ckp "pdn muke coz dh pesan awal2 jgn bli slide".. WUTEVA~.. aku suke slide.. aku suke sgt n sgt suke... so i cant stop myself from buying dat stupid slide thing... so pe yg ptut aku wat... balik melaka n repair kt tempat aku bli ke... suh ayah post je warranty n aku kne pi ipoh about 2 kali sbb nak anta n amek dat fon, or juz repair je mahal2 pon... tp yg plg penting... aku sgt memerlukan hp aku skrg.... cmne aku nak manage bisnes aku tu n cmne nak set alarm bgn tdo n cmne nak contact umah... pliz.... Tuhan tabahkan lah ati aku~

Wednesday, September 3, 2008

LakNaT~

scary gler title (4 me~)... huhu... smpena bulan ramadhan ni so aku nak share skit ilmu akhirat yg aku trbace dlm satu mjlh ni.. story begin...

smlm aku bukak pose kt umah.. after tu aku bosan so aku amek la mjlh2 yg de kat rak... teramek la buku ANIS.. buku psl islam la.... so aku pon belek2 la (x bc coz suke tgk pics n title je..) then trnampak satu box ni bertajuk "4 tanda Al-Quran melaknat anda".. n mate aku pon terlekat kat satu point ni.. "rezeki yg melimpah tetapi tak pernah mencukupi".. Ya Allah... trus aku rase sdey sbb aku br prasan dh lame aku x bc Quran. (yeah.. u may blame me.. sy mmg seorg yg alpa)... n rite now... mmg aku slalu kekurangan duit n aku pelik sbb aku x tau mane ilang sume tu... nak kate shopping... aku bukan jnis shopping pon... nak kate sbb mkn... evry day aku abes juz RM2 4 lunch n RM2 4 dinner.. n parents pon still masukkan duit... plus duit hasil 'bisnes' aku lg... mmg melimpah2 rezeki yg aku dpt act... tp again... xtau mane sume tu pergi... so aku nak berpesan kpd kwn2 aku kalo ade yg terleka... marilah kite sama2 membace alQuran... jgn bile dh susah br terhegeh2 nak bc (like me alwez did.. huh =( ).. n bc la ngn seikhlas ati..

"semoga Allah mengampuni segala dosa kita, sentiasa merahmati apa yg kita lakukan n semoga pintu rezeki sntiasa terbuka utk kite semua"..

Amin~

Thursday, August 28, 2008

aLarM cLock aka Jam LocEng~

.pelik.pelik.pelik.

dh berhari2 aku x bgn dkjutkan jam loceng..
dlu aku yg kjut anum evry morning..
skang anom yg kjut aku..
wut makes me wonder~
napekah aku x sdr lnsung hp aku bunyik alarm..
adekah kerana:-

A. telinge aku dh alah dgn bunyik tu (tp xpernah lak cmni)
B. aku sedar tp aku igt tu mimpi (ari2 impi indah)
C. HP ku yg de probs (myb la kot.. hehe~)
D. aku x korek tlinge (out.. coz aku slalu korek ye)
E. aku ni mmg jnis susah nak bgn (erm.. no komen)
F. aku tido mati~ (xde la mati sgt... leh je bgn kalo de gngguan)
G. korg la tlg pk kan ek.. thanks =P

tp mmg plik tau for me... hmm~ napekah?

Monday, August 25, 2008

coNvofaiR 2008~

salam... hehe... bile bc blk blog aku ni br trprasan yg blog aku skang makin suram n pudar... myb sbb aku byk cite psl probs kot lately.. sori2 coz bile bengang aku mmg suke menulis... tp skang aku x nak dh cite probs aku.. wat pe nak sdey2 kalo kite act dberi peluang utk gembira nikmati hidup ini... hehe.... ari ni ari isnin... smlm ari ahad... ade ape dgn ari ahad? ade CONVOFAIR!!! hehe.. suke sgt cnvofair.. x tau nape.. bkn de ape pon tp time cnvofair la time plg hepi skit dlm utp ni... dr jumaat smpai ahad keje aku bgn pg pi convofair, balik tido or wat keje pastu ptg pi lg... blk mndi n wat keje skit2 pastu mlm pi lg... huhu... ari sabtu mlm pi tgk si nabil raja lawak tu wat show...time tu hujan lebat... act mls dh nak tgu.. bek blk je tp sbb teman kawan2 kan.. so tgk je la.. tp x rugi pape pon... terhibur je... at least tergelak2 gk la aku... huhu... mlm td lak tgk si m.nasir lak... pon ok la sbb lagu die nyanyi tu lagu best.... hehe.. tp plg ok sbb jalal turun teman tanpa diajak... hehe...disebabkan tgh bosan so aku nak list pengalaman kt convofair:-

1. pengalaman plg sdey -> xleh nak bli pape sbb nak jimat duit =(
2. pnglmn geram -> time tgk nabil de foreigner berdiri kt dpn.. duduk la oi... org blkg x nampak.. geram tol
3. pnglaman plg hepi -> jalal nak turun teman sbb die tkt aku majuk... rase hepi sbb b4 dat aku ajak die xnak...n lg satu... jalal blnje byk gak.. huhu
1. gerai plg mnyedeykan -> gerai fish spa... sdey sbb tgk air die dh itam.. sob2.... trus geli nak wat
2. gerai yg mnggeramkan -> gerai nasik gulung... lame giler kot tnggu x siap2... meja lain sume dh dpt food diorg.. kitorg dtg dlu... eee geram.. dh la lapa
3. gerai yg menghepikan -> gerai roti piza... sbb sdp n murah... mmg berbaloi~ n kemah exhibition coz satu2 nye tempat yg ade aircond yg sgt sejuk kt tapak convo tu...
4. food plg sdp -> roti piza la... dgn hnye 1.20 sume org leh merase... haha... sdp sbb byk cheese...
5.food plg mhl -> udang celup tepung.. satu polistrin tu hrge 10 inggit... act berbaloi sbb byk kot udang besar2... nak sgt merase tp syg duit~
6. food plg murah-> ee brape kali nak ckp ni... roti piza la!!! 1.20 je... dh jgn tnye lg....
7. benda plg nak tp x dpt -> erm ape ek... byk smpai x terlist... tp slh satu nye mooncake yg de egg yolk.
8. benda plg nak n dpt -> roti piza lg... hehe.... mlm td trun igt dh xde so sgt sdey.. bile tnye rupenye ade lg... so dpt gk akhirnye
9. mende plg satisfied n x menyesal bile bli -> pen upin n ipin utk aidid!! pape utk famili ni mmg x nyesal kalo bli
10. mende plg wat aku nyesal bile bli -> FOOD... sbb konon nk diet tp abes food satu convofair aku borong.. n kalo korg prasan pon... dlm list aku ni almost sume r bout food.. waaaaa~

Saturday, August 23, 2008

sEsunGguHnYa bY unGu

Sesungguhnya manusia takkan bisa menikmati surga
Tanpa ikhlas di hatinya
Sesungguhnya manusia takkan bisa menyentuh nikmat-Nya
Tanpa tulus di hatinya


part korus lagu ni siyes sdp giler n leh wat aku insaf sgt2... hmm~ semua org nak masuk syurga.. tp sume tu hnye dimulut... ati n perbuatan lansung x de ciri2 nak masuk syurga... tgk la skang... kalo kapel2 msti nak pegang2 (even me =( ...) kalo tegur ckp x baik mule la ckp org tu skema la pe la (but me not like dis k =)...) pastu bile de event hiburan then bile rakan masjid(RM) wat mcm2 mule maki2 rakan masjid.. xkisah la RM tu extreme ke ape tp at least aku rase die dh baik menego2 mende yg salah... aku bkn nak ckp aku baik coz aku pon pi tgk hiburan sume... tp dlm mase yg same aku leh trime nape RM wat cmtu.. aku plik bile org ckp biar la.. kubur lain2.. ok fine... tp kalo tnye die nak masuk syurga ke neraka... msti die jwb nak syurga... tp ciri2 lansung xde.... yup... me also noe dat dosa pahala kerja Allah.. kite xde hak nak jatuhkn hukum... tp kalo dh obviously die wat slh.... korg sume rase bende tu dpt pahala ke... kalo die kapel2 n peluk2 sume... dpt pahala ek?.. sori to say tp aku rase org yg tgh kapel ni la org yg plg cetek pemikiran... x caye cube tego time diorg tgh pegang2 tgn... diorg dpt trime ke... kalo dpt pon blkg2 mesti ngumpat gk.. hmm~ i admit... even me pon... de pegang2... tp siyesly kalo org tego aku.. aku akn trima dgn ati terbuka sbb aku sgt2 tau itu dosa... n aku sgt2 nak masuk syurga tp kalo tgk keadaan life aku skang mg impossible... aku rase aku byk sgt dose, terlalu byk.. n aku tkt sgt mati skrg... nak menanggung azab dlm kubur... Ya Allah, pliz kurniakan hidyah kt hambaMu ini... hmm~... k la... bkn nak perli mane2 pihak tp kite sume dh besa n dh boleh pk sdri... again... " Sesungguhnya manusia takkan bisa menikmati surga, Tanpa ikhlas di hatinya "

Thursday, August 21, 2008

reNdaH diRi~

salam... now nih aku rase agk tensen.. de sumthing dlm paleotak aku yg aku x puas ati.. tp aku x tau ape bende sbnrnye... ntah la... kalo korg pnah bc post aku awal2 dlu... korg msti tau btape bnci nye aku mnjd aku... aku tau x baik... kite kene brsyukur ngn dri kite... tp aku xsuke diri aku... aku rase dri aku ni x gune... n xde pape yg best... inside n outside.. siyesly.... n awal2 aku nak ckp sori coz post ni mmg aku lepaskan geram sgt2... mende ni aku leh lepaskan dlm bntuk tulisan je... sbb aku x reti nak lepas dlm bntuk prckapan otherwise aku akan wat org yg mndgr tu annoyed kt aku..

1stly of kos psl fizikal... aku bnci jd gemuk ok.... sgt2 bnci... ok2.. aku tau pe solution die.. DIET!!.. tol x kwn2... tp pliz.. neva2 say it 2 me again.. dh bosan dgr words tu... yup.. aku mmg degil... act b4 dis aku hepi je ngn dri aku... biar la gemuk pon... so wut... kalo sume org slim kt dunia ni xde la yg nak support bli baju size xl... n aku hepi aku antare yg terpilih utk pkai bj size xl... tp tu dulu... now nih aku benciiiiiiiiiiiii sgt2... n surely ni sume sbb manusia2 bongok n bangang yg suke memandang fizikal semata2... (nape aku emo lak ni ek.. wuteva)... kalo diam2 xpe la... ni nak mengutuk mengate cm la korg tu baguz sgt.... tp xpe... aku leh saba lg act... heh.. aku masih mampu tersenyum....

kalo la korg kt tempat aku skang.. msti korg tau btape humble nye aku ni (bunyik perasan pon ade gk nih)... bile pi kuar ngn jalal... jln2.. act aku rase malu... tp still aku leh jln ngn confident sbb aku xnak org nmpak aku cm gile lak.. jln tunduk2.... tp dlm ati aku ni rase nak ngs... sbb kdg2 aku nmpak org cm pandang mengejek... korg leh ckp prasaan aku je tp x... aku pnah dgr k org bisik2 gelak2... korg x gemuk so korg x tau(khusus utk wanita je ek)... org gemuk yg de boifren ni mcm keajaiban agknye... cm ri tu gi maple... nmpk gile grups of gurl ni pandang2 pastu gelak2 pastu pandang lg pastu gelak.... yg boyz lak korg x yah ckp la... korg sure tau sdri pe de dlm otak korg tu kalo korg nmpak org gemuk...

so bile rase obses ngn kegemukan ni... sure2 la akn ifek sume mende... nak wat presentation pon rase malu.. everything... adoi la... tp yg pliknye... aku kalo present still leh senyum ketawa seolah2 xde pape pon dlm dri aku ni... tp jiwa aku ni lain.... nape aku perlu ade rase cmni.... aku boleh melawak ngn fizikal aku ni bile borak ngn kwn2 tp act sume mende tu sgt2 menyedihkan... aku slalu ckp aku ni gemuk ngn gelak ketawa n riang ria tp sbnrnye aku sgt2 sdey.... bile pi shopping ngn mmbe2 aku nmpak sgt hepi ngn pkaian yg aku bli tp hakikatnye x.... kesimpulannye... segale yg aku wat aku x prnah hepi...

now nih pe yg wat aku rase bersyukur n hepi adalah family aku je... family aku semata2.... even ayah slalu mrh aku.... aidid lbey syg aizat dr aku... tp aku x kisah sbb aku hepi aku ade diorg... dgr sore umi n ayah dh wat aku rase brtuah nye aku idup kt dunia ni sbgai seorang wanita (erk... pe kaitan lak)... segala kejayaan aku n kemurahan rezeki aku ni hasil dr doa mereka... tp papepon.. aku harap one day care pemikiran aku berubah... sbb aku tol2 x larat nak idup ngn otak cmni... n most important thing- aku nak rase kegembiraan yg tol2 gembira... sekali pon cukupla... b4 aku mati~

ps: sori coz obviously dis post is NOTHING!!

Monday, August 18, 2008

noKia N80


ni la hp ku sbelum ni... even rmai kate x cantik.. gabak.. besar... tp aku sgt sgt sgt sgt sgt syg hp aku ni.... aku bli ni kt airport jeddah... ayah byr separuh n aku separuh... hrge mase die mule2 kluar dlu mhl nak mati.... almost 3 ribu... leh dpt satu laptop... tp sbb ayah syg anak die ni... ayah bli kan gak... huhu.. n now bile ilang... aku sgt2 sdey... trigt betapa susah pyh ayah nak bli hp ni.. pi convert us dollar ke riyal kt jeddah airport tu.. rugi 60 inggit sbb airport nye rate tnggi... tp ayah ttp blikan.. dgn aku majuk nye time tu sbb aku nak sgt2.... maaf ayah~ n i admit hp ni mmg asyik rosak... pas repair rosak lain lak... sampai la saat2 die ilang tu mmg die dlm keadaan nazak... tp still.. aku sanggup abes bribu2 demi n80 aku ni... mmg xde hp len dpt ganti... adoi sdeynye... nk ngs sgt ni... pliz pulangkan hp aku!!! ari ni genap 2 bulan 2 minggu hp ku ilang... huh... hati oh hati... tabahlah kamu ye.. (mmg luahan ati nih) =(
nape aku suke n80??
1. 1stly sbb slide... aku sgt suke hp slide... SANGAT suke k... n aku mmg x kan bli hp slain hp slide... even snang rosak ke ape ke... tp aku ttp nak slide... so sape nak bg adiah hp.. aku nak hp slide je k.. hahaha
2. sbb camera die 3 mp... mase dlu2 batch n80 ni.. n80 ni la antare hp2 terawal yg camera die 3mp.... n siyesly... mmg pics die lawa giler... n byk mode lak tu... sbijik cam camera digital... n sesape yg pkai nokia n rase camera hp die 3mp n byk mode yg cam digi cam.. aku sarankan korg pi tgk mode2 kat n80 coz mmg n80 nye mode lain dr hp lain...
3. slain bluetooth, n80 ade infrared gak... most hp kan kalo de bluetooth, infrared xde.. n vice versa... tp n80 aku ni lengkap.. sume ade...
4. de wireless.... kalo pi mane2 yg de free wireless... aku akan mnggunakan hp aku ni utk surf tenet... n mmg puas ati sbb sbijik cam laptop.... x yah gune devices tmbahan...
5. n80 ni leh dgr lagu or tgk video dlm sume format.. mp3,wma, wav,mp4... sume la... letak je dlm hp.. korg msti leh tgk punye... even nokia 5610 yg 3.2 mp n lawa tu pon xleh dgr certain format tau...
6. camera dpn leh snap pics gk.. even vga pon tp lg best... cube list brape kerat je yg camera dpn leh snap pics... skit je... camera dpn tu kan utk video kal semata2 tp tidak utk si n80 ni....
act byk lg yg best tp x trtulis kt cni... tp siyesly tiap kali trigt hp aku tu aku sgt2 sdey.... even till now aku doa hope one day aku jmpe blk ngn die... even aku trpakse beli 4 da 2nd time pon dgn hrge 1k pon aku snggup... sbb hp tu byk sgt kenangan n plg penting - hp tu hadiah dr ayah utk anaknya~ hope sgt.....

Wednesday, August 13, 2008

aNakku buKan PanDa~

salam... ari ni ttbe aku nak tulis psl panda lak... siapakah panda? huhu... disebabkan fatin de tnye panda tu ape.. so aku akn mnceritakan sdikit latar belakang mengenai panda... ewah...

panda ni actually pet si jalal tu... kalo korg tgk pics ni pon sure korg xtau nak ckp apekah panda ini.. adekah seekor anak panda, or hamster, cat mayb.. papepon.. sbnrnye si panda ni adelah seekor Sugar glider... sugar glider tu adik bradik tupai gk la.... tupai yg leh terbang dr satu pokok ke pokok sbb die cm de kepak... bkn cam burung tp mcm tupai pkai kaftan tu... huhu.. ala.. kalo korg tgk pics ni korg tau la... heh..

sugar glider ni sgt mahal.. kalo korg pi pets wonderland.. harge die almost RM400 sekor... n si panda yg jalal bli ni pon mhl gk tp jalal byr 400 tu die dpt la cage n de la mainan2 panda skali... mahal giler kan.. n aku pon de la share skit... ye la... jalal nmpak nak sgt2 si panda2 tu... so anggap la mcm byr cost amek anak angkat... =P




sori la ltk pics ni tp korg msti nampak betapa mesranye panda ngn jalal... panda ni byk giler persamaan ngn papa die ni... pelik, mereng, kuat mkn, muka yg cm itam skit2... tp kalo korg tgk si panda ni kiut... tu ikut aku tu.... jalal syg giler ngn anak die ni.. ye la.. tgk la harge gk kan.. huhu.. siap borak2 ngn panda, main2 ngan panda, ketip kuku panda, mandikan panda.. seb bek panda x pkai pampers.. kalo x, tuka pampers pon die snggup... si panda ni de pelik skit dr kaum spesis die yg lain.. aku pon x tau nape.. tp bile pk2.. aku rase msti sbb ikut keturunan... dah papa die pelik.. sure anak die ikut... bulu panda pon len dr panda len... dkt2 belah ekor tu de oren2... mmg x normal... seb bek x itam.. kalo x mmg exactly ikut jalal.. hehehe

tgk la kemalasan si panda ni... jalal kate bab2 mls n kuat mkn ni ikut aku.. kurang ajar tol... dh die yg didik si panda cm tu.. nak slhkan aku lak..


si panda tgh mkn gerber... tau x gerber tu ape... haa mkanan baby... yg dlm botol kcik2 tu.. mhl la gk... tp demi panda ni.. si jalal sanggup je... die pon nak anak yg sihat kan... so bli la makanan baby tu... mase kcik2 aku pon x mkn gerber ni.... tp panda~ erghhh.. selain gerber... panda suke giler mkn epal... amboi panda ni.. western btol.... so tiap ari rabu... msti la bli epal kt psr mlm... kalo jalal xpi, die suh aku blikan... panda panda panda... sume panda.... =



si panda ni pon fotogenik tau.. pantang nmpak camera msti posing bkn men... yg pics golek td pon die wat2 je... sbb nmpak camera kan...




si panda dlm umah nye... ntah ape la die wat tu... duduk cm org mls... pastu jalal nak slh kan aku lak yg didik anak die cmni... pdhl die yg manjekan panda sape suro... hahaha
haaa.. yg ni la yg aku maksudkan berkepak tu.... mcm pkai kaftan kan... aku tngkap pics ni time die tdo blik aku... die x manje sgt ngn aku sbb aku x manje kan die... mls la aku... kang naik lemak lak... skang kcik xpe lg... bile dh besar kang mntak mcm2 lak.. nak kereta la ape la... xde keje aku...

cak!! haa tgk la ni... suke tol ngn pouch die ni... kdg2
jalal wat die gi jln2.. so ltk la dlm pouch ni... nak bli stroller mhl sgt... bli pouch dh la... haha... panda ni suke menggigit gk.. tp x sakit la.... cakar pon x sakit tp de la bekas nye..... panda ni pon spesis burung antu.... siang tdo mlm jaga.. so time mlm mmg aktif giler.. lg2 time tutup lampu... jalal slalu suh aku wat kan mainan utk die tp aku mls... panda ni dlm cage die kne de mainan.. mcm2 la sbb die sume main2... panjat la lompat la....


ni ntah die mkn pe ni.. epal kot.... slain epal panda suke rambutan n durian... giler malaysian kan... jalal ckp panda suke giler durian.... sampai masuk dlm mata durian tu pon si panda ttp kusyuk mkn... kalo ikut spesis.. sugar glider ni suke mangga.. tp si panda yg pelik cm papa die ni x suke lak mangga....






ni time aku jaga die la ni.. die xnak kuar pon dr roller tu... jalal ckp kalo die tkt mmg die akn dok je dlm roller tu.. even kite suakan food pon die x kuar gk... die sanggup menjengket je cm dlm pics ni... kalo kite amek gk die dr dlm roller ni die msti kencing... sbb panda suke kencing!! mcm papa die!!!





 

Blog Template by YummyLolly.com